Ailece Zaman Geçirmek için Tasarlanmış Küçük Bir Ev

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 142 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    142

Respect

Heyecan
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
25 Tem 2019
81
27,904
83

İtibar Puanı:

Ailece Zaman Geçirmek için Tasarlanmış Küçük Bir Ev
oturma-odasi-dekorasyon.png

Küçük bir ev daha yavaş yaşamayı ve birlikte zaman geçirmeyi kolaylaştırabilir. Şehirde yaşayan üç kişilik bir ailenin birbirine ve doğaya bağlı hissedebileceği bu daireyi ziyaret edelim.

Merkezde hissedin.
Oturma odası Mieko ve Kenta'nın evinin kalbidir. Bütün zamanlarını oturma odasında geçirdiklerini söyleyen Mieko, "Pencereler açık oturmayı ve kitap okurken esintiyi hissetmeyi çok seviyorum." diyor. Ahşap, rattan ve hasır materyaller bu çok işlevli mekanın parçalarını birbirine bağlamaya yardımcı oluyor. "Doğal malzemeleri sakinleştirici buluyorum. Her renkle uyumlular, modaları geçmiyor ve eskidikçe güzelleşiyorlar, bu yüzden daha çok çevre dostular.”
oturma-odasi-dekorasyon1.png

Eğlenceli kalın.
Oturma odası aynı zamanda kızları Tsumugi'nin oyuncaklarını saklandığı bir oyun odası olarak da kullanılıyor. "Tsumugi arkadaşları geldiğinde oyun köşesinde oynamayı seviyor. Diğer zamanlarda da oyuncaklarını oturma odasının ortasına dağıtmaktan hoşlanıyor!" diyor annesi Mieko. Bebekler, kırtasiye malzemeleri ve yumuşak oyuncaklar, türlerine göre ayrılıp saklanırken, çizimler saklama ünitesinin üstünde sergileniyor.

Yavaş pişirin.
Mieko, "Yemek yapmak beni sakinleştiriyor" diyor. Dar bir mutfakta kullanılan açık depolama, günlük eşyaların düzenli durmasını ve kolay ulaşılır olmasını sağlıyor. “İster sadece üçümüz olalım, ister arkadaşımız bizimle birlikte olsun, yemeği yavaş yemeye çalışırız, böylece birbirimizle sohbet ederken yemeğin tadını çıkarabiliriz. Basit anlardan keyif aldığınızda ve her şeyde küçük bir mutluluk bulduğunuzda günlük hayat sıkıcı olmaktan çıkıyor, plansız bir hafta sonu sabahı yaşamak gibi."

Doğayı içeri davet edin.
“Mutfakla ilgili bir şeyi değiştirebilseydim, buraya bir pencere eklerdim” diyen Mieko, keskin çizgileri ahşap, hasır ve bambu ile yumuşatarak, bu alanı doğayla bağlantılı hale getirmiş. “Kamp yapmayı seviyoruz ve hep ormanın içinde yaşamayı hayal ettim, bu yüzden doğal malzemelere yakın hissediyorum.” diyor.
oturma-odasi-dekorasonlari.png

Daha sakin dolaplar
Küçük bir evde, depolama alanının her santimini önemlidir. Mieko, “Dağınıklığın görsel stresinden kaçınmak için derli toplu olmaya dikkat ediyoruz. Benim için temiz ve düzenli bir evde rahatlamak çok daha kolay. Kapaklı dolapların içi de açık depolama kadar düzenli olmalı." diyor. Stilist Aiko, Mieko'nun isteğini üst üste konan kutular ve dolap içi düzenleyiciler kullanarak yerine getirdi.

Kendi dünyanıza kapanın.
Ailenin yatak odası sakin maviler ve yumuşak aydınlatmayla dinlendirici bir alandır. Mieko, “Çivit mavisi geleneksel Japon sanatında çokça kullanılır, bu yüzden rahatlamama ve daha iyi uyumama yardımcı oluyor” diyor Mieko. “Üçümüz için geniş bir yatak yapmak için iki büyük yatağı bir araya getirdik. Eve geldiğimizde, birlikte akşam yemeğimizi yedikten sonra yatma saati geldiğinde dış dünyada olanların artık hiçbir önemi kalmaz.”

Şehirden kaçış
Mieko'nun bahçesi, ana yaşam alanını genişleterek şehir hayatından uzaklaşmak için aileye bir mola fırsatı veriyor. "Biz ikimiz de kırsal alanda büyüdük ve ben hala dış mekanla bir bağlantım olduğunda kendimi çok daha rahat hissediyorum." diyor Mieko. Oturma odasından bakınca dopdolu bir görünüm elde etmek için değişik büyüklüklerdeki saksılarda bitki yetiştiren Mieko, "Burası aynı zamanda kamp gezilerinden sonra çadırımıza özen gösterdiğimiz yer!”

Kaynak: @İkea

 
Son düzenleme:

AslıHüroğlu

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
12 Ara 2019
47
17,026
83
İstanbul

İtibar Puanı:

Uzun zamandır ailecek vakit geçiremediğimin farkına varmama sebep oldu....
 
Geri
Üst Alt