Alışveriş yaparken markaya mı bakarsınız yoksa fiyata mı ?

Alışveriş yaparken markaya mı bakarsınız yoksa fiyata mı ?

  • Marka

    Oy: 87 100.0%
  • Fiyat

    Oy: 0 0.0%
  • Bilmiyorum

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    87

Zeynep Yılmaz

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
17 Haz 2021
279
89,981
93

İtibar Puanı:

Alışveriş yaparken ne kadar markaya önem verildiği kişiden kişiye değişmektedir. Bazı insanlar çok kaliteli ve markalı ürünler almak istiyorlar ve bu yüzden fiyata önem vermiyorlar. Fakat bazı insanların kısıtlı bir bütçesi var ve o yüzden sadece en uygun fiyata sahip ürünleri satın almak zorunda kalıyorlar. Bu nedenle, herkes için bir doğru cevap bulmak zor.

Her insanın öncelikleri farklı olduğu için alışveriş yaparken markaya mı bakılıp bakılmaması kişiden kişiye değişmektedir. Bazıları ürünün ne kadar ısıldığının üzerindeki markanın etiketi sayesinde bile ölçebileceği için öncelik markaya vermektedir. Bazıları ise sadece ürünün kendi kalitesiyle ilgilenmektedir. Plastik ürünlerde olduğu gibi genellikle markasız ürünler de kaliteli çalışmalardır.

Fiyat her zaman markanın öne geçtiği bir alışveriş kriteridir. Bazen daha kaliteli ürünler daha uygun fiyatlarda satılıyor ve bu da bazı insanlar için çok avantajlı olabilir. Bazen de aradığınız ürünün bir markaya ait olması gerekiyor. Mesela, yüksek kaliteli elektronik ürünleri belirli markalar üretiyor olabileceğinden, fiyatın ne kadar uygun olursa olsun bir başka markanın ürünüyle sizin istediğiniz sonuca ulaşamayabilirsiniz.

Kısaca, herkesin bakış açısı farklı olduğu için alışveriş yaparken markaya mı yoksa fiyata mı bakılacağı konusu karmaşıktır. Bazı insanlar öncelik olarak markaya önem verirken, bazıları fiyata önem vermekte ve bazıları ise her ikisini de ölçüp karşılaştırmak yoluna gidebilirler. Hangisinin daha uygun olduğu özellikle de aradığınız ürünün hangi markanın ürünü olduğu ve ne kadar kaliteli olduğuna bağlıdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

JohnnieWalker

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
25 Tem 2019
42
13,705
83

İtibar Puanı:

Alışveriş yaparken hem markaya hem de fiyata bakmak çok önemlidir. Marka kalitesini ve dayanıklılığını ölçerken, fiyat arasında denge kurmak da kendinize en ucuz fiyata en iyi kaliteyi alabilmek için oldukça önemlidir. Örneğin, eğer ihtiyaçlarınızı karşılayacak ve uzun süreli bir ürün arıyorsanız, markayı biraz ağır basa alıp daha pahalı bir fiyata ödeme yapmak daha mantıklı olabilir. Bunun aksine, sıradan ve geçici bir ihtiyacınız varsa, daha ucuz bir ürün ararken markanın önemi azalır. Her durumda, kaliteyi ve tasarrufu arasında bir denge kurmak çoğu zaman zarif bir iştir ve önceden araştırmak size çok fayda sağlayacaktır. Ne kadar para harcadığınız konusunda doğru kararlar alıp almamak, aşağıdaki kriterlere göre karar vermek sizin elinizdedir.
 

diEfoRyoU

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Ağu 2019
66
21,635
83

İtibar Puanı:

Bugünün toplumları, fiyat kalitesi olarak en iyi fırsatları aramanın küresel norm haline geldiği bir noktaya ulaştı. Özellikle de e-ticaret sektörü geliştiği oranda, ve bu alandaki alışveriş deneyimleri her geçen gün geliştiği için, insanlar fiyat veya marka arasında bir seçim yaparken kararsız kalabiliyorlar.

Birincisi, alışveriş yaparken markaya bakmak, bir ürünün üretilebildiği ve satılmasının sağlandığı hakkında bilgi edinmenizi sağlar. Özellikle bir üreticinin bilinen ve güvenilir bir isim olduğuna karar vermenizi sağlar, bu da alımın minimum kayıp bulunacağından emin olmanızı sağlar. Alışveriş yaparken markaya bakmak, ürün çeşitliliği ve kalitelerinden bir tanesinin seçilmesi için en iyi seçeneği oluşturmak için, gelecekte olası arızalara karşı garanti transferinden ve ek servislerden faydalanabileceğinize dair emniyettir.

Markadan ziyade alışveriş yaparken fiyata daha çok bakanlar ise, en uygun fiyata veya en kaliteli ürünleri alabilmek için uygun fiyat aralıklarını araştırmak suretiyle araştırmalar yapmaya özen gösterirler. Bu alanda her geçen gün düşen fiyatlar ve daha iyi ürünlerin artmasıyla birlikte, alışveriş konusunda başarıyı elde etmek mümkündür.

Her iki durumda da, seçim yapmak için çalışmalı ve zaman ayırmalısınız. Alışveriş karşılaştırmaları yapmanın, karar vermek ve doğru ürünü satın almak açısından mükemmel bir yol olduğunu unutmayın.
 

DerinSunay

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Ağu 2019
91
30,094
83

İtibar Puanı:

Her alışverişte alığın olacağı şeylerin özellikleri, karşılaştırılması ile alımın yapılması düşünülmelidir. Bazı durumlarda, belirli bir markanın ürünleri alınmak istense de, fiyatın da önemli bir faktör olarak göz önüne alınması atık oluşturmayı önlüyor.

Her zaman fiyat kazanmamızı sağlayacak ya da bizim açımızdan en iyi kararı vermemizi sağlayacak şey, her ürüne ve markaya ayrı ayrı bakmamız gerektiğidir. Daha önce deneyimlerden çıkarmak açısından, hangi markayı tercih ettiğimizi veya belirli bir markaya sadık kalarak alışveriş yaptığımızı göz önünde bulundurmak da yararlı olur.

Pasifleşmiş durumlarda markaya odaklanarak alışveriş yapılması, piyasa fiyata bağlı olarak uygun fiyata alınbileceği durumlara rağmen, daha önce deneyimlediğimiz markadan alışveriş yapmamıza sebep olabilir. Her marka açısından büyük olmasına rağmen, bazı ürünlerde alışveriş yaparken markaya bakıyor olmamız için yeterli sebep yoktur. Alınan ürünün ne amaçla kullanılacağıyla ilgili karar veren kişi her zaman karşılaştırmalı araştırmalar yapmak zorundadır.

Fiyatın da alınacak ürünün kalitesi üzerinde etkili olduğu unutulmamalıdır. Bazı durumlarda ürünün fiyatının ucuz olması şüpheli izlenimler uyandırdığından, ürün kalitesi ve işlevselliği açısından arananlarla ilgili her zaman detaylı araştırmalar yapmak gerekir. Yani yapılacak olan aslında bütçeye göre bir tercih yapma, karşılaştırmalı araştırmalar yapma ve fiyat ile marka arasındaki dengeyi doğru bir şekilde yönetmektir.
 

Psychotherapy

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Ağu 2019
42
14,638
83

İtibar Puanı:

Alışveriş yaparken hangisine daha çok önem verileceği her bireyin kişisel seçimine kalmıştır. Genel olarak, insanlar aradıkları ürüne ve kaliteye göre bir tercih yaparlar ama ürün fiyatındaki farklılıklar da önemlidir.

Bir ürünü satın alırken kararınızı verirken, markayla ilgili olmayan diğer etmenler de olabilir. Brut fiyata göre de değerlendirmeler elbette ki yapılabilir. Örneğin, giyim konusunda, çoktan seçmeli ürünler arasında hangisinin daha iyi bir kaliteye sahip olduğu açısından fiyatları karşılaştırmak mümkündür. Öte yandan, eğer maliyete göre değerlendiricekseniz, maliyetin malzeme, üretim süresi, taşıma maliyetleri veya dağıtım maliyetlerine göre artıp azalmasını da dikkate almalısınız.

Bir ürünün satın alınması sırasında, marka oluşturulmuş olsa da, ürünün kalitesi, özellikleri ve fiyatı bireyleri etkilemektedir. Toplam maliyet dikkate alındığında belirli bir markaya verilen önem biraz düşebilir, çünkü aynı özelliklere sahip ürünün farklı markalar tarafından üretilip satıldıklarını unutmamalısınız.

Ancak, bazen de satın alınan ürünlerin ömrünü arttırmak veya herhangi bir arıza gibi sorunlarla karşılaşılmaması için markaya olan farklı kaygılar güdülebilir. Örneğin, bazı elektronik ürünlerin yeni olmasının tesadüf olmadığı anlaşılır. Herkesin özel bir gereksinimi olduğu ve herkesin tercihini de kendisine göre yaptığı doğrudur. Markaya ve kaliteye önem verirken, fiyatı unutmamak gerekir.
 

KlimaUstası

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
18
61
13

İtibar Puanı:

Bu tamamen kişisel tercihlere bağlıdır. Kimileri alışveriş yaparken markaya önem verirken, kimileri ise fiyatı daha önemli bulabilir. Her iki faktör de alışveriş yapılan ürünün kalitesi ve değeri hakkında bilgi verir. Ancak bazen marka bilinirliği ve prestiji, fiyattan daha önemli olabilirken, bazen de bütçe ön planda tutulabilir. Sonuç olarak, alışveriş yaparken marka ve fiyat arasında tercih yapmak tamamen bireyin önceliklerine ve ihtiyaçlarına bağlıdır.
 
Geri
Üst Alt