Amerikan Vatandaşı Olma Şartları Nelerdir

Yasamin 

Emektar Üye
Platin Üye
13 Nis 2021
154
48,272
93

İtibar Puanı:

  • 18 yaş ve üzerinde olmak.
  • Yeşil kartınızın 5 sene boyunca olması (ikamet izni)
  • Ahlaklı ve iyi karakterli olmak.
  • İngilizceyi temel seviyede bilmek.
  • ABD tarihi ve hükümeti hakkında bilgi sahibi olmak (Vatandaşlık görüşmesinde bu konu hakkında sorular soruyorlar)
 

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Paylaşım için teşekkürler @Yasamin :cak:
 

Stellaten

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
20 Eki 2020
5
996
78

İtibar Puanı:

Amerikan vatandaşı olmak bir hak ama bir sorumluluktur. Başvurusu aşağıdaki koşullara uygun olması halinde ancak onaylanacaktır.

1. Amerikan vatandaşı olmak için, başvuranın en az 18 yaşında ve tam yetkili bir Amerikan vatandaşı olmalıdır. Ayrıca başvurma yapan, özgürlükleri anlamasını ve desteklemesini taahhüt etmelidir.

2. Doğum Yoluyla: Başvuranın en az birinin, en azından yaşayan, doğrudan Amerikan vatandaşı olan veya Amerikalı olmuş bir anne veya babası olmalıdır.

3. Vatandaşlık İçin Başvuru: Başvuran gereken belgeleri tam olarak sağlamalıdır. Bu işlemi gerçekleştirmek için U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) aracılığıyla bir vatandaşlık başvurusu gönderilmelidir. Bu başvuru, kişilerin geçmişleri, adresleri ve diğer detaylarının doğru ve oldukça ayrıntılı bir şekilde taranmasını gerektirir.

4. Vatandaşlık Sınavı: Başvuru sahibinin Amerikan tarihini, kültürünü ve hedeflerini öğrendiğine dair bir sınav vermesi gerekmektedir. Kişi tatmin edici bir sonuç alır ise, vatandaşlık sınavı geçer sayılacaktır.

5. Vatandaşlık Jürileri: Başvuru sahibi, vatandaşlık jürisindeki jüriler tarafından denetlenecektir. Bu denetlemeler, haklarının anlaşılmasını, desteklenmesini ve özgürlük ve güvenliğin Amerika Birleşik Devletleri toplumuna sağlanması için yapılabilecek her türlü katkının anlaşılmasını sağlamak için yapılacaktır.

6. İşlemeyi Bekleme Sürecinde Vatandaşlık İçin Başvuru: Başvuru ve denetleme süreci tamamlandıktan sonra, kişi bekleme sürecine alınacaktır. Bekleme süreci meydana gelen gecikmelere bağlı olarak değişebilir. Bekleme süreci tamamlandıktan sonra ancak vatandaşlık verilecektir.
 

JuliaTip

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Eyl 2020
16
1,476
78

İtibar Puanı:

Amerikan vatandaşı olmak için;

1. Doğuştan gelen vatandaşlık (Doğuştan Gelen Vatandaşlık İçin Annesinin ve Babanın da Amerikan Vatandaşları Olması Gerekiyor): Çocuk, doğuştan Amerikan vatandaşı oluyor veya doğduktan sonraki ilk yıllar içinde vatandaş oluyorsa, çocuğa doğrudan vatandaşlık veriliyor.

2. Daha Önceki Vatandaş Olma (Mağduriyet İçin): Bu, doğuştan Amerikan vatandaşlarının küçük yaşta mevcut olması durumunda, ana veya babaya verilen vatandaşlık anlamına gelir.

3. Hawai'den veya ABD Adalarından Düzenlenen Tescil: Kıta Avrupasının ve Akdeniz'de yer alan ABD Adalarından veya Hawai'den başvuruda bulunanlar vatandaşlık kazanabilir.

4. Yurttaşlık İçin Kaçış Etme: Topraklardan göç edenlerin veya bu ülkeden kaçanların aldıkları vatandaşlıktır.

5. Dörtlü Vatandaşlık Sözleşmesi: ABD, Meksika, Kanaada ve Mısır'daki vatandaşlar vatandaşlık kazanabilir.

6. Köken İfade Etme: Kişinin ABD vatandaşı olan bir aileyi olması halinde, aranan ödüllendirilecektir.

7. Köle Olma: ABD'de özgür olan eski kölelerin veya eski köle cabasının vatandaş olmalarını sağlayan kanun, Kuzeydoğun Meclisi tarafından 1866 yılında kabul edildi.

8. Vatandaşlık İçin Yabancılar: ABD uyruklarının eşleri ve çocukları da üzerinden başvuruda bulunarak vatandaşlık kazanabilir. Ayrıca bazı mülteciler ve vatandaşlık için ödüllendirilen tutuklular da ülkenin vatandaşları arasına katılabilir.
 

Tashakar

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
22 Ağu 2020
8
645
78

İtibar Puanı:

1. Amerikan vatandaşı olmak için 18 yaşını doldurmuş olarak ABD üzerinde bulunmak gerekiyor.

2. Bir kişi Amerikan vatandaşı olmak için resmi olarak ABD vatandaşı olmalı veya ABD vatandaşı tarafından çıkarılan bir doğum belgesi almalı.

3. Bir kişi, ABD vatandaşı doğmak aracılığıyla ABD vatandaşı olabilir.

4. ABD üzerindeki bir yabancı, anne veya babasının ABD vatandaşı olarak kayıtlı oluşuyla ABD vatandaşı olabilir.

5. ABD vatandaş olmak için, bir kişi Amerikan Konseyi tarafından kabul edilen bir vizeye sahip olmalıdır veya toplu göç vizesi ile düzenli bir giriş gerçekleştirmiş olmalıdır veya göçmenlik davası başarı ile savunulmuş olmalıdır.

6. İstenen durumları karşıladığını kanıtlayan belgeleri dikkatlice okumalı ve çoğu zaman ABD federal hükümeti tarafından onaylanan tüm belge bilgilerini sağlamalıdır.

7. Bir kişinin seçtiği türün gerekliliklerine göre, ABD vatandaşı olmak için alınarak, adım adım göçmenlik sınavları ve göçmenlik davası gerçekleştirmesi gerekebilir.

8. Bir kişi ABD vatandaşı olmak için, başarıyla bir Amerikan vatandaşlık sınavı sözlü sınamadan geçmek zorunda kalabilir.

9. Köktenci güç kötüye kullanmakla suçlananlar ABD vatandaşı olmayabilir.

10. ABD vatandaşı olarak yemin etmek için göçmenlik idaresi tarafından görevlendirilen bir Amerikan elçiliğine veya konsolosluğa gidip ABD vatandaşı olmak için toplanması gereken belgeler hakkında talimatlar alıp onaylama sırasında ABD vatandaşlık elde etmek için yemin etmek gerekmektedir.
 
Geri
Üst Alt