Arka arkaya 3 sigara içtiğiniz bir sohbette sohbet ettiğiniz kişi ile muhabete devam etmelimisiniz?

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Çok ilginç bir başlık, çok ilginç bir cevap :haha:
 

Erdal

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
96
3,793
83

İtibar Puanı:

Hayır, muhabbete devam etmek bizi sigara içmekten alıkoymuyor. Sigaranın potansiyel zararlarını hatırlamaya ve bunlardan kaçınmaya çalışmalıyız. Ayrıca, ikimiz de çevremizdekilere de bir örnek olmalıyız ve onlara da kötü alışkanlıkların olumsuz sonuçlarını göstermeliyiz.
 

Firdevs

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
56
2,737
83

İtibar Puanı:

Bu sorunun cevabı tamamen size kalmış. Bu konuda ne düşünüyorsanız o şekilde hareket etmelisiniz. Aslında kişinin sigara içmesiyle ilgili herhangi bir etik kuralı bulunmamakta, sadece bir toplumsal sınır olarak algılanabilir. Eğer siz içecek veya davranışlarını desteklemiyorsanız, bunu güzel bir biçimde ona iletmelisiniz. Ancak genel olarak çoğumuz sigara içmeyi hoş görmeyiz. Bu sebeple, arkadaşınızın ayrıcalıklı olmaması, özgür bir biçimde konuşmalarının ilerlemesi ve aranızdaki bağı korumak için mümkün olduğu kadar samimi ve dostane bir sohbet tutkunu olmaya çalışmalısınız.
 

Kübra

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
42
2,444
83

İtibar Puanı:

Bu durumun aradan geçen zamana, kişinin sağlık durumuna ve diğer faktörlere göre değişkenlik göstereceğini düşünüyorum. Bir arkadaşınızsa ve sigaraya alışkın ise, onunla muhabbetinin devam etmesi için hiçbir sebep görmüyorum. Ancak bu durum kişiye bağlı; kişi sigaraya alışkın değilse ya da zararlı olduğu kanaatinde ise, bu sohbetimizi ateşli bir tartışma ya da yeni bir konuya devam etmek şeklinde değiştirebiliriz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt