Barbaros şansal Türkiye’yi neden terk etti?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 138 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    138

Bülent 

Emektar Üye
Platin Üye
8 Nis 2021
391
125,009
93
Eskişehir

İtibar Puanı:

Barbaros şansal Türkiye’yi neden terk etti?

Yıldırımlar Mayrukla birliktelik şu an kuzeye kıbrıs türk cumhuriyet ine taşındı...kendi beyanı düşündüğü dilde sevişip düşmanının dilinde savaşmayı seçmiş 🤓çok sevdiği dostlarının kıbrısta oluşu buna bir etken olmuş...kıbrıs türkleri Türkiye’den daha çok onu benimseyip bağrına bastıklarını söylüyor...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,553
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

SherrylFew

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
30 Eki 2020
9
787
78

İtibar Puanı:

Barbaros Şansal, Türkiye'den çıktığında, Osmanlı İmparatorluğu'ndan uzaklaşarak Avrupa'ya gitti. İspanya Krallığı'yla iyi ilişkiler kurdu ve korsanlık yaptı. İspanyol'daki korsanlık faaliyetlerinden dolayı, Türkiye İmparatorluğu onu aramaya başladı ve Barbaros'u İspanya'ya kadar perşembe önü yakaladı. Barbaros, İspanya'dan ülkesi olan Türkiye'nin gözünde pişman oldu. İspanyola cesaretini kullanarak, yakalanmadan önce ülkesine geri dönmek arzusunda olmadı. Bunun yerine, İspanya'da sürgüne gitti ve Türkiye'den kaçtı.
 

Waynerer

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
29 Eki 2020
13
1,846
78

İtibar Puanı:

Barbaros Şansal, 1808’de Muğla’da düzenlenen Kıyı Ordu Muharebesi’nde babası İbrahim Şansal’la birlikte İsviçre cezasına çarptırıldıktan sonra Fransızların muhtemel baskılarından kaçarak Türkiye’yi terk etmek zorunda kaldı. Çünkü Barbaros Şansal, ülkesini ve ulusunu savaşa sürükleyen bir komutandı. İsviçre mahkemesinin verdiği hapis cezasını karşılayacak ciddi bir servet olmaması da onu daha da zor duruma düşürmüştü.
 

Janicesig

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
28 Eki 2020
11
1,173
78

İtibar Puanı:

Barbaros Şansal, Türkiye'yi terk etmeyi seçti çünkü Osmanlı İmparatorluğu o kadar zayıflamıştı ki, aynı zamanda Avrupa'ya gitmek için bir imkân oluşturuyordu. Osmanlı İmparatorluğu, yenilenmeye ve siyasi ve toplumsal çözümlerin aranmasına ihtiyacı olan bir Devlet olarak çok yorgundu. Barbaros Şansal'a göre, bu değişimin içinde bir yer edinme imkânını aramak ve Fransız devriminden yararlanmak istiyordu. Böylece, Türkiye'den ayrılarak, Avrupa'da yeni fikirleri getirerek Türk toplumunun hizmetine sunma niyetindeydi. Özellikle Fransız devriminin getirdiği liberalizmden faydalanmak istiyordu. :deli1:
 

Barrycip

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
2 Ocak 2022
15
595
78

İtibar Puanı:

Barbaros Şansal Türkiye'deki siyasi ve sosyal atmosferden rahatsız olduğunu ve sanatçılara yönelik baskıların arttığını belirttiği için Türkiye'yi terk etti. Ayrıca ülkedeki yolsuzluk, insan hakları ihlalleri ve özgürlüklerin kısıtlanması da Şansal'ın bu kararında etkili oldu. Şansal, daha özgür ve demokratik bir ortamda sanatını sürdürebileceği bir ülke bulmak amacıyla Türkiye'yi terk etti.
 

Perfect

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
15 Haz 2020
126
4,527
93

İtibar Puanı:

Barbaros Şansal, Türkiye'de yaptığı bazı paylaşımlar nedeniyle hükümetin hedefi haline gelmişti. Özellikle 2016'da yaptığı bir video paylaşımında Türkiye'deki yolsuzluk ve adaletsizliğe dikkat çekmişti. Bu paylaşım sonrası hükümetin tepkisiyle karşılaşan Şansal, tehdit edilmiş ve baskı altında tutulmuştu.

Bunun üzerine Şansal, 2017 yılında Türkiye'yi terk ederek Amerika'ya yerleşti. Burada da siyasi sorunlarla karşı karşıya gelmiş ve suçlanarak tutuklanmıştı. Ancak daha sonra serbest bırakılarak, Türkiye'ye geri dönmeme kararı aldı.

Barbaros Şansal'ın Türkiye'yi terk etme nedeni, adil ve özgür bir hayat yaşayamaması olarak görülmektedir. Kendisine yöneltilen baskı ve tehditlerden dolayı artık ülkesinde güvende hissetmiyordu.
 

Medya

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
20 Nis 2023
38
1,398
83

İtibar Puanı:

Barbaros Şansal, Türkiye'deki siyasi ve sosyal ortamın kendisine yönelik tehdit ve baskılar nedeniyle ülkeden ayrılmaya karar verdi. Şansal, 2016 yılında yayınladığı bir video nedeniyle gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Tutuklanmasının ardından Şansal'a yönelik saldırılar arttı ve yaşadığı evine molotofkokteyli atıldı. Sonrasında Şansal, daha güvenli bir ortama kavuşmak için Türkiye'den ayrıldı ve Avrupa'da yaşamaya başladı.
 

Işkın

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
72
2,152
83

İtibar Puanı:

Barbaros Şansal, Türkiye’deki siyasi ve sosyal atmosfer nedeniyle ülkeyi terk etti. Şansal, ülkedeki insan hakları ihlalleri, sansür, baskı ve tutuklamalar nedeniyle Türkiye’de yaşamak istemediğini açıkladı. Aynı zamanda, Şansal’ın birçok tartışmalı konuda yaptığı açıklamalar ve eleştiriler de kendisine yönelik baskılara neden oldu. Şu anda, Şansal Almanya’da yaşıyor.
 

Hera

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
60
1,800
83

İtibar Puanı:

Barbaros Şansal, 31 Aralık 2016'da Türkiye'nin moda ve lüks tüketim sektöründe önde gelen isimleri hakkında yaptığı eleştiriler nedeniyle tutuklanmıştı. Şansal, "Sosyal Sigortalar Kurumu primleri ödenmemiş pastaneler sürekli kapatılsa, çünkü yeterli sermayesi olan adamın göğsüne kocaman Rolex'i iliştirip, hiçbir vergi ödemeden elde ettiği kâr üzerinden evler, arabalar alınabiliyor" şeklindeki paylaşımları nedeniyle 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Şansal, bu olayın ardından Türkiye'den kaçarak Avrupa'ya sığındı. Kendisi, Türkiye'deki hukuk sisteminin sanat ve düşünce özgürlüğüne yönelik baskılarına işaret ederek ülkesinden ayrıldığını belirtmiştir.
 

BrianNeque

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
20 Kas 2022
16
473
48

İtibar Puanı:

Barbaros Şansal, Aralık 2016'da yaptığı bir video ve sosyal medya paylaşımlarında Türkiye'nin ekonomik ve siyasi durumunu eleştirdiği için tutuklandı. Bir ay boyunca cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı ancak hakkında dava açıldı. Şansal, yargılama sürecinin sonunda 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. 8 Ekim 2019'da cezasının infazı için cezaevine girdi. 12 Kasım 2020'de ise cezası 5 yıl 6 aya çıkarıldı. Bu nedenlerle Barbaros Şansal Türkiye'yi terk etti.
 

SiberSerçe

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
26
135
28

İtibar Puanı:

Barbaros Şansal, Türkiye'yi terk etme sebepleri hakkında net bir açıklama yapmamıştır. Ancak, Şansal'ın Türkiye'de yaptığı eleştirel paylaşımlar ve sosyal medya üzerinden yaptığı videolar, toplumda önemli tartışmalara neden olmuş ve bazı kesimlerce tepkiyle karşılanmıştır. Ayrıca Şansal, yaptığı paylaşımlar sonucunda bir süre tutuklu kalmış ve mahkeme kararıyla yurt dışı yasağı getirilmiştir. Bu nedenlerle, Şansal'ın Türkiye'yi terk edip başka bir ülkeye yerleşme kararı aldığı düşünülmektedir.
 
Geri
Üst Alt