Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 216 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    216

Çocuk Odası Dekorasyon

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
13
2,334
78

İtibar Puanı:

Moderatör tarafında düzenlendi:

misslavinia

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Ara 2019
64
9,293
83

İtibar Puanı:

Burada ki bebek odası dekorasyonları da güzelmiş :D kafam iyice karıştı şu aşağıya bıraktığım konudaki bebek odası dekorasyonları da güzel hepsi birbirinden güzel :love::love:

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Fistik Mobilya

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Ara 2019
2
209
28

İtibar Puanı:

Burada ki bebek odası dekorasyonları da güzelmiş :D kafam iyice karıştı şu aşağıya bıraktığım konudaki bebek odası dekorasyonları da güzel hepsi birbirinden güzel ??

🙏 🙏 🙏
 

Hale2323

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 May 2020
31
7,029
83

İtibar Puanı:

Bebek Odası Dekorasyonu
Ekli dosyayı görüntüle 457

Bebek odalarında yapılacak farklı tasarımlara olan merak gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Günümüzde sosyal medyanın etkisini her alanda çok fazla görmeye başlamamızla birlikte burada yer alan anne-bebek profillerinin de bu konuya olan katkısı yadsınamaz bir gerçektir. Farklı tasarımların yanı sıra çocukların, bebeklik döneminden itibaren başlayan zihin gelişimine de katkı sağlayacak tasarımları hayata geçirmenize yardımcı olacak bebek odası dekorasyon fikirlerini bu yazıda sizlere sunmaya çalıştık. Keyifli ve yaratıcı bir yazıya hazır mısınız? Hadi o zaman başlayalım!
1-Sade Renklerle Huzurlu Ortamlar
Bebek odalarında daha çok sakin, sade ve rahatlık hissi veren renklerin kullanılmasıyla bebeğin daha huzurlu bir ortama kavuşması sağlanabilir. Duvarlarda kullandığınız sade renkleri ,farklı tasarımlardaki uyumlu objelerle tamamlayabilir, bu tasarımları ışıklandırmalarla destekleyerek daha hoş bir ortama kavuşabilirsiniz.

bebekduvardekorasyonu.jpg


2-Bebeğiniz İçin Alanlar Yaratın
Oluşturacağınız alanın bebeklerin gelişiminin her evresine uygun olması da önemli olan bir başka konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle bebekler oturmaya ve emeklemeye başladıktan sonra daha çok hareketli olacak, nesneleri anlamaya ve öğrenmeye başlayacaktır. Bununla birlikte odanın her alanında daha çok vakit geçireceklerinden dolayı bu meraklarını giderecek ve ihtiyaçlarını karşılayacak türde eşyaların bulunması, keşfetme ve farklı becerilerinin gelişmesine destek olacak nesnelerin varlığı da önemlidir.

bebekodasiharikatasarim.jpg


3-Çocuklar İçin Çok Eğlenceli Bir Fikrimiz Var!
Birçok annenin korkulu rüyalarından biri, bebeklerin boyalarla ya da renkli kalemlerle duvarları çizmesi olabilir.Bunun için de sizlere mutlaka denemeniz gereken harika bir fikir sunuyoruz. Bu tarz duvara monte edilen panolar sayesinde çocukların motor becerilerinin gelişimine de destek olabilirsiniz.

bebekodasidekorasyonlari.jpg
bebekodasidekoratifduvarlar.jpg


4-Bebek Odası Sevimliliği Her Köşede Sizinle
Bebek odalarında uygulanabilecek sınırsız dekorasyon fikirlerin odanın her köşesinde, yaratıcılığınızla birleştirerek farkınızı ortaya koyabilirsiniz. Priz ve anahtarlara yapacağınız bu sevimli resimlerle detaylarda bile bebek odası sevimliliğini devam ettirmeniz mümkün olacaktır.


anahtardekoru.jpg
bebekodasianahtardekoru.jpg


5-Tarzınızı Bebek Odası Dekorasyonuna Yansıtın
İskandinav tarzını, tasarladığı odaya da yansıtmak isteyenlerin mutlak kullandığı renk olan beyazın sadeliği ve modernliği çok işinize yarayabilir. Tabi ki kullandığınız beyaz duvarları, beşik üzerinde gördüğünüz juju şapkalar gibi eşyalarla destekleyerek tarzınızı tamamlayabilirsiniz.

habitacion-bebe-blanca-1-1.jpg


6-Dekorasyon İçin Bir Tema Oluşturun
Dekorasyonda en önemli şeylerden biri de tema oluşturmak ve yapılan değişikliklerin kullanılacak objelerin de bu temaya uygun olarak seçilmesidir. Gece gökyüzünün verdiği huzuru bebeğinizin uykusuna da katmak istiyorsanız sizin için resimlerde harika bir fikrimiz var!


bebekodasidekorasyononerileri.jpg
bebekodasidekorasyonu.jpg


7-Işıklandırmalarda Fark Yaratmak İster Misiniz?
Klasik aydınlatmalar size de sıkıcı mı geliyor? O zaman bu tasarımlar tam da size göre! Asma tavan uygulaması ve gerekli bir kaç spot ışık kullanmak bu tarz görüntüler elde etmenize yardımcı olabilir.


bebekodasidekorasyonfikirleri-1.jpg
bebekodasidekorasyonlari34778aa34518c64a.jpg


9-Bebek Odası Dekorasyonu İçin Kendin Yap Fikirlerini Deneyin
Sadece boya badana ya da duvar kağıdıyla değil kullanacağınız eşyalarla da farklılık katabilirsiniz.Resimde gördüğünüz gibi bir tahta ve halat iplerle yapacağınız tasarımla havayı değiştirmeniz mümkün olacaktır.

kendinyapp.jpg


10-Bebek Odanızın Duvarı İçin Sıradanlığı Bir Kenara Bırakın
Bebek odası dekorasyonuna ilginç fikirler eklemek istiyorsanız bu tarz duvar tasarımları tercih edebilirsiniz. Duvarda kullandığınız boyanın da daha şık görünmesini sağlarken aynı zamanda kullanıldığı alana da farklı bir hava katacaktır.

duvarr.jpg


11-Bebek Odası Duvar Kaplamaları İçin Harika Bir Fikrimiz Var
Bebek odasının duvarının tamamını duvar kağıdıyla kaplamak yerine resimlerdeki gibi alanlara değişik çizgi film kahramanları veya hayvanlarla süslerseniz hemen eğlenceli bir ortam oluşturmuş hem de duvarın tamamını tek bir görselle kullanmamış olursunuz.

kapi2.jpg
kapii.jpg


12-Bebek Odanızın İçinde Tırmanma Duvarı Mı?
Geniş bir alana sahip olmak gerekmeksizin oyun oynamak için bir köşe yapmak bebeğinizin sürekli vakit geçireceği alanın daha eğlenceli bir hal almasını sağlayabilir. Çocukların enerjilerini doğru şekilde atabilmelerine olanak sağlayan bu tırmanma duvarlarını deneyin deriz!


tirmanma.jpg
oyun.jpg


13-Tablolar Her Yerde!
Bebeklerin yaşı arttıkça etrafındaki olaylara, nesnelere olan duyarlılığı ve ilgisi de artmaktadır. Bu şekilde kullanacağınız sayı, harf, hayvan, taşıt vs baskılı tablolarla öğrenmesine yardımcı olabilirsiniz.

tablo.jpg
tablo1.jpg


14-Oyuncak Saklama Çözümleri
Dekorasyon için illa ki bir yerlerden satın alınmış eşyalar olması şart değil. Resimlerdeki gibi bebek odası için kendin yap fikirleriyle de bunu gerçekleştirmek mümkün olabilir. Böylece dağınık oyuncak görüntüsünden de kurtulmuş olursunuz.

kendinyap-1.jpg
kendinyapp-1.jpg


15-Doğanın Öğreticiliği Bebek Odalarına da Yansısın
Bebek odalarında, çocuğun ev dışında olan dağ, bulut, yağmur gibi kavramları öğrenmesini kolaylaştıran bu tarz tasarımlar kullanabilirsiniz. Böylece doğa ile ilgili farkındalığını da arttırırken şık bir oda tasarımını da yakalamış olursunuz.
bebekodasidekorasyonfikirleribebekodasidekorasyonönerileri
16-Resimleri ve Şekilleri Kullanmaktan Çekinmeyin
Kullandığınız eşyaların, örneğin resimdeki gibi şifonyerin üzerine neyin nerede olduğunu belirten şekiller yazılar kullanabilirsiniz. Bu şekilde hem eşyaların sıkıcı görüntüsünü bebek odasına uyumlu hale getirebilir hem de bebeğinizin ilerleyen dönemlerinde kendi eşyalarını toplamasına ya da almasına teşvik ederek sorumluluk bilincini geliştirmeye başlayabilirsiniz.

17-Bebek Odası Boyama Modellerini Kendiniz Yapın!
Bebeğinizin odasının duvarının nasıl olmasına karar verirken ya da daha önce başka bir alan olarak kullandığınız odayı bebek odasına dönüştürmek istiyorsanız, dekoratif duvar boyama ya da duvar kağıdı için çok da masrafa girmenize gerek yok. Resimlerdeki gibi duvarda olmasını istediğiniz şekilleri bir kartonu keserek kendiniz yapabilirsiniz.

18-Bebeğinizin Huzuru Her Şeyden Önemli
Çoğu ebeveyn gün boyu hareket halinde olan çocuklarının rahat ve uzun bir uyku çekmesini ister. Ancak bazen bir kapı kapatma sesi bile minik bebeklerin uykularında irkilmesine ya da uykusunun bölünmesine neden olabilir. Hem bunu önleyecek hem de evinizi bebek için güvenli hale getirecek araçların varlığından bahsedelim. Bu araçlara resimdeki chevron baskılı kapı mandalında olduğu gibi stil katmak da mümkün.

19- Çocuğunuza okumayı Sevdirecek Alanlar Katmaya Ne Dersiniz?
Okuma alanları, çocuğunuza öğretici olan kitapları da eklediğinizde dekorasyonunuzun bir parçası haline gelirken hayal gücünü de geliştirmesi için elinin altında bu tarz bir alana sahip olacak.

20-Bebek Odası Dekorasyonu için Kolay Fikirler
Bebek odası dekorasyonu için kolay bir fikir de beşik kenarına dekoratif bir battaniye asmak olabilir. Küçük bir hamleyle dekorasyonu destekleyebilirsiniz.

21-Saklanma Alanı İhtiyacı İçin Çözümler
Büyük bir eviniz olsa bile özellikle ilk uzun, yorgun gecelerde bebeğinizin yakınında uygun bir saklama alanı aramaya başlayacaksınız. Bu tarz bir beşik eteği altına yerleştireceğiniz plastik saklama kuvetiyle yenidoğan bebeğinizin tüm gereçleri yakınında olacak.

22-Renklerin Kişilik Oluşumunda Bir Etkisi olmalı
Profesyoneller, rengin gençliğin zihni durumunu etkilemede çok önemli bir rol oynadığını ve çocuk odası için en iyi renkleri seçmenin inancınızdan çok daha önemli olduğunu belirtiyor. Pembe, her iki dünyanın da en iyisini elde etmek için gerekli olan simülasyonu sakinlikle bütünleştiren ideal renkler arasında! Bebek odalarının vazgeçilmez rengi olan pamuk şekeri rengi duvar boyasını uyumlu renklerle kullanıldığında hem erkek hem kız çocukları için harika odalar yaratabilir.

23-Dekoratif Raflarla Düzen Oluşturmak Çok Kolay
Resimde de gördüğünüz gibi küp organizatörleri, bulunduğu alana hem şık hem de düzenli bir görüntü katmaktadır. Bebeğinizin odasında da bu organizatörlerle rengarenk kutuları ve figürleri kullanarak tatlı bir hava oluşturabilirsiniz.

24- Değişime Ayak Uydurabilen Dekorasyonlar
Bir bebek odası dekorasyonu yaparken unutulmaması gereken bir diğer konu da her zaman gerekli olan şeyler için gerekli yerin olması gerektiğidir. Neye gerçekten ihtiyacınız olacağına ve gerekli olanın ne olduğuna göre dekore etmek önemlidir. Basit dekore edin, daha sonra değiştirebileceğinizi unutmayın!

25- Bebeğinizin Gelişimini Takip Etmek İçin Bu Çizelgelere Ne Dersiniz?
İnanın ki bebeklerin büyümesi sizleri şaşırtacak kadar hızlı olacak ve inanamayacaksınız.
Boyundaki değişimi izlemek için odanın duvarına bir çizelge yerleştirebilirsiniz. Küçük bir çocuğun odası için uygun olacak bazı çizelge örneklerini sizlere göstermek istedik!

26-Şeritlerden İlham Alan Odalar
Şeritler birlikte kullanıldığı desenlere ve renklere göre hemen her türlü havayı yaratmanıza yardımcı olabilir. Balonlar, canlı sıcak renkler kullanılarak sirkten esinlenmiş eğlenceli bir oda da yapabilir ya da tavanda renkli, odanın geri kalanında sade renkleri kullanarak daha ferah bir hava yaratabilirsiniz.

27-Konseptler Geliştirin
Odanın içinde oluşturacağınız oyun alanlarına farklı konseptler ekleyerek çocuğunuzun daha keyifli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

28-Bitkilerin Ferahlığını Hissedin
Bebek odasında kullanacağınız cansız bitkilerle odaya daha ferah bir hava katabilirsiniz. Resimlerde buna örnek oluşturacak iki farklı tasarımı sizlerle buluşturduk. Buna benzer dekorasyonları siz de uygulayabilirsiniz.

29-Dekoratif Saklama Alanları Yaratabilirsiniz!
Küçük odalarda saklama alanları ya da saklama kutuların için yeriniz olmayabilir. Bunun için duvara monte edebileceğiniz ya da dolapların içine asabileceğiniz dekoratif raflar işinize yarayabilir.

30- Bebek Odası Dekorasyon Objesi Örnekleri
Bu örnekte de görüldüğü gibi yaratıcı objeleri bebek odası dekorasyonunda kullanarak çocuğunuzun yaratıcılığına da destek olabilirsiniz.

31- Eğlenceyi Odaya Taşıyın!
çoğu zaman bebeğinizi oyun parklarına götürmek için zamanınız ya da hava durumu uygun olmaz. Bunun için dekorasyonunuzun bir parçası haline getirebileceğiniz salıncaklarla çözüme kavuşabilirsiniz.

33- Retro Esintisi Her Yerde!
Günümüzde çokça duyduğumuz retro tarzını neden bebek odalarını dekore ederken de kullanmayalım? Modern birkaç eşyayla da destekleyip güzel bir iş ortaya çıkarabilirsiniz.

33-Geleneksellikten Vazgeçemeyenler Buraya
Tüm evde sahip olduğunuz etnik dekorasyonu bebek odası dekorasyonunda da devam ettirmek isterseniz birkaç modern eşyayla birleştirerek resimdeki bir dekorasyona ulaşmanız mümkün olabilir.

34-Küçük Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri
Küçük odalar nasıl daha büyük gösterilir bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri her alanı değerlendirirken fazla eşya kullanmamaktır. Tabi ki bu sadece beşik ve dolaptan kullanmalısınız demek değil. Bakın, küçük alana sahip bebek odası dekorasyonu için de harika fikirler olabilir.

35-Farklı Tasarımlı Raflarla Dekorasyona Katkıda Bulunun
Bebek odanızı tasarımında kullandığınız eşyalarınız ve duvarınız sade ise farklı şekillerdeki raflardan yararlanarak dekorasyona farklılık katabilirsiniz. Raflara yerleştireceğiniz hayvan figürleri, oyuncak ya da birkaç çift ayakkabıyla da güzel bir dekorasyona sahip olabilirsiniz.

36-Bebek Odası Dekorasyonunda Ayna Kullanımı
Feng Shui‘ye göre enerjiyi çok hızlı bir şekilde aktif hale getiren aynaları çocuk odalarında kullanırken dikkat edilmesi gerekmektedir. Geniş ve direkt yatağı gören aynalar çok fazla enerji yaydığı için çocuğunuzun uykusunu olumsuz etkileyeceğinden daha küçük ve çocuğun direkt olarak görmeyeceği alanlarda dekoratif aynaları kullanabilirsiniz.

37-Halı Deseni Seçerken Bunları da Göz Önünde Bulundurun
Odanız oyun alanı oluşturmak için yeterince büyük olmayabilir ama bunun için sakın üzülmeyin. Seçeceğiniz halıların deseniyle siz de artı bir yere ihtiyaç duymadan oyun alanı oluşturmuş olacaksınız.

38-Perdeler ve Perde Tutacakları
Bebek odalarında kullanılan perdeler bir tema yaratmak ya da oluşturulan temayı devam ettirebilmek için ideal araçlardan biridir. Farklılık katmak için perde tutacaklarını içi doldurulmuş oyuncaklardan yapabilirsiniz. Hem istediğiniz kahramanı seçebilir hem de daha tatlı bir görüntü elde etmiş olabilirsiniz.

40-Sıradan Dolaplardan Farklı Önerilerimiz Var!
Her yerde gördüğümüz bütün alanı kaplayan dolapları kullanmak yerine birkaç raf ve perdeyle böyle bir dolaba sahip olmak istemez misiniz? Böylece kalabalık görüntüden de kurtulmuş olabilirsiniz.

41-Bu Sevimli Tabureler İlginizi Çekebilir
Şüphesiz ki ev dekorasyonu yapılırken kullanılan en sevimli eşyalar bebek odalarında kullanılan eşyalardır. Klasik renkli tabureler yerine hayvan figürlerini üzerinde taşıyan bu tabureleri kullanabilirsiniz. Biz bu sevimli tabureleri çok sevdik!

42- Bebek Odası Duvar Dekorasyonu İçin Kullanabileceğiniz Tasarımlar
Duvarlara hareket katmak istiyorsanız bir önceki maddelerde de belirttiğimiz gibi tablolar işinize yarayabilir. Ancak bunların yanında resimlerde gördüğünüz renkli ve çocuk odasına uygun şekillerdeki askılarla da dekorasyonu tamamlamanız mümkün olabilir.

43- Bebek Odası İçin Beşik Seçimi
Çoğu anne baba bebeklerinin gelişimlere ayak uydurmak amacıyla sürekli olarak odanın dekorasyonunu değiştirmekle uğraşmak istemeyebilir. Bu nedenle kullanılacak mobilyaların seçimini yaparken bu konu göz ardı edilmemelidir. Klasik beşikleri kullanmak yerine resimdeki gibi bir salıncak kullanmaya ne dersiniz?

Kaynak: evdemimar.com
faydalı bilgiler teşekkürler.
 
Geri
Üst Alt