Boyada Voc teknolojisi nedir?

Bülent 

Emektar Üye
Platin Üye
8 Nis 2021
391
125,009
93
Eskişehir

İtibar Puanı:

VOC aslında Uçucu Organik Bileşik tir.VOC genellikle karbon içerir. Tipik olarak, çok sayıda molekül VOC bileşiklerinden havada buharlaşır ve hava kalitesini etkilemesine neden olur.. neden Üreticiler çoğu sebepten dolayı boyamak için genellikle VOC’u ekliyor ozaman?. Öncelikle küfü önlemek ve ürünün raf ömrünü uzatmaktır gaye.Her şeyde olduğu gibi burda oran önemli.Zehir bile orantılı kullandığınız zaman panzehri olur....
 

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

MT 

Keşfetmek İçin İçeriği Oku
Moderator
30 Kas 2019
29,149
673,361
113

İtibar Puanı:

Boyada Voc teknolojisi nedir?​

Boyada VOC teknolojisi, boyaların içerisindeki uçucu organik bileşik (VOC) miktarını azaltmak için kullanılan teknolojilerin genel adıdır. VOC’lar, boyalarda bulunan kimyasal bir bileşik grubudur ve solunması zararlı olduğu için boyaların sağlığa zararsız hale getirilmesi gerekmektedir.

Bu teknolojiler, yüksek kaliteli boyaların üretimi için kullanılır ve boyaların güçlü renklerini, kalıcılığını, dış etkilere dayanıklılığını ve diğer özelliklerini etkilemeden VOC miktarını azaltır. Boyalardaki VOC miktarı, boyanın üretiminde ve uygulanmasında çevreye zararlı gazların salınımını artırırken, aynı zamanda insan sağlığı için de risk oluşturabilir.

Bu nedenle, boyada VOC teknolojisi, çevre dostu boyaların üretimi için bir gereklilik haline gelmiştir. Boyaların VOC miktarının azaltılması, iç mekân boya uygulamalarında solunum problemleri, baş ağrısı, alerjik reaksiyonlar ve diğer sağlık sorunları yaşayan kişiler için büyük bir fayda sağlar.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt