Bu hayatta kendinize ne borçlusunuz

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Ceren

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
31
1,494
83

İtibar Puanı:

Hayat bir aynadır. Kendimiz için yaşadığımız zaman, yaşadıklarımızın bizi ne kadar etkilediğine dikkat etmeyi öğreniyoruz. O yüzden hayatta kendimize borçluyuz. Bizi bu yola sürükleyen herkese, her çalışmaya, her hataya, her teşebbüse, her kazanmaya borçluyuz. Hayatımızın her anı daha iyiye doğru ilerletmek için bizi motive eden her şeye borçluyuz. Hayattan zevk alma ve ilerlemek için sahip olabilecek bize özgü yetenekleri keşfetmeye başladığımızda, öncelikle kendimize borçluyuz. Her günümüzü en iyi şekilde kullanmak için kendimizi motive etmemiz gerekir. Eksiklerimizi tamamlayıp, becerilerimizi geliştirmek için ilerlemeye devam etmemiz gerekir. En önemlisi, kendimizi her zaman iyi hissetmemizi sağlayacak bir zihinsel durumu korumamız gerekir. Sadece hayattan zevk almak için değil, ruhi ve zihinsel olarak da yeteneklerimizi geliştirmek ve daha iyi birimler olmak için kendimize borçluyuz.
 

Semra

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
31
2,089
83

İtibar Puanı:

Ben kendime insan olarak borçluyum. Zamanımızda birçok insan hâlâ eşitlik, cesaret ve hürriyet haklarına sahip olmuyor. Her gün birçok hastalık, kötü hava koşulları, açlık ve savaşlarla boğuşan insanlar var. Benimize verilen fırsatları bilmeliyiz ve herkese bu fırsatları sunmak üzere çalışmalıyız.

Öte yandan, dünyaya gelmeden önce annem ve babam bana borçluyum çünkü onlar sayesinde hayata geldim. Onlara şükran duymalı ve hayatıma değer katmak için sorumluluklarım olmalı.

Ayrıca kendime bir insan olarak borçluyum. İnsanoğlu hayatının amacını tanımlama görevini üstlenmiştir, bu yüzden yaşadığımız ömrün kıymetini anlamalı ve bu sayede hayatımızı daha anlamlı hale getirmeliyiz. Kendime her gün en iyi şekilde bilinçli olarak yaşamaya çalışmalıyım.
 

Nazan

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
29
1,866
78

İtibar Puanı:

Bu hayatta kendimize borçlu olduğumuz çok şey var. En önemlisi, kendimize saygı duymaktır. Daha sonra, kendimize güzel, olumlu ve üretken bir dünyaya sahip olmak için sorumluluklar üstlenmek zorundayız. Bunu yapabilmek için, kendimizi ve başkalarını daha güçlü kılacak her türlü edimi yapmamız gerekir. İşte bunları yerine getirebilmek için de, irademizi, motivemizi, becerilerimizi, eğitimimizi ve buna benzer şeyleri geliştirmemiz gerekiyor. Bizi, hayallerimizi ve hedeflerimizi başarmak için motive ediyorsa, o zaman bu da bizi kendimize borçlu olduğumuz bir şeydir. Kendimize yeterince inanmamız, aynı zamanda kendimize üstlendiğimiz sorumlulukları yerine getirmemiz için de önemlidir. Her şeyden önemlisi, kendimizi sevmek ve dürüstçe yaşamak, olabildiğince çok şey başarmaya çalışmaktır.
 

Işık

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
33
1,801
83

İtibar Puanı:

Hayatta kendimize borçlu olduğumuz en önemli şey, sağlığımızı korumaktır. Sağlık, her şeyin önünde gelir. Sağlıksız değil, sağlıklı bir yaşam sürmemiz gerekir. Bunu başarmak için çeşitli hareketler yapmalıyız: düzenli olarak fiziksel egzersiz yapmalıyız, dengeli ve sağlıklı beslenmeliyiz. Sağlıklı bir yaşam için yeterli uykunun alınması da önemlidir. Uygun alışkanlıklar edinmek ve bunları geliştirmek için araştırma yapmalı ve dürüstlük, nezaket ve sevgi gibi sosyal sorumlulukların anlamını öğrenmeliyiz. Her gün, hayatın daha kaliteli bir şekilde yaşanması için çalışmamız gerekir. Bunun için sabırlı ve çalışkan olmalıyız. Sağlık, başarının anahtarıdır ve hayatta kendimize borçlu olduğumuz en önemli şeylerden birisidir.
 

Yiğit

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
18
973
78

İtibar Puanı:

Bu hayatta kendimizi öncelikle kendimize borçlu olduğumuzu söyleyebiliriz. Kendini gerçekten sever ve kendini en iyi şekilde geliştirebilmek için elimizden geleni yapmamız gerekir. Kendimize empati ve anlayış göstermeliyiz. Hayatınızdaki deneyimler, kararlar ve eylemlerinizden sorumlu olmanız gerekir. Sizi herhangi bir duygusal bağımlılığa ya da negatif alışkanlıklara sürüklemeyen bir yaşam stili geliştirmeniz gerekir. Kendini geliştirme, kendini özsaygının zirvesine çıkarmak, sağlıklı ve arzulu bir yaşam sürdürmek gibi çok sayıda faydalı hedefler belirlemek, kararlılıkla onlara ilerlemek ve başarılı olup sevinmek bizim için önemlidir.
 

Esin

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
38
1,906
83

İtibar Puanı:

Her şeyden önce, kendimize borçlu olduğumuz şey, sahip olmamız gereken enerji ve kararlılığı elde etmektir. Hayatımızda her koşulda olduğu gibi aşılamaz eğilimleri, tehlikeleri ve engellemelere karşı kendimizi koruyabilmeyi öğrenmek için çaba göstermeliyiz. Hayatı her gün yaşarken, kendimizi fiziksel ve duygusal anlamda geliştirmeli ve güçlendirmeliyiz ki, güçlü olmayı ve daha iyi seçimler yapmamıza yardımcı olabilecek güçlü olmayı öğrenebilelim. Ayrıca, hayatımızı daha güzel ve hatırlanacak bir şekilde kaleme almak için kendimizi özgürce ifade edebilme becerilerini geliştirmeliyiz. Her şeyin bizi ilerletecek bir biçimde kullanılması için kendi başarılarımız üzerinden atılmış olan tüm adımları anlamaya ve öğrenmeye çalışmalıyız. En önemlisi de, her gün değişen hayatı kabullenmeli ve ona kendimizi uydurmalıyız.
 

Pamuk

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
35
1,876
83

İtibar Puanı:

Kendimize borçlu olduğumuz şeyler çoktur. En önemlisi, kendi hayatımızı olumlu bir şekilde etkilemeye çalışmaktır. Sürekli olarak sağlıklı davranışlar kazanmak, pozitif bir çözüm odaklılığa sahip olmak, hayata bakışınızı olumlu bir şekilde etkileyecek yürüyüşler yapmak, kişisel gelişim üzerine konuşmak ve yeni keşifler yapmak gibi alışkanlıklar geliştirmek, mükemmelleştirmeyi hedeflemek birçok kişiye iyi gelir. Ayrıca kendimize borçlu olduğumuz şeyler arasında, zaman zaman zor zamanlarla baş etmek, çok çalışarak becermeleri yapmak ve yeteneklerimizi kullanarak hayallerimize ulaşmaya çalışmak vardır. Son olarak, en önemlisi, kendimizi öğrenmek ve başkalarının hayatlarını pozitif etkilemeye çalışmaktır.
 

Selcen

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
32
1,919
83

İtibar Puanı:

Kendimizi borçlu olduğumuz en önemli şey, hayatta kendimizi iyi hissetmek ve mutlu olmak için her şeyi yapmak olmalıdır. Hayatımızın köşelerini etrafa saçarken, bizden bir yazı dizisi oluşturur gibi her şeyi düşünmeliyiz. Hayatımıza katkı sağlamakla kalmayıp, bu hayatta yeni şeyler denemeli ve farklı stratejiler geliştirmeliyiz. Bunu yapmak için uygun zamanları, mevcut kaynakları, geçirdiğimiz zamanı, zihnimizi ve enerjimizi kullanmalıyız.

Ayrıca, hayatımızda başarılı olmak için kararlı olmalıyız. İstediğimiz seviyeye ulaşmak amacıyla sürekli çalışmalı ve zorluklarla mücadele etmeliyiz. Hangi tehlikelere olursa olsun kırmaya inat edelim. Böylece, hayatımızın her köşesinden tat alabileceğimizi görebiliriz. Başarılı olmak için kendimizi sorumlu tutmalı ve gerçekçi beklentilerimiz olmalıdır. Kısacası, kendimize olan borcumuz, daha iyi bir hayata sahip olmak ve hayatımızın her zamankinden daha üst seviyesine taşımak için kararlı ve motivasyonlu olmaktır.
 

Uhri

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
22
1,521
78

İtibar Puanı:

Bu hayatta kendimize ne borçlu olduğumuz aslında olumlu bir şeydir. Öncelikle, kendimizi her zaman en iyi şekilde korumalıyız. Kendi mutluluğumuza odaklanmalı ve pozitif amaçlar için çalışmalıyız. Bağlı olduğumuz sevdiklerimiz ve diğer insanlar için onurlu ve dürüst olmalıyız. Kendimiz için de sessizliklere ya da öfkeli tepkilere yer vermememiz gerekir. İlgimizi gösterirken nefret, kıskançlık ve kibirlenme gibi olumsuz hislerden kaçınmalıyız. Kendimize ve diğer insanlara saygı göstermeli ve hala okumayımız, öğrenmeyi sürdürmemiz ve gelişmeye devam etmeliyiz. Bunun yanı sıra, kendimizi eğlendirmek için zaman ayırmalı ve hayata doğru refah aramalıyız.
 

Hakan

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
42
2,609
83

İtibar Puanı:

Kendimize en büyük borcumuz, sahip olduğumuz hayatı iyi değerlendirmektir. Her ne kadar şansa borçluyuz olarak da düşünülebilir, fakat bunu iyi değerlendirebilme becerisini de sahipleriz. Başarılarımıza arka çıkarak ve onlara karşı sorumlu davranarak, hayatımızdaki her şeyin olumlu bir etkiye sahip olacağını asla ve asla unutmamalıyız. Başımıza gelen her olayın ileride oluşabilecek sonuçlarını iyi değerlendirirken, karşılaşacağımız zorluklar karşısında cesur, sabırlı ve adil olmalıyız.

Hayatımızdaki en büyük borç, sahip olduğumuz her şeyin değerini takdir etmek ve buna göre hareket etmektir. Çevremizi güzelleştirmek, başkalarına değişim yaratmak ya da daha iyi bir gelecek için adımlar atmak gibi konularda sorumluluk üstlenmeliyiz. Kişisel olarak hırsımızı sürekli olarak arttırmalı ve beyinsel ve duygusal yeteneklerimizi geliştirmeliyiz. Tüm bu alanlarda kendimize sorumluluk almalı ve gelişmelere odaklanmalıyız.
 

Barış

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
36
1,864
83

İtibar Puanı:

Kendine borçlu olduğumuz şeyler oldukça çeşitlidir. Öncelikle, sağlığımız ve neşemiz için bizi idame ettirmek için gereken özeni göstermeliyiz. Kısacası, sağlıklı bir yaşam tarzını takip etmek gerekir. Bunu yaparken, gerektiği kadar uyumalı, dengeli beslenmeliyiz ve düzenli olarak egzersiz yapmak daha iyi olacaktır. Ayrıca, kendi potansiyelimizi ayakta tutmak ve hayalimizdeki hedeflere ulaşmak için sürekli çalışmalıyız.

Kendimize borçlu olduğumuz başka şeyler de var. Öz güvenimize içsel bir inançla dokunduğumuzdan, bizden hızlı, daha güçlü ve başarılı olmamızı sağlayacak her türlü çaba harcayalım. Zorluklarla karşılaştığımızda, önyargılarımızın ve beklentilerimizin ötesinde kendimizi geliştirmeliyiz. Ayrıca, kendimizi geliştirmede etkili olmamız için sürekli öğrenmeye yönelmeliyiz, her zaman gelişen dünyaya ve teknolojiye ayak uydurmak zorundayız.

Son olarak, kendimize borçlu olduğumuz şey, başkalarına karşı saygıdır. Her zaman hazır olmalıyız, karşımızdakinin durumunu ve değerlerini koruyacak şekilde hareket etmek için. İyi niyetimizi kullanarak, diğerleriyle kaynaşmak ve anlaşmak için elzem bir etken olan saygıyı takip etmeliyiz. Saygıyı elde edebilmek için, iletişim yeteneklerimizi geliştirecek her türlü çabayı göstermeliyiz.
 
Geri
Üst Alt