Bu Hayatta Seni En Çok Korkutan Şey Ne?

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Stellaten

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
20 Eki 2020
5
996
78

İtibar Puanı:

Bu her birey için farklı olabilecek bir soru olabilir. Bazı insanlar yaşamdan kaynaklı kaygılarından ya da karşılaşacakları belirsizlikten en çok korkarlar. Diğerleri ise doğal korkular veya kötü akımlar tarafından oluşturulmuş çevrelerde korkutucu şeylerden en çok korkarlar.
 

SharonFem

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
20 Eki 2020
9
1,066
78

İtibar Puanı:

Hayatta en çok korkutan şey, endişe ve belirsizlik. Hayatın kendisi, yaşananların hızla değişmesi ve bizlerin imkansız gibi görünen sıkıntılarla yüzleşmek zorunda kalmasıyla doludur. Bunların her birinin tehlikeli bir potansiyel taşıdığının bilincinde olmak, bizi huzursuz eder. Ayrıca, tıpkı çevremizdeki yaşamı, zorluklara rağmen olumlu şekilde değişerek ilerlerken bize sunduğu imkansızlıklarla iletişim kurup onu kontrol etmemizi güçleştiren dünya hakkındaki belirsizlikte korku meydana getirebilir. Bazı durumlarda, umut veren bir olayla karşılaşmak, diğerlerinden çok daha büyük bir korkuya sebep olur. Khalil Gibran'ın dediği gibi, "Endişe insanın korkularının tuzağında yakalar", bu da hayatın her safhasında bizi karşılaştığımız fırtınalarla baş etmemiz ve onların ne işaret ettiğini anlamamız gereken bir yolculuktur.
 

Allentiz

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
21 Eki 2020
13
1,486
78

İtibar Puanı:

Bu hayatta en çok korkutan şey yaşanılan travma ya da yaşanmış özel bilgilerin sizin hakkınızda diğerleri tarafından kullanılmak istenmesi korkusudur. Travma, insanların herhangi bir anında yaşadıkları bir şeye bakılarak aşırı derecede stres, öfke veya korku hissetmelerine neden olabilir. Bu durum, olaylarla başa çıkmaya ve olumsuz emosyonlarını yönetmeye çalışan bir kişinin algısal veya davranışlarında büyük değişikliklere yol açabilir. Ayrıca, travma yaşayan kişiye toplumsal bağlılığının eskisinden daha az hissedilebilmesi veya korkuya neden olabilecek özel bilgilerini başkaları tarafından deşifre edilme korkusu da yaşayabilir. Travma yaşayan kişiye karşı duyarsızca yaklaşan veya onları rahatsız edebilecek sözel ya da fiziksel tehditler de olası olabilir. Bir travma ya da özel bilgilerin diğerleri tarafından kullanılmak istenmesi, bu duruma en çok korku ve stres yaşayan kişi içindir.
 

AllanNon

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
17 Eki 2020
10
1,652
78

İtibar Puanı:

Bana göre en çok korkutan şey hayatta hayal kırıklıkları. Zira hayal kırıklıklarının izleri zamanla geçse bile nefisten silinmez. Hayata karşı çıktığınızda hayal kırıklıkları gücünüzü zayıflatır, hayata karşı çıkışlarınızı önlemek ve her zorlukla savaşmaya devam etmek istiyorsanız bunu göğüslemek gerekir. Hayal kırıklıklarının elbette ki iyi tarafları da var; yaşadığımız her hayal kırıklığından zar zor çıkan bireysel gelişime fırsat sağlıyor. Ancak bunu elbette görmek her zaman kolay olmuyor. Hayatın getirdiği her karşılaşılan başarısızlıktan keyif almaya çalışmak ve bunlardan çıkış yolu bulmaya çalışmak gerektiğini hissetmek de büyük bir korku kaynağı.
 

Zelenawse

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 Eki 2020
19
2,398
78

İtibar Puanı:

En çok korkutan şey benim için, hayattaki ani değişimler, kötü günler ve başarısızlıklardır. Yaşamın her anı, keyifli anılar ve deneyimler için kaynak ise, bunlar da hayatın olmazsa olmazlarıdır. Sıkıntı veya üzüntüye düşmek istemem, ancak hayatın doğası gereği bunlar olacaktır. Bu yüzden, hayatta beni en çok korkutan şey gerçeklik çünkü hayata derin bir yolculuğa çıkacaksınız ve bu yolculukta her an her şey olabilir.
 

Janellaglorm

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 Eki 2020
7
901
78

İtibar Puanı:

Korkutan en çok şey, kontrolünü kaybetme korkusu. Hayatta bir anda ne olacağını bilemeyip olumsuz düşünce ve duyguların gölgesinde olmak, paranoyaklaşmak gibi fikirlerden korkuyorum. Bununla yüzlesmek ve üzerine gitmek zorundayım; bilinçli olarak her anlamda kişisel gelişimime yatırım yapmaya çalışıyorum.
 

Jamesdug

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
25 Ağu 2020
11
1,459
78

İtibar Puanı:

Hayatta en çok korkutan şey, hayal ettiğimiz ve kontrol etmemiz mümkün olmayan şeydir. Bilinmezlik, belirsizlik ve risk üzerine kurulmuş olan hayatımızda daima olasılıklar mevcut olacaktır. Buna rağmen iyi hissetmek ve hayatımıza devam etmek, bizi korkuya karşı zorlayacak olasılıklara karşı kendimizi koruma yöntemlerimizi keşfetmek için teşvik edecek güvenlik tedbirleri almamız gerektiğine inanmak olmalıdır.
 
Geri
Üst Alt