Büyük Sıfırlama Nedir

Bülent 

Emektar Üye
Platin Üye
8 Nis 2021
391
125,009
93
Eskişehir

İtibar Puanı:

BİZDEN ÖNCEKİLER DEĞERLİ BULUPDA SAKLADIKLARI ONCA VERİYİ, SAKLAMAMIŞ OLSALARDI, ŞU AN KAÇIMIZ GERÇEKTEN UYANMIŞ OLACAKTIK ??
ÖNÜZE ÇIKAN, DEĞERLİ BULDUĞUNUZ MAKALE/RESİM/VİDEO NE OLURSA İZLEYİP OKUYUP GEÇMEYİN... İNDİRİN.. DEPOLAYIN, SAKLAYIN...


KENDİ RESİM VİDEO VE ANILARINIZLA HDD'LERİNİZ FLAŞ BELLEKLERİNİZ DOLACAĞINA FAYDALI ŞEYLERLE DOLSUN... EMİN OLUN SİZE VEYA AİLENİZDEN HERHANGİ BİRİNE AİT, 15 YIL ÖNCEKİ HİÇ-BİR VİDEO VE RESMİNİZİN SİLİNMESİ, 1 HAFTA ÖNCE İZLEDİĞİNİZ VAKİT ÇOK FAYDALI BULUP ONDAN SONRA BİR DAHA İZİNİ BİLE BULAMADIĞINIZ VİDEOLARDAN DAHA DEĞERLİ GELMEZ SİZE... KATILMAYANLAR OLABİLİR, EYVALLAH.. AMA Bİ DÖNÜP BAKAR MISINIZ 100 YIL ÖNCESİNE KADAR ÇİZİLEN DEĞERLİ İNSANLARIN RESİMLERİ DIŞINDA KİMİN NE KAYDI VAR?? NEDİR BU KENDİMİZE AİT ARŞİV OLUŞTURMA HEVESİ... BİNLERCE YILDIR YAŞAYIP GİTMİŞ MİLYARLARCA İNSANDAN DEĞERLİLER DIŞINDA KALANLARIN TEK BİR RESMİ DAHİ OLAN VAR MI; YOK!! BİZLER NEDEN 1 TERABAYTLIK DİSKLERİN YÜZDE SEKSENİNİ KENDİ HAYATLARIMIZLA DOLDURUYORUZ ?? NE YAPMAK İSTİYORUZ, NE YAPACAZ ONCA RESİM VE VİDEOYU?? HANGİMİZİN İŞİNE YARAYACAK? TORUNLARIMIZA BAK DEDEN BURDA HALI SAHA MAÇINDA ŞÖYLE BİR ROVAŞATA ATMIŞTI DİYE ANLATILSA MI DAHA İYİ OLUR YOKSA, BAK BU KAYITLAR SINIRLI SAYIDA VAR, VAKTİNDE DEDEN İNDİRİP KAYDETMESEYDİ ŞİMDİ BU DEĞERLİ BİLGİLERİN HİÇBİRİNDEN HABERİMİZ DAHİ OLMAYABİLİRDİ, DEYİP BAZI GERÇEKLERİN GELECEK NESİLLERE AKTARILMASINA KENDİMİZCE DESTEK OLSAK MI DAHA DEĞERLİ OLUR??
BÜYÜK SIFIRLAMADAN SÖZ EDİLİYOR... BU SADECE İNSAN NÜFUSUNU 500 MİLYONA İNDİRME NİYETİ Mİ SANIYORSUNUZ?? AKLINIZA HAYALİNİZE GELEBİLECEK NE VARSA ESKİYE DAİR, HATTA SIFIRLAMA GERÇEKLEŞİRSE; GÜNÜMÜZE KADAR NE VARSA FAYDALI OLAN, HEPSİ SİLİNİR. SIFIRLANIR..

BİR ASIR ÖNCE BU ÜLKEDE DE YAPILDI BU BÜYÜK SIFIRLAMA... HANGİ BİRİMİZ TARİHİMİZE SAĞLIKLI BİLGİLERLE ULAŞABİLİYORUZ ?? DERS KİTAPLARINDA ANLATILAN TARİH SİZCE GERÇEK TARİH Mİ?? GEÇMİŞİMİZİ SIFIRLADILAR VE ŞU AN BAZI GERÇEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKMIŞSA HER ŞEYE RAĞMEN; SAĞDA SOLDA ELLERİNİN ULAŞIP DA ORTADAN KALDIRAMADIKLARI KAYNAKLAR SAYESİNDE OLDU BU...
GÖRÜP DENK GELDİĞİNİZ, ŞİMDİKİ SİSTEME ZIT SAHİCİ NE KADAR BİLGİ İÇERİKLİ MEYDA GÖRÜRSENİZ MUHAKKAK İNDİRİN.. 3 YIL ÖNCE 5 YIL ÖNCE 10 YIL ÖNCE VEYA 1 GÜN ÖNCE PAYLAŞILMIŞ OLSUN, DEĞERLİ İSE MUTLAKA KAYDEDİN... 10 YILDIR SİLİNMEMİŞSE ŞİMDİ Mİ SİLİNECEK DEMEYİN, SİLİNİR.. EMİN OLUN SİLİNİR.. BEN ÇOK KARŞILAŞTIM DURUMLA... İZLERKEN ORTASINDA DURDURUP İNDİRİN SONRA İZLEMEYE DEVAM EDİN... ÇÜNKÜ O AN BİLE SİLİNME İHTİMALİ VAR.. KAÇ KEZ YENİ YÜKLENMİŞ VİDEO ORTASINDA HATA VERMİŞ YENİLEDİĞİMDE VİDEONUN SİLİNDİĞİNE TANIK OLDUM... İMKANI OLAN YÜKSEK BOYUTLU HDD LER ALIP ARŞİVLER KURSUN...
ELİMİZİN ALTINDAKİ BİR ÇOK ŞEY ANSIZIN SİLİNEBİLİR... VE BU OLDUĞU VAKİT DAHA DA GERİ DÖNÜŞÜ ASLA OLMAYACAKTIR..


ŞU AN SANSÜRDEN DOLAYI BELKİ DE TEK KAYIT OLAN KAÇ BİN DEĞERLİ İÇERİK SİLİNDİ HAYAL BİLE EDEMEYİZ.. VAR OLANLAR DA Bİ ZAMAN SONRA ORTADAN KAYBOLMADAN İNDİRİP SAKLAYALIM.. ALAN YOKSA, ANI OLARAK OLMASA DA OLUR DİYECEĞİMİZ NE VARSA SİLİP YERİNE BİZDEN SONRAKİ NESİLLERE FAYDALI OLABİLECEK ŞEYLER KAYDEDELİM...

ÇOK UZATTIM AMA GERÇEKTEN ARTIK ÇOK SIKILDIM BU DURUMDAN... BİRİ O KADAR EMEK HARCAYACAK İNSANLIĞA FAYDALI AYDINLATICI BİR PAYLAŞIM YAPACAK, TAK SİLİNECEK.. AMA AYNI ZAMANDA BEYİNLERİ UYUŞTURAN ONCA TOPLULUK KURALINI İHLAL EDEN YAYINLAR KALDIRILMAMAKLA BİRLİKTE MİLYONLAR İZLESİN DİNLESİN BAKSIN DİYE HER YERDE REKLAMI OLACAK... BIKTIM ARTIK BU DURUMDAN...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Talha 

Talha Kerem Yılmaz
Moderator
23 Haz 2019
706
134,430
93
Cologne/Adana

İtibar Puanı:

Amerika'da bulunan "Georgia Guidestones" aynı zamanda "Deccalin 10 Emri" olarak anılan anıt ve 10 emirin birinde "Dünya Nüfusunu 500 milyonun altında tutulması gerekildiği" hakkında ne düşünüyorsunuz @Bülent Hocam.
 

Mert

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
13 Ocak 2020
39
8,690
83

İtibar Puanı:

Büyük Sıfırlama (Great Reset), geçtiğimiz yıllarda tartışılmaya başlanan yeni bir kavramdır. Büyük Sıfırlama, öngörülen sosyal, ekonomik ve çevresel yeniden yapılanmanın bir sonucu olarak, çoğu zaman gözden uzak tutulan değerlerin büyük ölçüde değiştirilmesidir.

Ünlü teorisyen ve araştırmacılar tarafından ortaya atılmış olan bu fikir, küresel ve bölgesel ölçeklerde bir dönüşüme ve yeniden şekillendirmeye olan gereksinim olarak seri sendromu olarak da tanımlanmaktadır.

Büyük Sıfırlama, küresel kapitalizmin geldiği noktada krizle karşılaştığımızda, ekonomik durgunluğa ve gelişmekte olan çevresel risklere karşı iyi yönetim yoluyla çözümler aramak amacıyla öne sürülmüştür. Büyük Sıfırlama, çevreyi korumaya, sosyal adaleti ve tüketicilere daha yüksek standartlarda hizmet sunmaya yönelik kapsamlı yolları içerir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Mert

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
13 Ocak 2020
39
8,690
83

İtibar Puanı:

Artık hiç bir şey eskisi olmıyacak...eski alışkanlıklarımız yeni alışkanlıklarımızla yer değiştirecek..yaşayalım ve görelim
Yukarıda @Talha Beyin sorduğu soruyu da merak ettim. "Amerika'da bulunan "Georgia Guidestones" aynı zamanda "Deccalin 10 Emri" olarak anılan anıt ve 10 emirin birinde "Dünya Nüfusunu 500 milyonun altında tutulması gerekildiği" hakkında ne düşünüyorsunuz" Sizce bu anıtın anlamı nedir?
 

Valide

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
10 Mar 2021
15
2,314
78

İtibar Puanı:

Büyük Sıfırlama, Great Reset veya Global Reset Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) COVID-19 salgını sonrasında ekonomiyi sürdürülebilir bir şekilde yeniden inşa etme önerisidir. Mayıs 2020'de Birleşik Krallık Prensi Charles ve WEF direktörü Klaus Schwab tarafından tanıtıldı.[1][2][3] Yatırımları karşılıklı ilerlemeye daha uygun hale getirerek ve çevresel girişimlere daha fazla odaklanarak kapitalizmi geliştirmeyi amaçlamaktadır. Salgını riskli bir deney yapmakla eleştirilen öneri bir dilekçe ile 72 saatten daha kısa bir sürede 80.000 imza toplanılarak durduruldu. Buna yanıt olarak bir komplo teorisi yayıldı ve bunun sosyoekonomik, çevresel değişiklikleri ve sözde "Yeni Dünya Düzenini" getirmek için kullanılacağını iddia etti.
 

iso

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Ara 2019
10
1,589
78

İtibar Puanı:

Komplo teorisi, "küresel finans elitlerinin" ve dünya liderlerinin, dünya hükümetlerinin yeniden yapılandırılmasına izin verecek koşullara neden olmak için kasıtlı olarak koronavirüsün yayılmasını serbest bırakarak bir pandemi planladıklarını iddia ediyor. 'nın ana hedeflerinin, Marksist totaliter bir rejim ve dolayısıyla "Yeni Dünya Düzeni" kurarak küresel siyasi ve ekonomik kontrolü ele geçirmek olduğunu iddia ediyor.[2][9][21] Böyle bir rejimin şahsi mülkiyet haklarını ortadan kaldıracağı, orduyu şehirlere göndereceği, zorunlu aşı uygulayacağı ve direnen insanlar için tecrit kampları oluşturacağı iddia ediliyor.[19][22] Savunucuların bir komplonun kanıtı olduğunu iddia ettikleri çeşitli örnekler arasında, 2030'da hayatın nasıl olabileceğini anlatan 2016 WEF makalesi, Joe Biden'ın kampanya sloganı "Daha İyiye Dön" ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun Eylül 2020 konuşması yer alıyor. The Daily Dot'a göre, bu sadece daha adil ve sürdürülebilir bir dünyanın nasıl yaratılacağını gösteren söylemdir.[23] Teorinin bazı varyasyonlarında, ABD Başkanı Donald Trump, Ağustos 2020'de 3 milyondan fazla izlenen bir videoya dayanarak, planın gerçekleşmesini engelleyen tek dünya lideridir.[4] Trudeau'nun Gündem 2030 hedeflerinden bahsettiği, şu anda viral olan Eylül 2020 konuşmasının yayılmasının ardından, aşırı sağdaki internet kişilikleri ve grupları aracılığıyla bir komplo teorisi yayıldı, bazıları da QAnon komplo teorisini ve muhafazakar siyasi yorumcuları destekliyor. Maxime Bernier, Ezra Levant, Tucker Carlson, Paul Joseph Watson ve Glenn Beck gibi isimler bunlardan bazılarıdır.[2][23] Büyük Sıfırlama Aynı zamanda Rus propaganda kuruluşları tarafından da yayılmıştır. Oliver Kamm'a göre, CapX web sitesinde yer alan bir makalede: "Putin rejiminin propaganda aygıtı, aylardır meçhul blogculardan, Büyük Sıfırlamanın oligarkların servet biriktirme ve nüfusları kontrol etme kodu olduğuna dair çılgın iddialar yayımladı."[10] Komplo teorisi ilk olarak girişimin duyurulmasının ardından yayıldı. Ekim ayında, Kanada Liberal Partisi içinde var olmayan bir komitenin üyesinden olduğunu iddia eden zincir bir e-posta yayıldı ve QAnon ile ilişkili gruplar tarafından alındı.[22] Komplo teorisi, Trudeau'nun konuşmasının görüntülerinin internette viral hale gelmesinin ardından Kasım ayında daha da yayıldı.[4] Komplo teorisi yeterli ve güvenilir kanıtlardan yoksundur.[4][24] Komplo teorisindeki hatalar şunlardır: WEF'in ülkelere ne yapacaklarını söyleme yetkisine sahip olmaması; politikacıların COVID-19 salgınını planladıklarını, gizli bir kabal oluşturduklarını veya küresel piyasa temelli ekonomiyi yok etmek için COVID-19 salgınını kullandıklarını.
 

Yasemin Sancar

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
2 Kas 2020
14
1,338
78

İtibar Puanı:

Büyük Sıfırlama, son zamanlarda sıklıkla tartışılan bir kavram. Genellikle, yaşamınıza toplumsal, çevresel, ekonomik veya teknolojik anlamda büyük değişiklikleri kapsayan makro ölçekli bir anlayışa dayanıyor.

Özellikle sosyo-ekonomik alanda bir kriz yaratmak için, dünya ülkeleri daha önce hiç olmadığı kadar emekli oldu. Bunun sonucunda, toplumların üretim ve ticaret güçleri kökten değişti ve kapitalizm krizi görebilenler, Büyük Sıfırlama kavramını hayata geçirmek için çabaladılar.

Büyük Sıfırlama, Eski Dünya Düzeni'nin rolünü ve kötü etkilerini ekonomik ve çevresel anlamda ortadan kaldırmak için yönetici ve toplum üyelerinin el birliğiyle çalışarak, kurumsal ve diğer durumları azaltarak ve doğanın değerlerinin yeniden keşfederek yeni ve daha iyi bir dünya oluşturmak için çabalayıp güçlerini birleştirdiği bir süreç olarak tanımlanabilir.

Büyük Sıfırlama'nın, kişisel ve kolektif bireyler, kurumlar, topluluklar, şirketler ve devletler arasındaki ilişkilerin iklim değişikliği, çevre kirliliği, toplumsal fakirleşme ve uluslararası güvenlik gibi konulara karşı olumlu şekilde değişmesine yardımcı olacağı düşünülüyor.

Nitekim, Birleşmiş Milletler gibi kurumlar tarafından desteklenen bir çok proje, sürdürülebilirlik, geçişin üretildiği, dağıtıldığı ve ödüllendirildiği yeni dünya dengesini inşa etmeyi hedeflemekte. Bu projelerin, çevre dostu teknolojileri teşvik etmeyi, karbon ayak izini azaltmayı, tarımı desteklemek için nemli miktarda finansal aracı kullanmayı ve sürdürülebilir üretim ve tüketim kültürünü geliştirmeyi içerdiğini belirtmek gerekir.

Ayrıca, Büyük Sıfırlama teorisi, uzun vadede avantajlarını tüm küresel topluluk üyeleriyle paylaşma, düşük karbonlu topluma geçiş için ekonomik motorlar oluşturma ve toplumdaki güvensizliği azaltma gibi gerekçeler çerçevesinde, toplumsal, ekonomik ve çevresel konuların gelişmiş küresel çerçevede tekrar düşünülmesine işaret eder.
 

Tülin Özen

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
2 Kas 2020
14
1,651
78

İtibar Puanı:

Büyük Sıfırlama (Great Reset), dünya çapında kamu politikalarının, iktisat sistemlerinin ve ticareti teşvik eden koşulların değiştirilmesini içeren, hibrit bir sürecin ismidir. Bu sürecin hedefinin, dünya çapında iktisadi kalkınmaya ve sürdürülebilir gelişmeye katkıda bulunmak olduğu düşünülmektedir. Büyük Sıfırlama, çevresel, iktisadi, toplumsal ve teknolojik gelişmelerin etkisi altında kamusal, kar amacı gütmeyen ve özel sektörler arasındaki sürdürülebilir ilişkilerin nasıl onarılabileceğini ortaya koymak için tasarlanmıştır.

Büyük Sıfırlama, dünya çapında iktisadi ve sosyal kalkınma politikaları için müfredat oluşturmak ve sürdürülebilir gelecek oluşturmak için iki uluslararası çabaları içerir. Bunlardan biri, Dünya Ekonomik Forumu tarafından çıkarılan İnovasyon Söz Komitesi'nin çabalarıdır. İnovasyon Söz Komitesi, küresel iktisadi sistemi "sürdürülebilir bir dünya tasavvuru ile inşa etmek" için iktisadi inovasyonun teşvik edilmesi konusunda ortak çalışmalar oluşturmaktadır. Diğeri ise Birleşmiş Milletler tarafından iniciate edilen, "Birleşmiş Milletler Kalkınma Mirası" adı verilen programdır. Bu program, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne uygun olarak çevre, iktisadi ve sosyal konularda önemli değişiklikler amaçlayarak dünya çapında sosyal kalkınmaya katkıda bulunmak üzere tasarlanmıştır.
 

Melis Kayabaşı

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Kas 2020
13
1,803
78

İtibar Puanı:

Büyük Sıfırlama (Great Reset), aslında küresel bir ekonomik yönetim sistemi ve yeni ekonomik modellerin geliştirilmesi için bir yaklaşım olarak tanımlanmaktadır. Günümüzün küresel krizlerinin yol açtığı ekonomik bunalımın ortadan kaldırılması için, Büyük Sıfırlama, sermaye akışlarının kademeli olarak tekrar talep edilene itildiği, yeni ekonomik modeller geliştirildiği ve aynı zamanda çok kültürlü ekonomik faaliyetlerin teşviki edildiği yeni bir senaryoda kurulmuştur.

Büyük Sıfırlama, küresel olarak birçok sorunların üstesinden gelmek için nihai bir strateji olarak sunulmaktadır. Bu çerçevede, küresel krizlerin ortadan kaldırılması için ve insan haklarının korunmasına yönelik başarıların teşviki edilmesi için küresel bir düzeyde hareket etmeli ve çalışmalar var olan engelleri kaldırarak yeni ekonomik modellerin geliştirilmesine yardımcı olmalıdır.

Büyük Sıfırlama stratejisi çerçevesinde, küresel ekonominin finansal yapısı tekrar dizayn edilmelidir. Bu kapsamda gelişen ve gelişmekte olan ekonomilerin büyüklükleri arasında daha dengeli bir ilişki ortaya çıkacak ve küresel piyasalara girdiğinde çok uluslu işletmeler ve sermaye güçlerine karşı daha güçlü koruma mekanizmaları sağlanacaktır.

Ayrıca, Büyük Sıfırlama, sürdürülebilir büyüme ve kalkınmayı teşvik edecek politikaların ve hedeflerin uygulanmasına yardımcı olacaktır. Özellikle eşitlik halinde, dünya nüfusunun çoğunluğu tarafından iyileştirilmesi gereken küresel ekonomik koşulları düzeltmek için, sosyal adaletin arttırılmasına özen gösterilmelidir.

Büyük Sıfırlama uygulaması, dünyada barış, refah ve istikrarı sağlamaya hedeflenen sürdürülebilir bir büyümesinin oluşmasına destek vermelidir. Bu amaçla, küresel krizlerin üstesinden gelmek için temel finansal politikaların yeniden düzenlenmesi gerekir. Geçici mali yardımların ve ticari pazarların etkili şekilde yönetilmesi sağlanmalıdır. Büyük Sıfırlama özellikle sürdürülebilir büyümeyi teşvik etmek için küresel iyileştirme bütünlüğü sağlamaktan yararlanır.
 

Zerrin Zindan

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Kas 2020
15
1,305
78

İtibar Puanı:

Büyük Sıfırlama (Great Reset), ülkelerin, uluslararası kuruluşların ve şirketlerin, dünya genelindeki yaratıcı çözümler geliştirmek için daha parlak bir gelecek için ortak hareket etmeyi amaçlayan bir tanımdır. Great Reset, 2020 yılında, COVID-19 salgınından sonra meydana gelen ekonomik durgunluktan hedeflerin daha nitelikli ve sürdürülebilir bir şekilde adapte edilmesi için çözümler üretmek için bir kırılım noktası olarak ortaya çıktı.

Büyük Sıfırlama hem ekonomik hem de toplumsal çözümlere ışık tutmayı hedefliyor. Abanabilirlik, engelli erişim, dürüst ticaret ve küresel adalet arasında var olan ilişkiler arttıkça, toplumsal haklar, çevre, ekonomi, tüketici koruma, toprağın kullanımı, iş kalkınması ve teknolojinin kullanımı için ekonomik çözümler bulmak için Büyük Sıfırlama arayan kuruluşlar.

Büyük Sıfırlama'nın temel amacı, insanların eşit fırsatları da dahil olmak üzere daha adil bir dünya oluşturmaktır. ArcticTR, İsviçre Merkez Bankası, Birleşmiş Milletler ve Dünya Ekonomik Forumu gibi önde gelen kuruluşlar, hedefleri karşılamak için stratejiler üretiyor.

Avene Sürdürülebilirliği Yönetim Sistemi, verimliliği arttırmak ve doğadaki karbon emisyonlarını azaltmak için tasarlanan gerçek zamanlı bir sistemdir. Bu strateji, mikrodizel motorlarından hava kirliliğine kadar çeşitli çevresel etkileri azaltmak için enerji verimliliği ve teknolojik değişiklikler arasında denge kurmayı amaçlar.

Büyük Sıfırlama, dünya çapında ekonomi ve toplumu desteklemek için diğer politikaların üzerinde çalışmak için yüksek topluluk katılımıyla ortak ideolojik yaklaşımların geliştirilmesini hedefliyor. Sonuç olarak, kurumlar, oluşturulacak zorlukları ve stratejik fırsatları çözerek, yeni standartlar ve mevzuatları takip etmek zorunda kalacaklar.
 

Naz Sancaklı

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Kas 2020
15
1,489
78

İtibar Puanı:

Great Reset, geçtiğimiz yıl Dünya Ekonomik Forumu tarafından ortaya atılan bir kavramdır. Kısaca, bu, dünya ekonomisinin yeniden şekillendirilmesi için bir stratejidir. Kapsayıcı bir sistem oluşturmaya, lokal ölçekte yeniden kurulmaya ve ileriye taşınmaya çalışıyor.

Forum, COVID-19 pandemisine dayanmak ve yeni küresel ekonomik sistemler geliştirmek için bir adım atıyor. Bunu yapmak için çeşitli araçlar kullanıyorlar. Küresel anlaşmalar, ticari anlaşmalar, teknolojik yenilikler ve üretim değişiklikleri arasında.

Great Reset ayrıca uluslararası bağlantılara özel önem veriyor. İşbirliği, uyumluluk, sınırlar konusunda alışılmadık liderlik geliştiriyor. Aynı zamanda toplumsal dönüşümler aracılığıyla sanayi dönüşümünü de destekliyor.

Great Reset'in ilk yıllarında, dünyanın çevresel krizleriyle başa çıkmaya odaklanıldı. Çevresel faydalar, yenilikçi ekonomi modeli, sürdürülebilirlik ve insan hakları gibi konulara olan ilgiyi arttırmayı amaçladı. Forum ayrıca, kapsamlı bir sosyal iyileştirme ve finansal dönüşüm platformu oluşturmayı amaçlamaktadır.

Forum, dünya genelinde sosyal ve ekonomik haksızlıkların giderilmesine katkıda bulunmak için ortak bir çabanın gücünden yararlanmayı amaçlıyor. Forum, Global Great Reset adlı programıyla, insanlara daha kurumsal olmayan şekillerde daha iyi yaşam koşulları sağlamak için stratejiler öneriyor. Buna, daha az asimetrik olanaklardan yararlanmak, Milenyum Hedefleri'ni vurgulamak ve çevreci toprak yönetimini desteklemek gibi alanlarda çalışmalar da dahil.

Ayrıca, Forum, yeni bir sosyal kontrat geliştirmek için de çalışıyor. Sosyal kontrat, markaların çevreci sözleşmeler ve ölçeklenebilir bir sosyal değer yaratma çabaları aracılığıyla sorumluluklarını tanımlamalarını sağlar.

Great Reset'i desteklemek için pek çok ölçeği kullanan Dünya Ekonomik Forumu, bu konuda global çapta bir ortam oluşturmayı amaçlıyor. Günümüzde, Endüstri 4.0, Internet of Things (IoT) ve Blockchain gibi yenilikçi teknolojiler sistemin çeşitli boyutlarında kullanılıyor. Yeni teknolojilerin, sosyal iyileştirme, çevresel uyumluluk, finansal döngüler ve toplumsal hizmetlerin iyileştirilmesine katkıda bulunacağı umulmaktadır.
 

Veldaapary

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
3 Kas 2020
24
4,276
78

İtibar Puanı:

Büyük Sıfırlama (Great Reset), dünyadaki değişimlerin ve çevresel, ekonomik, sosyal ve toplumsal sorunların çözümünü sağlatmak üzere dizayn edilmiş bir sistemdir. Forum Uluslararası tarafından tasarlanan Great Reset, insanların ve toplumların ihtiyaçlarını öncelikli olarak göz önüne alacak ve küresel problemlere adil bir ortamda çözüm arayacak bir çözüm aracı olarak ortaya konmaktadır.

Büyük Sıfırlama fikri, Juli Aulette tarafından 2016 yılında ortaya atıldı ve 2017 yılında Avrupa Konseyi tarafından kabul edilmiştir. Diğer birçok kuruluş tarafından da bu fikir destekleniyor ve çoğu politik lider tarafından öneriliyor.

Great Reset'in hedefi, küresel toplum için kapsamlı çevresel, ekonomik, sosyal ve işbirliğini sürdürülebilir hale getirmektir. Great Reset, küresel iklim değişikliği, artan göç olayları, teknolojik yenilikler, uluslararası ticaret, yaşam ahlakı ve ekonomik kırılmalarla ortaya çıkan olumsuz etkilere karşı küresel ekonomiye yeni bir bakış getirerek, ülkelerin ve şirketlerin ekonomik büyümesinin sürdürülebilir olmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Great Reset, küresel ekonomiyi baştan sona saran yeni ve güçlü norm ve standartların geliştirilmesine, güçlü bir sosyal mirasının yaratılmasına, kuruluşların çevresel, sosyal ve toplumsal etkileri teşvik etmek üzere teşvik planının oluşturulmasına ve başarı için küresel yaklaşımın geliştirilmesine de yönelik olarak katkıları olacaktır.
 

Twinkle

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
5 Kas 2020
18
2,781
78

İtibar Puanı:

Küresel kriz, her geçen gün daha da kötüleşiyor ve toplumsal, ekonomik ve çevresel etkileri küresel ölçekte oluşuyor. Pandemiden büyük bir şehit zinciri olması, geleneksel ekonomilerin alt üst olması, küresel yetkililerin asıl kaygının büyük ölçüde sıfırlama için harekete geçmek olduğu gerçeğidir. Büyük sıfırlama olarak da bilinen bu hareket, gözden çıkarıldığından beri çevresel, sosyal ve ekonomik sorunların ortadan kaldırılmasını hedefleyen küresel bir aracın parçasıdır.

Büyük Sıfırlama, Fransız yazar Thomas Piketty tarafından geliştirilmiş bir kavramdır. Piketty, 2008 yılındaki finansal krizin bir uyarlaması olarak sömürüyü minimize etme ve insanlar arasındaki ekonomik uçurumu azaltma amaçlarını önerdi. Kavram, şu anda Davos İklim Forumu tarafından desteklenmekte ve geçtiğimiz yıllarda özellikle pandemi ile ortaya çıkan krizin çözümü olarak ortaya çıkmıştır.

Kavramın temel amacı, küresel çevresel krizlerin, ekonomik karşılaştırmaların ve sosyal yineleme olaylarının toptan yeniden yapılandırılmasıdır. Bu yeniden inşa, modern çevresel sürümlerin çözümünün, daha yenilikçi ve eşitlikçi ekonomilerin geliştirilmesinin ve küresel sosyal adaletin sağlanmasının bir aracı olarak hizmet edebileceğini öngörmektedir.

Büyük Sıfırlama tarafından önerilen stratejinin amacı, ekonomik kalkınmanın kalıcı ve daha adil bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olmaktır. Küresel bir kriz halinde, kısa ve orta vadeli bir çözüm olarak, sistemik sürümler ve dengelenme planları uygulanıyor olabilir. Örneğin, vergilendirme, iflas politikaları ve eşitlik/özgürlük sözleşmeleriyle daha adil ve dengeli bir ekonomik sistemin yerleştirilmesi gibi. Bunun amacı, çevreye daha az zarar veren, sürdürülebilir ve gelişmiş toplumların yaratılmasıdır.

Bununla birlikte, Büyük Sıfırlama'nın hedeflerine ulaşmak için, küresel bir katılım ve katılımcılık ortamının oluşturulması gerektiği de belirtilmiştir. Bu anlamda, dünyanın çeşitli kesimlerinin invalidleştiği toplumsal ve çevresel kalkınma için ortak bir yaklaşımın geliştirilmesi gerekmektedir.

Sonuç olarak, Büyük Sıfırlama, küresel bir kriz karşısında küresel ekonomiyi yeniden inşa etmek için kullanılabilecek çarpıcı ve kapsamlı bir çözüm stratejisidir. Bu hedefe ulaşmak için, çevreden toplum, siyasetten ekonomiye kadar birçok alanda, küresel bir yaklaşımla, harekete geçilmesi öngörülmektedir.
 

DeboraSap

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
10 Kas 2020
14
1,341
78

İtibar Puanı:

Büyük Sıfırlama (Great Reset) kavramı farklı kaynaklara göre farklı anlamlar ifade edebilmektedir. İKV tarafından yayınlanan rapora göre Büyük Sıfırlama, gelecekte gerçekleşmesi beklenen küresel değişimin, toplumsal ve ekonomik dönüşümün bir aracı olarak tanımlanmaktadır.

Genel olarak, Büyük Sıfırlama, küresel krizlerin bize öğrettikleri sonuçların, çevresel sorumluluklarımızın ve günümüzde yaşadığımız toplumsal, ekonomik ve kültürel krizlerin çözümü anlamında bir formülasyon temelinde değişimin bize sağlayacağı önemli avantajların kullanılmasına odaklanmaktadır.

Büyük Sıfırlama, diğer tüm çözümlere kıyasla çok daha cesur bir çözüm olarak görülebilir. Bu kavram, nihayetinde gelecek nesilleri daha iyi bir dünya için destekleyecek ve sıfırdan yeniden kuruluyor olacağı anlamına gelmektedir. Özetle, Büyük Sıfırlama, yaşam standartlarının, iş modellerinin, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin ve işbirliği için bireylerin, kurumların ve devletlerin çabalarının bir araya gelmesini gerektirir. Büyük Sıfırlama ile çoğu küresel krizlerin çözümüne bir girişim sağlamak için iklim değişikliğinden sağlığa, refahın artırılmasından teknolojiye kadar her alanda yeni bir yaklaşım geliştirilebilir.
 

AngelaZem

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
29 Kas 2020
8
780
78

İtibar Puanı:

Büyük Sıfırlama (Great Reset) genellikle ekonomik ve sosyal evrimin köklü bir yeniden yapılandırılması olarak tanımlanmaktadır. Terim, özellikle COVID-19 salgınından sonra 2020 yılında karşımıza çıktı. Büyük Sıfırlama, insanların daha çok verimli, sürdürülebilir ve hoşgörülü bir dünyada yaşamak için yeni bir başlangıç noktası oluşturulması anlamına geliyor.

Kavram, Uluslararası Para Fonu tarafından ortaya atılarak içerdiği uyumlu bir çözüm yaklaşımıyla değer kazandı. Uluslararası Para Fonu’nun “Bütünleşmiş Dünya Stratejisi” olarak bilinen raporunda, Büyük Sıfırlama’nın “hem etik hem de çevresel olarak sürdürülebilir bir kalkınma hedefine ulaşmak için büyük bir fırsat sunduğu” vurgulandı.

Büyük Sıfırlama, var olan sosyal ve ekonomik düzenin şeffaflaştırılmasını, dijital akıllı şehirlerde yaşama alışkanlıklarının geliştirilmesini ve insanların insani sosyal haklarının arttırılmasını içeriyor. Kalkınmanın sürdürülebilir biçimde sağlanması ve gelecek nesillerin daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için, Büyük Sıfırlama belirli kaynakların daha verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamada işbirliği teşvik eder.

Büyük Sıfırlama'nın toplumlar üzerindeki temel etkileri, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, çevresel sürdürülebilirliği ve eşitlik ilkelerinin korunmasıdır. Bu değişim, insanları yeni ekonomik sistemler, yeni meslekler ve daha fazla bilinçlendirme vb. üzerinde daha güçlü kontrole sahip olmak için harekete geçmeye teşvik edecektir.
 

GregoryZiz

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
28 Kas 2020
13
930
78

İtibar Puanı:

Büyük Sıfırlama (Great Reset), dünya çapında ekonomi, sosyal hayat ve çevre alanlarına etkisi olan ve küresel ölçekte politik iktidarlara bir kalkınma yolu sunan bir kavramdır. Büyük Sıfırlama, dünyanın küresel sistemlerinin ve uluslararası ortaklıkların yeniden şekillendirilmesini öngören bir yaklaşım üzerine kurulur. Büyük Sıfırlama, küresel iklim değişikliğine cevap olarak da kullanılmaktadır. Büyük Sıfırlama, küresel bir anlaşma olarak tanımlanır ve dünya liderlerinin işbirliği ile uygulanır. Büyük Sıfırlama dünya liderlerinin, uluslararası işbirliği, yatırım, girişimcilik ve yenilik gibi alanlarda küresel bir altyapıyı kurmayı öngörmektedir.

Büyük Sıfırlama, başlıca üç amaca odaklanır. Birincisi, küresel ekonominin, çevre ve çevresel değerlerin korunmasını sağlayan yeni bir modeli geliştirmektir. İkincisi, tüm insanların yaşam standardını artırmak için daha adil bir ekonomik sistem oluşturmak ve küresel adalet kurallarını etkili bir şekilde koordine etmektir. Üçüncüsü, ülkelerin sürdürülebilir büyüme için uluslararası ortaklıklar oluşturmasıdır.

Büyük Sıfırlama, insanın doğal çevresi üzerindeki etkileri minimize etmedeki öncelikli stratejisidir. Sürdürülebilir ekonomik yönlendirmeleri gerçekleştirmek amacıyla küresel ölçekte büyük miktarda yatırım yapılmaktadır. Teknolojik gelişmeler ve küresel ölçekte ortaklıklar, küresel üretim, ticaret ve dağıtımın yeniden değerlendirilmesini sağlamakla kalmayacak, piyasaları da belirli ölçüde yeniden şekillendirecektir.
 

rop

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Ara 2020
6
648
78

İtibar Puanı:

Büyük Sıfırlama, 2020'de ortaya çıkan Covid-19 salgınından sonra ortaya çıkan politik, ekonomik ve toplumsal reformlar dizisini içeren bir öneridir. Büyük Sıfırlama, her bir alanda daha sürdürülebilir, eşitliğin ve adaletin arttırılmasına odaklanan radikal reformlar öneriyor.

Büyük Sıfırlama'nın amacı, küresel ekonomiyi sıfırlamak ve daha çevreci, daha eşit ve kalkınma odaklı ekonomi biçimlerine dönüştürmek olarak tanımlanmaktadır. Büyük Sıfırlama, küresel krizlerin oluşmaması için ekonomik sistemlerin yeniden tasarlanmasını ve duurum çevrimi sağlayan işlerin önlenmesini öngörür.

Büyük Sıfırlama önerisinde, eşitlik ve adaleti arttırmak için daha çevreci tasarruflar, bilgi ekonomisinin yeniden tasarlanması ve paralel olarak izleyici içerik üretiminde medyanın kontrolünün azaltılması önerilmektedir. Büyük Sıfırlama'ya dayalı ekonomik reformlar, nasıl ve nerede para toplayabileceğimizi ve buna nasıl cevap verebileceğimizi yeniden gözden geçirmeyi gerektirir.

Büyük Sıfırlama, güncel büyük ekonomik ve toplumsal değişimleri izleme şansı veren bir çözüm olarak öne çıkar. Sosyal adalet, estetik ve gelişmiş üretim teknolojileri, küresel ısınmaya karşı çevresel etkileri azaltmak ve ekonomik-sınıfsal eşitsizlikleri üstesinden gelmeyi içerir. Büyük Sıfırlama çerçevesinde, sürdürülebilirliğin arttırılması ve insan haklarının güçlendirilmesini sağlayacak çok taraflı işbirliklerin geliştirilmesi önerilmektedir.
 
Geri
Üst Alt