Talha 

Talha Kerem Yılmaz
Moderator
23 Haz 2019
706
134,430
93
Cologne/Adana

İtibar Puanı:

Buzdolabı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli
Buzdolabi-Alirken-Nelere-Dikkat-Edilmeli.jpg
Buzdolabınızı yenilemeyi düşünüyor ve nereden başlayacağınız bilmiyorsanız doğru yere geldiniz. Bu yazımda size Buzdolabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli konusundan bahsedeceğim. Bilinçli bir tüketici olabilmek için ihtiyaçlarınız doğrultusunda alışveriş yapmanız gerekmektedir. Size ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek buzdolabını keşfedebilmek için sizleri kısaca bilgilendireceğim.


Hangi Buzdolabı Tipi:
1) Tek Kapılı Buzdolabı: Genel olarak 5-6 tane rafı bulunduran tek kapılı buzdolabı tipidir. Çift kapılı buzdolabı tiplerine göre genelde daha küçük ve daha ucuzdur. Ayrıca yeterli alanınız yoksa bu tip buzdolabının tezgah altı küçük modelleri de mevcuttur. Dondurucu kısmı soğutucu kısmı içerisinde bulunduğundan diğer modellere göre enerji verimi biraz daha düşüktür.

2) Çift Kapılı Buzdolabı: Dondurucu ve soğutucusu ayrı ve altlı üstlü olan buzdolabı modelidir. Bu Buzdolabı modelinde iki farklı tip bulunmaktadır. Biri Kombi tipi diğeri ise Amerikan tipi olarak adlandırılmaktadır.
Cift-Kapili-Amerikan-Tipi-Buzdolabi.jpg


A) Kombi Tipi Buzdolabı: Bu tür buzdolaplarında genel olarak alt kısımda buzdolabı üst kısımda ise dondurucu bulunmaktadır.
Kombi-Tipi-Buzdolabi-Modeli.jpg


B) Amerikan Tipi Buzdolabı: Bu tip buzdolapları ise yan yana iki tane kapısı olan buzdolabı modelidir. Bu buzdolabı modelinde daha fazla iç hacım ve daha fazla raf mevcuttur. Kalabalık aileler için bu buzdolabı en ideal olanıdır. Bu buzdolabının tek dezavnatajı mutfağınızda bu buzdolabını yerleştirebilecek kadar yeterli alana sahip olmanız gerekmektedir.

3) Joker Buzdolabı Modeli: Bu buzdolabı modeli diğerlerine göre biraz daha pahalı olabilir. Bu buzdolabı modelinde buzdolabınızın istediğiniz bölümünü soğutucu diğer kısmı da dondurucu olarak kullanabiliyorsunuz.


Hangi Renk Buzdolabı?

Mutfağınızda kullandığınız diğer beyaz eşyaların rengine uyum sağlayacak bir buzdolabı almalısınız. Örneğin tüm beyaz eşyalarınız aynı renkte ise buzdolabını da bu renkte almanızı öneririz. Eğer renk tonu olarak beyaz eşyalarınızda renk tonu varsa o zaman buzdolabınızın da yakın bir renk tonunda olmasında bir sakınca yoktur.
buzdolabi-Rengi.jpg


Buzdolaplarında Enerji Sınıfı

Buzdolabınızın tasarruflu olmasını istiyorsanız o zaman bu başlığa dikkat etmelisiniz. Buzdolaplarının üzerinde bulunan enerji etiketlerinin üzerindeki enerji sınıfı kısmını dikkatlice incelemenizi öneririm. Enerji Sınıfı olarak “A+, A++, A+++” sınıfında olan buzdolaplarını tercih etmenizi öneririz. Bu A harfinin yanındaki artı sayısı arttıkça enerji tasarrufu anlamında daha verimli çalışmaktadır. Yani A+++ bir buzdolabı aldığınızda elektrikten büyük bir ölçüde tasarruf etme yoluna girmiş olacaksınız. Ayrıyeten de çevreyi korumak için de daha az elektrik tüketmiş olacaksınız.


Buzdolabında Bulunabilecek Diğer Özellikler

Buzdolaplarında sebzeleri taze tutma (Mavi Işık Teknolojisi), kahvaltılık bölmesi, hızlı dondurma, şoklu dondurma, buz makinesi ve su pınarı gibi özellikler ve günlük soğutma kapasitesi, soğutma tipi, dondurucu çekmece sayısı gibi Teknik özellikleri de Burada sizin için listeledim. Bu özellikler ise kişiden kişiye ihtiyaçlar farklılık göstereceğinden. İhtiyacınız doğrultusunda beğendiğiniz özellikleri not alarak buzdolabı arayışına çıktığınızda bu özelliklere sahip buzdolaplarını seçebilirsiniz.
 

DenizKara

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
15 Tem 2020
15
1,943
78

İtibar Puanı:

  1. Kapasite: Aile büyüklüğüne ve ihtiyacınıza göre doğru kapasiteyi seçin.
  2. Soğutma Sistemi: No frost veya inverter gibi soğutma sistemleri tercih edebilirsiniz.
  3. Boyut: Alacağınız yere ve evinizin iç tasarımına uygun boyut seçin.
  4. Enerji Sınıfı: Enerji tasarrufu yapmak istiyorsanız A++ veya A+++ enerji sınıfı tercih edin.
  5. Fiyat: Bütçenize uygun bir fiyat aralığı seçin.
  6. Marka ve Model: Marka ve model tercihlerinize göre değerlendirin. Kullanıcı yorumlarına da bakabilirsiniz.
 

Braveheart

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
3 Tem 2020
17
951
78

İtibar Puanı:

Buzdolabı alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey, mümkün olan en iyi kalite ve verimliliğe en uygun ürünü almaktır. Birden çok özellik arasında seçim yaparken, kullanıcının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak olan ürünün seçilebilmesi için kritik özellikler dikkate alınmalıdır. Aşağıda bu konuda dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır;

1. Kapasite: İhtiyaca göre doğru kapasitede bir ürün seçilmeli. Özellikle eğer bir gerçekte evde çoğu zaman birkaç kişi otursa, daha büyük bir kapasiteye ihtiyacınız olacaktır.

2. Enerji Etiketi: Ne kadar enerji tasarrufluyum diye düşünülen buzdolabı, seçilen ürünün enerji tüketim oranının etiketinden kontrol edilebilir.

3. Geleneksel Kontroller: Böyle bir cihaz alırken, geleneksel kontrol özelliklerinin iyi olup olmadığının kontrolü gerekli. Özellikle, kondenser temizliği, kapanma mesafesi ve dondurulmuş ürünlerin depolanmasının seçilen buzdolabı ile iyi olup olmamasının kontrolü önemlidir.

4. Fasulyeden Konveyör Seçenekleri: Bazı buzdolaplarının fasulyeden konveyörleri olduğu unutulmamalıdır. Hatta bu seçenek, kullanıcıya özel dizayn edilmiş donmuş ürünleri çok daha kolay ve verimli bir şekilde saklamasını sağlar.

5. Toz Filtresi: Buzdolabı seçerken, toz filtrelerinin ne kadar güçlü olduğunun da kontrol edilmesi gereklidir.

6. Kızartma Çözümleri: Büyük ihtimalle seçilen buzdolabı, kızartma çözümlerinin yanısıra oldukça esnek ve istikrarlı olan çözümler de içeriyor olması gerekir.

7. Gürültü Seviyesi: Gürültü seviyesi alım yaparken kontrol edilmesi gereken önemli özelliklerdendir.

Buzdolabı alırken, kullanıcının ihtiyaçlarını dikkate alan ve geleneksel ölçütleri karşılayan ürünü seçmesine yardımcı olmak amacıyla, bu önemli noktalara dikkat edilmelidir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt