Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 26 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    26

Talha 

Talha Kerem Yılmaz
Moderator
23 Haz 2019
706
134,430
93
Cologne/Adana

İtibar Puanı:

Cehennem Nasıl Bir yer?

Cehennemin nasıl bir yer olduğu hakkında hadis ve ayetler.
 

Mert99

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
31 Eki 2020
36
10,457
83

İtibar Puanı:

Cehennem Hakkında Ayetler
Şayet, kulumuza indirdiğimiz (Kur’ân) hakkında şüphe içinde iseniz, onun benzeri bir sure getirin (bakalım). Ve doğru sözlü iseniz Allah’ın dışındaki şahitlerinizi de (yardıma) çağırın. (2/Bakara 23)


Şayet yapamadıysanız -ki hiçbir zaman yapamayacaksınız da- öyleyse yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten sakının. (O ateş) kâfirler için hazırlanmıştır. (2/Bakara 24)


O kâfirlere de ki: “Yenileceksiniz ve cehenneme sürükleneceksiniz. Orası ne kötü bir yataktır.” (3/Âl-i İmran 12)


O gün bazı yüzler aydınlanacak, bazı yüzler de kararacaktır. Yüzleri kararanlara gelince (onlara denilecek ki:) “İman ettikten sonra küfre mi girdiniz? Kâfir olmanıza karşılık azabı tadın (bakalım)!” (3/Âl-i İmran 106)


Şüphesiz ki, ayetlerimiz hakkında küfre sapanları ateşe sokacağız. (Ateş, onların) derilerini yakıp kavurdukça, azabı tatsınlar diye (yeni) bir deriyle değiştireceğiz. Şüphesiz ki Allah, (izzet sahibi, her şeyi mağlup eden) Azîz, (hüküm ve hikmet sahibi olan) Hakîm’dir. (4/Nîsa 56)


Ayetlerimizi yalanlayan ve ona karşı büyüklenenler ise, bunlar ateşin ehlidir ve orada ebedî kalırlar. (7/A'râf 36)


(Allah:) “Sizden önce ateşe girmiş olan cin ve insan topluluklarıyla beraber siz de ateşe girin.” der. Her ümmet oraya girdiğinde, (kendi gibi sapık olan) kardeşini (ümmetleri) lanetler. Sonunda hepsi bir araya toplanınca, sonradan gelmiş olanlar önceden yaşamış olanlar için: “Rabbimiz! Bunlar bizi saptırdılar. Onlara ateşten kat kat azap ver.” der. (Allah) buyuracak ki: “Hepinize kat kat (azap) vardır. Fakat bilmiyorsunuz.” (7/A'râf 38)
 

RUDI4

Emektar Üye
Platin Üye
29 Kas 2019
35
8,755
83

İtibar Puanı:

Cehennem Hakkında Hadisler
Ey nefsim, işte bazı Kur’an ayetlerini dinledin. Cehennemi işittin. Şimdi aklın başına geldi mi? Yoksa hâlâ Rabbine karşı isyanda ısrar mı ediyorsun? Eğer hâlâ yolunu seçememişsen, biraz da Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in hadis-i şeriflerine kulak ver. Bak, o zat-ı nurani ne diyor, nasıl bir azapla korkutuyor:

Numan İbni Beşir hazretlerinden nakledilmiştir. Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Kıyamet günü insanların azap cihetinden en hafifi şu kimsedir ki, iki ayağının çukurları altına iki ateş koru konulur da ondan beyni kaynar. Bakır kazanın ve tencerenin kaynadığı gibi.” (Buhari, Müslim ve Tirmizi)

Ey nefsim, azabın en hafifi bu ise, en şiddetlisi acaba nasıldır? Sen bu hafife dayanabilir misin? Daha buna dayanamazken günaha karşı bu hırsın ve cesaretin nereden geliyor. Deve kuşu gibi kafanı gaflet kumuna gömüyor, hakikate gözünü kapatıyorsun. Zannediyorsun ki, düşünmezsen başına gelmez. Öyle değil, bu azaplardan kurtulmanın yolu, düşünmemek değil; tövbe etmektir.

Abdullah ibni Mesud hazretlerinden nakledilmiştir. Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: O gün cehennem getirilecek. Onun yetmiş bin bağı olacak ve her bağ ile beraber cehennemi çeken yetmiş bin melek bulunacaktır. (Müslim, Tirmizi)

Ebu Hüreyre hazretlerinden nakledilmiştir. Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Sizin şu ateşiniz, Cehennem ateşinin yetmiş cüzünden bir parçadır. Bunun üzerine sahabeler: “Ya Resulallah! Vallahi dünya ateşi kâfi gelir.” dediler. Efendimiz (s.a.v.): “Cehennem ateşi dünya ateşleri üzerine altmış dokuz derece daha fazla kılındı. Bunların her birinin harareti bütün dünya ateşinin harareti gibidir.” buyurdu. (Müslim, Tirmizi, Buhari)
 

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,553
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

MT 

Keşfetmek İçin İçeriği Oku
Moderator
30 Kas 2019
29,147
673,346
113

İtibar Puanı:

Cehennem nasıl bir yer ?
Müslüman inancına göre, cehennem, günah işlemiş olanların ahirette cezasını çekecekleri yerdir. İnanışa göre cehennem, acımasız bir yerdir ve insanların cezalandırıldığı yerdir. Cehennem, ölümden sonra varılacak yerin azap dolu bir bölgesidir.

Cehennemin fiziksel olarak nasıl bir yer olduğu hakkında kesin bir bilgi yoktur, ancak İslam alimleri cehennemin çevresi alevlerle kaplı, kapı ve pencereleri yok olan, içinde acı ve ızdırap dolu bir yer olduğunu söylüyorlar.

Cehennem, inananları küçük günahlar da dahil ciddi bir şekilde cezalandırır. Cehennemde işkence görecek olanların sayısı oldukça fazladır. İnanışa göre, cehennem ateşinin sıcaklığı ve şiddeti dünya ateşinden çok daha fazladır. Ayrıca, cehennemde yalnız değilsiniz, şeytan ve şeytanın yardımcıları sizinle birlikte acı ve ızdırap çekerler.

Bazı İslam alimleri cehennemin dokuz katmandan oluştuğunu söylemektedirler ve her katman, günah ve kötülük düzeyine göre tasarlanmıştır. Ayrıca, cehennemde farklı türde işkenceler var, örneğin kaynar su içmek, çekiçle vurulmak, ateşte yakılmak ve yılanların soktuğu gibi zehirli hayvanlar tarafından ısırılmak gibi.

Müslümanlar cehennemden kurtulmak için, tüm günahlarını itiraf etmeden önce Allah'a samimi bir şekilde tövbe etmelidirler. İnanan Müslümanlar, ahirette cennete gitmek için inancına, iyi işlere, sadaka vermeye, ibadet etmeye ve günahlarından dolayı pişmanlık duymaya devam etmelidirler.
 
Geri
Üst Alt