Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 197 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    197

Talha 

Talha Kerem Yılmaz
Moderator
23 Haz 2019
706
134,430
93
Cologne/Adana

İtibar Puanı:

Cennet Nedir? Cennet Nasıl Bir Yerdir?

"Cennet" birçok farklı kültür ve dinde farklı şekillerde tasvir edilmiş bir kavramdır. Genellikle "sonraki yaşam" ya da ölümden sonra ruhun gidebileceği bir yer olarak düşünülür. Cennet, genellikle sonsuz mutluluk, huzur, güvenlik, barış ve özgürlük hissi ile tanımlanır. Bazı dinlerde cennet, insanların Tanrı ile bir arada olacakları ve sonsuz yaşama sahip olacakları bir yerdir. Diğer dinlerde ise, cennet, insanoğlunun arınması ve Tanrı'ya yaklaşması için bir fırsat sunan bir yer olarak görülür. Ancak, cennetin varlığı ya da gerçekliği tartışmalı bir konudur ve inançlara göre değişebilir.

İslam dininde, cennet hakkında birçok hadis vardır. İşte bazıları:

  • "Cennetin içindeki en düşük dereceli kişi, yüz derecelik bir konuttan daha yüksek bir konutta oturan kişidir." (Tirmizi)
  • "Cennetin altı kapısı vardır: Sadaka kapısı, af kapısı, cihad kapısı, sadaka-i cariye kapısı, hacc kapısı ve rayyan kapısı." (Buhari)
  • "Cennette bir ağacın gölgesinde oturmak, 70 yıl boyunca ibadet etmek gibidir." (Tirmizi)
  • "Cennet ehli, dünyada sabretmeleri, Allah'ın emirlerini yerine getirmeleri, yasaklarından kaçınmaları, iyi davranmaları ve insanlara iyilik etmeleri sebebiyle orada olacaklardır." (Tirmizi)
  • "Cennet, gözlerin görmediği, kulakların işitmediği ve hiçbir insanın hayal bile edemeyeceği nimetlerle doludur." (Buhari)
Bu hadisler gibi, İslam dininde cennet hakkında birçok detay ve tasvir yer alır. Ancak, cennetin gerçekliği ya da niteliği tartışmalı bir konudur ve her Müslüman, kendi inancına göre değerlendirir.

Peki, Cennet'in nasıl bir yer olduğu hakkında hadis ve ayetleri paylaşalım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Roadblock

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
5 Tem 2020
64
14,780
83

İtibar Puanı:

Cennet Hakkında Hadisler
Bir münâdî, Ey cennet ehli! Sizin için hastalığı olmayan dâimî sıhhat, ölümü olmayan, ebedî hayat, ihti-yarlık gelmeyen ebedî gençlik, ve sonu gelmeyen ebedi nimetler var” diye nidâ eder. (İhya C. 4 S. 969)

2- Bardakları ve her şeyi gümüşten olan iki cennet, bardakları ve içindeki her şey altından olan iki cennet vardır. Allahü Teâlâ’nın cemâline bakmak için, cennet ehli ile Allah arasında Adn cennetindeki Kibriyâlık Per-desinden başka bir mâni yoktur. (İhya C. 4 S. 969)

3- Kıyâmet günü cennetin kapısına gidip açılmasını isterim. Cennetin bekçisi, “Sen kimsin?” diye sorar. Ben de: “Muhammed’im” derim. Hâzin: “Zâten kapıyı senden evvel kimseye açmamakla emr olundum” der. (İhya C. 4 S. 971)

4- Cennetin aşağı derecesinde bulunanlar, yukarı derecelerindekileri, ufukta parlayan tek tük yıldızlar gibi görürler. Kendilerine inam edilmiş olan Ebûbekir ve Ömer de bunlardandır. (İhya C. 4 S. 972)

5- Cennet duvarlarının bir kerpici altın, bir kerpici gümüştendir. Toprağı zağferan, çamuru misktir. (İhya C. 4 S. 974)

6- Resûlü Ekrem Efendimiz’e “Cennetin toprağı nasıldır?” diye soruldu. “Birinci nevi un gibi beyaz ve hâlis misktir” buyurdu. (İhya C. 4 S. 974)

7- Cennette sâlih kullarım için: gözlerin görmediği, kulakların duymadığı, ve beşerin hatırına gelmeyen ni-metler hazırladım. (İhya C. 4 S. 561)

8- Cennete girenler ancak Allah’ın rahmetiyle girer. (İhya C. 4 S. 202)

9- Aziz ve Celil olan Allahü Teâlâ’nın Cennetin en aşağı derecesinde olanlara verdiği süs ve ziynet, dünyanın bütün süs ve ziynetleriyle karıştırılsa, onlardan üstün ge-lirdi. (İhya C. 4 S. 975)

10- Cennete giren, nimetlere erişir, darlık çekmez, elbisesi eskimez, gençliği yıpranmaz. Ve cennette gözle-rin görmediği, kulakların duymadığı ve hatıra gelmeyen nimetler vardır. (İhya C. 4 S. 976)

11- Cennet ehlinin başlarında taçlar var: Taçlardaki en âdî inci, doğu ile batı arasını aydınlatacak kadar parlaktır. (İhya C. 4 S. 977)

12- Cennet ehlinin çadırı, içi boş bir incidir. Yüksek-liği altmış mildir. Her köşesinde bir eşi var ki, onları sâ-hibinden başkası görmez. (İhya C. 4 S. 978)

13- Sen cennette kuşlara bakarsın. Birini arzû edince hemen pişmiş ve kızarmış olarak gelir. (İhya C. 4 S. 979)

14- Efendi, peçesine bürünmüş halde, hanımının ay-nadan daha berrak yüzüne bakar. Üzerindeki incilerin en aşağısı , dünyayı baştan başa aydınlatacak berraklıktadır. Yetmiş kat çeşitli elbise giydiği halde kemikleri ve içindeki ilikleri görülür. (İhya C. 4 S. 981)

15 Hûriler cennette tegannî ile “Biz iyi kocalar için ha-zırlanmış hûrileriz” derler. (İhya C. 4 S. 982)

16- Cennet ehli, geç. Sakalsız, fazla iktidar sâhibi, beyaz tenli, fazîlet ve kerem sâhibi, gözleri sürmeli, 33 yaşında, 66 zira boyunda, 7 zira genişliğinde (Âdem A.S. gibi)dir. (İhya C. 4 S. 984)

17- Cennette en aşağı mevkide bulunanın seksen bin hiz-metçisi, yetmiş iki hanımı vardır. Kendisine inci, zeberced ve yakuttan kurulan kubbe, Câbiye ile San’a arası kadar geniştir. Başlarındaki tacın en âdî incisi dünyanın tamamını aydınlatır. (İhya C. 4 S. 984)

18- Allahü Teâlâ’nın yüz rahmeti vardır. Bunlardan yalnız birini dünyada, insanlara cinlere, kuşlara vahşi hayvanlara taksim buyurdu. Hepsi de bu bir rahmetin tesiriyle bir birleri-ne şefkat ve merhamet ederler. Doksan dokuz rahmeti de âhirete bıraktı, orada kullarına rahmet ve merhamet edecek. (İhya C. 4 S. 989)

19- Kıyâmet günü aziz ve celil olan Rabbimiz gülerek yani rahmetiyle tecellî eder de “Ey Mü’minler, size müjde sizden her birinizin cehennemdeki yerine bir Yahûdî ya da bir Hıristiyan koydum (İhya C. 4 S. 989)

20-Kim şahâdet kelimelerini söylerse Allahü Teâlâ onu cehennem ateşine haram kılar. (İhya C. 4 S. 989)

21- Kıyâmet günü Allahü Teâlâ Arş’ın altından bir kitap çıkarır. Bu kitapta “Rahmetim gazabıma gâliptir, en merha-metli benim” yazılıdır. Allahü Teâlâ o gün cennettekiler kadar da. Cehennemdeki günâhkâr mü’minlerden affedip cehen-nemden çıkarır. (İhya C. 4 S. 98)9
 

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Gitmeden tariflerle düşünecek olursak, mükemmelden biraz daha fazlası biryer. Cennettin en güzel yanıda herşey ücretsiz :haha:

İslam dininde cennet hakkında birçok hadis vardır. Bazıları şunlardır:

  • "Allah'ım! Bana cennetin hangi köşesinde yer vereceksin? Ey Allah'ım, bana cennetin en yüksek derecelerinden birini ver." (Tirmizi)
  • "Allah, müminlerin en yüksek derecelerine sahip olan cenneti, gözlerin görmediği, kulakların işitmediği ve hiçbir insanın hayal edemeyeceği nimetlerle donatacaktır." (Buhari)
  • "Cennette en düşük derecedeki kişi, Allah'a dua ettiği zaman hemen cevap alır." (Tirmizi)
  • "Cennetin altın toprağından, inci duvarlarından, yakut direklerinden, zümrüt taşlarından evleri vardır." (Tirmizi)
  • "Cennette herkesin binlerce huri eşi vardır ve her eşin güzelliği diğerlerinden farklıdır." (Müslim)
  • "Cennetteki nimetlerin en büyüğü, yüzüne bakıldığı zaman sevinçle dolan müminin Rabbi'ni görmesidir." (Müslim)
Bu hadislerde cennet, insanların sonsuz mutluluk, huzur ve nimetlerle dolu bir yer olarak tasvir edilir. Ayrıca cennet, Allah'ın rahmetinin en yüksek ifadesi olarak da görülür.
 
Son düzenleme:

RUDI4

Emektar Üye
Platin Üye
29 Kas 2019
35
8,755
83

İtibar Puanı:

İslam dininde cennet, müminlerin ahiretteki ebedi kalacakları yer olarak tasvir edilir. Cennet hakkında birçok hadis rivayet edilmiştir. İşte bazı örnekler:

  • Cennetin en alt katı, bir müminin ayakları altından daha geniştir. En üst katı ise, Arş'ın altında yer alır. (Buhari)
  • Cennetin altın tellerle örülü yolları, yeşil ipeklerle kaplıdır. (Tirmizi)
  • Cennette akan nehirlerin suyu sütten daha tatlı, şaraptan daha saf ve balın tadından daha güzeldir. (Müslim)
  • Cennetin bahçelerinde altın ve gümüşten yapılmış ağaçlar vardır. Bu ağaçlar, rüzgarın estiği zaman melodik bir ses çıkarır. (Tirmizi)
  • Cennetteki her mümin, dünyada yaptığı her güzel işin karşılığını alacaktır. (Müslim)
  • Cennetteki herkesin yüzü ayın on dördü gibi parlak olacaktır. (Müslim)
  • Cennetteki en büyük nimet, Allah'ın hoşnutluğudur. (Müslim)
Bu hadisler, İslam inancına göre cennetin güzellikleri ve nimetleri hakkında fikir vermektedir.

Cennet Hakkında Ayetler
İman edip salih amel işleyenleri, kesinlikle onlar için (hazırlanmış) altından ırmaklar akan cennetler ile müjdele. Onlara rızık olarak verilen (cennet) meyvelerinden her yediklerinde: “Bu bize daha önce rızık olarak verilmişti.” derler. (Hakikatte) onlara benzeri verilmişti. Onlar için orada (Allah tarafından kusurlardan arındırılmış) tertemiz eşler vardır ve orada ebedî olarak kalacaklardır. (2/Bakara 25)


De ki: “Size bundan daha hayırlısını haber vereyim mi?” Takva sahipleri için Rablerinin katında, altından ırmaklar akan ve içinde ebedî kalacakları cennetler vardır. Tertemiz eşler ve Allah’ın rızası da vardır. Allah, kullarını görendir. (3/Âl-i İmran 15)


Yüzleri aydınlananlara gelince, onlar Allah’ın rahmeti içindelerdir. Ve orada ebedî kalacaklardır. (3/Âl-i İmran 107)


Bunların mükâfatı, Rablerinden bir bağışlanma ve içinde ebedî kalacakları altından ırmaklar akan cennetlerdir. (Allah’ın rızasını elde etmek için) çalışanların mükâfatı ne de güzeldir. (3/Âl-i İmran 136)


Rablerinden korkup sakınanlara (gelince), onlar için altından ırmaklar akan ve içinde ebedî kalacakları cennetler vardır. (Bu kendilerine) Allah’tan bir ikram olarak (verilmiştir). Allah’ın yanında olan, Ebrar olanlar (çokça iyilik yapanlar) için daha hayırlıdır. (3/Âl-i İmran 198)


İman edip salih amel işleyenleri, altından ırmaklar akan ve içinde ebedî kalacakları cennetlere sokacağız. Orada onlar için (kusurlarından arındırılmış) tertemiz eşler vardır. Ve onları gölgeliklere sokacağız. (4/Nîsa 57)


İman edip salih amel işleyen kimseleri altından ırmaklar akan ve içinde ebedî kalacakları cennetlere sokacağız. Allah’ın vaadi haktır. Kim Allah’tan daha doğru sözlü olabilir? (4/Nîsa 122)


Şayet Ehl-i Kitap iman etmiş ve (Allah’tan) korkup sakınmış olsaydı elbette, onların kusurlarını örter ve onları Naim Cennetlerine sokardık. (5/Mâide 65)


Allah, söylediklerinin karşılığı olarak, altından ırmaklar akan ve içinde ebedî kalacakları cennetlerle onları mükâfatlandırdı. Bu, muhsinlerin/kulluğu en güzel şekilde yapmaya çalışanların karşılığıdır. (5/Mâide 85)


Allah diyecek ki: “Bugün, doğrulara doğruluklarının fayda vereceği gündür. Onlara altından ırmaklar akan ve içinde ebedî kalacakları cennetler vardır. Allah onlardan, onlar da (Allah’tan) razı olmuşlardır. Bu, büyük bir kurtuluştur/kazançtır.” (5/Mâide 119)


İman edip salih amel işleyenlere gelince, biz, hiçbir nefse gücünden fazlasını yüklemeyiz. Bunlar, cennetin ehlidir ve orada ebedî kalacaklardır. (7/A'râf 42)


Biz, onların göğüslerinde kine/hınca/öfkeye dair ne varsa hepsini çekip almışızdır. Onların altlarından ırmaklar akar. “Bizi buna ulaştıran Allah’a hamd olsun. Eğer Allah, bizi bu (nimetlere) eriştirmeseydi kendiliğimizden bunlara erişmemiz mümkün olmazdı. Andolsun ki, Rabbimizin resûlleri bize hakla geldiler.” Onlara: “İşte bu, yaptığınız (salih) amellere karşılık mirasçısı kılındığınız cennettir.” diye seslenilir. (7/A'râf 43)


Cennetlikler, cehennemliklere seslenir: “Rabbimizin bize vadettiğinin hak olduğunu bulduk. Siz de Rabbinizin (size olan azap) vaadinin hak olduğunu buldunuz mu?” (Onlar:) “Evet.” der. (Bunun üzerine) aralarından bir münadi: “Allah’ın laneti zalimlerin üzerine olsun.” diye seslenir. (7/A'râf 44)


Onların arasında bir perde vardır. A’raf’ta bekleyen adamlar vardır. Onlar herkesi yüzünden tanırlar. Cennet ehline: “Selam size olsun!” diye seslenirler. Ki bunlar, şiddetle arzulamakla birlikte henüz (cennete) girmemişlerdir. (7/A'râf 46)


Gözleri cehennemlikler (olan) tarafa çevrildiğinde: “Rabbimiz! Bizi zalimler topluluğuyla beraber eyleme!” derler. (7/A'râf 47)


“Allah’ın rahmeti erişmez.” diye yemin ettikleriniz bunlar mıydı? Girin cennete! Size korku da yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de. (7/A'râf 49)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Sibel7878

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Haz 2020
57
16,658
83

İtibar Puanı:

Cennet, evrenin ve tüm insanların doruğa ulaşacağı mükemmelliğin ve büyük mutluluğun gerçekleşeceği söylenen bir yerdir. İnsanlar, cenneti sihirli, parlak ve çok güzel bir yer olarak hayal ederler. Ayrıca, cennet bazı inançların ve dini çevrelerin kültürel öğretileri doğrultusunda - özellikle İslam, Hıristiyanlık ve Yahudilik inancında - tekamülün ve arınmanın son noktası olarak gösterilir.

Cennet, herkes için ulaşılabilir olmayan bir cennet olarak görülmüştür. İslam düşüncesinde, cenneti halkların korunaklı bölgelerinden oluşan uzayda seven ruhların hangisi olduğunu doğrulamak için Allah tarafından izin verilen özgür bir yer olarak görülür. Onlar, Allah tarafından verilen nimetlerden yararlanıyorlar. İnancımıza göre, Allah kimseyi cennete sokmaz - bu, kişinin imanına göre izin verilir.

Yine de, cennet olarak gördüğümüz şeyde, bir nevi "ahiret dünyası" olarak düşünülebilir. Herkes inancına göre cennette karşılaşacağı tek bozulmaz mutlulukla karşılaşacaktır. İnançlarına göre, insan vücudu ölümden sonra dirilir ve cennetin sonsuz ağlayıcı nimetlerini alacaktır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Aristo

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
30
1,904
83

İtibar Puanı:

Cennetin ne olduğu hakkında ahlaki inanışlara göre farklı görüşler vardır. İslam dini cenneti, sonsuz mutluluğa ve huzura sahip, ipek tenteler arasındaki üçüncü gök diye tanımlar. Cennet Allah'ın evi olarak kabul edilir ve cennetlikler olarak adlandırılan, dünyevi sıkıntılardan arınmış seçkinleri içerir. Cennet rahmet, barış, huzur, mutluluk, sıhhat ve sonsuz ömür gibi zengin nimetlerle doludur.

Cennet çoğunlukla ebedi neşeyle süslemiş, çeşitli çok özel ve tatlı meyvelerinden, güzel sürülerinin ve ağaçlarının bulunduğu bir bahçe olarak kabul edilir. Melekler de cennetin sakinleridir. Hz. Muhammed'in hadiselerinin birçok ayrıntısı vardır ve bazıları cenneti daha derin bir anlaşmaya kavuşturmaya çalışır.

Cennet, herkese aynı olmayan, kendine özgü bir seviyeye erişen ve yüksek ahlak standartlarına sahip insanlar için ödülün temsili olmakla birlikte, söylenenlerin aksine sonsuzluk demek değildir. Ahlaki inancınıza bağlı olarak cenneti sonsuz mutluluk ve huzur olarak mı, yoksa ebedi bir coşku ve dinamik olarak mı kabul edeceğinize siz karar verirsiniz.
 

illuminati

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Nis 2023
41
1,681
83

İtibar Puanı:

Cennet, İslam dinine göre, müminlerin öldükten sonra sonsuz mutluluk ve refah içinde yaşayacakları yerdir. Bu yerde, her türlü sıkıntı, acı ve keder yoktur. Cennet, içinde ırmaklar, meyve ağaçları, bahçeler ve cennet nimetleriyle dolu bir yerdir. İslam dininde cennet, müminlerin iyi amelleri sonucu kazandıkları bir ödüldür. Cennet, gökyüzünde olan bir yer olarak düşünülür ve yeryüzündeki yaşamdan farklılık gösterir. İslam dininde cennet, Allah'ın merhameti ve lütfuyla kazanılabilen bir yerdir.
 

Federiklpz

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
21 Şub 2022
41
1,576
83

İtibar Puanı:

Cennet, İslami inanışlara göre, Allah'ın müminlere vaat ettiği sonsuz mutluluk ve nimetlerle dolu olan ebedi bir yaşam yeridir. Cennet, güzellik, huzur, mutluluk ve ihtişam dolu bir yer olarak tasvir edilir. Kuran'da cennetin bahçelerle, nehirlerle ve yüksek saraylarla dolu olduğu ve içinde müminlerin ebedi olarak mutlu bir şekilde yaşayacakları belirtilir. Cennetin yedi kapısı olduğu düşünülür ve bu kapıların her biri farklı bir iyiliği temsil eder. İslam inancına göre, cennete girmenin yolu, Allah'ın emirlerine uygun bir şekilde yaşamaktan ve mümin olmaktan geçer.
 

Aydan Kuyumcu

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
19 Şub 2021
132
5,132
93

İtibar Puanı:

Cennet, İslam dinine göre, Allah'ın iyi amelleriyle ödüllendirdiği müminlerin ebedi anlamda mutlu olacağı yerdir. Cennet, karanlık ve zulmün olmadığı, sonsuz nimetlerin bulunduğu, cennet bahçelerinin, gölleri, nehirleri, meyveleri, kuşları ve diğer yaratıkları kapsayan bir yerdir. Cennet aynı zamanda, ahiret hayatının en yüce mertebesi olarak kabul edilir. İyi niyetli insanların, Allah’a bağlılık ve inançlarına göre dereceleri değişir. Her katmanda bulunan nimetlerin seviyesi de farklıdır.
 

Hasret

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
5 Nis 2023
125
3,827
93

İtibar Puanı:

Cennet, İslam inancında, Allah'ın müminlere vaat ettiği sonsuz mutluluk ve refah yeri olarak tanımlanır. İslam inancına göre cennet, ebedi bir yaşamın sürdürüldüğü, bolluk ve bereketin olduğu, hiçbir acının ve sıkıntının olmadığı bir alan olarak düşünülür.

Cennetin fiziksel özellikleri hakkında Kur'an'da çok sayıda tasvir yer alır. Cennet, bahçelerle dolu, içinde pınarlar ve ırmaklar olan yeşil bir vadi olarak betimlenir. Ağaçlarının gölgesinde dolaşabileceğiniz, çeşitli yiyecek ve içeceklerin sınırsız olarak sunulduğu bir yerdir. Cennetin en büyük özelliklerinden biri de orada sonsuz bir mutluluk ve huzur hissi yaşanmasıdır.

İslam inancına göre, müminlerin cennete girebilmeleri için öncelikle iman etmeleri, iyi işler yapmaları ve Allah'a itaat etmeleri gerekmektedir. Cennette yaşamak, müminlere Allah'ın rızasını kazandırdığı gibi, dünyada yapılan her türlü sevapın daha büyük bir ödülüdür.
 

Bilmiyorum

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 Nis 2023
144
4,210
93

İtibar Puanı:

Cennet, İslam inancına göre, müminlerin öldükten sonra sonsuz mutluluğa kavuşacakları yerdir. Cennet, yeryüzündeki herhangi bir yerde değildir ve fiziksel olarak tanımlanamaz. İslam inancına göre, cennet ahiret hayatında müminleri bekleyen bir ödüldür.

Cennet, cennetteki nimetlerin tarif edilemez güzellikte ve sonsuz olduğu inancına dayanan bir yerdir. Cennette, sınırsız mutluluk, ebedi huzur ve sonsuz neşe var. İnanışa göre, cennet bahçeleri, nehirleri, çeşmeleri, zengin, lezzetli bitkileri, meyveleri ve hayran kalınacak manzaraları içerir. Ayrıca, cennette her türlü refah vardır ve insanlar rahat bir şekilde yaşarlar. Cennetteki nimetler, insan zihninin bile hayal edemeyeceği kadar güzeldir ve hiçbir acı, keder veya ıstırap yoktur.
 

Esen

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
3 Nis 2021
30
1,801
83

İtibar Puanı:

Cennet, İslam dinine göre, müminlerin öldükten sonra gideceği sonsuz mutluluk ve nimetlerle dolu olan bir yerdir. Kuran'da cennet, içinde akan ırmaklar, meyve bahçeleri, gölgeli ağaçlar ve ebedi mutluluk gibi güzelliklerle tasvir edilmektedir.

Cennetin nasıl bir yer olduğu tam olarak bilinmese de, İslami kaynaklarda yer alan tasvirlerde, cennetin yeryüzündeki bütün güzelliklerin bir arada bulunduğu bir yer olduğu anlatılmaktadır. Bu güzellikler arasında altından yapılmış saraylar, ipekten yapılmış giysiler ve en lezzetli yiyecek ve içecekler bulunmaktadır.

Cennet, İslam inancında bir ödül olarak görülmekte ve müminlerin Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak, günahlarını affettirmek ve daha iyi bir hayat için çalışmalarının bir teşviki olarak anlatılmaktadır.
 

Buğlem

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
54
1,577
83

İtibar Puanı:

Cennet, İslami inançlarda Allah'ın müminlere vaat ettiği sonsuz mutluluk ve nimetlerin bulunduğu ahiret aleminin en yüksek katıdır. Cennet, cennet bahçesi, cennet meyveleri, cennet nehirleri, cennet malzemeleri ve cennet nimetleri ile donatılmıştır. Cennette hiçbir sıkıntı, acı, keder veya hüzün yoktur. Cennet, ebedi bir mutluluk ve huzur kaynağıdır. İslami kaynaklara göre, cennete girmek için insanların hayatlarını Allah'ın emirlerine uygun yaşaması, iyi davranışlar sergilemesi ve insanlar ve Allah arasındaki ilişkiyi doğru bir şekilde kurması gerekmektedir.
 

Liber

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
52
2,744
83

İtibar Puanı:

Cennet, İslam dini ve bazı diğer dinlerde, sonsuz mutluluğun ve nimetlerin bulunduğu, Tanrı'nın kullarına vaat ettiği bir yerdir. Cennet, bu dinlere göre ölümün ardından ruhların varacağı bir yerdir.

Cennet, İslam inancına göre, Allah'ın koruması altındaki bir yerdir ve orada sonsuz mutluluk, nimetler, içinde akan nehirler, yeşil bahçeler ve altın saraylar gibi birçok güzellik vardır. Kötülükler yoktur ve cennete girenler sonsuza kadar mutlu ve huzurlu bir hayat yaşarlar.

Cennet, diğer dinlerde de benzer şekilde tarif edilmektedir. Hristiyanlıkta, cennet hak eden insanların Tanrı'nın yanına giderek sonsuza kadar mutlu bir hayat yaşayacakları bir yerdir. Hinduizm ve Budizm gibi dinlerde ise cennet genellikle karmik bir ödül olarak görülmektedir.

Cennet, genellikle ölümün ardından varılacak bir yer olarak kabul edilse de, İslam inancına göre Allah'ın isteğiyle cennet bazı kimselere dünya hayatında da bahşedilebilir. Bu durumda cennet, ruhun huzuru ve dinginliği olarak yorumlanır.
 

inegöl mobilya

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
15 Ara 2019
3
227
28

İtibar Puanı:

Cennet, İslam dinine göre, Hz. Allah tarafından müminlere vaad edilen sonsuz mutluluk ve nimetlerle dolu olan bir yerdir. Cennet, dünya hayatından tamamen farklı bir yerdir ve ahirette ölümsüz ve mutlu bir yaşam vaat eder. Cennetin güzellikleri, insan hayal gücünü aşan bir seviyededir. Kuran'da bahsedilen cennet bahçeleri, sonsuz nehirler, meyve ağaçları, mücevherlerle dolu saraylar ve inanılmaz güzellikteki canlılar, cennetin nimetlerinden sadece birkaçıdır. Cennet, ölümsüz yaşam ve sonsuz mutluluk vaadiyle dini inananlar için vazgeçilmez bir hedef ve umuttur.
 

Sahre

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
43
1,310
83

İtibar Puanı:

Cennet, İslam inancına göre, müminlerin öldükten sonra Allah'ın yanında sonsuz bir hayat yaşayacakları kutsal bir yerdir. Cennet, İslam inanışına göre, dünya hayatından farklı olarak her türlü nimet ve güzellikle doludur. İnanışa göre, cennet bahçeleri, ırmakları, çeşmeleri ve ağaçlarıyla doludur. Burada insanlar Allah'ın huzurunda yaşarlar ve günahları affedilmiş bir şekilde sonsuz mutluluk ve huzur içinde yaşarlar. Ancak cennete girebilmek için insanların hayatta iken Allah'a inanıp doğru yaşaması gerekmektedir.
 

Carlosdem

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
31 Ara 2022
36
1,106
83

İtibar Puanı:

Cennet, İslam inancına göre, insanların öldükten sonra sonsuz mutluluğa kavuşacağı kutsal bir yerdir. Cennet, Kuran'da uzun süreli mutluluğun, sonsuz nimetlerin ve ebedi huzurun bulunduğu bir yer olarak tanımlanır. Kutsal kitaplarda Cennet'in güzellikleri tasvir edilirken, yağmurların çamurdan değil, bal ve sütten olacağı, yemyeşil bahçelerin, akarsuların, göllerin, ağaçların ve çiçeklerin bulunduğu bir mekân olduğu söylenir. Cennet, ruhani varlıkların ve meleklerin bulunduğu bir yer olarak düşünülür. İnsanların orada hiçbir endişe, korku veya acı çekmeyeceği, sıkıntıların son bulacağı ve sonsuz bir mutlulukla dolacağına inanılır.
 

Karloshki

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Tem 2022
25
726
78

İtibar Puanı:

Cennet, İslam, Yahudilik ve Hristiyanlık gibi dinlerde, Tanrı'nın huzurunda bir yaşamın keyfine varılan bir yer olarak tanımlanır. Cennet, ebedi bir barış, mutluluk ve nimetler bölgesidir. İslam inancında, cennet Allah'ın mükafatlandırması olarak kabul edilir ve inananların tam bir mutluluk ve huzur içinde olacakları bir yerdir. İnsanlar orada güzel manzaralar, bahçeler, meyveler ve nefis yemeklerle dolu zengin bir yaşam süreceklerdir. İslam dinine göre, cennet günahkarları cezalandıran ateş gölünden ayrı bir yerdir. Hristiyan inancında da cennet Tanrı'nın huzurunda bir yaşamın sürüldüğü bir yer olarak kabul edilir. Yahudilikte cennet farklı bir şekilde tanımlanır, daha çok Tanrı'nın ülkesi olarak ele alınır. Yahudilik inancına göre, cennet yaşamın kutsal bir amaçla sürdürüldüğü ve Tanrı'nın yüceliğini takdir etmek için yaratıldığı yerdir.
 
Geri
Üst Alt