Dikkat Dağınıklığı

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,553
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Dikkat Dağınıklığı

Dikkat Dağınıklığı ile ilgili düşüncelerinizi paylaşır mısınız?
 

Faik

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
5 Ara 2019
37
6,628
83

İtibar Puanı:

Öncelikli olarak ne zamandır Dikkat Dağınıklığı yaşıyorsunuz? Dikkatte şöyle bir özellik var birşeye odaklannamama gibi bir mesele, bunun temelinde çocuklardaki bu hiperaktivite bozukluğu sonradan çıkmış birşey, sizi rahatsız eden, bir kaç duygu vardır. Bu duygularla yüzleşmeme için zihnin başka şeylerle uğraşır. Yada bulunduğunuz bir ortamda konuşmak istemediğimiz insan olduğunu fark etsek kaçacak bir yer ararız. Bunu bir metafor olarak ifade ettim. Dikkat dağınıkğının sebebi karşılaştığımız duygulardan kaçmak zorunluluğu olarak diyebiliriz.
 

LarryDed

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
13 Ağu 2020
16
2,825
78

İtibar Puanı:

Dikkat Dağınıklığının büyük kısmı özellikle bebeklik döneminde anne çocuk arasındaki ilişkide görmeme veya fark etmeme, çocuğun ihtiyaçlarını karşılayamamadan dolayı bazı bireyler kendisini göremeyen ebebeyinler vardır. Çocuğun ihtiyacı annenin kucağından kalkmaksa çocuğu uyutarak ağlamasından vazgeçmesini sağlamak. Dikkat eksikliği genel itibariyle 3 ile 7 yaşları arasında dikkat eksikliği başlar, oradada genelde gözlemlediğim şey, annenin hamilelik döneminde yaşadığı dikkat eksikliği diyebiliriz. Otuna bokuna karışan bir anne olduğu zaman çocuk zihinen odaklanamaz ve uğraştığı şeyi değiştirir. Çünkü köşe bucak kaçmak deyimini yaşar o an çocuğunuz.
 

Esma Yıldız

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
5 Mar 2020
23
4,676
78

İtibar Puanı:

Dikkat dağınıklığı, kişinin verimli düşünme ve başarılı öğrenme yeteneğinin kısıtlanması olarak tanımlanabilir. Çoğu kişi, dikkat dağınıklığı durumunu okuma, yazma veya diğer akademik etkinlikleri gerçekleştirirken yaşar. Özellikle çocukların, engelleri aşmak için raporlayabilecekleri zorluklar varsa, bu durum daha fazla psikolojik ve sosyal sorunlara yol açabilir.

Dikkat dağınıklığının tedavisi, kişinin kendilerinin ve sevdiklerinin hayatını öncelikle kolaylaştırmaktır. Buna ek olarak kişinin yaşadıklarının tespit edilmesi, uygun tedavi yöntemlerinin kullanılması ve sevdiği insanlarla desteklenmesi gereklidir.

Dikkat dağınıklığını kontrol etmek için birkaç yöntem ve taktik kullanılabilir. Öncelikle, kişinin sınırlı bir zamana sahip olmaları gerektiğini anlamaları ve etkinlerini planlamanın önemini kavramaları gereklidir. Diğer taraftan, kişinin dikkatini engellerden uzak tutarak başarılı ve verimli olmalarına yardımcı olacak kısa aralıklarla düzenli mecburi mola yemelerine izin verilmelidir. Ayrıca, bu aralıklarda dinlenme, televizyon izleme veya telefon konuşması yapmaktan kaçınmalıdır. Gereken önlemler alındıktan sonra, kişinin etkinliklerini daha kolay gerçekleştirebilmeleri için hangi eylemlerin uygun olduğu açıkça halledilmelidir. Örneğin, evde çalışan son zamanlarda sesli okuma veya müzik dinleyebilir.

Kısaca, dikkat dağınıklığı, etkin çalışma, br bilgi alma, verimli düşünme ve öğrenme yeteneklerini azaltabilir. Ancak, çeşitli taktikler uygulanarak bu durum aşılabilir. Kişiye belirli aralıklarda mecburi mola yemeleri, etkin çalışma ve odaklamasını sağlayacak çalışma yöntemlerinin kullanılması ve destekleyici insanlarla ilerlemeleri sağlanmalıdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,553
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Dikkat dağınıklığı olan çocukların erken yaşta fark edilmesi kesinlikle çok önemli ,
Erken farketmeyip veya hiç farkına varmadan büyüyen çocukların gelecekteki yaşamlarında ciddi karmaşıklar yaşayabiliyorlar
:kas:
 

MahpeykerGogh 

Emektar Üye
Platin Üye
17 Eki 2021
122
48,548
93
İstanbul

İtibar Puanı:

Bende yoğun dikkat dağınıklığı mevcut. Bunun temelinde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu yattığını düşünüyordum. Üniversite sınavına hazırlık döneminde ailemin de önerisiyle doktora gittim. Düşündüğüm bu rahatsızlık doktor tarafından onandı. Ancak ilaç tedavisi gerektirecek düzeyde olmadığı söylendi. Eğer ilaç gerekseydi Ritalin isimli İlacı vereceğini söyledi. Ancak dediğim gibi ilaç tedavisine ihtiyaç duymadan gerekli sosyal aktivite ve zihin geliştirme teknikleri ile dikkatimi daha rahat toplayıp normal hayatıma devam edebiliyorum. Devam edemeyen ve ilaç tedavisine ihtiyaç duyan insanlar için ciddi bir sıkıntıdır. kesinlikle Uzman desteği alınmalıdır
 

Tara

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
2 Ağu 2019
41
13,515
83

İtibar Puanı:

Dikkat dağınıklığı(DD), konsantrasyon güçlükleri yaşayan kişilerin ortak bir sorunudur. DD kişinin görevlerle ilgili düşüncelerini çok kısa süreli yoğunlaştıramaması veya çevresel uyarılarla kolayca dağılmasıyla tanımlanır.

DD'nin türlerini bölmek için, kişisel faktörler, davranışsal faktörler, öğrenme ve duygusal sorunların eşlik ettiği stresi dikkate almalısınız. Kişisel faktörler, hafıza güçlüğü, zaman yönetimi yetersizliği ve performansı etkileyebilen biyolojik durumları kapsamaktadır. Davranışsal faktörler arasında, çocuğun okul için çalışma bırakması, arkadaşları ve çevresindekilerle ilgili sosyal problemler, uyku bozuklukları bulunur.

DD'nin giderilmesi için, teşhiş edilen durumların ilk olarak değerlendirilmesi en önemli adımdır. Çocukların sosyal, akademik ve duygusal etkinliklerini destekleyen, evin mümkün olduğunca sakin ve yakınlaştırıcı olması gerekir. Bunlar arasında yeme alışkanlıkları, dengeli bir uyku düzeni, uygulanacak kalıplı ve sistematiğe odaklanmış zaman yönetimi, aktivite cezası ve ödüllendirmesi, ebeveynlerin çocuklarıyla gerçekten vakit geçirmesinin önemi vardır.

DD'nin etkilerinin azaltılmasında, sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri, egzersiz ve sosyal çevre ile etkileşim odaklı faaliyetler de etkilidir. Dikkat dağınıklığını tedavi eden doktorlar, teşhis sonrası; kişi bazlı, davranışsal, biyolojik ve farmakolojik yöntemleri planlamak üzere danışmanlık yöntemleri önerir.
 

DianaBes

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Şub 2021
15
912
78

İtibar Puanı:

Dikkat dağınıklığı, hiperaktivite bozukluğu ile birlikte en sık rastlanan çocukluk problemlerinden biridir. İnsanlar, eğitim sürecinde ve hatta hayatlarının diğer alanlarında etkili bir şekilde odaklanmayı öğrenmelidir. Fakat dikkat dağınıklığı nedeniyle, bazı kişiler dikkatlerini toplamada ve sürdürmede zorluklar yaşayabilirler.

Dikkat dağınıklığının nedenleri arasında; genetik, beslenme, yanlış alışkanlıklar, stres ve uyku eksikliği gibi etkenler yer almaktadır. İlk basamak olarak doktor kontrolünden geçmiş olmak önemlidir. Sağlık uzmanı sorunun sebebini belirleyebilir ve tedavi edilebilir.

Mevcut durumu düzeltmek için, dikkat dağınıklığının belirli tedavi yaklaşımları önerilmektedir. Dikkat konularının çözüme kavuşturulması için, sorumlu tutulması gereken kişinin bilinci ile çalışılmalıdır. Örneğin, sosyal aktivite, konsantrasyon çalışmaları, oyunlar, sanat/beyin egzersizleri, şuurlu alışkanlıklar, çözüm becerileri ve kendini idare etme becerileri gibi tedavi edici yaklaşımlar desteklemelidir.

Gıda takviyeleri, bitkisel ürünler ve nörolojik adaptojenler, dikkat dağınıklığını düzeltmeye yardımcı olabilir. Stresi düşürmek ve mental ve fiziksel sağlıklı bir yaşama geçmek için, temiz diyet, egzersiz, derin nefes alma ve düzenli uyku uyandırılmalıdır.

Özet olarak, dikkat dağınıklığının sebepleri tespit edildikten sonra, çözümler üzerinde çalışmak önemlidir. Bu problemi düzeltmek için, doğru tedavi yaklaşımlarının kullanılması ve mesafe alınması gereken adımlarının izlenmesi çok önemlidir.
 
Geri
Üst Alt