Dünyada üretilen akademik çalışmaların ülkelere göre dağılımı

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 1 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    1

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,553
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Dünyada üretilen akademik çalışmaların ülkelere göre dağılımı
Dünyada üretilen akademik çalışmaların ülkelere göre dağılımı, genellikle bilimsel yayın veritabanları ve araştırma endeksleri aracılığıyla izlenir. Bu tür verilere erişim genellikle özel veritabanlarına ve indekslere abonelik gerektirdiğinden, en güncel ve kapsamlı verilere ulaşmak için ilgili platformları kullanmak önemlidir.

Ancak, bu tür veritabanlarına abone olunamadığı veya genel bir bakış sağlamak amacıyla daha genel kaynaklara başvurmak istiyorsanız, aşağıda bazı ücretsiz ve geniş kapsamlı veritabanları bulunmaktadır:
  1. Google Scholar:
    • Google Scholar, geniş bir akademik literatürü tarayarak makalelere, tez çalışmalarına ve kitaplara erişim sağlayan ücretsiz bir arama motorudur. Ancak, bazı dergi ve yayıncılar tam metinlere ücretsiz erişim sağlamayabilir.
  2. PubMed:
    • Tıp ve sağlık bilimleri alanında yoğunlaşmış olan PubMed, biyomedikal literatürdeki makalelere erişim sağlar. ABD Ulusal Tıp Kütüphanesi tarafından sağlanır.
  3. arXiv:
    • Fizik, matematik, bilgisayar bilimleri ve diğer birçok alanda önceden yayımlanmamış makalelere erişim sağlayan arXiv, bilim insanlarının çalışmalarını paylaşmak için kullandığı bir platformdur.
  4. JSTOR:
    • JSTOR, çok sayıda disiplindeki akademik makalelere ve kaynaklara erişim sağlayan bir dijital kütüphanedir. Bazı içeriklere tam erişim için abonelik gerekebilir.
  5. DOAJ (Directory of Open Access Journals):
    • DOAJ, açık erişimli dergilerde yayımlanan makalelere erişim sağlar. Bu platform, dünyanın dört bir yanındaki açık erişimli dergileri kapsar.
Daha geniş ve kapsamlı verilere ulaşmak için ücretli veritabanları ve araştırma platformlarına başvurmanız gerekebilir. Bu tür kaynaklar genellikle bilimsel yayın endekslerini ve indekslenmiş dergileri içerir.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst Alt