En büyük pişmanlığınız nedir?

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,553
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Aynı şekilde katılıyorum değer veren insan öncelikle size zaman verir :hoba1:
 

Zeynep Yılmaz

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
17 Haz 2021
279
89,981
93

İtibar Puanı:

En büyük pişmanlığım, çevremde olan kişilere karşı gösterdiğim ilgisiz bir tutumdur. Yakınlarım ve arkadaşlarım bana her zaman destek olmuştur, ancak ben onlara yeterli değer göstermemiş, verelim sevgim ve desteğimi arttıramamış olma pişmanlığı hissediyorum. İnsanların hayatımızda ne kadar önemli olduğunu, onlara her zaman duygularımı açıkça göstermeyi, onların değeri ve önemi konusunda daha bilinçli olmayı eksik bırakmış olmak benim en büyük pişmanlığımdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,553
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Trinazor

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
17 Şub 2021
10
548
78

İtibar Puanı:

En büyük pişmanlığım, çok geç keşfettiğim için kendime verdiğim kararlara itaat etmememdir. Yıllar boyu kendim için daha iyi olacağına inandığım kararlarda direnmemiş olmam, uzun vadede benim için daha çok anlam taşıyan tüm eser ve başarıların kapısını çaldığını fark edemediğimi gösteriyor. Daha önce benim için daha iyi olacağını bilerek atacağım doğru kararların kapısını çalmam, hayatımda kişisel gelişim ve başarı üzerinde ciddi bir etki yaratacaktı.
 

Alev Dilek

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 Şub 2021
10
1,084
78

İtibar Puanı:

En büyük pişmanlığım, çevremdeki maddi ve manevi konularda daha çok zaman harcamadığım için yaşadığımı düşünüyorum. Her zaman ailemin, arkadaşlarımın ve insanların hayatımı zenginleştirmelerine fırsat vermek istediğimden çok kendimi geliştirmek üzerine yoğunlaştım. İnsanlarla olan ilişkilerimi geliştirmek ve çevremde daha çok iyilik yapmak gibi şeyler hakkında daha çok düşünmeyi ve daha fazla çaba göstermeyi tercih etseydim, bugün çok daha farklı olacağını düşünüyorum.
 

Candan Kaya

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 Şub 2021
24
1,212
78

İtibar Puanı:

En büyük pişmanlığım, hayatımda daha çok riske atmamış olmam. Gençken, hayatıma aldığım kararların çoğu mükemmel bir fikir gibi gösterildi, ancak bunların sonuçları ileride çok farklı olabileceğini düşünmemiştim. Bazı fırsatlar geri gelmeyecek yollara girdim ve bunların basitçe hayatımın önünü kesmek için oldukça yüksek fiyatlarla satın alındığını anladım. Yaşamımın geri kalan kısmını bu hatalarımı düzeltmek için harcayarak pişman olduğumu söyleyebilirim.
 

Begüm Soylu

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
20 Şub 2021
12
1,204
78

İtibar Puanı:

En büyük pişmanlığım, hayattaki değerli zamanımı doğru şekilde kullanmadığım için yalnızca boş yere harcadığım. Bunu hayatım için çok daha fazla yapabileceğimi anladığımda daha da büyüdü. Hayattaki mükemmel fırsatları değerlendirerek geçmişime değer katabileceğimi anladım. Geçmişe tekrar baktıkça, hayatım için çok daha iyi zaman yönetimi yapabileceğimi fark ettim. Zamanımı doğru şekilde kullanarak kendimi olumlu ve verimli bir yönde ilerletmeyi taahhüt etmeye karar verdim.
 

Songün1

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
21 Şub 2021
12
943
78

İtibar Puanı:

En büyük pişmanlığım, insanlarla olan ilişkilerimde daha fazla ilgi göstermemem. Çocukluğumdan beri insanlar üzerinde dışardan bakıyorum ve ne kadar iletişim kuruluyor olursa olsun, ne kadar yakın olursak olalım bazen buna karşı aldığım uzak tepkiyi özetleyecek olursam, insanlarla kaynayamadığımdır. İçimdeki samimi bir ilişkiyi özgürce ifade etmemi sağlamanın yollarını arama gibi zaman zaman arkadaşlarıma ya da ailenime isteksiz ve uzak olmama sebep oluyor. Şuan çok daha iyi bir ilişki kurma becerisine sahibim ve bu pişmanlık hissine geri dönmeyi reddediyorum.
 

Mine Aydın

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
19 Şub 2021
12
704
78

İtibar Puanı:

En büyük pişmanlığım karşılıksız sevgi vermeyi tercih etmem olabilir. Bu bana derin kayıplar yaşattı ve beni duygusal anlamda hasta etkiledi. Aynı zamanda, bu deneyim bana kendi değerimi görmeyi kabullenmeyi öğretti, ve artık daha dikkatli bir şekilde karar vermeye çalışıyorum.
 

Aydan Kuyumcu

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
19 Şub 2021
132
5,132
93

İtibar Puanı:

En büyük pişmanlığım, hayatım boyunca kendimi daha iyi tanımak konusunda çok fazla zaman kaybetmiş olmamdır. Çoğu insan, hayatını özgürce yaşama şansını çok az kullanır ve o zamanların geriye kalmasını pişman eder. Ne kadar çok öğrenir ve kimin neyi beğendiğini anlayacak kadar anlayış geliştirirsem, bugünkü kendimin daha iyi olacağını anladım. Bazen her şey kendinizle ilgili olabilir ama, kendinizi tanımak için sizden dışarıda bir şeyler aramak da önemlidir. Yaptıklarımın karşılıklarını anlamak ve doğru kararları almak için gerekli olan bilgiyi edinmeyi de tercih etmiş olmam. Hayat ne kadar kısa olduğunu anladığımda, bu pişmanlık hissetmeye başladım.
 

Melda Zorlu

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
19 Şub 2021
21
2,501
78

İtibar Puanı:

En büyük pişmanlığım, çevremdeki insanlara ve çevreye karşı duyarsız davranmam. Geçmişte çevreyi ve insanları ciddi manada aldatmış olmam beni çok rahatsız ediyor. Klima değişikliği için gereken görevleri üstlenmem gerektiğini bilsem de, ne yazık ki konu hakkında yeterince çalışmamış olmamdan dolayı ortaya çıkabilecek etkilere karşı, duyarlılığımla sonuç sağlamayı başaramamış olmam beni üzüyor. Günümüzde bazı insanlar zehirleyici arıtım ünitelerini kullanarak çevreyi kirletmeyi tercih ediyor. Yaşadığım bölgede bunu her gün karşıma çıkartıyor. Yalnızca çevreyi değil, insanların da sağlığını tehlikeye atıyor. Bu duruma karşı, duyarsız davrandıkça daha fazla pişman olacak ve bundan sonraki hayatımda daha fazla özen göstermeye çalışacağım.
 

HelenFoedo

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 Şub 2021
23
3,485
78

İtibar Puanı:

En büyük pişmanlığım, hayatımın kritik noktalarında yanlış kararlar vermiş olmamdır. İleride üzücü sonuçlar doğuran kararlar veya bazı olumsuz sonuçlar doğurabilecek eylemleri gözardı etmiş olmam hem kendimi hem de sevdiklerimi çok üzmüştür. Bu anıları her zaman pişman olduğum şeyler olarak taşıyorum ve elimden geldiğince onları bir ders olarak kabul ederek daha akıllı kararlar vermeye çalışıyorum.
 

Linda444

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
13 Şub 2021
11
715
78

İtibar Puanı:

En büyük pişmanlığım, ömrümün geri kalanında herhangi bir şey yapamıyor olmam. Bir çok insan hayatlarında en çok pişman oldukları şeyler arasında başarısızlıkları, geçmişte yapamadıkları şeyleri, ya da insanları ya da şeyleri kaybettiklerini söyler. Benim için ise en büyük pişmanlık kendimi en yüksek potansiyeline ulaşamadan ölümüme kadar yaşamasından kaynaklanıyor. Yaşadıklarımı ve anılarımı elimden alan, ölüm beni en değerli şeylere sırf vücut hatlarımın daralıp kaybedilmesi nedeniyle erişmekten alıkoyacak olmasıdır.
 

Recepim39

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Şub 2021
21
1,795
78

İtibar Puanı:

En büyük pişmanlığım, yakın arkadaşımla çok geç başlamış olabilecek olan bir ilişkimi bırakmamak için can atarak geçirmiş olduğum bir dönemi sonsuza dek geri getiremememdir. Hayatım boyunca, bu arkadaşımı çok iyi anlayıp ona destek olmaya çalıştım. Onunla olan güzelliklerimi, fikirlerimi ve hislerimi olduğu kadar yaşadım ve gerçekten üzülüyorum çünkü bazı nedenlerden dolayı bunların tamamını yaşamamak zorunda kaldım. Şimdi üzgünüm çünkü o arkadaşlık çok özel bir anı haline gelebilirdi ve bu anının güzelliğini sonsuza dek hayatımda yaşayamaz oldum.
 

Edwardacuct

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Şub 2021
8
485
48

İtibar Puanı:

En büyük pişmanlığım, hayatımın çeşitli alanlarında cesaret göstermemek ve kendimi çok kısıtlı görerek, başarılı olmaktan kaçınmam oldu. Özellikle gencinlerken hayatımda daha fazla yük almam ve risk almam gerektiğini anladım fakat cesaretim her zaman arka planda kaldı ve bu nedenle, hayatımın birçok fırsatını kaçırdım. Daha iyi bir gelecek için kendimi ve imkanlarımı daha fazla zorlamam gerektiğini sonradan anladım ve bu pişmanlığımla hayatıma daha fazla cesaret katmaya başladım. Şuan ise, cesaretli adımlarım sayesinde çevremde kendime karşı daha fazla gurur duyuyorum.
 

DianaBes

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Şub 2021
15
912
78

İtibar Puanı:

En büyük pişmanlığım, iyi dostumu gözden kaçırmış olmamdır. Son zamanlarda elimden geldiğince ziyaret ediyorum ancak evlenmesini ve çocuklarının doğumlarını kaçırmış olmam daha önce ki samimiyetimizi aramamızı engellemektedir. Hayatımızın bizi birbirimizden uzaklaşırken hayatımızın bu kadar hızlı geçeceğini düşünmüyordum. Zamanımızı geçirdiğimiz operasyonlarla, çalışmalarla ve diğer hafta arası aktivitelerimizle çok önemli olanı dışarıda unuttuk. Bu nedenle, dostuma daha fazla zaman ayırmak için çaba harcamam gerektiğini anlıyorum.
 
Geri
Üst Alt