Genç Odası Dekorasyonunda 2019 Trendleri

Ahenk

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Ağu 2019
141
44,116
93
İstanbul

İtibar Puanı:

Genç Odası Dekorasyonunda 2019 Trendleri
genc-odasi-dekorasyonu-trendleri.jpg

Büyümeye ve kendi zevklerini dile getirmeye başlayan çocuğunuz için bir genç odası mı hazırlamak istiyorsunuz? Kontrolün çok da sizde olmadığı bu alanda akıllıca bir dekorasyon yapmak önemli. Gün içinde çocukların yoğun olarak kullandığı genç odaları, doğru bir dekorasyonun en çok ihtiyaç duyduğu bölümlerden biri.
Ev dekorasyonu konusunda estetik, konfor ve kalite arayışları içinde olmak gayet doğal. Fakat iş, gençlere uygun bir dekorasyon yapmaya geldiğinde dünyanın da takip ettiği ve özellikle 2019 yılına ait yeni trendlere göz atmakta fayda var. O halde ev dekorasyon fikirleri dünyasından çok da bağımsız davranmadan bir genç odası için neler yapılabilir üzerinde konuşalım.

Ev Dekorasyon Ürünlerinin Genç Odasında Kullanımı

ev-dekorasyon-urun-ler-i-nin-genc-oda-sin-da-kullanimi.png


Salon, oturma odası ya da balkon gibi evinizin farklı köşelerinde keyif alacağımız alanlar yaratma fikri güzel. Fakat söz konusu genç odası olduğunda hangi bakış açısıyla düşünmeliyiz? Gençlerin ihtiyaçları neler? Artan yaşlarıyla doğru orantılı olarak odalarında geçirdikleri vakit artıyor. Bu vakti aynı zamanda verimli ve keyifli hale getirmek için genç odası takımlarına ne kadar ihtiyacımız var? Hangi ev aksesuarları genç odalarında trend? Bu soruların yanıtları için içeriğimizi okumaya başlayabilirsiniz.
Özellikle kalabalık görünüme oldukça müsait genç odası aksesuarlarından bahsetmek gerekirse bu yılın trendleri arasında el yapımı dekoratif ürünler var. Bu ürünler tamamen kendin yap projelerinden biri olarak çocuğunuzun odasında yer alabilir. Ya da çocuğunuzun bir hobi alanıyla bağlantılı aksesuarlarla sadece odasını değil ev dekorunuzu da zenginleştirebilirsiniz. Mesela legolardan oluşan bir koleksiyon fikri, kulağa nasıl geliyor? Ya da kendi yaptığınız bir cibinliğin, Çetmen’in Ariena Genç Odası ile uyum içinde olması?

Genç Odası Mı, Çalışma Odası Mı?

genc-odasi.jpg


2019 genç odası trendleri, çocukların uyudukları yer ile ders çalıştıkları yerin aynı alanda olmaması gerektiğini söylüyor. Ülkemizde bu trend çok işe yarar görünmese bile, işin bize uygun bir çözümünü bulabiliriz. Örneğin yatak alanı ile çalışma masası alanını hafif bir seperatörle ayırabilir, farklı iki alan gibi kullanmasını sağlayabilirsiniz.
Ranzalı genç odası alternatiflerinde ise alt bölümü çalışma alanı olarak düzenleyerek göz eriminde olmayan iki farklı bölüm haline getirebilirsiniz. Bu trend içinde önemli olan ders çalışırken çocuğunuzun yatağını görmeyip konsantrasyon kaybetmemesi.

Genç Odasında Depolama Trendi

genc-oda-sin-da-depolama-trendi.jpg


Genç odası deyince aklınıza dağınıklık ve kalabalık bir görünüm geliyorsa bu yılın depolama trendiyle sorunu kökten çözebilirsiniz. Bolca çekmecelere sahip şifonyerler, düzen içinde kullanıma uygun dolap çeşitleri, kitapları için alt bölümü kapaklı dolap modelleri gibi mobilyalara yönelebilirsiniz.
Ortalıkta mümkün olduğunca az eşya bırakarak dağınık görünüme veda edebilirsiniz. Bu da, mobilya ve tekstil seçimlerinde tercih edilen renk paletleri konusunda daha özgür olabilmek demek. Çok amaçlı dolap modelleri ile de boşluk alanlarını değerlendirebilirsiniz.

Gençler İçin Önemli Olan: Konfor

genc-odasi-konfor.jpg


2019 trendlerine göre bir genç odasında en önem vermemiz gereken detay rahatlık ve konfor olmalı. Daha geniş bir yatak tercih etmek, kullanışlı bir alan yaratmak ve tamamen kendilerine özel bir alana sahip olduklarını hissettirmek.
Kullanışlı mobilyalar, tam da bu trendin izinden gidiyor. Duvara monte şekilde açılır ve kapanır çalışma masaları, az yer kaplayan ve minimal tasarımlı mobilyalar, duvarlarda kullanışlı raflar, ve keyif köşeleri gibi alanlara ihtiyaç duyuluyor. Büyük ve rahat minder veya puflar, pencere önlerinde mutlaka olmalı örneğin.

Duvar Dekorasyonu Konusunda Özgür Davranmak

genc-odasi-duvar-dekorasyonu.jpg


Geometrik desenli duvar kağıtları, renkli ve büyük ebatlı duvar saatleri, eğlenceli duvar aksesuarları… Enerjik bir görünümü desteklemek için gençlerin duvar dekorasyonunu onlara bırakabilirsiniz. Kişisel zevklerine göre yaratıcılıklarını katacakları bir alana sahip olmak, özgüvenlerini artıracaktır.
Üç boyutlu duvar kağıtları kullanarak da duvar dekorasyonunu tek bir adımda tamamlayabilirsiniz. Bu üç boyutlu duvar kağıtlarıyla iyi bir uyum yakalamak için ise yine üç boyutlu bir tasarıma sahip, kilimler tercih edebilirsiniz. Bu ürünlerin anti-bakteriyel olma özelliklerine ise mutlaka göz atmalısınız.

Aydınlık Bir Genç Odası İçin

genc-odasi-aydinlik-bir-genc-odasi.png


Doğru bir dekorasyon için üçte biri boş bırakılması gereken genç odasında yeterli ışık çok önemli. Az güneş alan bir odadan söz ediyorsak mutlaka mavi ve yeşilin en açık tonlarıyla dekore edilmiş bir alan yaratmalısınız.
Köşelerde lambaderlerle ya da tavanda spotlar yardımıyla dengeli bir ışığa sahip odalar kurgulamalısınız. Loş ya da kasvetli genç odaları, son tercihiniz olmalı. Bu motivasyon ve yaratıcılıklarını engelleyecek, odalarında çok daha az vakit geçirmelerine sebep olacak. Fakat uyku saatlerine eşlik etmesi için dimmerli bir tavan aydınlatması, mutlaka olmalı.

Kaynak: @Çetmen
 

NiceGirl

Çizofren
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
10 Eyl 2019
235
77,085
93

İtibar Puanı:

Sarjlı yatak iyi olmuş ama ben gerçi onun pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ama genç odası takımı olarak dekorasyonları çok güzel.
 
Geri
Üst Alt