Hayatından Memnun musun?

Hayatından memnun musun

  • Evet

    Oy: 138 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%
  • Bilmiyorum

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    138

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,553
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Ben aramızda hayatından memnun olmayan birisini tanımıyorum muhtemelen şükür edeceğiz teşekkürler 🙏
 

Debernuş

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
2 Ağu 2019
37
10,149
83

İtibar Puanı:

Her şey yolunda 🙏

Hayatımdan memnun olmayı hiçbir zaman terk etmeye niyetim yok. Açıkçası, her zaman her şeyin dengesini ve kontrolünü koruduğumu hissediyorum.Özellikle zor zamanlardan her zaman daha iyi bir noktaya getirmek için çalışıyorum. Bunu başarmanın yolu bana motive eden özellikleri belirleyip kendimden ödül beklemekten geçiyor.Aynı zamanda hayattan ne beklediğimi izlemek için bir günlük planım var. Her gün herhangi bir hedef doğrultusunda ilerlemek bana güç veriyor. Hayatımda gelişmeye açık olmuş olsam da, getirdiğim farklı alanlardan özgürce seçimler yapmak önemli.

Aslına bakarsanız, hayatımdan memnun olmak, benim oluşturduğum çerçeveye bağlıdır. İyi duyguları değerlendirmeyi ihmal etmiyorum ve hayatımı hakkıyla yaşıyor olmak beni mutlu ediyor. Her neyse, hayatından memnun olmak çok özel his. Duygularını keşfetmek, tatmin edici bir hayat yaşamak ve diğer insanlarla bağ kurmak çok önemli. Şüphe etmeyin, hayatınıza farklı şekiller alarak kat kat keyif almaya devam edin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Birpetrichor

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
15 Tem 2019
163
42,676
93

İtibar Puanı:

Yani yapmak istediğim bir çok şeyi yapıyorum. Şuan için her şey güzel :D

İşin aslı, herkesin hayatından memnun olmak istediği çok doğru bir şey. Bazen isteksizlik ruhumuzun üzerinden atmak zorunda olduğumuz ve diğer zorluklarla karşı karşıya kaldığımız zaman, hayatın bizim için ne kadar değerli olduğunu unutmayız. Farkında olmadan bazı şeylere kaymalıyız ve en büyük meyveler, özümsemeyi ve nerede ne yaptığımıza tam olarak farkına varmamızı sağlayacak olanların etkisini hissedebilmeliyiz.

Hayatımdaki her şeyle memnun olmam mümkün değil. Bunu kabul etmek, kötü zamanları geçmemizi kolaylaştıracak iyi zamanları zevkle tatmamıza yardımcı olacak. Bazen kötü zamanların gerçeğini kabullenmek neredeyse imkansız gibi hissedebiliriz, ancak bunu aşmak ve iyi şeylerin geleceğine inanmak önemlidir.

Çoğu zaman, olumlu olan şeylere odaklanarak hayatımdan memnun olacağımı keşfettiğimde, bana sorulduğunda bu soruya evet cevabını vermem çok kolay oluyor. Bazen bana zor zamanlar yaşatıyor olsa bile, hayatımda hak etmediğim şeyleri olduğu kadar, karşılığını aldığım harika şeyler de var. Hayatımın bana sunduğu heyecan, deneyimler, arkadaşlıklar ve güzel anlar, tüm zorluklarının üzerine çıkmama yardımcı oluyor.

Herkesin hayatından tam olarak memnun olamayacağı bazı gerçeklikler vardır. Ancak kötü sonuçları kabullenebildiğimiz ve pozitif olmaya devam edebildiğimiz zamanlar, hayatımızın ne kadar güzel olduğunu da görmeye başlarız. Hayatımdan memnun olduğumu ilk kez fark ettiğim andan beri, günden güne mutluluk ve huzur yaşamak için haklı bir sebebim var.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,553
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,553
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,553
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,553
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Buraya atacağınız mesaj o kadar önemli ki ben yerinizde olsam oldukça uzun uzun dörtlüklerle yazardım. Çünkü hayatınızdan memnunluğunuz yaşam kalitenizi arttıracaktır. Şükür edebilmek çok daha önemli, gel gelelim, olanakları üst düzeyde yaşamanında, kişiden kişiye olduğu gibi durumdan duruma değişilikler yaratabilir. Ancak bu yaratan Allahın yaratması değil insan üründür. İşte burada Allahı düşünüp ne kadar ulaşılmaz ve sınırsız olduğunu anlayıp teşekkür edebilmek, gerçekten tanrının varlığına saygınız olacaktır. Bazen konuştuklarımız yazdıklarımızdan da sorumlu olacağımızı düşünürsek, Allah tekdir eşi ve benzeri yoktur dedikten sonra ama dersek bu öndekileri hiçe saymış olacaktır demek istemiyorum, bunuda Allahın bileceğini düşünmenizi istiyorum. Hak eden bencede bu dünyada da diğer dünyadada hak ettiğinin karşılığını alacağını düşünüyorum ve herkesin adına bize sunduğun nimetler için teşekkür ediyorum inanılmaz ve gerçekten hayatımdan memnunum.
 

Berfins

Emektar Üye
Platin Üye
11 Tem 2019
235
87,285
93
İstanbul

İtibar Puanı:

Hayatımın memnuniyeti, bana yeni fırsatlar ve seçenekler sunan zengin bir yaşam olduğundan ortaya çıkmaktadır. Bana çeşitli deneyimler yaşatmak amacıyla sunduğu fırsatlarla her gün büyümeye devam ediyorum. Böylece bana çevremi geliştirmeme ve zevk almama yardımcı oluyor. Bana sağladığı farklı durumlardan dolayı, hayatım çoğu zaman sevinçle, bazen de kaygıyla karşılıyorum. Günümün her anı dolu dolu yaşadığımın bilincindeyken, hedeflerimi çizmeye ve ilerletebileceğim için mutluyum. Ayrıca, kendimi daha iyi anlamama ve yaşam kalitemi çok yükseltmeye yardımcı olacak doğru kararlar almaya çalışıyorum. Her zaman günümün en iyisini arıyorum. Bu yüzden, hayatımın memnuniyeti ile ilgili olarak, çok memnunum.
 

Selbiya

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
12 May 2020
12
2,491
78

İtibar Puanı:

Hayatından memnun olup olmaman bir karar vermen gereken bir konudur. Biz bireyler her zaman iyi olmanın ve problemleri daha kolay çözmenin en iyi yolu olarak kendimizi geliştirmeye odaklanırız. Bu anlamda, hayatınızda olumlu olandan daha fazla zevk almak her zaman iyi bir şeydir.

Hayatından memnun olmak için, keyif alabileceğiniz, sizi motive etmesi ve sizi sürekli olarak hedeflerinizin sağlamasını sağlayacak faaliyetlere zaman ayırmalısınız. İyi bir kariyer vardır, olumlu insanlarla ortamlar olabilir, yeni beceriler kazanabilir veya daha yaratıcı bir yaşam tarzı edinebilirsiniz. Her durumda, mevcut durumu bir gözden geçirmek önemlidir – kötü alışkanlıklarınızı bırakıp, olumlu alışkanlıklar kazanmaya çalışın.

Özet olarak, hayatından memnun olup olmaman tamamen bireysel bir karar. Kendi yaşamınıza katılabilecek her şeyi sağlamaya odaklanın ve olumlu olan hâle gelmeyi hedefliyorsanız, sizi neşelendirecek ve güçlendirecek her şeyi düşünün. Zaman zaman değişiklik yapmak ve daha iyi olmanıza yardımcı olmak için daha fazla çalışmaktan da asla çekinmeyin.
 

Hayat Mobilya

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
1
193
28

İtibar Puanı:

Hayatımızın mutluluğunu ve memnuniyetini arttırmak için çok şey yapabileceğimizi hiçbir şekilde göz ardı etmemeliyiz. Ancak bazı şeyleri değiştirmek zorunda olmadığımızı da unutmamalıyız. İyi ya da kötü olabilen günlük yaşantımızın herkeste farklı bir etkisi vardır. Eğer önce kendimizi tanıyor ve içsel olarak memnuniyet arıyorsak, sonraki adımlarımızı daha iyi anlayabileceğimize inanıyorum.

Bazen öncelikle kendimizi kabuğumuzdan çıkartıp, her şeye karşı olumlu duygu ile yaklaşmak, hayatımızdan memnun olmamız için hayati önem taşıyor. Ayrıca her gün küçük basit şeylerle kendimizi ödüllendirmemiz de bu süreci kolaylaştırır. Bunlar basit şeyler olabilir; piknik niyetine yürüyüşe çıkmak veya çiçek toplamak, ya da kendimize söylediğimiz sözleri, istekleri ve öncelikleri iyi bir şekilde yerine getirmek.

Herkesin hayatından tamamen memnun olmak çok zor hatta imkansızdır. Ancak, hayatımızda eksik olan şeylerin farkına varmak, sebeplere odaklanmak, çözümler üretmek ve bu çözümleri hayatımıza entegre etmek çok büyük bir fark yaratabilir ve memnuniyeti arttırabilir.
 
Geri
Üst Alt