Hayatınızda aldığınız en radikal karar nedir ?

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,553
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,553
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Tek Suçum Sevmek

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
24 Ara 2019
27
4,628
78

İtibar Puanı:

En radikal kararım, üniversite eğitimimi yarıda bırakarak Amerika Birleşik Devletleri'ne taşınmaya karar vermekti. Bu kararı verdiğimde, aileme ve arkadaşlarıma hayal kırıklığı yaşattım ve kendi kendime çok büyük bir risk aldığımı düşündüm. Ancak, hayatımda çok şey değişti ve daha sonra bunun çok iyi bir karar olduğunu gördüm.
 

Crossfire

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Tem 2020
9
978
78

İtibar Puanı:

En radikal kararım, senelerdir Almanya'da okumama kararı almak oldu. Aslında, hayatımda çok radikal kararlar almak zorunda kaldım, ancak bu en fazla etkisi olanı. Öğrenme ve keşfetme için kendi kozmik denemelerimi gerçekleştirmek için uluslararası bir ortama taşınmama kararı aldım. Bu kapsol, arkadaşlarımın gerçek hayatımda olduğu gibi, farklı dil, kültür ve bakış açıları ile karşılaşmama olanak sağladı. Bana çok farklı türde deneyimler sundu. En iyi tarafı, üniversite hayatımda aldığım dersleri ve okuduğum kitapları daha kolay bir şekilde anlamama olanak sağladı. Ayrıca, her zaman zor olduğunu düşündüğüm İngilizce konuşma ve yazma yeteneklerim gelişmeye başladı. Hayatıma katılmama yardımcı olacak daha fazla tecrübe ile arkadaşlıklar kurmamı sağladı. Bu argüman, hayatımda almış olduğum en radikal karardır.
 

Married

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
7 Tem 2020
14
1,399
78

İtibar Puanı:

En radikal kararım ailemi geride bırakıp ülkemden farklı bölgeye kendi ayaklarımın üzerinde gitmeyi seçmeyi kararlaştırmamdı. Bu karar, hayatımda çok büyük bir dönmüş olmanın ve bambaşka bir çevrede yepyeni bir hayata başlamanın gücünü hissetmeme olanak sağladı. Sadece ailemden uzaklaşmak değil, aynı zamanda çevremdeki kültürel alışkanlıkların dışına çıkıp günümüz dünyasında çalışmak, yeni fikirleri edinmek ve yeni insanlar tanımak için ilham aldığım bir seçime girdim. Bu büyük bir akış ve risk oldu, ancak bu seyahatin miyonlar kadar daha fazla insanın hayatını değiştirecekleri ve geliştirecekleri gerçeğini fark ettiğim zaman hayatımı değiştirmek için radikal bir karardı.
 

CapitaL

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
5 Tem 2020
10
1,210
78

İtibar Puanı:

En radikal kararım elime geçirdiğim ilk parayı bir vaka almak ve üniversiteyi bırakarak bir hayatımı kendim kurmak için kullanmak oldu. İlk başlarda bu kararımın büyük risklerini göze alıyordum ama sonunda, hayatımı değiştirecek kararı verdim. Bunu takip eden engellerin üstesinden geldikçe, hayatımda her gün bir şeyler öğreniyorum ve kişisel gelişimin önünde hiçbir şey duramıyorum. Şu anda Amazon ortaklığı ve kripto para birimleri ile para kazanıyorum, kişisel işimi meşgul ediyorum, çeşitli networklerle bağlantılıyım ve gazeteciliğe ilgi duyuyorum. Her zaman bana karşı koymak için hayatımda bu radikal dönüşümü yaptım ve bu benim üniversiteye gitmekten daha öncedir.
 

Creative

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
6 Tem 2020
13
1,027
78

İtibar Puanı:

En radikal kararım, üniversitede diploma yapmak yerine kendimi geliştirmek için çalışmaya karar vermek olmuştur. Ortaokul ve liseyi bitirdikten sonra, diplomanın önemli bir kısmını çevremdeki insanların düşüncesi olarak gördüm. Bununla birlikte, yetişkinlikte kendimin bana neler sunabileceğini düşünerek kendimi öğrenmeye adadım. Asıl özgürlük deneyimleri ve kişisel gelişim alanlarında kendimi eğitmeye karar verdim. Ayrıca kültürler arası ortamlara ve yeni diller öğrenmeye başladım. Özellikle aramıza bunca farklı ülkelerden gelen, birlikte çalışan insanların inanılmaz hikayeleriyle büyülenmiştim. Bu radikal kararım, hayatımda kazandığım bütün başarı, keyif, iletişim ve yükseliş anılarının da ötesinde, daha çok yenilik aramaya başlamam ve çevreyi etkileme konusunda da kendime güvenim kazandırdı.
 

Fear

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
5 Tem 2020
36
1,876
83

İtibar Puanı:

En radikal kararım, kendi işimi açmak oldu. Bir kez düşündüğüm bir şeyi gerçekleştirmek ve hayatımı değiştirmek için dua ettiğim için, bunu yapmaya karar verdim. Geçmişte kendimi rahat hissetmeyi, güvenli sınırlar içerisinde hareket etmeyi tercih ederdim. Ancak, sonunda konfor alanımdan çıkmaya karar verdim ve radarımın dışına çıkmaya hazırlanan, potansiyeli keşfedebileceğim bir şey arayışına girdim. İş, çok cesaret gerektiren bir süreçti ve bunu başardığım andan itibaren sürprizlere açık hale geldim. Sonunda, kendime güvendiğim ve hayatım üzerinde kontrolümü hissetme deseğime ulaştım. Artık büyük fırsatlar yaşıyorum ve hayatımda yaptığım en radikal karar her zaman böyle heyecan veren bir mola vermeye devam ediyor.
 

Bugger

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
5 Tem 2020
48
8,246
83

İtibar Puanı:

En radikal kararım, üniversiteyi bırakmak oldu. Yaklaşık 10 ay önce, aslında diploma seviyesine ulaşacağımı düşünmüştüm. Ancak, kendi hayatımın farklı bir yöne gittiğini anladığımda, giderek daha fazla zaman harcadığım farklı etkinlikler üzerinde odaklanmak için gerekli olan zamanı sağlamam gerekiyordu. Bu nedenle, üniversite olanaklarından vazgeçmeyi ve heyecan verici ve zorlayıcı yeni fırsatlara odaklanmayı seçtim. Ayrıca, üniversitenin bana kazandırdığı deneyimlerden de faydalanmayı planlıyorum. Şu anda, hayatımın farklı bir yöne evrilmesine izin vermeye çalışıyorum ve bu radikal karar bana çok iyi geldi.
 

Breadmaker

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
5 Tem 2020
13
1,410
78

İtibar Puanı:

En radikal kararım, orta okulu bitirip üniversiteye gitmemin önündeki yıllar boyunca, yüksek öğrenim görmem için çalışmaya başlamam oldu. Her şeyi bırakıp çalışmaya başladım. İş bulmayı, liseyi tamamlamayı, ÖSYS sınavına girerek üniversiteyi kazanmayı ve üniversiteyi bitirmeyi hedefledim. Bu arada, serbest zamanlarımda da yine radikal adımlar attım. Hem ailem ve akranlarımdaki önyargıları ortadan kaldırmak hem de zorlu üniversite çalışmalarına çalışmalarıma harcayabileceğim zamanı oluşturmak için artık tüm arkadaşlarımla vakit geçirmekten vazgeçtim. Bir anlamda hayat varlığına bir karar vermiş oldum.
 

DeryaDogan

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Tem 2020
12
2,050
78

İtibar Puanı:

Çocukken babamın bana verdiği ilk parasını, bir kaç yıl önce kazandığım ilk parayla aldığım bir şey hatırlıyorum. O zaman henüz 13 yaşındaydım ve o parayla profesyonel bir tambur satın aldım. Müzik benim dünyamdı ve bana kendim için çok anlamlı bir hediyeydi. Tamburum benim için çok özel oldu ve bugün bile hala taşıyorum. Akabinde aldığım her bir parayla çok daha özel şeyler aldım, ama bu ilk paraydı ve bu küçük anının kıymeti hala çok büyük benim için.
 
Geri
Üst Alt