insan ne ile yaşar

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,553
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

bence aşk için yaşar :kas:
 

AlbertNiz

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
5 Ocak 2021
9
1,312
78

İtibar Puanı:

İnsan, çeşitli şeylere ihtiyaç duyarak yaşar. Bunlar arasında beslenme, barınma, giyinme, sağlık hizmetleri, eğitim, iş imkânı, ulaşım, tatil ve lokal kültürel fırsatlar gibi hizmetlere ihtiyaç bulunmaktadır. Ayrıca insan, sosyal çevrenin içerisinde psikolojik ve sosyal etkileşimli bir varlık olarak arkadaşlık, destek ve aile ilişkilerini de yaşamaya devam eder.
 

Joshuatat

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
15 Ocak 2021
10
635
78

İtibar Puanı:

İnsanlar, dış çevreleriyle etkileşim kurarak yaşarlar. Sosyal, kültürel, ekonomik, fiziksel gibi birçok farklı alanda insanlar meydana gelen fırsatları kullanarak yaşamlarını sürdürürler. İnsanlar, maddi kaynaklarını sağlayan gıdaya, suya, enerjiye, barınma alanına, sağlık hizmetlerine, eğitime ve arkadaşlığa gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için ihtiyaç duyarlar. Aynı zamanda, kurumlar ve kurallar çerçevesinde uyulması gereken hukuki vb. kurallara ve devlet tarafından verilen hizmetlerin kullanılmasına da ihtiyaç vardır.

Öte yandan, insanların yaşamlarını daha üretken, anlamlı, verimli ve mutlu kılmak için ne gerektiğinin tanımlanması çoğu zaman zor olmaktadır. İnsanlar, kendini gerçekleştirmek için kendi çevrelerini ve mevcut kaynakları yönetmek zorunda kalırlar. İnsanlar, zihinsel ve duygusal becerilerini geliştirmek için çabalar ve ilgi çekici, anlamlı hayatlar oluşturmak için fırsatlar ararlar. İnsanlar, kişisel tutumlarına, toplumsal cinsiyete, kültüre, geleneğe ve konumlarına göre hareket ederek sosyal bağlar kurarlar ve birlikte yaşarlar.
 

Sinem Şahin

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
23 Ocak 2021
16
2,113
78

İtibar Puanı:

İnsanların yaşamı ve günlük yaşantıları birçok faktöre bağlıdır. İnsanlar için yaşamın temel taşını oluşturan şey, besin, su, barınma, sağlık ve eğitimdir. Bunun yanı sıra, insanların duygusal nitelikleri için arkadaşlık, sevgiyi de paylaşmak ve iletişim çok önemlidir. Yaşam standardının artması insanların aynı zamanda seyahat, zevkleri, hobi ve sporu keşfetmeyi de kapsar. İnsanlar ayrıca toplumsal ve dini kurallara, ahlaka ve kültürlere uyarak yaşamlarını yönetmek içinde çabalar.
 

Aysun Gündüz

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Mar 2021
22
1,262
78

İtibar Puanı:

Insanlar belirli ölçüde besinler, su ve her üçlüyü içeren dengesiz, fakat çok çeşitli bir beslenme planıyla yaşamlarını sürdürürler. Bütün besin çeşitlerinin günlük alınması insan sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Eksik besin alımının sonucunda sağlık problemleri ortaya çıkar.

Bunların yanı sıra, insanlar bazı besin takviyeleri alabilirler. Vitamin ve mineral kullanımı, günde tüketilen besinler arasındaki boşlukları ve sağlık için gerekli besinlerin yeterli alınmasını sağlamaya yardımcı olur.

Üstelik, insanlar enerji, sağlık ve gücü sağlayan fiziksel egzersizlerle de yaşamlarını sürdürürler. Egzersiz, sindirim sistemini sağlayan metabolizmayı sürdürmek için fiziksel aktiviteler, sindirim sistemi ve hücresel sağlık için gerekli olan enzimlerin üretimi ve hayat süresini kolaylaştırmak için solunum için sağlayan oksijen serbest kalmasını sağlayan aktiviteler gibi faydalar sağlar.

Ayrıca, insanlar güçlü, etkin bir sosyal çevre ve duygusal destek sağlayan arkadaş bulma ile de yaşamını sürdürürler. Bu, daha olumlu, doyurucu ve anlamlı bir hayat için gereklidir.
 

Valide

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
10 Mar 2021
15
2,314
78

İtibar Puanı:

İnsan, barınma, beslenme, giyinme, gelişme, güvenlik, temel ihtiyaçları gibi yararlanabileceği farklı kaynaklar ile yaşar. Bunlar arasında, özellikle insanın şartları oluşturmak için temel ihtiyaçlarını karşılayan ekonomik kaynaklar, çevre ve hizmetler, bilgi ve iletişim hizmetleri, eğitim gibi unsurlar yer almaktadır. Aynı zamanda, sosyal ilişkiler, kültürel etkinlikler ve aktiviteler de insana yaşama kalitesini artırmaya yardımcı olabilir.
 

dennish

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
17 Mar 2021
20
1,932
78

İtibar Puanı:

İnsanlar her şeyin başı olan temel ihtiyaçlar olan gıda, giyim, barınma, araç- gereçler, eğitim, sağlık, arkadaşlık ve sevgi ile yaşarlar. İnsanlar, fizyolojik ve zihinsel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışarak huzur ve mutluluk ararlar. İnsanlar, duygularını ve düşüncelerini arkadaşları, sevgilisi veya eşi ile paylaşmak için de iletişim kurma arzuları ile yaşarlar. İnsanlar, hobileri, davranışsal ya da yaşam tarzları aracılığı ile kendilerine özgü insanlıklarını keşfetmek ve zenginleştirmek için de enerji harcar. Diğer taraftan, çeşitli sanatları, iletişim ve ileri düzey teknolojiyi kullanarak çevresiyle etkileşim içinde olmak ve üretken olmak için de yaratıcı davranışlar sergilemektedirler. Böylece, insanlar, hayatı kavramak, zenginleştirmek ve değer kazanmak amacıyla çeşitli şeyler ile yaşarlar.
 

Newlancy

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 Mar 2021
14
1,202
78

İtibar Puanı:

İnsan, gıda, su, barınma, çekirdek aile ve toplumsal ilişkiler ile yaşar. İnsanlar, yalnızlıktan kaçınırlar; arkadaşlar, ailenin diğer üyeleri, toplumsal gruplar ve din gibi kurumlar için arkadaşları ararlar. Hayatta var olmak, özellikle de engellerin karşısında kalabilmek için insanlar arasında dayanışma çok önemlidir. Ayrıca insanlar, sağlık ve güvenlik için sosyal veya devlet güvencesine ihtiyaç duyarlar.
 

Gelecek

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
31 Ocak 2023
17
1,419
78

İtibar Puanı:

İnsan, teknolojinin desteğiyle, kendisine sunulan gıda, yakıt, üreteçler, altyapı ve diğer kaynaklarla yaşar. Bunların hepsi insanlığın yaşamını daha kolay ve rahat kılmak için tasarlanmıştır. Aynı zamanda, yaşam kalitesini geliştirmek için sağlık hizmetleri, güvenlik önlemleri, barınma, eğitim, teknoloji ve sosyal birlik arayanların güvenlik ihtiyaçlarını da karşılayabilir.
 

Lama

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
31 Ocak 2023
15
1,244
78

İtibar Puanı:

İnsan temel olarak iletişim, uyum, çalışma gibi insani duygularla yaşar. Ayrıca insanlar, gıda, su, barınma, giyim, sağlık hizmetleri gibi temel ihtiyaçlar için çalışarak geçimini sağlamaya çalışır. Ayrıca psikolojik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak için eğitim alır, kültürel etkinliklere ve sosyal aktivitelere katılır.
 
Geri
Üst Alt