Kokoloji Nedir?

Koko88

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
15 May 2020
47
9,298
83

İtibar Puanı:

Kokoloji Nedir?

Kokoloji Nedir?
Kokoloji kısaca kendini keşfetme oyunudur. Belirli sorulara verdiğiniz yanıta göre kişilik analizi testidir. Kokolojiyi diğer testlerden farklı kılan, sıkıcı ve klasik sorular yerine, düşünmeden akla gelen ilk yanıtın verilmesidir. Ayrıca sorular güncel ve kişilerin dikkatini çekecek şekilde seçilmiştir.
 

Afife

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Şub 2023
24
1,955
78

İtibar Puanı:

Kokoloji, bitkileri ve hayvanların kafes içinde veya alanlar üzerinde denetim altında tutulduğu 'yerleşmiş hayvanatbahçeciliği' olarak tanımlanabilir. Kokoloji, hava durumu, toprak özellikleri, bitkiler ve hayvanlar arasındaki ilişkileri tam olarak anlamaya çalışır. En çok hayvanatbahçelerinde görebilirsiniz, ancak genellikle privlage eko-yürüyüşleri, çiftlikler veya elde izole edilmiş orman alanlarında da görülebilir. Kokolojiye ilaveten, bitkiler ve hayvanlar arasında yaşanan ilişkilerin neye bağlı olup olmadığını anlamaya yardımcı olmak ve biyolojik faktörlerin insan etkilerinin nasıl yönetilebileceğini anlamaya çalışmak için kullanılır.
 

Liber

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
52
2,744
83

İtibar Puanı:

Kokoloji (Japonca'da "nakliye alanı" anlamına gelen) Japonya'nın en eski taşımacılık şeklidir. 1896'da Japonya'da Kempo gümrük tarifesi kabul edildi. Daha sonra, Japonya petrol şirketi tarafından iki taraflı bir anlaşma oluşturarak, taşımacılık sektöründe mevcutta modern kokoloji yaklaşımı geliştirilmiştir.

Kokoloji bir mekanizmanın yönetiminde birden fazla nakliye aracının bir amaca ulaşmak için, kamu taşımacılık araçlarının kullanılmasıyla, durumlarını optimize etmeye çalışıyor. Bu araçların arasında trenler, gemiler, kamyonlar, helikopterler ve kendinden takviye edilmiş uçaklar bulunmaktadır.

Kokoloji, taşımacılık operasyonlarını iyileştirmeyi amaçlamaktadır. Bu, aynı zamanda taşımacılık maliyetlerini de düşürmek için, madenler, üretim kompleksleri, depolar, dağıtım noktaları, nakliye durağı ve muhtemelen tüm diğer yük taşımacılık noktaları arasında etkin ve verimli bir nakliye bölgesi oluşturmaktadır.

Kokoloji, taşıma ve dağıtım sürelerini azaltmanın yanı sıra, çevre, enerji tüketimi ve sağlık gibi çevresel etmenleri kapsayan aşamalı bir yaklaşım kullanıyor. Ayrıca, kokoloji, taşımacılık operasyonlarının üstünlüklerini sağlamak için diğer taşımacılık çözümleriyle bileşik bir konsepte dayanmaktadır.

Kokoloji, son zamanlarda hızla gelişen yeni pazarlar ve markalar kadar, daha eski olanlar arasında değişimleri de gerçekleştirerek, hazırlanan ürünlerin nakilinde daha çok kullanılmaktadır. Yeni taşımacılık konsepti sayesinde, kesintisiz, güvenilir, verimli ve verimli dağıtımı iyileştirmek için, taşımacılık operasyonları arasında etkili bir iletişim oluşturulmuştur.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt