Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 215 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    215

Kübra Demir

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
12 May 2020
66
5,254
83

İtibar Puanı:

Yeni koltuk takımı alırken ağacının sağlamlığı, boyutları, döşemesinin rengi, deseni, işlevselliği ve de fiyatı önemlidir. Çok ucuz olup kullanışsız, çok güzel olup yüksek fiyatlara mobilya almak mümkün. Öncelikle odanın şekli ve işlevselliğini düşünerek hangi ölçülerde ve şekilde bir mobilyaya ihtiyacınız olduğuna karar verin.

Küçük salonlar köşe koltuklar ile daha büyük ve ferah görünür, büyük salonlar için büyük köşe koltukları tercih edilebileceği gibi iki üçlü iki tekli modeli de tercih edilebilir. Dümdüz koltukları fantezi yastıklar ile klasik, spor rengarenk kumaşlardan yapılmış yastıklarla sevimli göstermek mümkündür.

Oturma odalarında genellikle desenli ya da flu renklerde koltuklar seçilmelidir. Salonlarda ise koyu renkler özellikle bordo, yeşil, mürdüm, ebru, bej ve kahve tonları kullanılmalıdır. Amaç mekâna daha seçkin bir hava yansıtmaktır.

Leke tutmayan, silinebilen, terletmeyen yumuşak dokulu kumaşları tercih etmeliyiz. Salonlarımızda kadife, sonil, teflonlu kumaşlar tercih edilmelidir. Oturma odalarımızda keten, sentetik viscon, koton idealdir. Son dönemlerde revaçta olan deri çok pahalı olduğundan koltuklarda suni deri kullanılıyor; fakat bu tür döşemeler hem çok sıcak tutuyor hem de hemen yırtılabiliyor. Suni derilerin temizlik kolaylığı var;

Koltuk Takımı Alırken Bilinmesi Gerekenler
• Yastıklar mutlaka fermuarlı olmalıdır (yıkanabilmesi için).
• Koltuk döşemelerini portatif yaptırabilirsiniz (gerektiğinde çıkarıp yıkayabilmek için).
• Salonlarda kullanılacak döşemelik kumaş tek renk ve koyu olursa salon daha elit görünür ve aksesuarlar ön plana çıkar.
• Küçük mekânlarda açık renk koltuklar tercih edilmelidir.
• Ağır gramajlı koltuklar tercih edilmemelidir
• Modüler koltuk (ayrılabilen) sistemi tercih edilmelidir.
• Yalın sade modellerin modası hiçbir zaman geçmez.
• Koltuklarımızı silerken (kadife ve tüylü dokumalarda) son durulama suyuna sirke koyarsak (az miktarda) kumaşların daha çok parladığını fark etmiş olursunuz

Mobilyaların insan hayatındaki önemi çok büyüktür. Bedenen ve fikren dinlenmeye ihtiyacı olan insanın aradığı rahatlık ve huzur, kullanışlı ve iyi döşenmiş mobilya ile elde edilebilir. Kötü bir mobilya, sebep olduğu sırt, adale, bel ve ayak ağrıları gibi zararları yanında psikolojik olarak da kişiyi rahatsız ve huzursuz eder. Bunun yanı sıra vaktinden önce bozulur, eskir ve kısa bir zaman sonra da onarılması ve yenilenmesi zorunlu hale gelir. Bu yüzden mobilyaların seçiminin iyi yapılması gerekir.

Mobilyaları Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:
İhtiyacımız olan bir mobilya her bakımdan rahat, kullanışlı, uzun ömürlü olmalı ve dolayısıyla değerini karşılamalıdır. Bu sebeplerden dolayı satın alacağınız herhangi bir koltuk, kanepe, sandalye hakkında yeterli bilginiz olmalıdır. Bu bilgi çok sayıda mağaza gezilerek elde edilebilir. Görünüşü güzel olan bir mobilya rahat olmayabilir veya fiyatı uygun olmayabilir.

Diğer taraftan dayanıklı, rahat ve uygun fiyatta olan mobilyanın da görünüşü güzel olmayabilir. Bu nedenle mobilyanın sadece dış görünüşüne bakmak yeterli değildir. Kullanılma biçimi kontrol edilmelidir.

Fiyat, rahatlık, birden fazla amaç için kullanılabilme, kapladığı alan, dayanma süresi, bakım masrafları da göz önünde tutulmalıdır. Yasal bir zorunluluk olmasına rağmen, mobilyaların özelliklerini de içeren kullanma kılavuzları çoğu zaman tüketiciye verilmemektedir. Bu durumda önce o ürüne ait kullanma kılavuzu istenmeli, kılavuzun verilmemesi durumunda mobilya dikkatli bir şekilde incelenerek satıcıdan mobilya ile ilgili tüm bilgiler toplanmalıdır.

Mobilyaların yapımında kullanılan ağacın cinsi, birleştirme yerlerinin sağlam olması, cilasının düzgün olması da mobilya hakkında karar vermede önemli faktörlerdendir. Ayrıca satın alınması, düşünülen mobilyadaki döşemelik malzemenin kolay yanmayan, terletmeyen ve kolay temizlenen özellikte olması da tercih sebebidir. Alınan mobilyanın eve veya büroya teslim masraflarının fiyata dahil olup olmadığı satın almadan önce öğrenilmelidir. Mobilya seçerken tüm bu özellikleri dikkate alarak, istek, ihtiyaç ve bütçenize en uygun olanları seçiniz.

– Mobilya evdeki diğer eşyalarla uyumlu olmalı.
– Ürünle birlikte mutlaka garanti belgesi de alınmalı.
– İhtiyacın sipariş üzerine karşılanması durumunda satıcı ile mutlaka bir sözleşme imzalanmalı.
– Yasal bir zorunluluk olmasına karşın satın alınan mobilyanın özelliklerini de içeren kullanma kılavuzlarının tüketiciye verilmediği belirtilerek, satıcıdan kullanma kılavuzu istenmesi, kullanma kılavuzu temin edilemediğinde ürüne ilişkin satıcıdan kapsamlı bilgi edinilmesi gerekiyor.

Mobilyaları Satın Almadan Önce;
Aile bütçesi ön planda tutularak mobilyanın kullanılma amacı, dekorasyondaki yeri ve önemi dikkate alınıp, ihtiyaç durumu ortaya çıkarılmalıdır. Bu durumda yalnız yeni alınacaklar değil, varsa eski eşyaları da dikkate almak ve düşünmek gerekir. Mobilyaların seçiminde ihtiyaçlar, ekonomik durum ve zevk oldukça önemlidir. Ayrıca kullanışlılık, sağlamlık ve uzun ömürlülük gibi hususlar da önemle göz önünde tutulmalıdır.

Kumaş Kaplı Mobilyalarda…
– Oturumu rahat, arkalığı çıkıntısız ve düzgün olmalı.
– İskeleti kuvvetli olmalı; gıcırdamamalı, sallanmamalı.
– İskelet ve köşeler kumaş ile iyi bir şekilde kaplanmış olmalı.
– Köşeler iyi birleştirilmiş ve yapıştırılmış olmalı.
– Dikişler ve biyeler düzgün olmalı.
– Desenler ortalanmış olmalı ve çizgiler dikişler uyumlu olmalı.
– Minderler esnek olmalı, koltukla tam uyumlu olmalı.
– Kanepe ve koltuk üzerindeki düğmeler güvenli bir biçimde dikilmiş olmalı.
– Sürekli kullanılacak olan ürünler sağlam ve sık dokunmuş olmalı.
– Temizlemek üzere çıkarılabilecek parçalar yırtılmayacak bir üründen yapılmış olmalı.
– Her pozisyon için oturma dengesi iyi sağlanmış olmalı.

Koltuk iskeleti nasıl olmalı?
Koltuk iskeleti ağaç yada profil veya suntadan üretilebilir. İdeal olan gürgen (kayın) ağacından üretilmesidir. Kavak gibi kalitesiz ağaçlardan ya da suntadan yapılan ürünleri rahatlıkla ayırt edebilirsiniz.

Profil den koltuk üretmek son yıllarda fabrikasyon üretim yapan firmalarca yapılan en az kavak ağacı kullanmak kadar mahsurlu ama maliyette yarattığı düşüş nedeniyle fabrikalarca tercih edilen üretim biçimidir.

Sünger üzerindeki gerçekler nelerdir?
Bir koltuktaki en önemli maliyet unsurlarından biridir bu nedenle en çok hile yapılan kısımdır zira karlı bir hiledir. Öncelikle gri, mavi, sarı, beyaz diye sünger yoktur diyerek başlamalıyım kalitelisinin ayırt edilmesi için karışıma boya katılması fikri gri rengin benimsenmesi sonrasında tüm süngerlerin gri boya katılarak üretilmesi ile özelliğini kaybetmiştir.

Süngerin ağır olanı iyidir bir marka isteniyorsa ürosan 32 dansete süper gri sünger bilinen seri üretilen en iyi süngerdir. Fabrikasyon üretimde koltuk üretiminin yatak yayları ile yapıldığı görülür işin sırrı yay kullanılarak yapılan üretimin en ucuz süngerle yapılandan daha da ucuza mal olmasıdır.
🙌🙌
 
Geri
Üst Alt