Çözüldü Mobilya Cilası Nasıl Yapılmalıdır

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 246 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    246

Talha 

Talha Kerem Yılmaz
Moderator
23 Haz 2019
706
134,430
93
Cologne/Adana

İtibar Puanı:

Mobilya Cilası Nasıl Yapılmalıdır
mobilya-cila-isleri.jpg


Mobilya cilası nasıl yapılmalıdır, mobilya cilası yapılırken nelere dikkat etmeliyiz gibi soruların cevabını düşünüyorsanız doğru adrestesiniz.
Evler herkesin en fazla zaman gerçirdiği yerlerden biridir. Evlerimizin görünümü canlı ve estetik olması evde geçirdiğimiz zamanlarda canlı, pozitif ve enerjik olmamızı sağlayacaktır. Mobilyalarınızı cilalayarak hem güzel bir görünüme hemde eviniz görünümüde değişecektir. Cilalamak mobilyaları yenilemenin en ucuz ve en kolay yollarındandır. Cila ile mobilyaların kullanım ömrünü uzatabilir, tozlanma ve kirlenme etkisini azaltabilir ve mobilyalara kaybettiği parlaklığı ve yeni görünümünü tekrar verebilirsiniz. Cilalama işleminin daha kaliteli ve güzel olması için aşağıdaki adımların uygulanması gerekmektedir:
Cilalama işlemi karaçam ağaçından yapılan mobilyalar dışında bütün mobilyalarda çok iyi sonuç vermektedir.
Cila işleminin sonrasında mumlama, astarlama ve yağlama işlemlerinin de yapılmış olması önerilmektedir. Böylelikle cila işi hem kaliteli hemde güzel bir şekilde tamamlanmış olur.
Zımpara işini yaparken ne kadar ciddiye alınıp dikkatli yapılırsa cilalama işinden o kadar daha iyi olur. En uygun zımpara belirlenip ahşap damarları yönünde dikkatlice ileri geri hareket ettirerek zımpara yapılmalıdır. Zımpara işlemi bitince zımpara yapılan yerin üstünde kalan tozlar temiz ve kuru bir fırça ile kesinlikle temizlenmelidirki üzerinde leke bırakmasın. Ve bundan sonra cilalama işlemine geçilebilir.
Cilalama işlemi daha temiz ve daha verimli olabilmesi için mobilyaların temiz olması gerekmektedir. Ondan dolayı mobilyanızı Sabunlu su veya başka bir temizlik aracı ile temizleyin. Çıkmayan lekeleleriniz varsa terebentinde kullanabilirsiniz. Dikkat edilmesi gerekilen diğer bir konu ise fazla Su ve Sabun kullanılmamasıdır. Suyu çok fazla kullanmak mobilyaya zarar verebilir.


Cilanın bütün gözeneklere yayılması için dikkatli ve yavaş sürülmelidir.
Cilalama işlemi metal içeren bir fırça ile yapılmamalıdır. Cila ahşap lifleri yönünde sürülmelidir fakat uzun mobilyalarda genelde aşağı – yukarı yönde sürülür. Cilalama yapılırken yapabildiğiniz kadar hızlı bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Bundan dolayı, elden geldiğince, çok cila sıvısı hazır bulundurumanız yararınıza olacaktır. Mobilyaların kesim bölümleri Cilayı daha fazla emdiği için daha koyu renkte olur. Daha homojen bir şeiklde cilalama işlemini gerçekleştirmek için bu kısımlar önce su ile ıslatılabilir.

Cila işlemine başlamadan önce etrafın kirlenmemesi için önlemler alabilirsiniz. Örneğin yere Gazete veya Naylon benzeri şeyler serebilirsiniz.
Temizlik aşamasında ahşap hafif halde tümüyle ıslatılabilir. Böylelikle mobilyadaki hasarların şişerek yok edilmesi sağlanacaktır. Bu aşamadan sonra diğer aşamaya geçmek için mobilyanın tamamen kuruması beklenir. Bundan sonra ise Zımpara yapılır ve işlam tamamlanmış olur.


Sizlerin Cilalama hakkında tecrübeleriniz ve eklemek istediğiniz birşeyler varsa veya sorularınız varsa aşağıda konuşalım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,553
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

cila çekelim :ROFLMAO:
 

Selin

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
30 Haz 2019
343
109,777
93
Izmit

İtibar Puanı:

Mobilya cilası yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Mobilyanın yüzeyini temizleyin: Mobilyanın yüzeyindeki toz ve kirleri temizlemek için nemli bir bez veya vakum kullanın. Eğer mobilya da lekeler varsa, lekeleri önce hafif bir sabun ve su karışımıyla temizleyin ve sonra temiz suyla durulayın.

2. Zımpara yapın: Mobilyanın yüzeyindeki eski cilanın ya da boyanın çıkması için zımpara yapmanız gerekebilir. Zımparalarken mobilyanın yüzeyine zarar vermemeye özen gösterin. Daha sonra tekrar temizleyin.

3. Cila uygulayın: Cila uygulamadan önce iyi karıştırın ve bir fırça veya bez yardımıyla mobilyanın yüzeyine uygulayın. Daha sonra kuruması için birkaç saat bekleyin.

4. İkinci kat cilayı uygulayın: Bazı mobilyalar iki kat cilaya ihtiyaç duyarlar. İlk katın tamamen kurumasını bekleyin ve daha sonra aynı işlemi ikinci katta da uygulayın.

5. Cila tabakasını parlaklaştırın: Cila tamamen kuruduktan sonra, mobilyanın yüzeyini cilanın parlaklığını arttıracak bir pasta ile lustreleyin.

Not: Her mobilya cilası farklı olabilir ve ambalaj üzerindeki talimatlara uymanız önemlidir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

JeyJey

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Tem 2019
58
20,353
83

İtibar Puanı:

Evde Ahşap Mobilya Cilası Nasıl Yapılır?
Ahşap mobilyalar, oldukça güzel görünümleri ile evlerde oldukça etkili alanların ortaya koyulmasına yardımcı olmaktadır. Fakat ahşap mobilyalar ilk zamanlar oldukça güzel bir görünüme sahip olurken daha sonrasında ise mobilyada soyulma ya da renk solmalar kendini gösterebilmektedir. Böylesi durumların önüne geçilmesi adına ise ahşap mobilyanın cilalanması gerekmektedir. Birçok kişi bu cilalama işleminin evde kendi kendine yapılamayacağını düşünüyor. Halbuki bu işlem oldukça basittir.

Doğal Mobilya Cilası
¼ bardak beyaz sirke, ¾ bardak zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı limon suyu iyice karıştırılacaktır. Ardından hazırlanmış olan bu karışım küçük bir şişeye dikkatlice boşaltılır. Şişenin ağzının kapatılması sonrasında ise mutlaka iyice çalkalama yapılması gerekmekte. Aksi halde bu üç madde ne yazık ki istenilen etki ortaya çıkamayacaktır.
Üstelik hazırlanacak olan karışım tek seferde kullanılıp bitirilmek zorunda değil. Buzdolabında saklanması sonrasında kullanılmak istendiği zaman şişenin içerisindeki karışım karıştırılarak hiçbir sorun olmada rahatça kullanılabilecektir. Cila işlemi için bu karışım kuru bir beze az miktarda dökülecektir.

Ardından bu karışım ile ahşap silinmeye başlanmalıdır. Ahşaplar, hazırlanmış olan bu karışım ile beraber parlayacaktır. İçerikte yer alan beyaz sirke ile dezenfekte olmasının yanı sıra limon suyu ile beraber ise ahşapta oluşan lekelerin ortadan kaldırılması sağlanacaktır. Düzenli olarak yapılacak olan cila işlemi ile beraber ahşap mobilyalar çok uzun süreler boyunca güzel görünüm sahip olacaktır.
 

Floki

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Tem 2019
57
20,662
83

İtibar Puanı:

Mobilya Bakımı, Temizliği ve Cilası Nasıl Yapılır?

Evimizde ve iş yerlerimizde bulunan mobilyalar zaman zaman temizlenmeye ihtiyaç duyarlar.Özellikle ahşap mobilyaların bakımı ve temizliği çok büyük önem taşır. Çünkü bu mobilyalar zaman geçtikçe tozlanır ve cilasının aşınmasıyla mat bir görünüme sahip olabilir.
Bu yüzden mobilyalarınızın daha temiz ve parlak görünmesi için bakımını ve gereken temizliğine önem vermek gerekir.Ahşap mobilyalar mutlaka belirli aralıklarla cilalanmalıdır.
Böylece mobilyalarınız aldığınız ilk günkü kadar güzel ve görkemli görünebilir.Tabi ki ahşap mobilyaların temizliği hakkında bilgi sahibi olmadan ona uygulama yapmak hoş değildir.
Çünkü bazı mobilyalar temizlenen maddeye karşı olumsuz sonuçlarla tepki verebilmektedir.Mobilyanın cinsi göz önünde bulundurarak, aldığınız Mobilya mağazasından Mobilya Bakımı, Temizliği ve Cilası Nasıl Yapılır bilgi sahibi olmak mümkündür.
Elbette ki genel olarak Mobilya Bakımı, Temizliği Ve Cilası Nasıl Yapılır bilmeyenler için kısada anlatalım.
Genel olarak tüm ahşap yüzeyli mobilyalar verniklenerek, Bal mumu ile cilalanmış olarak satışa sunulmaktadır.
Cila mobilyaların daha parlak ve temiz görünmesi için kullanılır. Mobilyalarınızın temizliği için her Gün toz alınmasında fayda vardır.Mobilyaları tozlarından alınması, mobilyayı cilalarken istenilen sonucu vermenize yardımcı olur.
Mobilyalarınızı sıcak Su ile silmek daha avantajlıdır.Ancak hemen sonra kuru bez yardımıyla kurulamanız gerektiğinin altını çizelim. Çünkü ahşap mobilyalarda aşırı nem kabul edilmez ve mobilya için tehlikeli sonuçlar doğurur.Silme ve toz alma işlemi bittikten sonra son olarak cilalama işlemi yapılır.
Cilaları dik açıyla ahşap yüzeye sıkmak yerine bir toz bezine sıkıp yüzeye dağıtarak yedirmek daha sağlıklıdır.Ancak verniklenmemiş ahşap mobilyalarda cila dik bir şekilde ahşap yüzeye sıkılmalıdır.
Mobilyalarda kullanılan ahşap cinsine göre temizlik ve cila uygulaması önem taşımaktadır.
Örnek vermek gerekirse beyaz renkli ahşap mobilyalarda çamaşır suyu kullanmak çok uygunken, bambu içeriği olan mobilyalarda Elektrik süpürgesinin fırçalı kısımlarından faydalanılır ve çok ıslak olmayan nemli bez ile temizliği yapılır.Farklı özellikteki ahşap mobilyaların, farklı temizlikleri söz konusudur.
Her mobilya aynı şekilde temizlenmez. Bu yüzden ahşap mobilyalarınızı temizlerken yapısını söz önünde bulundurarak temizliği hakkında kesin bilgiyi, mobilyacınızdan alabilirsiniz.
 

immortal

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Tem 2019
37
14,710
83

İtibar Puanı:

İster evinizde ister işyerinizde olsun mobilya olarak ahşap ürünleri tercih ediyorsanız, mobilyalarınızı uzun süre kullanabilmek için düzenli ve bilinçli bir temizlik yapmalısınız.

Toz, ahşap mobilyaların en büyük düşmanlarından biridir. En az haftada iki kez nemli bir bezle (ıslak olmayan) toz almalısınız. Kuru bezle toz almak ahşap mobilyanıza uzun vadede zarar verecektir. Çünkü kuru bez ile ahşap arasında kalan toz zerrecikleri mobilyanızın çizilmesine ve renk kayıplarına neden olmaktadır.

Su ve sabun temizliğin vazgeçilmezlerinden olsa da sözkonusu ahşap olunca durum tamamen farklıdır. Su ve sabun ahşap mobilyanızın cilasına ve hatta içine işleyerek yapısına da zara verir. Hiç istemeyiz ama diyelim ki üzerine dökülen herhangi bir sıvı da aynı etkiyi yapar. Aynı şekilde üzerine konulan sıcak tabak, bardak boyasına zarar verir ve kabarmasına yol açabilir. Bu nedenle bu gibi şeyleri mobilyalarınızın üzerine koyarken mutlaka altlık kullanmak gerekir.
 

MineL

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Tem 2019
225
83,797
93

İtibar Puanı:

Ahşap Sistre Cila Nedir, Nasıl Yapılır ?
Ahşap mobilyalar, özellikle evlerde ve ofislerde oldukça sık kullanılan ve modaya uygun malzeme türleri arasında yer almaktadır. Bu ahşapların ilk günkü gibi kullanılabilmesi ve yıprandıktan sonra da kalıcı bir hasar görülmemesi için ahşap cila işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu ahşap cila işlemleri de aslında vernikle gerçekleştirilmektedir. Ahşap mobilyalar genellikle zaten ilk alındığı zaman verniklenmiş bir şekilde verilmektedir. Bu vernikleme işlemlerinin ancak zaman zaman aralıklar ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Vernikleme işlemlerinde dikkat edilmesi gereken nokta ise ahşap türü ve ahşap yüzeyidir. Zamanla yıpranmış olan mobilyaların eski görüntüsü ve işlevini alabilmesi için vernik ile ahşap cila işlemleri gerçekleştirilmektedir.
Ahşap Cilada Önemli Noktalar
Ahşap sistre cila işlemleri sırasında da önemli bazı noktalardan bahsedebilmek mümkündür. Ahşap cilada önemli noktalar öncelikli olarak bahsedilecek olunursa işçilik noktasına dikkat edilmelidir. Bu ahşap cila işlemlerini gerçekleştiren çok önemli ustalar ve bu ustalara sahip, işinde profesyonelliğe ve müşteri memnuniyetine önem veren çok önemli firmalar bulunmaktadır. Ahşap cila işlemlerinde usta isimleri bünyesinde barındıran firmalar ile bağlantıya geçilmesi çok önemli bir konudur. Bu sayede aslında ahşap mobilyalar emin ellere bırakıldığı için korkulması gereken bir durum da haliyle oluşmamaktadır. Ahşap cila işlemlerinde bir önemli nokta ise ahşap yüzeyidir. Yani ahşabın türü de böylelikle önem taşıyan bir konu haline gelmiş olmaktadır. Ahşap cilalama işlemlerinde kullanılan yüzey özellikle vernikleme işlemlerinde çok önemlidir ve bu nedenle yüzeye uygun bir şekilde işçilik uygulanmaktadır. Bu tür durumlara dikkat edildiği taktirde ahşap cila işlemleri gerçekleştirilirken korkulması gereken pek de bir durumun kalmayacağını ve işlemlerin en güzel en kaliteli şekilde uygulanabileceği görülebilmektedir.
Ahşap Cila Vernik Seçenekleri
Ahşap cila işlemleri için kullanılan çeşitli vernik türleri de bulunmaktadır. Ahşap cila vernik seçenekleri bu nedenle işlem sırasında oldukça dikkat edilmesi gereken bir konudur. Ahşap mobilyaların genellikle ince kısımlarında yağlı vernik türleri ve ispirtolu vernik türleri kullanılır. Mobilyanın sağlamlığının korunması açısından kullanılması gereken vernik türü ise selülozlu ve sentetik vernik türleridir. Marangoz tarzı ustalar özellikle bu tür ahşap cila işlemlerinde vernik türlerini uyguladıkları ahşap bölgelerine çok dikkat ederler. İşte zaten bu nedenle ahşap cila işlemlerinde özellikle usta ve profesyonel kişilere işlemlerin bırakılması ahşap cila işlemlerinin daha başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Ahşap cila işlemlerinde bu tür noktalara dikkat edilmesi ile birlikte de ahşaplar eski görüntüsü ile ve daha uzun bir sürede kullanılabilmektedir.
 

meskuL

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Tem 2019
26
10,438
78

İtibar Puanı:

Yerinde mobilya cilası nasıl yapılır?

Mobilya cilası dikkat gerektiren ve doğru yapıldığında uzun süreli sonuçlar alabileceğiniz bir işlemdir. Bu sebeple bu işlemin uzman eller tarafından doğru yardımcı malzemeler ile yapılması gerekmektedir. ( Kendinizi uzman sanıyorsanız tabiki sizde yapabilirsiniz. Bunda herhangi bir sakınca yoktur.)

Mobilyalarda, yılların getirdiği yorgunlukla boyasında tahriş, renk kaybı vb. durumlarda matlaşma görülebilir. Bu mobilyanızın iyi bir cila işleminden geçmek istediği anlamına gelmektedir. Her türlü ahşap mobilyanıza cila işlemi yaptırabileceğiniz gibi parke, süpürgelik, lambiri vb. ahşaplara da cila işlemi yaptırabilirsiniz.

Mobilya cilalama işlemi yerinde yapıldığında maskeleme işlemi gerçekleştirilerek diğer mobilya ve eşyalarınıza zarar vermeden cila işlemi yerinde gerçekleştirilmektedir. Bu gibi durumlara örnek olarak masa, sandalye, süpürgelik gibi basit cilalama işlemleri ve merdiven, lambiri gibi kapsamlı cilalama işlemleri gösterilebilir.
 

EmelAndırır

Ye kürküm ye
Kayıtlı Kullanıcı
22 Eyl 2019
232
83,923
93

İtibar Puanı:

Ahşap Sistre Cila Nedir, Nasıl Yapılır ?
Ahşap mobilyalar, özellikle evlerde ve ofislerde oldukça sık kullanılan ve modaya uygun malzeme türleri arasında yer almaktadır. Bu ahşapların ilk günkü gibi kullanılabilmesi ve yıprandıktan sonra da kalıcı bir hasar görülmemesi için ahşap cila işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu ahşap cila işlemleri de aslında vernikle gerçekleştirilmektedir. Ahşap mobilyalar genellikle zaten ilk alındığı zaman verniklenmiş bir şekilde verilmektedir. Bu vernikleme işlemlerinin ancak zaman zaman aralıklar ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Vernikleme işlemlerinde dikkat edilmesi gereken nokta ise ahşap türü ve ahşap yüzeyidir. Zamanla yıpranmış olan mobilyaların eski görüntüsü ve işlevini alabilmesi için vernik ile ahşap cila işlemleri gerçekleştirilmektedir.
Ahşap Cilada Önemli Noktalar
Ahşap sistre cila işlemleri sırasında da önemli bazı noktalardan bahsedebilmek mümkündür. Ahşap cilada önemli noktalar öncelikli olarak bahsedilecek olunursa işçilik noktasına dikkat edilmelidir. Bu ahşap cila işlemlerini gerçekleştiren çok önemli ustalar ve bu ustalara sahip, işinde profesyonelliğe ve müşteri memnuniyetine önem veren çok önemli firmalar bulunmaktadır. Ahşap cila işlemlerinde usta isimleri bünyesinde barındıran firmalar ile bağlantıya geçilmesi çok önemli bir konudur. Bu sayede aslında ahşap mobilyalar emin ellere bırakıldığı için korkulması gereken bir durum da haliyle oluşmamaktadır. Ahşap cila işlemlerinde bir önemli nokta ise ahşap yüzeyidir. Yani ahşabın türü de böylelikle önem taşıyan bir konu haline gelmiş olmaktadır. Ahşap cilalama işlemlerinde kullanılan yüzey özellikle vernikleme işlemlerinde çok önemlidir ve bu nedenle yüzeye uygun bir şekilde işçilik uygulanmaktadır. Bu tür durumlara dikkat edildiği taktirde ahşap cila işlemleri gerçekleştirilirken korkulması gereken pek de bir durumun kalmayacağını ve işlemlerin en güzel en kaliteli şekilde uygulanabileceği görülebilmektedir.
Ahşap Cila Vernik Seçenekleri
Ahşap cila işlemleri için kullanılan çeşitli vernik türleri de bulunmaktadır. Ahşap cila vernik seçenekleri bu nedenle işlem sırasında oldukça dikkat edilmesi gereken bir konudur. Ahşap mobilyaların genellikle ince kısımlarında yağlı vernik türleri ve ispirtolu vernik türleri kullanılır. Mobilyanın sağlamlığının korunması açısından kullanılması gereken vernik türü ise selülozlu ve sentetik vernik türleridir. Marangoz tarzı ustalar özellikle bu tür ahşap cila işlemlerinde vernik türlerini uyguladıkları ahşap bölgelerine çok dikkat ederler. İşte zaten bu nedenle ahşap cila işlemlerinde özellikle usta ve profesyonel kişilere işlemlerin bırakılması ahşap cila işlemlerinin daha başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Ahşap cila işlemlerinde bu tür noktalara dikkat edilmesi ile birlikte de ahşaplar eski görüntüsü ile ve daha uzun bir sürede kullanılabilmektedir.
bence bunlara gerek yok mobilyacılara bırakın işlerini yapsınlar.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt