Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 224 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    224

ÖzlemÇelebi

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
22 Eyl 2019
52
19,718
83
Ankara

İtibar Puanı:

Mobilya ve ergonomi, insanların günlük yaşamda kullandıkları mobilyaların sağlıklı ve ergonomik olması ile ilgilidir. Ergonomi, insan vücudunun doğal işlevlerine uygun olarak tasarlanan ürünlerin tasarımıdır. Bu konuda dikkat edilmesi gereken birçok faktör vardır.
Mobilya tasarlanırken, kullanıcının boyu, kilosu, işlevsel ihtiyaçları, hareketleri gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır. Böylelikle ergonomik mobilyalar üretilerek, kullanıcıların sağlığı korunmuş olur.
Ergonomik mobilyalar insanların omurga, boyun, bel, dizler, ayaklar gibi bölgelerinde oluşabilecek ağrıları önler. Ayrıca uzun süreli oturma ve durma gibi durumlarda da rahat bir çalışma ortamı yaratır.
Ergonomiye uygun, sağlıklı mobilyaların kullanımı, çalışma ve yaşam kalitesini arttırır. Bu sayede insanlar, uzun süreli çalışmaları daha rahat ve verimli bir şekilde yapabilirler. Ergonomik mobilyaların kullanımı, kötü postürden kaynaklanan problemleri azaltarak, uzun vadede sağlık problemlerinin önlenmesine yardımcı olur.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

İrem Aygün

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi
Kayıtlı Kullanıcı
29 Eyl 2019
83
27,452
83

İtibar Puanı:

Mobilya ve ergonomi arasındaki ilişki, insanların mobilyaları nasıl kullanabileceği ve mobilyaların insan vücuduyla nasıl etkileşime girebileceği konusunda temel bir anlayışa dayanır. Mobilyaların ergonomik tasarımı, insanların rahat bir şekilde oturup çalışabileceği ve / veya dinlenebileceği konforlu ve güvenli alanlar yaratmak için tasarlanmıştır.
Ergonomi, insan vücudunun fiziksel ve psikolojik özelliklerini açıklayan bir bilim dalıdır ve insanlarla mobilyaların etkileşimini de kapsar. Ergonomik mobilya tasarımı, insan vücudunun farklı bölümleri için uygun şekil, boyut, malzeme ve pozisyonlar kullanarak, sırt ağrısı, boyun ağrısı, kas spazmları gibi yaygın sorunları önlemeyi amaçlar.
Ergonomik mobilyaların tasarımı, insanların uygun duruş, tutuş ve hareketleri teşvik eder. İnsan vücudu için doğru şekilde tasarlanmış mobilyalar, pozisyon değiştirerek sırt ağrısını önleyebilir, daha düzgün bir duruşla çalışmayı teşvik edebilir veya ekrandan gelen zararlı ışığın etkilerini azaltabilir.
Özetle, mobilya ve ergonomi arasındaki ilişki, insanların rahatlığı, güvenliği ve sağlığına odaklanırken, mobilyaların doğru bir şekilde tasarlanması için gereken bilgi ve uygulamaları kapsar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

EceYılmaz33

Ne olursan ol gel!
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
5 Ağu 2019
347
116,170
93
İstanbul

İtibar Puanı:

ergonomi-yatak-odasi.jpg


@Bellona 'nın bir yatağı var ergonomi dostu yataklar bencede ergonomi çok önemli
Ergonomik olduğuna eminim çok belli oluyor :D
 
Geri
Üst Alt