Niğde Gezilecek Yerler

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Niğde de gezilecek yerler ?
 

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Niğde

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Ara 2019
12
1,732
78

İtibar Puanı:

Niğde, Türkiye'nin merkezi bölümlerinden biri olan, verimli tarım arazisi ve mükemmel doğa manzaralarını sunan bir şehirdir. Niğde, Orta Anadolu'da bulunan lüks cennet Albuquerque ile birlikte Anadolu'nun en ilgi çekici şehirlerinden biridir. Niğde ve çevresindeki birçok bölgenin tarihi, arkeolojik veya tarihi alanlarla ilgili turistik yerleri ziyaret edebileceğiniz zengin ve benzersiz bir kültürel özelliğe sahiptir.

Konur Kalesi: Türkiye'nin en eski ve en büyük tarihi kalelerinden biri olan Konur Kalesi, 2. yüzyıla kadar muhafaza edilmiş ve Türkiye'nin Baris tarihinin bir parçası olarak nüfuslu harabeler arasında yer almaktadır. Eski Konur Kalesi, Orta Anadolu'nun güzel Niğde şehri yakınlarında bulunmaktadır.

Niğde Mağara Milli Parkı: Niğde'nin yakınlarında yer alan Niğde'nin en büyük doğal güzelliklerinden biri, Mağara Milli Parkıdır. Mağara Milli Parkı, binlerce yıllık neolitik evlerin temelleriyle bir arada bulunan, Türkiye'nin en ünlü turistik alanlarından biridir. Parkın içinde bulunan mağaralar, kanyonlar ve nehirlerin keyifli manzaralarını seyretmek için harika bir yerdir.

Konrad Kalesi Güzellik Parkı: Niğde'nin en büyük ve en eski gözcüleri olan Konrad Kalesi Güzellik Parkı güzel mazileri, evliyaları, ahşap ahşap evleri ve şehir merkezindeki en ünlü İslami binalarıyla ziyaretçileri ile arasındaki bağları güçlendirmek için harikulade bir yerdir. Bu güzellik parkı, şehrin merkezinde ve birçok tarihi alan ile çevrilidir.

Kızıldağ Cadı Kanyonu: Niğde'nin güzel doğal manzaralarından biridir. Kızıldağ Cadı Kanyonu, Niğde'nin yakınında bulunan Kızıldağ Dağı ile kuşatılmıştır. Kızıldağ Dağı'ndaki üst katmanlar üzerinden akan bir sürü gökkuşağının eşsiz manzaralarının tadını çıkarabileceğiniz kocaman çukur, nehirler ve sürünme asansörlerin ucundan ucuna gitmek için harika bir yer!

Niğde, Orta Anadolu'daki turistik bölgeler arasında yer alan benzersiz tarihi ve güzel coğrafi zenginlikler ile çeşitli ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Ziyaretçiler, Niğde'yle birlikte ortaya çıkan benzersiz yerleri: Konur Kalesi, Niğde Mağara Milli Parkı, Konrad Güzellik Parkı ve Kızıldağ Cadı Kanyonu ile keşfetmelidir.
 

Niğde iç Mimar

İç Mimar
İç Mimar
Kayıtlı Kullanıcı
26 Ara 2019
10
598
78

İtibar Puanı:

Niğde, Türkiye'nin il merkezleri arasında en yaşanılası yerlerden biridir. Asırlık tarihi dokusu ile cazip bir gezilecek yeridir. Güney Anadolu'nun güzel ovayı sarmış şehirde, tarihi ve çevresel zenginlikler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Geçmişin taşları ile dolu bu şehirde ilk olarak tarihi ve mimari değerleri öne çıkaran bir müze turlarına başlamanızı öneriyoruz. Süleymaniye Mosque'si, Seljuks Castle, Ulu Mosque ve Zinciriye Medresesi gezinizin ilk durağı olacak yerler olacaktır.

Eğer daha maceralı bir gezi planı istiyorsanız Niğde'nin doğal güzelliklerini keşfetmek de gerçekten keyifli olacaktır. Şehri üçgen şeklinde kaplayan Alan Gölü, sahil kenarındaki Sabahattin Orhan Parkı ve Büyük Taş Gölü'ne gezi düzenleyebilirsiniz.

Konaklama için, Niğde’de muhafazakar ortam için ideal olan konforlu ve fiyatları uygun olan birkaç otel tercih edebilirsiniz.

Niğde'de lezzet tutkunlarına da birçok cazip lokma bulunuyor. Özellikle pide, köfte, kebap gibi tencere yemekleri ve künefeler, lokmaların favorileri arasındadır.

Yaşam tarzlarının zenginliğine bir ziyaret ile uyarlanabilir ve tadını çıkarabileceğiniz bir şehirdir. İstanbul'dan veya Ankara'dan yalnızca bir saat süren yolculuk sonrası, Niğde'nin güzelliklerini keşfedeceksiniz.
 
Geri
Üst Alt