Nikola tesla mı edison mu?

Bülent 

Emektar Üye
Platin Üye
8 Nis 2021
391
125,009
93
Eskişehir

İtibar Puanı:

Tabiki Nikola tesla...çünkü özellikle geçmişte bize ampülü thomas edison bulduğu söylenmişti ..aslında ampül ve onunla birlikte bir çok buluşu bulan meğerse Nikola teslaymış...
Tesla günümüzde kullanılan alternatif akımla çalışan motoru buldu.. Radyonun mucidi olarak Marconi bilinse de bu buluşun patenti yıllar sonra Tesla'ya verilmişti.. İlk hidro-elektrik santrali buldu..or. Ayrıca kablosuz iletişimin de öncüsülük yapmıştır.... Yani cep telefonundan TV ye, radyodan, WiFi teknolojisine kablosuz iletişimi onun sayesinde kullanmaktayız.Tesla'nın yaklaşık 300'ün üzerinde patentli buluşu olduğu bilinmekte..
 

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Al birini vur ötekini :haha:
 

Ceyda Ballı

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 May 2020
20
1,953
78
İzmir

İtibar Puanı:

Nikola Tesla ve Thomas Edison, ikisi de önemli ve etkili bilim adamları ve mühendislerdir. Ancak, aralarındaki farklılıklar bazı alanlarda belirgindir.

Nikola Tesla, özellikle elektrik enerjisi üretiminde ve dağıtımında önemli katkılar sağlamıştır. Alternatif akım (AC) sistemlerinin geliştiricisi olarak tanınır ve ayrıca radyo, televizyon, X-ışınları ve diğer alanlarda çalışmalar yapmıştır.

Thomas Edison ise özellikle ampuller, elektrikli süpürgeler ve diğer ev araçlarının geliştiricisi olarak tanınır. Ayrıca, önemli bir gaz ve elektrik şirketi kurmuş ve önemli patentler almıştır.

İkisi de önemli katkılar sağlamış olsalar da, Tesla daha çok elektrik enerjisi alanında çalışmışken, Edison daha çok ev araçları, gaz ve elektrik şirketi gibi alanlarda çalışmıştır.
 
Benzer konular Forum Tarih
ErSan.Net Konu Dışı 5 316

Benzer konular

Geri
Üst Alt