Oturma Odaları için İdeal Kanepe Takımı Nasıl Seçilmeli

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 3 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    3

Ahenk

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Ağu 2019
141
44,116
93
İstanbul

İtibar Puanı:

Oturma Odaları için İdeal Kanepe Takımı Nasıl Seçilmeli

Oturma odaları için ideal kanepe takımı nasıl seçilmeli ile ilgili mükemmel bir içerik hazırladık. Oturma odaları için ideal kanepe takımı nasıl seçilmesi gerektiğini bu forumumuz da bulacaksınız.
salon-koltuk-takimi-1024x628.jpg

Evlerimizdeki kanepe takımı aslında yaşantımızda birçok ana şahit olan yegâne eşyamız olabilir. Hani derler ya şu duvarların, koltukların dili olsa da konuşsa diye… İşinizden, okulunuzdan eve döndüğünüzde ailenizle vakit geçirdiğiniz, uzanıp film izlediğiniz, sorunlarınızı tartıştığınız, belki üzerinde dinlenirken sizi en mutlu eden haberleri aldığınız bu kanepe takımınızı değiştirmenin zamanı geldiyse bu içeriğin işinizi kolaylaştıracağına eminiz!
Koltuklar, bir evdeki en kullanışlı eşyalardan biridir. Misafirler ağırlanır, uzun saatler sonrasında eve gelindiğinde koşarak kavuşulur, uzanıp diziler izlenir, kitaplar okunur, küçük, büyük birçok karar buralarda alınır. Bu yüzden koltuk takımları her zaman rahat ve kullanışlı eşyalar olmalıdır.
Kanepe takımı, genelde salonu misafir ağırlamaya ayıran ya da büyük bir oturma alanına ihtiyaç duymayan küçük ailelerin tercihi olmuştur. Çoğu evin salonu baştan sona tertemiz, en güzel mobilyalar ve dekoratif eşyalarla donatılmış ve kapısı kapatılarak her an gelebilecek misafirleri ağırlamaya ayrılmıştır, evin başka bir odasında ise aileye yeterli boyutlarda, rahat, kullanışlı, sağlam bir kanepeler yer alır. Şanslıysanız ve odalarınız biraz büyükse koltuklarınızı gönlünüzce seçebilirsiniz ama küçük bir oturma odanız varsa uygun koltuk takımı için biraz araştırma yapmanız daha iyi olacaktır. Tabi ki biz sizin için araştırdık, gelin yazımızın devamında dar alanlarda kolay kullanım sağlayacak oturma grubunuzu seçmenizde yardımcı olalım.

koltuk-takimi-modelleri-1.jpg


Dar Alanlar için Küçük Kanepe Takımı Modelleri

Küçük bir aileyseniz veya gün içinde evde fazla vakit geçiremiyorsanız koskoca salondansa küçük oturma odanızda vakit geçirmeyi tercih edebilirsiniz. Küçük bir kanepe takımı, odaya uygun büyüklükte bir televizyon, bir sehpa ve küçük bir duvar kitaplığı odanız için yeterli olacaktır. Peki koltuklarınızı seçerken nelere dikkat etmelisiniz bir bakalım:
Öncelikle biliyoruz ki kanepenizi kullanacağınız alan dar bir oda. Bu nedenle odanın ve koltukların ölçülerini iyi bilirseniz eşyalarınızı birbirine bitişik konumlandırmaktan kurtulabilirsiniz. Böylece hem rahat dolaşım alanı kalacak hem de eşyalarınız birbiriyle sürtünerek zarar görmeyecektir. Seçeceğiniz koltuk takımı alanı daha da daraltmamak adına küçük boyutlu olması daha doğru olacaktır ama küçük boyutlu eşyalar seçerken zevklerinizden ve görsellikten vazgeçmeniz evdeyken en çok zaman geçirdiğiniz yerden ve eşyalarınızdan bir süre sonra sıkılmanıza neden olacaktır. Bunun için açık pastel tonlarında küçük bir oturma grubu seçerseniz hem odanızı olduğundan dana geniş gösterecek hem de hafif renk geçişleriyle bir süre sonra sıkılmanıza engel olacaktır.
Pastel tonlarındaki koltuk takımınızı küçük çiçekli baskıları olan kırlentlerle canlandırabilirsiniz ama dar odanızda kalabalık ve sıkışık bir görüntü oluşturmamak için kırlent sayısının da fazla olmamasına dikkat etmelisiniz. Dar oturma odanızda güzel vakit geçirebileceğiniz bir alan oluşturmak için küçük boyutları ve zarif tasarımıyla dikkat çeken Çetmen Mobilya Girona Salon Takımı’ndan istediğiniz parçaları seçerek kendi koltuk takımınızı oluşturabilirsiniz.


koltuk-takimi-modelleri-2.jpg


Dar alanlar için uygun oturma grubu arıyorsanız bir seçeneğiniz de köşe koltuklar olmalı. Odanız ayrı koltuklar için uygun büyüklükte değilse köşe kanepe takımı seçmeniz alandan kazanmanızı sağlayacaktır. Köşe koltuklarımızdan Çetmen Mobilya Girona Köşe Takımı seçim yapmanızı kolaylaştıracaktır. Yatak olabilme özelliğiyle misafirlerinizi kendi evlerinde gibi hissettirecek, silinebilir kumaşıyla günün çoğu saatini geçirdiğiniz alanda yaşanan küçük kazalardan etkilenmeyecektir. Aynı zamanda sandık fonksiyonu ile kullanmadığınız eşyalarınızı depolama alanı sağlayacaktır.

Çekyat Kanepe Kullanmanın Avantajları

Dar oturma odanızı dinlenmek ve hoş vakit geçirmek dışında gece misafir ağırlamak için de kullanmak istiyorsanız seçtiğiniz koltuğun yatak olabilme özelliğinin bulunmasına özen göstermelisiniz. Hepimiz misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak, kendi evlerindelermiş gibi hissettirmek isteriz. Bu konuda çekyat kanepe modellerinden birisi sizin için daha uygun olacaktır. Gelişen mobilya teknolojisiyle duvara dayalı durumdayken tek hareketle yatak haline gelebilen kanepe çeşitleri koleksiyonumuz içerisinde yer alıyor.
Yatak olabilme özelliğinin yanı sıra sandık fonksiyonu olan kanepeler ise evin kurtarıcılarından birisi. Evinizde yeni ama kullanmadığınız eşyalarınızı, mevsim dışındaki kıyafetlerinizi, yorganlarınızı, yastıklarınızı ve aklınıza gelebilecek her tür eşyanızı depolayacak alan arıyorsanız ve misafiri eksik olmayan bir aileyseniz yatak olabilme özelliği ve sadık fonksiyonu olan Çetmen Mobilya Ella Salon Takımına göz atmanızı öneriyoruz. Küçük bir oturma odasına neler sığdırabildik değil mi?

Kaynak: @Çetmen
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

BENAN

Kaplumbağaya dikkat et...
Kayıtlı Kullanıcı
1 Ağu 2019
259
95,158
93
İstanbul

İtibar Puanı:

Geri
Üst Alt