Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu? Düzen

  • Evet

    Oy: 205 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    205

Oyuncu Koltuğu

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
26 Tem 2020
17
2,139
78
www.mobilyatakimlari.com

İtibar Puanı:

Oyuncu Koltuğu Marka Tavsiye 2023
Oyuncu koltuğu tavsiye adlı forumumuza hoşgeldiniz. 2023 yılında en çok tercih edilen oyuncu koltuğu modelleri ile ilgili mükemmel bir tavsiye sizlerle. Bildiğiniz üzere 2023 yılında, yeni oyuncu koltuğu modelleri üretilecek veya üretilmeye başlandı. Bugün sizlere 2023 yılında oyuncu koltuğu alacak olsaydınız, hangi markanın, hangi oyuncu koltuğu modeli tercih etmelisiniz hakkında tavsiyeler vereceğiz.

Oyuncu Koltuğu Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Bir Oyuncu olarak gün içerisinde çok fazla bilgisayar başında zaman geçirdiğimizden dolayı konforlu ve kaliteli bir zaman geçirmek için oyun oynarken kullandığımız sandalyenin, evde bulunan tüm koltuklardan ve sandalyelerden daha rahat olması öncelikli tavsiyemizdir. Eğer sizde büyük bir oyun tutkunu veya bilgisayar başında çok vakit geçiren biri iseniz o zaman Oyuncu Koltukları tam da size göre. Şimdi ise Sağlıklı ve Ergonomik yapıda bir Oyuncu Koltuğu Satın almak için nelere dikkat etmelisiniz onlardan bahsedeceğim.

Ergonomik Oyuncu Koltuğu Nasıl Seçilir?
Bilgisayar karşısında çok fazla zaman geçirmekten oluşan ağrıların kalıcı olarak kalmasını önlemek için ve bir daha bu ağrıların yaşanmaması için yanlış oturuş şekillerimizi düzeltecek ergonomik ve kaliteli bir Oyuncu Koltuğu seçilmelidir.

Oyuncu Koltukları normal koltuklara 2 kat daha fazla kullanma rahatlığı sağlamaktadır. Yani örneğin normal bir ofis koltuğunda en fazla 5-6 saat rahat bir şekilde çalışabilirsiniz. Oyuncu Koltuklarında ise bu 10-12 saate kadar çıkmaktadır. Artık sizde normal koltuğunuzda uzun saatler oturmakta sorun yaşıyorsanız o zaman Oyuncu Koltuğuna geçme vaktiniz gelmiş demektir.

Genellikle Oyuncu Koltukları alınırken yapılan en büyük hata Oyuncu Koltuğunun rengi, şekli ve modeline bakılmaktadır. Bunların sadece göz zevkimiz haricinde hiçbir faydası bulunmamaktadır. Rengi ve tasarımından önce oyuncu koltuğun ne kadar ergonomik bir yapıda olduğu kontrol edilmelidir. Oyuncu Koltuğun ergonomik olabilmesi için bel, sırt ve boyun desteğine sahip olması gerekir. Bu destekler sayesinde oturma pozisyonunuz daha düzgün olacağı için ve bu desteklerin de kemik ve kas yapınızı tutacağından ağrılarınız büyük ölçüde azalacaktır. Eğer ileri ki yıllardaki yaşam kalitenizin düşmesini istemiyorsanız o zaman ergonomik bir yapıya sahip olan oyuncu koltuğu tercih etmelisiniz. Bu oyuncu koltuğu tavsiyesi inanın her eve lazım :ok:

Kaliteli Oyuncu Koltuğu Nasıl Seçilir?
Aldığınız Oyuncu Koltuğunu uzun yıllar kullanabilmek için kaliteli ve sağlam bir mekanizmaya sahip olması gerekir. Oyuncu Koltuklarını incelerken yıldız ayaklarının geniş bir yapıda olması gerekmektedir. Ayrıca güçlendirilmiş Metal ve Alüminyum ayaklara sahip olması gerekir. Tekerlekleri ise normal koltuklara göre daha büyük ve geniş olmalıdır. Yıldız ayağı plastikten olan Oyuncu Koltukları pek tavsiye ettiğimiz modellerden değildir. Uzun ömürlü bir Oyuncu Koltuğu için plastik ayaktan kaçınıp metal ve alüminyum ayaklara sahip Oyuncu Koltuklarına öncelik verilmelidir. Ayrıca alacağını Oyuncu Koltuğun taşıma kapasitesine de bakmanız çok önemlidir. Oyuncu Koltuklarına taşıyabileceğinden fazla yük yüklemek kullanım ömrünü azaltacaktır.

Oyuncu Koltuklarında hangi Mekanizmalar olmalıdır?
Oyuncu Koltuklarını incelerken kendi kullanım rahatlığınıza göre mekanizma seçimi yapmanız gerekmektedir. Bazı koltuklarda beşik mekanizması bulunmaktadır bazılarında ise sadece sırt eğimi ayarlayabilmek için mekanizma bulunmaktadır. Bu mekanizmaları genellikle arada mola vermek ve dinlenmek için kullanılmaktadır. Kendi dinlenme pozisyonunuza göre doğru mekanizma modelini seçmeniz gerekmektedir. Bu iki mekanizma haricide ise her koltukta olması gereken oyuncu koltuğunu yukarı aşağı yüksekliğini ayarlama mekanizmasıdır. Bu mekanizmanın olmadığı bir koltuğun var olacağını pek düşünmüyorum ama yine de bahsetmek istedim sizlere. Bu mekanizma sayesinde koltuğun yüksekliğini kendi boyunuza orantılı bir şekilde yükselterek veya alçaltarak daha konforlu bir oturma şekli sağlayabilirsiniz.
Oturduğumuz bölgedeki mekanizmalar haricinde ise kolumuzu dayadığımız kolluklar için de birkaç çeşit mekanizma mevcuttur. Bunlar da kullanım alışkanlıklarına ve ihtiyaca göre belirlenmektedir. İlk tip oyuncu koltuğu kolluk mekanizması ise 360 derece dönebilen kolluklardır. Bunlar sayesinde koltuğun üzerinde farklı pozisyonlarda oturmak istediğinizde kollunuzun açısında göre koltuk kolluğunuzun yönünü değiştirebilmenizdir. Diğer bir kolluk mekanizması ise yukarı aşağı doğru kolluğun yüksekliğini ayarlamaya imkan sağlayan mekanizmadır. Bu mekanizma sayesinde ise ellerinizi örneğin daha yüksekte olan bir masaya koymak istediğinizde kolluğu kollarınızın bulunduğu yüksekliğe getirerek kollarınızı daha rahat bir şekilde dayayabilmeniz için rahatlık sağlar.

Oyuncu Koltuklarında Derinliğin Önemi
Oyuncu Koltuğu aldığınızda kendi boyutlarınızı karşılayabilecek derinliğe sahip koltukları tercih etmelisiniz. Örneğin iri yapılı bir için koltuk derinliğinin az olması büyük bir dezavantajdır. Koltuğa oturduğu vakit derinlik az geleceğinden konforlu gelmeyecektir o koltuk kendisine. Minyon tipli birine de derinliği çok fazla olan bir koltuk verildiğine ise diz kısmı doğru yere gelmeyeceğinden otururken tam olarak konforlu olmayacaktır kendisi için. Oyuncu Koltuğu derinliğini bahsettiğimiz alan ise koltuğun oturma yerinin başladığı yerden sırt kısmına olan bölgedir. Bu sebeple Oyuncu Koltuğu almadan önce şubelerde gidip deneyerek veya online alacaksanız alacağınız oyuncu koltuğunun ölçülerini inceleyip, sizin için uygun olup olmadığına mutlaka bakmanızı tavsiye ederiz.

Oyuncu Koltuğunun Derisi Nasıl olmalıdır?
Oyuncu Koltuklarındaki deri dayanıklı ve kaliteli bir şekilde döşenmiş olması gerekir. Oyuncu Koltuğunun derisi iyice gerdirilerek döşenmeli ve kesinlikle hiçbir şekilde pot kısımlar kalmamalıdır. Pürüzsüz ve temiz bir şekilde döşenmiş olması gerekir. Küçücük bir pot kalan kısım bile varsa sakın önemsememezlik etmeyin. O küçücük alan ileride derinin daha kolay bir şekilde yırtılmasına yol açabilir. Alacağınız Oyuncu Koltuğunun üzerinde çizik ve çatlakların olmadığından emin olmalısınız. Ayrıca derinin kolay temizlenebiliyor olması ve bunun yanında metal olan yerlerin de paslanmak olup olmadığını inceleyebilirsiniz.

Extra Oyuncu Koltuğu Özellikleri
Isıtma ve Soğutma Özelliği: Eğer kış aylarında çok çabuk üşüyen birisi iseniz o zaman oturma yerinin ısıtabilme özelliğine sahip oyuncu koltuklarını tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında da terlememek için ise Soğutma özelliğine sahip Oyuncu Koltuklarını tercih edebilirsiniz.

Masaj Özelliği: Kan akışınızı ve kaslarınızı yumuşatmak için ve ayrıyeten de genel olarak masaj yaptırmayı seven biri iseniz o zaman masaj özelliğine sahip Oyuncu Koltukları tamda size göre.

Led Işıklı Koltuklar: Biraz cafcaflı ve çok dikkat çeken bir Oyuncu Koltuğu arıyorsanız o zaman koltuğun kenarlarında RGB led ışıkları olan ve istediğiniz rengi ayarlayabileceğiniz Oyuncu Koltuklarını tercih edebilirsiniz.

Oyuncu Koltuğu Tavsiyesi
Şimdi ise sizin için birkaç tane Oyuncu Koltuğu tavsiyesin de bulunacağız. Bu tavsiye edeceğimiz oyuncu koltukları bizim önerdiğimiz Oyuncu Koltukları bile olsa, kendiniz için uygun olup olmadığını kontrol etmenizi öneririz. Her bütçe için birbirinden farklı Oyuncu Koltukları olduğu için, her bütçe için farklı Oyuncu Koltuklarını sizin için listeleyeceğim.

  1. Lüks Oyuncu Koltukları
  • HERMAN MILLER x LOGITECH G EMBODY GAMING CHAIR
Herman-Miller-X-Logitech-G-Embody-Oyuncu-Koltugu.jpg



  1. Profesyonel Oyuncu Koltukları
  • Adore Dxracer Profesyonel Oyuncu Koltuğu
Adore-Dxracer-Profesyonel-Oyuncu-Koltugu-Mavi.jpg

Adore-Dxracer-Profesyonel-Oyuncu-Koltugu.jpg


  • MSI MAG CH120 Kırmızı/Siyah Profesyonel Oyuncu Koltuğu
MSI-MAG-CH120-Profesyonel-oyuncu-Koltugu-modeli.jpg
MSI-MAG-CH120-Profesyonel-oyuncu-Koltugu-Resmi.jpg

  • Komple çelik çerçeve desteği
  • 180 ° tamamen yatırılabilir sırt
  • 4D Multi-Ayarlanabilir Kolçaklar ve koltuk
  • Sertifikalı Sınıf 4 Gaz Lift pistonu
  • 5 yıldızlı çelik sandalye taban tasarımı
  • İnanılmaz derecede pürüzsüz ve sessiz PU tekerlekler
  • Ergonomik koltuk başlığı yastığı ve bel desteği yastığı
  • XDrive BORA ISITMA-SOĞUTMALI Profesyonel Oyuncu Koltuğu
xDrive-Bora-isitmali-Sogutmali-Profesyonel-Oyuncu-Koltugu.jpg



  1. Yüksek Fiyatlı Oyuncu Koltukları
  • xDrive RGB Akıncı Profesyonel Oyuncu Koltuğu
resim_2021-01-23_231523.png


  • xDrive Kasırga Masajlı Oyuncu Koltuğu
resim_2021-01-23_231624.png



  1. Orta Fiyatlı Oyuncu Koltukları
  • Rampage KL-03T Throne Serisi Oyuncu Koltukları
Rampage-Throne-Oyuncu-Koltugu.jpg


  • Rampage KL-R51 Oyuncu Koltuğu
Rampage-KL-R51-Oyuncu-Koltugu.jpg


  • Rampage KL-R40 Throne Oyuncu Koltuğu

Rapmage-KL-R40-Throne-Oyuncu-Koltugu.jpg


  1. Düşük Bütçeli Oyuncu Koltukları
  • Xfly Vendetta Oyuncu Koltuğu
xlfy-vendetta-oyuncu-koltugu.jpg


  1. OfisinHazır Tulpar Oyuncu Koltuğu
OfisinHazir-Tilpar-Oyuncu-Koltugu.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Lastromance

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
3 Tem 2020
23
3,622
78

İtibar Puanı:

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Malibu

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
17 Haz 2020
78
4,641
83

İtibar Puanı:

ErKa

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
12 Tem 2020
11
1,447
78

İtibar Puanı:

Bende oyuncu koltuğu satın almak istiyorum hangisini tercih etmem gerektiği hakkında oldukça bilgi edindim. Çok teşekkürler ama hala kararsızlığım söz konusu. Baktığımda içime sinen bir model bulamıyorum. Gelişi güzelde almak istemiyorum. Ne yapsm etsem bilemedim. MSI biraz hoşuma gitti.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

nuri

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
24 Haz 2019
5
605
78

İtibar Puanı:

 

Lider

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
23 Haz 2020
18
3,095
78

İtibar Puanı:

 

HowDeepIsyourLove

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
22 Ara 2019
18
4,349
78

İtibar Puanı:

Vivense de görmüştüm.
 

Gargur

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
15 Tem 2020
22
4,730
78

İtibar Puanı:

 

DianeSpula

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
21 Eki 2020
11
1,660
78

İtibar Puanı:

Bilo

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
29 Kas 2019
12
2,143
78
İstanbul

İtibar Puanı:

10 numara 5 yıldız.
 

Pavlos

Çukurova Üniversitesi Mimarlık
Kayıtlı Kullanıcı
3 Kas 2020
13
2,215
78
Adana

İtibar Puanı:

Geri
Üst Alt