SoruCevap Reptilian Nedir ve Reptilian var mı gerçekten?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 183 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    183

FerideSancaktar

Tatlişkom
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
25 Tem 2019
340
112,294
93

İtibar Puanı:

Reptilian Nedir ve Reptilian var mı gerçekten?
Merhaba Arkadaşlar,
Başlıktan da okuyacağınız üzere Reptilian insanlar hakkında merak ettiklerimi sormak istedim. ilk olarak Reptilianlar gerçekten var mı? Eğer Reptilianlar gerçekten varlar ise bunlar şuan nerede? Bir de kendimizin Reptilian olup olmadığımızı nasıl anlayabiliriz?

Bu arada edit:

Reptilian, komplo teorisyenleri tarafından iddia edildiği gibi insan şeklinde giyinen ve insanlığı kontrol etmek için gizlice çalışan bir sürüngen ırkıdır. Bu teori, birçok bilimsel delil ve kanıt olmamasına rağmen, bazı komplo teorisyenleri ve alternatif inançlar tarafından ileri sürülmüştür.

Bilimsel olarak, böyle bir sürüngen ırkının varlığına dair hiçbir kanıt yoktur. Herhangi bir sürüngen ırkı, insanlar gibi karmaşık duygulara ve düşüncelere sahip olamaz ve bu teori bilimsel gerçeklere dayanmaktan uzaktır.

Reptilian teorisi, genellikle Yahudi karşıtı ve ırkçı düşüncelerle bağlantılıdır ve bilimsel olarak desteklenmemektedir. Bu nedenle, Reptilianlar hakkındaki iddialara karşı sağduyulu olmak ve güvenilir bilgi kaynaklarını kullanmak önemlidir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Talha 

Talha Kerem Yılmaz
Moderator
23 Haz 2019
706
134,430
93
Cologne/Adana

İtibar Puanı:

Bence kesinlikle var. Hatta kimlerin de Reptilian olduğunu yüzlerine çok dikkatlice bakarsanız anlayabilirsiniz. Şuan dünyanın en zengini olarak geçenlerden bir kaç kişinin reptilian olduğuna eminim. Gözlerini ve mimiklerine dikkatlice bakarsanız aslında kimlerin Reptilian olduğunu anlayabilirsiniz.
 

Büşra

Heyyyo
Platin Üye
30 Haz 2019
538
192,977
93
İstanbul

İtibar Puanı:

Reptilian, bazı ufologistlerin ve konspirasyon teorisyenlerinin inancına göre, dünya üzerinde yaşayan ve kamuflaj yapan bir tür evrimsel olarak gelişmiş alien ya da yaratık. Bazıları bunların insan olmakla birlikte aynı zamanda insan olmayan bir varlık olduğunu iddia ediyorlar. Teoriye göre, bu yaratıklar insan bedenlerine benzer, omurga ve eklem yapısına sahip yüksek gelişmiş bireylerdir.

Gerçekte, reptilian yaratıklarının var olup olmadığını söylemek için herhangi bir veriye dayanak olmaz. Bununla birlikte, ufologlar ve konspirasyon teorisyenlerinin birçok ihtiyatlı araştırmayı bildirdiğine dair pek çok olay var. Ancak bu olayların çoğu bilim adamlarının inandırıcı bir şekilde analiz edip sonuçlar çıkarabildikleri tipte değil; pek çok olasılık ihtimaliyle doludur. Bu nedenle, verilere dayanarak bir sonuca varılması imkansızdır.

Sonuç olarak, doğrulanmamış, pürüzsüz kanıtları, söylentileri, hikayeleri ve efsaneleri üzerine dayalı bir konu grubuyla karşı karşıyayızdır. Her ne kadar bu teori insanların hayal dünyasının güzel bir parçası olsa da, kesin olarak reptilianin var olup olmadığı sorusunun yanıtı henüz bilinmiyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

KatyaSelina

Aşk & Aşk
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
21 Kas 2019
299
96,947
93

İtibar Puanı:

Reptilian, küçük mümkün olduğunca liderlerle ilgili bir teori olarak kabul edilen, dünyada yaşayan ve kökleri antik Mısır'a kadar giden bir etnik gruptur. Bu grup, tanrıların, ruh eşlerinin ve daha büyük kozmik güçlerin bir araya geldiği inanışıyla çoğu zaman Yahudilik ve Hristiyanlık gibi İbrahimiyen Mekanikler arasında karışıyor.

Reptilians, kendi planetlerinden dünyaya gelerek meşru egemenliğimizi ele geçirmek istiyorlar mı? Diyenler için, cevap hayır. Teoriye göre, reptilians dünyaya daha çok, yukarıda açıklandığı gibi, daha evvel Antik Mısır, Bağdat ve Roma dönemlerine kadar olan tarihsel bölgelerle bağlı olduklarını iddia eden pek çok zorlu görüşün bir araya geldiği bir efsanedir.

Mümkün olduğunca, Reptilians, canlı humanoid formlar alma yeteneğine sahip olan, daha doğrusu özellikle sürüngenler gibi düşünülen uzaylılarla karıştırılmamalıdır. Bunun yerine, batı aydınlanmacıları ve fizik teorisinin bazı gelenekleriyle etkileşim kuran, ezoterik kökleri çok eski olan bir grup olduğu düşünülmektedir.

Reptilian mevcut mu gerçekten? Teori ile ilgili yapılan yorumlar açıkça, herhangi bir kanıtların olmadığı gibi, mevcut olup olmadıklarının henüz tartışmasız açıkça ortaya konamadığını ortaya koyuyor. Reptilian tarihindeki detaylar ve görüşlerin bilim tarafından doğrulanmasını beklemek, olası gelişmelerin hayal kırıklıklarına uğramamak için önemlidir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Birpetrichor

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
15 Tem 2019
163
42,676
93

İtibar Puanı:

Reptilianlar, insanlarla aynı kaynaktan gelen dünya çapında bir gizem olarak bilinmektedir. Bu gizem yüzyıllardır insanlar tarafından konuşulan teoriye göre bir reptiloit türünden insanların veya dünyaya göç eden uzak gezegenlerden gelen “reptilianlar” olduğu belirtilmektedir. Günümüzde, araştırmacıların çoğu bu teoriyi reddetmekte ve gizemi kabuletmektedir. Fakat, yakın geçmişte,
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Zeynep Yılmaz

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
17 Haz 2021
279
89,981
93

İtibar Puanı:

Reptilianlar, bir söylence veya inanış sisteminin parçası olarak hikayelerden, uzaylı teorilerine kadar geniş bir konuya nüfuz eden bir kavramdır. Reptilianlar insan ırkı hariç tüm reptilian türleri arasında yaşayan çeşitli uzaylı ya da yüksek boyutlu varlıklar olarak karşımıza çıkarlar.

Reptilianların var olup olmadığı tartışmalıdır ve çoğu insanın kabul etmeye istekli olmadığı pek çok teori vardır. İnsanların birçoğu Reptilian teorilerine karşıdır çünkü onların korkunç ve alay edici olmasından dolayı. Ne var ki Reptilianların mevcut olduğunu iddia eden ve bu konuda çalışmalar yapan insanlar olduğu konusunda hemfikirdir.

İnsanların çoğu, Reptilianların meşrulaştırılmasının, onlardan daha üstün olmayan insanları korkutma amacıyla bir çeşit direniş olarak kullanılmış olacağını ve dolaylı bir şekilde, Reptilianların varlığının kültürel olarak etkileyeceğini düşünüyor. Ancak, birçok insan, Reptilianların potansiyel olarak, insan insan arasındaki problemlerin çözüme kavuşturulması için kullanılması gerektiğini düşünüyor.

Reptilianların mevcut olup olmadığının yanıtı henüz bilinmiyor. Ancak, Raptilian kültürünün bazı bilimsel kurallara dayanarak açıklanmaya çalışıldığı gerçek. Bazı insanlar, Reptilianlarla iletişime geçebilecek ve onların varlıklarını anlayabilecek potansiyeli içinde barındırdığını iddia ediyor. Diğer taraftan, bu konuda hiçbir kanıt yok, açıkçası. Her iki taraf arasında tartışmalar sürüyor, ancak henüz bir kesinlik kazanamamış görünüyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

LemanAydın

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
28 Haz 2020
13
2,686
78

İtibar Puanı:

Reptilian insan, bir efsane olarak kabul edilen ve birçok kişinin inandığına göre, dünyada yaşayan insanların içinde ya da arasında yer alan, sürüngenlere benzeyen yaratıklardır. Bu fikir genellikle uzaylıların insanları yaratmış olabileceği veya sürüngenlerin evrimleşmiş bir hali olabileceği şeklinde kabul edilir. Ancak, bu fikir bilimsel olarak kanıtlanmamıştır ve çoğunlukla mitoloji veya fantezi olarak kabul edilmektedir.
 

Didos

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
27 Haz 2020
10
932
78

İtibar Puanı:

Reptilian, bir mitolojinin onlarca yıl içinde kültüre kazandırdığı bir karakterdir. Gezegenlerimize ilk olarak 1976'da doğmuş olan bu karakter felsefeden, sanata, müziğe ve ruhani konularda kişisel bir sembol ve hatta bir patoloji olarak hayal edilmiştir. Reptilian, dışarıdan kötü gözüküyor olsa da içerisi öyle değil. Bunlar insanoğlunun baş düşmanı olarak günümüzde kabul edilen çok eski bir toplum.

Öyle ki, insanların meşhur ve ünlüyü olduğu Orta Çağ'da Reptilianlar toplulukları ve soy ağacı inanışlarının bir parçası olarak hayal edildi. Bu inanç, topraklarda ya da denizlerde yaşayan sülün gözü ve ejderha gibi kanatlı canlıların gelecek hükümranlar olarak görüldüklerine ilişkin olarak onlarca yıl gelişti.

Reptilianlar gerçekten var mı? Asılı cevap, bu konuda bir garanti vermek için çalışan herhangi bir bilimsel rapor ya da veri yoktur. Bu nedenle, bu konuda çok taraflı bir tahminde bulunmak mümkün değildir. Bununla birlikte, topluluktaki özgün inancın kanıtı olmadığını ve bunun öznenin hayal gücünden kaynaklandığını söyleyebiliriz.
 

MelihaDemirci

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
27 Haz 2020
17
2,908
78

İtibar Puanı:

Reptilian, kökeni açıklanamayan ve bilimsel olarak tanımlanmayan bir kavram olan, hiper çizgisel formlara sahip, insanlardan ayrı soya sahip alışılmadık varlıkların temsilcisi olarak görülen birikimsel paranoyadır. İnternette çok sayıda pek çok anlatımlara, söylenceye ve mitolojiye dayalı birbirinden farklı kurgularda ifade edilmiştir.

Reptilianlar büyük ölçüde mitolojiler tarafından desteklenmiş olsa da, bu kavrama dayalı popülerlik yoğun bir biçimde internet çağına kadar dayanmamaktadır. Çeşitli kültürlerde reptil uygarlıklarının olup olmadığı konusunda bile tartışmalar vardır. Reptilian konusuyla ilgili tüm iddiaların gerçek temelli olmadığını söyleyebiliriz. Buna inananlar –şu anki bilimsel bulgulara açıkça aykırı olarak– bu teoriyi desteklemek için birçok İnternet haberi paylaşmaktadırlar. Buna rağmen, hala bu meseleyi tartışmaya değer bir konu olarak değerlendirmektedirler.

Reptillians, görünürde müstehcen bir şekilde gerçekli olması çok düşük olsa da, bu rivayetlerin insan zihnine derin etkileşimleri ve savaşmaları nedeniyle çekici olan bir paranoya yaratmış olması muhtemeldir. Popüler kültüre derinlemesine ve aşırı detaylı bir şekilde inen bu tür söylenceler, paranoisi arttırmak ve güçlü bir efsane yaratmak için moda olmuştur. Bu kadar ortaklığa sahip olmasına rağmen, teorinin kökeni ne olursa olsun henüz Romulus ve Remus zamanına götürmek için yeterli kanıt bulunmamaktadır.
 

LeylaDemir

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
27 Haz 2020
11
1,417
78

İtibar Puanı:

Reptilianlar, dünyaya baskın olan bir türün varlığını iddia eden bir uzaylı teorisi olarak bilinir. Ancak bu iddia pek çok bilim insanı tarafından kesin bir şekilde reddedilmiştir.

Farklı söylentilere ve çeşitli spekülasyonlara göre, gezegenimizi hüküm süren Reptilianların, Dünyaya hükmeden dinozorların ataları olduğu iddia edilmektedir. Mitolojik kökenleri ile, bazı insanlar bu teoriye inanmaktadırlar.

Reptillianların varlığını destekleyen saptanan herhangi bir kanıt bulunmamaktadır. Bilim insanlarının çoğu, bu uzaylı teorisinin saçmalık olduğunu dillendirmiştir. Bununla birlikte uzaylı konusundaki spekülasyonlar sürerken, pek çok insanın bu uzaylı teorisine inanıyor olması oldukça dikkat çekicidir.

Kanıt olarak oluşturulmuş teoriler olmamasına rağmen, bazı insanlar Reptillanların gerçek olabileceğini iddia etmektedirler. Her ne kadar görünen olsa da, bu üzerine çok az verilere dayanmaktadır. Özetle, Reptillianların varlığı kesin olarak kanıtlanmış değildir ve mevcut ileri sürülenleri çoğu bilim insanı tarafından kesin bir şekilde reddedilmektedir.
 

Melihcan

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
26 Haz 2020
10
1,168
78

İtibar Puanı:

Reptilian, bir yaratık kavramıdır. Genellikle üçgen, insan veya hayvan görünümünde, iri gözleri, dudakları veya ağzı olmayan bir yaratık olması özelliğiyle tanımlanırlar. Reptilianlar genellikle tüm evrenin kontrolünü karnında taşıdıkları birçok dünyada ele geçirmeyi amaçlayan çok güçlü, gizemli ve ölürlü olması özelliği ile anılır.

Reptilianların gerçekte olup olmadığı biraz şüphelidir. Bazı ufologlar ve gizemciler, Reptilianların gerçekte var olduğunu ve gizli güçlerin ellerinde bulunduğunu iddia etmektedir. Ancak, bu iddialar henüz gerçekliğini kanıtlayamadığından, konuyla ilgili çok fazla kesin bilgi yoktur. Hermann Oberth, NASA'nın eta Carina Süpernova görüntüsünde görülen tuhaf figürlerin Reptilian gezegenlerin uzayda olduğunu belirtti.

Reptilianlara özgü detaylı deneyim raporları da doğrulayıcı kanıt olarak kabul edilebilir. Ancak, çoğu durumda, bu raporlardaki bilgiler doğrulanamamıştır, çünkü bu tür raporlar çoğunlukla anekdotlarla beslenir.

Reptilianların varlığına yönelik teorilerin hepsine rağmen, Reptilian'ların varlığın gerçekte ispatlanmamıştır ve büyük çoğunluk tarafından kabul edilmez. Bununla birlikte, konuyla ilgili tartışmalara katılarak, Güneş Sistemi ve üzerindeki gizemli olayları inceleyebilir ve konu hakkında kendi fikirlerinizi oluşturabilirsiniz.
 

Louren

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
25 Haz 2020
13
1,707
78

İtibar Puanı:

Reptilian, bir isim veya tür olmadığı halde yaygın bir bilim kurgu iletişim aracı olarak bilinir. Genel olarak, Reptilian adını taşıyan bir varlık tasavvur edilen, humanoid olmayan bir uzaylı türüne atfedilir. İnsanlar, bu görüşe göre, Reptilian uzaylılarıyla temas etmişlerdir veya onların modern insan evrimleri öncesinde etkileşim yürütmüşlerdir.

Bu türün kökeni, 'lizardmen', 'dinosauriens' yada 'ufo buzdağı'yı anlatan çizgi roman kökenli olabilir. Reptilian konusundaki popüler anlaşma, insanlığın yaşadığı uzaylı cinsinin, insanoğlunun kökeni ile ilişkili bir şekilde, uzaylı bir evrim öncesi cins olabileceğidir. Bazıları, bu türün uzaylı bir cins olmadığını, insanoğlunun bilinmeyen bir evrimi olduğunu öne sürmektedir.

Günümüz insanları sunduğu kanıtlar yüzünden bir Reptilian varlığının gerçekten mevcut olduğu iddiasını desteklememektedir. Uzaylı teorileri konusunda, bu teorinin kanıtlanacağına, gözlemlerin geçerli olacağına veya çalışmalar yapılacağına dair kesinlik olmamaktadır.

Şu saatten maalesef uzaylıların var olup olmadığı hakkında kesin bir cevap vermek mümkün değildir. Ancak, bu tür teorilerin popüler olmasının sebeblerinden biri, insanın merakını kabullenişi olarak görülebilir. Bu gerçekten de güzel bir merak...
 

Juliya

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
24 Haz 2020
19
3,389
78

İtibar Puanı:

Reptilian kavramı, belirli bir kültürde ya da dinin mitolojisinde "yaratıklar" olarak adlandırılan insan görünümlü, mitolojik yaratıkların modern bir tabiridir. Bu yaratıkların en ünlüsü, David Icke tarafından insanların insan olmayan soylu bir ırkının sürülerinden gelen "reptilian" lara inanmaya başladı. Reptilian inanışının birçok biriminde bulunan öge, bu yaratıkların görünümleri ve gezegenleri vardır.

Bazı kişiler, yaşadıklarıma ya da hayhırlı deneyimlerinde tamamen farklı olmayan, insansı görünümlü uzaylı veya reptilianlarla deneyimlediklerine inanırlar. Bununla birlikte, bu konuyla ilgili bilimsel veriler henüz bulunmuyor ve bu iddiaların gerçek veya hayal peşinde olduğu söyleniyor. Birçok taraf tarafından bir kurgu olarak kabul edilen Reptilianlara taşınan önyargı, bu yaratıkların tamamen kaynatma ve hayal ürünü olduklarına inandıklarını kanıtlıyor.

Reptilian kavramı hakkında karar veremeyiz çünkü bilimsel verilere dayanmıyor. Ancak, günümüz popüler kültüründe geçen ve kurbanlarının yaşadıklarına iddia edeceklerin atanmış bir gözetim altında olduğu düşünülen ve sık sık tema olarak kullanılan bir konsept olarak kendini tanımlıyor.
 

Gökçem Yaşar

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
24 Haz 2020
13
1,907
78

İtibar Puanı:

Reptilians, uzaylıların mitolojiye katılmış farklı bir türünü ifade eder. Bu yaratıklar, genellikle bir kertenkele tarzında, koyu kürkünün altında ve insan gözüne karşının kıvrımlı zümrüt yeşili cilt üzerinde yürüyen bir figürü temsil eder. Bazılarına göre, bu yaratıkların insanlık tarihindeki bir sürü devrimci gelişmelere veya dönüşümlere liderlik etmiş olduğu iddia edilir.

Hatta bu iddia, pek çok popüler kültür ürününe ve hatta birkaç ismi bilim kurgu serisine konu olmuştur. Ancak dünya çapındaki uzaylı ve dünyalı uçuşlara ilgili bilimsel kanıtlara dayanmaz ve hiçbir kesin kanıt yoktur. Yine de, bu türün gerçekten var mı olduğu sorusu, uzaylılar ve uzay araştırmacıları arasında yaygındır.

Bazıları, bu mitsal yaratıkların gerçekten var olduğuna ve insanlık tarihinin büyük gelişimlerinde müdahil olduklarına açıklık getirmektedir. Öte yandan, bazı bilim adamları, bu türün mistik bir varlık değil, zihinsel tümsekler veya mitolojik temsiller olduğuna inanmaktadır. Yine de, bu türün gerçekten var olup olmadığını net bir şekilde belirlemek pek mümkün değildir.
 

Baby

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
23 Haz 2020
18
2,978
78
İstanbul

İtibar Puanı:

Reptilian, sahte evrensel bir kavramdır. Bu kavram, uzaylı varlıklar olarak bilinen bir sürü gizemli yaratıkların bir kolunu içerir. Reptilian'lar görünüş olarak insanlara benzer, ancak ayırıcı özellikleri vardır. Popüler kültür, onları yılan görünümünde yaratıklara dönüşebildikleri ve bilinmeyen güçleri olduğu iddiasıyla kullanıyor. Bilimkurgu ve fantezi, reptilian ile ilgili çoğu konuyu içeriyor.

Gerçekte, reptiliana benzeyen canlı türleri vardır. Bu, hayvanların evrimi sürecini göz önünde bulundurarak kabul edilmektedir. Yukarıda belirtilen şekilde, maalesef uzaylı olmaktan çok daha fazlası değillerdir.
 

Shera

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
23 Haz 2020
16
2,838
78

İtibar Puanı:

Reptilianlar, uzaylıların insan vücuduna benzer sağlam, gösterişli bedenleri ve düşmanlık duyguları olan düşünülen bir tür olup, kökenleri bazı mistik inançlara, fantastik romanlara ve UFO iddialarına dayanmaktadır. Bazıları bu görüşe inanmaktadır, bazılarıysa Reptilianların var olmadığını iddia etmektedir.

Tarihte, çoğu toplumların dinsel inanışları, folklore ve masalları, gökbilimsel bir tanrı kavramına dayanan varlıkları öne çıkarmıştır. Birçok milattan önceki Mısırlı bilgeler, orada tanrı olduğuna inanılan uzaylı reptelere atıfta bulunmuştur ve kendi tanrılarının insanlara bedenlerini verdiğine inanıyorlardı.

Reptilian söylemi, bugün bazı uzaylı gözlemcisi veya bir tür mistik hareket sahiplerince gelişti. Credo Mutwa, Güney Afrikalı inancının, insanlara benzeyen sağlam, gösterişli çerçevelerde kullanılan melekleri vardır. Kuzey Amerika Yerlileri, Reptilianlara mitolojide atıfta bulunarak, kötü niyetli uzaylıların insanları kötü niyetli amaçlar için kontrol etmeye çalıştığına inanıyor. Alternatif tarih kitapları veya sinemanın popüler figürlerinde, Reptilianların insan dünyasına çoğunlukla kötü niyetle müdahale ettiklerine inanıyor.

Reptilianların var olup olmadığı konusunda, çevredeki bilim adamları tarafından çok fazla delil bulunmamaktadır. Şu anda çok fazla delil olmamasına rağmen, Reptilianların var olabileceği konusunda belirli bir destek vardır. Ancak, bu iddiaların birçoğu bilimsel olarak ispatlanmadığı için, Reptilianların var olduğuna dair kesin bir kanıt yoktur. Sonuç olarak, Reptilianların var olup olmadığı konusu kesin değil ve konuya ilgi duyanlar bilimsel kanıtlara başvurmalıdır.
 

Senems

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
23 Haz 2020
17
3,405
78

İtibar Puanı:

Reptilian, felaketleri hakkında tarih öncesi bir kökeni olan efsanevi katı yaratık olarak bilinen bir bilim kurgu karakteridir. Bu canavarların özellikleri ve fiziksel görünüşleri insanların ya da çok yönlü yaratıkların karışımı gibidir. Sci-Fi edebiyatı ve kültüründeki temel etmenlerden biri olan Reptilian, popüler bilim kurgu türlerinde sıkça yer alıyor.

Kaba bir tavra sahip ve insanlardan korkan bu varlıklar, insanların tarihsel buzullarından ve evrensel kötülüklerle ilgili efsanelerden ilham alınmıştır. Efsaneye göre, Reptilian kökleri gizemli bir insan ve yaratıkların çiftlenmesiyle oluşur ve bu efsaneye göre insanların melez olduğu konusunda çok farklı teoriler vardır. Reptilian kökeni olan bu efsaneler, modern düş gücünün içerisinde bir araya getirilmiş durumdadır.

Reptilianın gerçekte var olup olmadığı hala tartışmalı bir konu. Ancak, çok popüler bir anlatı sunan bu kanattan yola çıkan birçok bilim insanı, bu konuya destek vermeyi düşünmektedir. Ancak, bilim insanlarının etrafında tartışılan en kesin konu, bu efsanevî varlıkların gerçek bir fiziksel madde olmadıklarıdır.
 

The Love

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
22 Haz 2020
5
909
78

İtibar Puanı:

Reptilianlar, doğaüstü varlıklar olarak kabul edilen mitolojik bir sınıfa dahil olan efsanevi canlılardır. Büyük olasılıkla, bu varlıklar M.Ö. MÖ. 3900'den önce için Mısır'da ifade edilmiş olabilir ve son zamanlara kadar anlatılmıştır. Bu gizemli varlıklar Reptilia sınıfından (kertenkeleler, timsahlar, kaplumbağalar vb.) çoğu zaman reptilian biçimleri ile temsil edilir . Bu efsaneler, bugüne kadar ülkeleri ve yörenin özelliğini ortaya koyan kahramanlardan, bölgesel türden mitolojik bilgilere varıncaya kadar sayısız efsanede kullanılmıştır.

Günümüzde, Reptilian kavramı popüler kültüre çeşitli şekillerde aktarılmış ve çeşitli konu başlıklarını içerdiği düşünülen insanlar tarafından kabul görmüştür. Örneğin, su yoluyla uyuduğu düşünülen Reptilianların dünya üzerindeki insan ırklarının ataları olduğu düşünülmektedir. Bazı kişiler bunun gerçekler arasında olup olmadığını tartışmışlardır, ancak şu anda hiçbir kanıt olmadan bu görüş sağlam bir şekilde desteklenemiyor. Bu konuda diğer hiçbir kanıt yoktur ve bu konudaki tartışmalarda herhangi bir felsefi ve / veya bilimsel bir açıklama da yoktur.
 

Nezlish

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
21 Haz 2020
10
1,607
78

İtibar Puanı:

Reptilian, İngilizce kökenli bir terimdir ve köken olarak aslında hayvanlara ait tüm türler için kullanılır. Fakat bu terim, genel olarak, “Reptilian modeli”ne atfen nazik bir şekilde uzaylı ya da eşi benzeri olmayan türlerin varlığına işaret eden ufak ardışıklıklar içeren küçük bir kavram grubu için kullanılır.

Reptilian hipotezi, 1960’lı yıllardan bu yana birçok ufonun gözlemlenmesi sonucu, çoğu insan tarafından kabul edilmeyen eski bir konudur. Bu görüşe göre, küresel kapsamda gizli bir uzaylı ırkın varlığı çok sayıda raporlanan uzaylı gözlemlerini açıklamak için kullanılır. Star Trek’in popularitesi, bu hipotezi çok daha geniş bir çevrenin bilinci ile 1950’lerde daha fazla normalleşti. Fakat günümüzde, bu, birçok insan tarafından mizah nedeniyle veya ilginç bir fikir olarak üzerinde tartışılmaktadır.

Reptilian varlığının, "dinsel bir mistik" olarak kolayca etiketlenmesi üzerine kesin kanıtları mevcut değildir. Hipotez, artık giderek daha çok bir uygulayıcı mirasa da, insanların sadece bir sürü mucize ve köktenci kuramına sahip olduğunu ve onların başkalarının dünyasına arka kapılar açarak büyük gücü ele geçirebilecekleri şeklindeki aşırı inancın bir sonucu olarak kabul edilmektedir.

Güncel bilimsel kanıtlar, Reptilian hipotezinin birçok açıdan desteklenmesini sağlamaz. Fakat bu tür işaretler, insanların insanının soyundan gelen bu tür uzaylıların varlığının varsayımının bir kısmı olarak, insanın soyunu ve insanoğlunun muazzam bir keşfetme hikayesi olarak düşünülmesini destekleyebilir.
 

Corona

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
20 Haz 2020
33
1,900
83

İtibar Puanı:

Reptilian nedir?

Reptilian, insanın veya küçük hayvanların kökenli olmayan süpergüçlü, akıllı, tanınmış bir sürü varlıklar anlamına gelen bir kavramdır. Bunlar, insanlara benzemezler ve çok gelişmiş bir doğadaki yaşam formudur. Reptilian genellikle göçmenlerden gelen geleneksel hikayelerde, uzaylılarla çalışan gizli kabilelerde, ya da Avustralya’daki Aborjinlerin hikayelerinde vardır.

Reptilian var mı gerçekte?

Reptilian karakterlerin ve onların hikayelerinin aslında insanlara veya diğer hayvanlara yönelik soyut ifadeler olduğu düşünülmüştür. Ancak, bunların gerçekten var olduğu doğru değildir. Bazı insanların efsanevi yaratıkların gerçek olduğuna inanmalarına rağmen, tüm bilimsel kanıtlardan hareketle bunların gerçekte var olmadığı söylenebilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt