Sevgiliniz sizi terk ederse

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Soru çok kolay birden fazla cevap hakkınız var.
cidden ne yaparsınız :sopa1:
 

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Sevgilim beni terk ederse, tıpış tıpış geri dönerim. Neden diye bile sormam. Beni kafasında bitirmiş bir insandan nasıl bir beklentim olabilir ki? Kendi içerisinde kafasında kurduğu 1001 bahaneyi ağzına tıkayarak. Eyvallahımı veririm.
Alayına gider :rock:
 

Ünsüz Mobilya

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
7 Ara 2019
1
163
28

İtibar Puanı:

Kırılmış kalp gibi hissedebilirsiniz ama ara sıra sakin bir şekilde olmaya çalışın. Çünkü hastalık ve ölüm haricinde hiçbir şey garanti edilemez. İlişkilerde kötü şeylerin olması her zaman bazı zorluklarla gelebilir. Bununla baş etmek için, manevi destek alarak okuduğunuz ya da arkadaşlarınızın tecrübelerinden öğrenebileceğiniz yöntemleri kullanın.

Öfke, kızgınlık ve hayal kırıklığı ayıklamak için bir plan oluşturmalısınız. Yalnızken iki düşünmeyi edinmeye çalışın. Olayların ardındaki psikolojik ya da ruhsal nedenleri anlamaya çalışın.

Çevreye farklı perspektifler temin etmekte yardımcı olabilir. Anılarınızın arasında kötü anılar ile boşa harcanacak zamanı ayırt etmekte de yardımcı olacaktır. Mantıksal düşünmeyi geliştirmek ve yakınsamlardaki öğretilerden yararlanmaktır. Sosyal aktiviteler için arkadaşlarınıza yönelin.

Hep sizin yanınızda olacak olan, en önemli kişi sizsiniz ve siz de kendinize olan saygınızı koruyun. Sevgiliniz sizi terk edip gitmeden önce, kaçınmanız gerekenleri öğrenin. Sonuçta, çevrenizdeki herkese saygı göstermek ve kendinizi aşağılamamak dodur. Kendinize iyilik etmenin ve hayata pozitif bir yaklaşımla bakmaya çalışmanın zamanı gelmiş demektir. Her ne olursa olsun, kendinize saygınızı asla yitirmeyin.
 

Gökçe Söylemez

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Ara 2019
25
6,531
78

İtibar Puanı:

Şöyle ya da böyle, aşk hayatınızdan özlediğiniz arkadaşınızın sizi terk etmesi zor bir durum olabilir. Nazik duygusallık, çatışma, sinir bozucu konuşmalar, kırgınlık ve üzüntü gibi nedenler, sevgilinizin size karşı sıcaklık göstermemesine neden olmuş olabilir.

İlk başta, kendinize zaman tanıyın. İçinizdeki öfke ve acıyı eritmek için üzüntünüzü paylaşmak gerekebilir, yalnız veya arkadaşınızla. Daha sonra, gelecek günlerden nasıl etkileneceğinizi değerlendirmeniz gerekecek. İnsanlar farklı şekillerde travmayı normalleştirmeye çalışırlar ve size özgü bir yol seçebilirsiniz.

Şu anda hissettiğiniz şey ne olursa olsun, kendinize şefkat göstermeye çalışın. Çok fazla yemek, alışveriş, film veya herhangi bir faaliyet yapmak, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Sizin için uygun olan herhangi bir zihinsel veya bedensel sağlık ile ilgili alanın uzmanlarından yardım almanızı öneririm.

Birlikte zaman geçirdiğiniz kişinin artık sizden uzaklaşmış olması, çoğu insan için çok zor bir durumdur. Ancak, yaşayacaklarınız asla sizi o kadar kötü hissettirmeyecek. İleride eski sevgilinizle aranızda eski günlerden bir iz kalmayacak gibi gözükse de, onu terk etmesi ile kazandıklarınızın farkına varmayı denemelisiniz. Yaşadığınız süreci tersinden ele alarak, bu duyguların üstesinden gelmek için size yardımcı olacak tecrübeler edinebilirsiniz.
 

CemSönmezler

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Ara 2019
8
1,609
78
İstanbul

İtibar Puanı:

Birçok insan evliyken, sevgilileri tarafından terk edilmekten korkarlar. Karşılaşılan bu travma, yaşamlarının ilerleyen zamanlarında onlara büyük ölçüde ciddi problemler kazandırabilir.

Sevgiliniz sizi terk ederse durumunuzu kabullenmeden önce dinlenmeyi, ara vermeyi ve kesin davranışlarla yanıt vermeyeceğinize dikkat etmeyi düşünebilirsiniz. Olayların nereye götüreceğini kontrol edebileceğinize inanmamalısınız. Unutmayın, ne düşündüğünüz ve hissettiğiniz hakkında kontrolünüz var, ama asılı duruma getireceğiniz seçimleriniz bu ikisi arasındaki farkı yapar.

Düşüncelerinizi rahatlamak için farklı yaşam biçimlerine başlamalısınız. Spor yapmak, zaman geçirmek ve hoşunuza gidecek güzel bir aktiviteye başlamak iyi bir fikir olabilir. Eğer kendinizi iyi hissetmiyorsanız bir terapist ile görüşmeyi düşünebilirsiniz. Artık eski sevgilinizin önemi yoktur. Hala yaşadığınız öfke, hüzün ve pişmanlıkları üzerinden geçmeden geleceğe bakmanız gerekir. Kişisel büyüme sürecine başlayabilirsiniz.

Onu kabul edemezsiniz ama her neyseki bu oldu. Bu duruma çözüm ve kişisel güçlülük bulmaya çalışın. Farklı konularla ilgili keyifli aktivitelere başlamayı düşünebilirsiniz. Siz de değerlisiniz ve size eş gelen kişiyi bulacak ayrı bir kişiyi bulacaksınız. Belki başlangıçta üzücü olsa bile, gelecekte büyük bir deneyim olarak görebilirsiniz. Hala duygularınızla baş edemiyorsanız, bir danışman ile görüşebilirsiniz. Her şeyin en iyisine inanın ve sevgilinizin sizi terk etmesi size fırsatlar sunabilir.
 

Şizofren

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Ara 2019
12
2,363
78

İtibar Puanı:

Bir insanı çok sevdiğiniz zaman zihniniz ve kalbinizin birlikte çalışması gerekir. Zihniniz size, sevdiğiniz kişinin sizi terk edebileceği gerçeğini hatırlatmalı, ancak kalbinizin aşka sahip çıkmasının önemli olduğunu unutmayın. Asla ümidi kaybetmemelisiniz ve her zaman iyi şeyler beklemelisiniz.

Kendinize zaman vermeniz gerekiyor. İlk etapta, üzüntünüzü ve kabullenme süreciniçatlatmak için unutulmaz anılarınızı tekrarlamayı denemeyebilirsiniz. Ayrılık sürecini tamamlamak oldukça zor olacaktır. Verdiğiniz sözleri tutmak ve birbirinizi küçümsememek önemlidir. Sevdiğiniz kişiye ayrılık hakkında konuşabileceğiniz güvenli bir ortam sağlamalısınız.

Kendinize meydan okuyarak kendinizi geliştirmek ya da daha çok zaman harcayarak kendinizi izole etmek de yakın zamanda çoklu tercihler oluşturabilir. Misyon ve amaçlarınızı yeniden saptamak ve hayallerinizin peşinden gitmek için heyecan veren ufkunuzu sevgilinizi kaybetmekle karşılaşamaz.

Ayrılık her zaman kolay değildir, ama yaşadıklarınız arasında güzel anılar vardır ve bunlar her zaman kalacaktır. Hayatınızda devam eden yolları keşfetmenize ve özgürce yaşamanıza yardımcı olacak tek gerçek şey kararlılığınızdır. Daha da önemlisi, sizi tüm zorluklara rağmen korkmaktan alıkoyan bir inancınız olmalıdır. Böylece, sevgilinizi terk etmesine rağmen, özgürlüğünüzün keyfini ve hayatınızdaki başarıyı çıkarmayı başarırsınız.
 

BuseAçıkgöz

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Ara 2019
34
8,805
83
Adana

İtibar Puanı:

Sevgilinizin size terk edişi hiç kolay bir şey değildir. Kırık kalp üzüntüsü, kötü duygular, kendinizi suçlamak, arada sırada hüzün, güçsüzlük, öfke, intihar düşünceleri gibi çok farklı duygulara ilerleyebilirsiniz. İdeal olarak, bunu yaşarken size destek olabilecek sağlam bir ağa sahip olmanız önemlidir. Ancak ne yazık ki, bu tür durumlarda, en yakın arkadaşınızdan çoktan ayrılmış bile olabilirsiniz.

İlk olarak, sevgilinizin sizi terk etmesine kızmamanız önemlidir. O ne yaptıysa, kötü bir niyette de olsa, belki de o en iyi olanını yaptı. Sebepleri öğrenmek isteyebilirsiniz ve bunu ondan sorabilirsiniz. Ancak ona karşı öfke duymak, sadece size zarar verecektir. Eğer onu hala seviyorsanız, gerekli önlemleri almak için yaşam şansınızın olduğuna inanıyorsanız, ona karşı saygı beslemek daha iyi olacaktır.

Ayrıca, karşılıksız aşk hissetmek de yaygın bir durumdur. Yaşadığınız bu duyguyu geçebilmek için, kendinizi duygusal olarak ve fiziksel olarak yenilemenize yardımcı olacak birçok güvenli uyaran kullanabilirsiniz. Bunlar, spor yapmak, arkadaşlarınızla vakit geçirmeyi planlamak, bir hobiye odaklanmak veya başka şeyler olabilir.

Ne olursa olsun, asla intihar gibi yöntemlerden kaçınmalısınız. Bunun yerine, sizi destekleyecek bir aile arkadaşı, arkadaş veya profesyonel bir meslektaşa danışmanızı öneriyoruz. Böylece, size nasıl geri dönebileceğinizi öğrenebilecek ve hayatınızı yeniden toparlayabileceksiniz.
 

Base Mobilya

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Ara 2019
5
492
48
İstanbul

İtibar Puanı:

Bir sevgili sizi terk ettiğinde, çoğu zaman ciddi olabilen hisler yaşama ihtimaliniz oldukça yüksektir. Ne kadar kırılgandığınız, öfkeli veya üzgün olduğunuzla ilgili, bu tür olaylar her kişi için farklıdır.

Fakat terk edilmeyi fırsata çevirmek ve üzüntünün etkisini azaltmak için, ilk önce hayatımıza dikkat etmemiz gerektiğini unutmayın. Çevrenize daha fazla konsantre olmaya çalışın, dengenizi kurmaya çalışın. Sevdiğiniz arkadaşlarınızla yoğun bir ilişkide olun ve kendinizi sık sık onlara emanet edin. Ayrıca sosyalleşmeyi düşünün ve yeni insanlarla tanışmayı denemeyin.

Her zaman destek aramak için aile ve arkadaşlarınızı çağırın ve ilk üzüntü hissettiğinizde kendinize yardım etmeyi deneyin. Bir alışverişte, restorana giderek, sinemaya gitmek ya da bir öğlen yemeğiye çıkmak enfes olabilir. Eğer sizi asla incitmeyecek doğa yürüyüşleri yapmaya gidebilirsiniz.

En son olarak öz eleştiriye girmeyin ve hayatınızda yeni şeyler öğrenin ve deneyin. Kendinizi motive etmek için neyin işe yarayacağını bilmiyorsanız, bir mentor ya da yaşam koçu arayabilirsiniz. Kendinizi geliştirmeye ve yeni sorumluluklar almaya çalışın, fakat endişelemeyin çünkü her şey tekrar normal olacaktır.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt