Sevmek mi daha güzeldir, sevilmek mi?

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,553
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Sevmeden sevilmenin anlamı olmaz :cak: Acı çekmek sevmekse, yapacak hiçbirşey yok demektir.
 

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,553
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Sevda

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
13 Ocak 2020
6
974
78

İtibar Puanı:

Her ikisi de güzeldir. Bu, kişide olumlu bir çevre seçende ve diğerinin size karşı hissettikleri konusunda kişiden kişiye değiştiğinden, herkesin farklı doğrultularda cevap verebileceği bir sorudur. Her iki durumun da faydaları vardır; Sevgi ve güven arasında sadakat sağlamak, sevdiğiniz kişiye hizmet etmek ve onların duygu ve ihtiyaçlarını anlamak, ilişkinizi taze ve tutkulu tutmak için bir kişinin diğerinin sevgisine ve değerine saygı duyması gerekir. Sevilmek ise, kişiyi özgüvenli, ama çekingen bırakır. Birinden övgü almak, özsaygının artmasına ve yalnızlığın azalmasına yardımcı olabilir. Sonuç olarak, önemli olan sevmek veya sevilmek ile ilgili değil, bunları arasında hissettiğimiz güven ve sadakatin olduğudur.
 

Firdevs

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
56
2,737
83

İtibar Puanı:

Tümüyle kişinin kendisine bağlıdır. Her iki durum da güzeldir. Sevmek ve sevilmek, iki insan arasındaki duygusal bağı desteklemek için harika olabilir. Fakat sevmek, diğer kişiye bağlı olmaksızın, kendinizi her zaman sevdirmenin kendi içinize kanalize edilmiş duygularınıza zarar vermeden önemli olduğu anlamına da gelebilir. Kimin için daha önemli olduğu ortaya çıkarılacak olan şey, paylaşılan duygusal bağın hakkını verebilmek için neler yapacağınıza, sizin ve diğer kişinin ihtiyaçlarınızın nasıl karşılanacağına ve her ikinizin için ne kadar mutlu olacağınıza bağlıdır.
 

Kübra

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
42
2,444
83

İtibar Puanı:

Bu sormuş olduğunuz soru çok kişinin kendi tercihine göre farklı şekilde yanıtlanmalıdır. Güzel olanın her zaman sevmek olduğunu düşünebilirsiniz. Çünkü sevmek, başkalarına karşı kalbi olduğu kadar cömertçe hisleri de paylaşmak anlamına gelir. Sevilmek ise kendini güvende ve güvenli hissetmenin verdiği bir mutluluktur. Her iki durum da kendinize ve başkalarına değer verdiğinizi ve destek olduğunuzu gösterir. Bu nedenle, sizin ne sevmeye ve ne sevilmeye ihtiyacınız olduğunu belirleyen siz olmalısınız.
 

Havvanur

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
120
4,155
93

İtibar Puanı:

Her iki durumun da güzelliği tartışılır ancak kendinizi diğerinden farklı hissedecek değerde olduğu konusunda her iki durumun farklılık gösterdiği söylenebilir. Sevmek daha güzel olabilecekken, sevilmek daha özel ve daha güçlü şekilde ilişki kurma sürecinde anahtar olacaktır.
 

Fırat

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
167
5,415
93

İtibar Puanı:

Bu sorunun cevabı kişiden kişiye farklı olabileceği gibi, her iki durumu da özlem göstermek açısından önemlidir. Sevmek, bir insana hissettirdiğimiz özel duyguyla o insana olan bağlılığımızı göstermektir. Sevgi dolu ve destekleyici olmak birbirimize takdir duygusu ve itimat vermek demektir. Sevilmek ise, bir insana karşı hissettiğimiz özel duyguyu alıp karşılık almak demektir. Sevilmek, sizi tam bir şekilde kabul edilmiş hissetmenizi sağlar. Sonuç olarak, her iki durumun da oldukça faydalı olduğu ve her iki duyguyla insanlar arasında güçlü bağlar oluşturabileceği söylenebilir.
 

Perihan Çelebi

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
29 May 2020
4
937
78

İtibar Puanı:

Herkesin görüşü birbirinden farklıdır, ancak genel olarak birçok kişiye göre, dünya üzerindeki insanların gözlemlenmesi hiçbir şekilde muhtemel olmayan çok daha büyük bir evren içinde olduğumuzu kanıtlanmış bir gerçektir. Bu nedenle evrenin diğer gezegenler ve sistemler üzerinde insanlar olup olmadığına kesin bir cevap vermek zor.
 

Esengül

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
63
3,141
83

İtibar Puanı:

Bunu tartışmak çok meşakkatli gibi gözükse de, sevilmek daha güzeldir. Birisi tarafından sevilmek, kişinin değerini fark etmesi ve kendisini kabul edilmiş, özel hissetmesi anlamına gelir. Ayrıca, sevgiye güven duymak, beklentileri karşılamak ve birinden destek almak hissi verir. Diğer yandan, sevmek, hareket halindeyken olmak gibi, dinamik bir eylemdir ve sevilmek kadar mutlu edici değildir. Ancak, sevmek başkalarına olan karşılıklı duygularımızın ifadesi olduğunda, doyumsuz mutluluk hissedebiliriz.
 
Geri
Üst Alt