Büşra

Heyyyo
Platin Üye
30 Haz 2019
538
192,977
93
İstanbul

İtibar Puanı:

Sezai Karakoç Kitap Tavsiyesi
Sezai Karakoç yazarına ait bir çok eser bulunuyor. Son zamanlarda çok görür ve duyar olduk. Sezai Karakoç'tan hangi kitaplarını okumamızı tavsiye edersiniz? Okurken riayet etmemiz gereken bir sırası bulunuyor mu? Sezai Karakoç'a ait eserlerinden okuyanlar varsa nasıl buldular beğendiniz mi?
 

Talha 

Talha Kerem Yılmaz
Moderator
23 Haz 2019
706
134,430
93
Cologne/Adana

İtibar Puanı:

ilk defa Sezai Karakoç okuyacak olanlara genelde 'Diriliş Neslinin Amentüsü' kitabı tavsiye edilir ilk kitap olarak.
 

Pavlos

Çukurova Üniversitesi Mimarlık
Kayıtlı Kullanıcı
3 Kas 2020
13
2,215
78
Adana

İtibar Puanı:

Sezai Karakoç kendi edebiyatına çok yakındır. Şair, aynı zamanda bir lirikist ve anlayışla dolu sözleriyle de sevilmektedir. Onun çok sevilen kitapları arasında şu kitaplar yer alır:

1- Tanrının Vakti: Sezai Karakoç'un en çok okunan şiir kitabı olan Tanrının Vakti, iki bölüm halinde basılmıştır. İlk bölümü ''Bildiriler'' ile başlar. Otuz altı adet şiir koleksiyonu insana her konuda derin derin düşünmeye davet eder. İkinci bölümse Sezai Karakoç'un ''Meseller'' adıyla toplanmış hikayelerinden oluşmaktadır.

2- Sahne: Sezai Karakoç'un en güzel manzumelerinden oluşan Sahne, günümüzün hastalıklı dünyasını ve kendini yoğun pisten kurtarmanın yolları hakkında güncel bir çözüm olarak sunulmaktadır. Sezai Karakoç, düşüncelerini aynı zamanda edebiyatında daha önce pek az kullanılan şekiller ile de ifade etmiştir.

3- Akıllı Yürek: Sezai Karakoç'un en güzel romanlarından biri olan Akıllı Yürekte, insanların zaman zaman zayıf, korkak ve çaresiz olduklarını göstermektedir. Karamanoğlu Mehmet Bey'in, insanın eşsizliğine ve gücüne inanmasını öğütleyen hikayesi, gerçek dünyaya karşı ve kendine karşı inanç dolu bir macerası olarak sunulmaktadır.
 

EstherPib

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Kas 2020
5
382
48

İtibar Puanı:

1. Şehirde Yokluk: Sezai Karakoç'un şiirlerini bir araya getirip bir kitap haline getiren, Sezai Karakoç'un kalemi ve sesi olan armağanınıza.

2. Türk Sanat Müziği: Sezai Karakoç'un sazı eline aldığı, mutlaka şarkılarını dinlemeniz gereken bir kitap.

3. Sakin Ol Lise Anılarım: Sezai Karakoç'un müthiş lise anılarını okumak için ilham veren bir kitap.

4. Renkli Yüce Dağlar: Sezai Karakoç'un mimaride estetiği anlamak için ideal bir kitap.

5. Fısıltı Seslerden Gizlenen: Sezai Karakoç'un derin tespitlerle seslendirdiği çarpıcı bir şekilde hayata bakışının anlatıldığı kitap.

6. Kalem Yapan Zanaatkâr: Sezai Karakoç'un kalemiyle anlatılan insanın yaşamıyla ilgili yolculuğa çıkabileceğiniz bir kitap.
 
Geri
Üst Alt