Sfenks kedisi

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 1 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    1

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Sfenks kedisi hakkındaki düşüncelerinizi paylaşır mısınız ? :haha:


sfenks_kedisi.jpg
 

Talha 

Talha Kerem Yılmaz
Moderator
23 Haz 2019
706
134,430
93
Cologne/Adana

İtibar Puanı:

Tüm kendileri çok severim. Sfenks kedisinin ayrı bir yeri var :D
 

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Zelenawse

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 Eki 2020
19
2,398
78

İtibar Puanı:

Sfenks kedisi, Sphynx kedisi olarak da bilinir. Bu kedi türü saçsız bir görünümü ile tanınan bir kedi türüdür. Ancak derilerinde ince bir tüy yumağı vardır ve derileri nubuk gibi bir dokuya sahiptir. Sevgi dolu ve açık fikirli kişilikleri ile tanınırlar. Bu tür kediler genellikle sağlıklı, enerjik ve hareketli olurlar ve ev ortamında çok sevilirler.
 

Aykut

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
54
2,811
83

İtibar Puanı:

Sfenks kedisi, İskenderiye’de bulunan antik bir kemik yığınının üzerindeki güzel, eski egzotik kedidir. Sfenks kedileri, Orta Doğu ve Güney Afrika'daki çok tanınmış kedidir. Sfenks kedileri, alışılagelen kedinin hemen hemen aynı görünüşünü sergiliyor, ancak daha uzun bacakları ve gövdesinin arka tarafının yüksek oluşuyla benzer. Bir sfenks kedisinin boyu yaklaşık 30-90 cm arasında değişebilir.

Sfenks kedileri çok tüylü ve sakin bir kedi cinsidir. Genellikle daha soğuk havalarda daha fazla tüylerini kaybedebilirler. Sfenks kedisi leopar deseninde kahverengi, mavi ve sarı desenlerdeki gövdesi ve karın şeridi vardır. Sfenks kedisi, sıkı ya da yumuşak tüylerinin arasında, büyük gümüş rengi gözler olan uzun bir yüz ve kabarık bir burnu vardır.

Sfenks kedileri, gerginliklerini veya riskleri önlemek için çok güvenli bir yolla iletişim kururlar. İkna edici görünüşlerine rağmen, sfenks kedileri çok sosyal ve sevecen olabilir. Bu cins kedinin haraketleri, bazen davranışlarına kulak vermeye, oyuncakları kovalamaya ve hatta annelerine neşelenmeye alışabileceklerini benzerler.

Sfenks kedileri, egzersiz için çok harekete nezdindir. Uzun süre aktif oyunlar oynayabilirler ve her türlü merdiveni çok rahat bir şekilde tırmanabilirler. Ayrıca uzun mesafeleri kolaylıkla tırmanabilirler. Diğer hayvanlar ve kediler ile de sıkı bir şekilde ilişkilendirilebilirler.

Sfenksler çok uyumludurlar ve eğer yeterli eğitim verilirse, çok cesur, cömert ve huysuz olabilir. Aynı zamanda çok hassas olurlar ve arkadaşlarından son derece bağımlı olabilir. Sfenks kedisi, güçlü bir karaktere sahip olsa da, biraz çalışmayla, çok sevimli olmalarının yanında, sadık bir arkadaş olarak kalmaya devam edebilir.
 

Cengiz

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
33
1,941
83

İtibar Puanı:

Sfenks kedisi, Mısır tarzındaki kıvırcık tüylü küçük güzel bir kedi türüdür. Sfenks kedileri genellikle şarap renginde, ışıltılı, gümüş-yeşil ya da daha açık renkli gözlerle, tüm vücutlarının üzerinde dökülmeyen kısa kıvrımlı tüyleri ile tanınır. Bu kedilerin vücutları genelde çok güçlü ve ince yapılıdır, omuz ve kuyruklarının gövdeye kıyasla kötü olması dikkat çekicidir. Bir sfenks kedisinin gözleri yoğun olursa, bu durum onun genetik çekimlilik gösterdiğini gösterir.

Sfenks kedisi mizahi bir ruh haline ve sevecen bir ahlak sergileyen cana yakındır. Son derece sevecen, oynak ve arkadaş canlısı olan bu kedi, eğlenmek için köpekler gibi kendine oyuncak aramaya meyillidir. Sfenks kedileri, diğer kedilerden daha az coşkulu olsa da, onlar da sevgi ve eğlence isterler.

Sfenks kedisi kekliği daha az olan, ancak kendinden emin ve aktif bir kedi türüdür. Onların zaman zaman erkeksi, zaman zamansa şefkatli olduğu ve kendini üst sınıf gibi hissetmesinden dolayı, sosyal iletişim konusunda üstün olduğu söylenebilir. Bu kediler arkadaşlarının kedisini arayarak oyuncaklar yaparak zaman geçirir ve zamanlarını insanlarla oynamakla harcar. Ne yazık ki sfenks kedisi bakımı oldukça ileri yoğunlukta olduğundan, sadece kendisine katlanabilecek evlerde yaşamaya uygun olduğu söylenebilir.
 

Neşe

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
34
2,494
83

İtibar Puanı:

Sfenks Kedisi, olarak adlandırılan ailenin özgün türü, yıllarca, Mısır'daki mumyaların yanı sıra, zaman zaman Hollywood yapımı filmlerdeki sevimli yırtıcı hayvanlar olarak da görülmüştür. Oluşturulduğundan beri, insanlar bu etnik canlıların güzelliğinden etkilenmiştir ve onlara hayran olmuştur.

Sfenks kedisi, 1700'lü yılların başından beri İngiltere'de üretilen bir tür ırk olarak kabul edilir. İlk olarak kara ve beyaz renkli olarak ortaya çıkıyorlardı, ancak zaman içinde diğer türleri eklemek için çeşitli köpek ırkları ile üretici tarafından kombinasyonlar yapıldı. Günümüzde, genellikle Gri ve Beyaz renkleri, dil çıkıntısı ve taşıdıkları tırnaklar ile tanımlanmaktadırlar.

Sfenks kedisi, aynı zamanda çok fazla bakım ve arıtırma gerektirir. Normal olarak günlük olarak yıkanmaları gerekir, çünkü bakteriyel problemleri olasılığı vardır. Ayrıca, düzenli olarak sağlık kontrolü de yapılmalıdır. Bunlara ek olarak, güçlü genetik geçerliliği nedeniyle Sfenks kedisi ırkı sürekli olarak izlenmelidir, aksi takdirde türlerinin kalitesi bozulabilir.

Sfenks kedisi, nazik ve arkadaş canlılar olarak kabul edilir. Ailenin her üyesine yakın bağlanır ve genellikle eve barış içinde konaklamaktan hoşlanır. Tek bir dezavantajı, yaramaz hallerinden dolayı, onların kedi gibi özellikleri gösterdiği bir gerçektir. Sfenks kedisi özellikle oynarken çok çabuk hareket eder ve kısır olabilecek sonuçlar ortaya çıkarabilir.

Sfenks kedisi, moda çevrelerinin hayranıdır ve moda dünyasının bir parçası haline gelmiştir. Özellikle küçük versiyonları, sık sık pozlamak ve çamurlu oldukları sürece doktor kontrollerinden geçmek için moda katılımcıları tarafından sevilir. Farklı özellikleri, insanlara çok sevimli ve cazip gelir.
 

Gözde

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
39
2,442
83

İtibar Puanı:

Sfenks Kedisi, görünüşüyle özellikle meşhur Afrika kedisine benzer şekilde tasarlanmış büyük bir kedidir. Bununla birlikte, bu tür biraz daha soyut ve dekoratiftir. Fiziksel olarak, Sfenks'ler altıgen bir siperin üzerinde duran, etnik kedilere benzeyen dişi kedilere çok benzer. Boyları çoğunlukla 10 ile 12 inç arasındadır. Bunların kuyrukları güçlü ve uzundur ve bazen dörtlü tarafından sıkıca sarılır. Bu türler de birkaç renkte bulunur. Bunlar arasında beyaz, krem gibi beyaz, koyu gri, pembe, mavi, sarı veya siyah olanlar bulunur. Bu türlerin çoğu küçük miktarda çok renkli saman veya benzeri ürünlerle dekore edilir.

Sfenks'ler yaşamlarının genelinde çok güçlüdür ve dikkatli seçilen dişilere çok iyi bir tür olarak kabul edilir. Bu türler çok sabırlı olmalarına rağmen, kanatlarını silahşor dohyan ve kirisci olarak kullanabilirler. Genel olarak, Sfenks kedileri problemleri azaltmak için çok eğitilebilir ve çok yağlı olmaktan çok uzun yaşamlar yaşayabilirler. Dişiler çok sosyal ve çok sevecen olabilir, ancak bu türler erkeklerin içgüdülerine tabidir. Çoğunlukla, Sfenks'ler kendi cinslerinden ve diğer türlerden dişiler ve dişileri sevmeye hazırdır, ancak dişilere karşı çekingen olabilir.

Sfenks Kedileri, daha rahat ortamlar isteyen kedilerdir. Bunların genellikle uzun süren ev hayatı istediği kanıtlanmıştır ve aynı zamanda hapishanelerde var olabilirler. Bu türler genellikle çok aktif olabilir ve çevredeki hareketleri izleyebilirler. Sfenks'ler bazen çok nazik ve infaz edilemez olarak adlandırılır. Bu türler kısa bir tüyleri olduğu için korunmasız bırakılmamalıdır.
 

Oktay

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
35
2,115
83

İtibar Puanı:

Sfenks, Mısır'da kedilerin özel bir türüdür. Kedilerin kahverengi veya kırmızı-kahverengi mavisi olarak siyah, beyaz veya gri rengindeki kuru püsküllü tüyleri mevcuttur. Sfenks kedisinin yüzü, dişi, boyun ve arka ayakları özellikle uzun ve püsküllüdür. Vücutları ise kısa ve düzgündür. Genellikle Feline-Panthera gibi kedi türleri ile karıştırılmazlar çünkü bu türde daha çok yuvarlak yüz hatları vardır.

Sfenks kedisinin en önemli özelliği, güçlü törensel anıtlarını simgeler. Mısır inanışına göre, bu özel ırka sahip kediler uzun süre kutsal milletle bağlantılıydı ve çok eski zamanlardan beri birçok Mısırlı tarafından önemli semboller olarak kullanılıyordu.

Sfenks kedisi genellikle, evde yaşayan bir sevgiliden çok, özellikle mabetlerde yaşayan ve tapınakların sembolü, Kuzey Afrika'nın en eski kültürlerinden biri olan Mısır'da kutsal bir varlık olarak kabul edilmektedir.

Teoriye göre, Sfenks kedisi sadece Mısır'da bulunur, ancak bu teori, onların Kuzey Afrika'da tanınan başka türlerin kökeni hakkında çelişiyor. Mısırlılar tarafından göğüs altına sarılıp taşınan ve hediye fikri bitkiliyken güney ülkelerinde küçük cüce türleri ve hatta mini kediler de mevcuttur ve bunlar tutulabilir. Bununla birlikte, Sfenks kedisi çoğunlukla çok kavisli gözleri ve güçlü, yuvarlak yüz hatlarıyla tanınan tek tür olarak kalmıştır.

Genellikle dost canlısı, çekingen ve oyuncu olarak tanımlanırlar. Sfenks kedisi çoğunlukla üç ila yedi yaş arasındaki kedinin anne veya babasının sakin arkadaşları olarak hizmet eden çok uzun yaşayan hayvanlardır.

Sfenks kediler çok istekli ve sessizdir. Genel olarak zavallı ya da havalı bir havayla yaşarlar. Oyuncular ve onlarla aynı uzun zamandan beri birlikte olan insanlar için mükemmel bir arkadaş olabilirler.

Kabak, lahana, patates ve lifli tahıllar sfenks kedisinin tercih ettiği yiyecekler arasındadır. Ancak protein kaynakları veya şekerli yiyecekleri yemeyi sevmezler, bu nedenle çok titiz beslendirilmeleri gerekir. Bununla birlikte, ılımlı ortamlarda ve tamamen sağlıklı beslenme düzeninde tutulmaları gerekir.

Sfenks kedilerinin unutulmaz zarafeti ve sahip olmak için onlara binlerce yıl boyunca gücü yetmiştir. Bu özel türe sahip olan herkes için onların korunması ve değerli sahip olmaları gerekir.
 

İlkay

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
38
2,608
83

İtibar Puanı:

Sfenks kedisi, özel bir kedi ırkıdır ve Mısır'da yaygın olarak bulunur. Bu kediler, Afrika'nın güneyindeki ülkelerden Sfenks hükümdarlarının geleneksel simgelerinden alınmıştır. Toplumsal sembolik anlamı olan bu ırk, başkaları tarafından saygı gösterdiği kadar, sevgili müşterisi tarafından da sevilebilir.

Sfenks kedisi, geleneksel Mısırlı egzotik kedilerden ayrılır, çünkü özgün renkleri ve egzotik fiziksel özellikleri vardır. Bu kediler, geleneksel Mısır kaşıklarından daha uzun boylu ve uzun burunluydu. Bunların düz bir kafa şeklinde ve çok sayıda tüyleri olduğu gibi, vücut kıllarının işlenmesi hatlarında ortaya çıkan hafif hareketli ve iyi tasarlanmış bir görünüme sahiptir. Kediler, genellikle vejeteryan olan Yesim ve bronz renginde olmasıyla tanınır.

Sfenks kedileri, Mısır'ın arkeolojik kanıtlarından çok uzun zaman önce yaşamış olan köpeklerden ayrılır. Sfenks kedileri, sadece köpeklerin estetik özelliklerine işlenmesiyle değil, aynı zamanda fiziksel özelliklerine de işlenmesiyle de tanınır. Bazıları, gövde kıllarının aynı zamanda bir tüyleri olan uzun kollarda tüyler olan veya bir gövde şeklindeki tüyler olan bir sfenks kedisi bulabilir. Bu kedilerin çok yüksek seviyede bağlı olmalarının yanı sıra, yatıştırıcı ve sadık bir köpek olarak kabul edilir.

Sfenks kedisi, sahibine özel ilgisi ve özel bağlılığı sayesinde, cömert görünümlü bir koşullanma durumu içinde uyumu kolaydır. Ancak, gürültülerden veya çok fazla kalabalıktan korkabilirler ve bazı sosyal durumlardan kaçınabilirler. Bununla birlikte, eğer güveni kazanılırsa, bu ırk kediler oldukça sosyal olabilecek arkadaşlarımız olabilir.
 

Hacer

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
29
1,669
78

İtibar Puanı:

Sfenks kedisi, dünyanın en ilginç ve cici kedi cinslerinden biridir. Bunlar kedi ile aslan arasında bir melezdir ve normal kedilere göre daha büyük ve daha fazla oranda hareketli yapılara sahiptir. Benim favorim, açık sarı ve siyah renkleri bulunan kübik bir sfenks kedisidir.

Sfenks kedisi, İslami gelenekte korunan bir kedi cinsidir ve sürekli bir arayış içerisindedir. Egipten gelen Türkçe "sfenks" terimi, antik Mısır'daki yeni kaplumbağa veya adı kabarcık olan gömlek taşıyana verilen isim olarak bilinir. Planlanan etkinlikler gereği, üreme fırsatları ve genetik olarak sfenks kedilerin tutulması, bu kedilerin artık Avrupa ve ABD'de sıkıca tanınan bir kedi cinsi haline gelmesine neden oldu.

Sfenksler, çok yüksek seviyelerde eğitim alamaya müsait ve çok çalışkan canlılar olarak bilinmektedir. Sfenksler sık sık seviye düzeyi yüksek eğitim alabileceğiniz en akıllı kedi cinsleri arasında yer almaktadır. Ayrıca, konuşma melekeleri de kendilerinden beklenenler arasındadır. Sfenks kedileri, sevimli, zekilikleri ve ayrıcalıklarıyla birçok aile tarafından çok seviliyor.

Neyse ki, çok iyi bakım alan sfenks kedileri, genellikle yaklaşık olarak 12 yaşında yaşamlarını tamamlayabiliyor ve kendilerine düzgün bir yaşam sağlandığı sürece ile aralıksız 12 yıl boyunca sağlıklı bir seviyede olabilirler. Aynı zamanda sağlıklarının korunmasına yardımcı olabilecek aşılamalar önerilmektedir.

Kişisel olarak, ben bazı sfenks kedilerinin kendi aralarında konuşabildiğini düşünüyorum. Bence Sfenks'ler çok muhabbet ve neşeli kedilerdir. Her hareketlerinde bir şeyler öğretiyorlar ve sizlere birçok sevimli anınızı yaşatıyorlar. Sevgi ve eğitimle, Sfenks kedileri, sevilen bir ev arkadaşı olarak yaşamlarınızda yer alabilecek o kadar fazla şey öğreteceklerdir ki!
 

CerenCeyhan

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
7 Ara 2019
28
6,464
78

İtibar Puanı:

Sfenks kedisi, orijinal adıyla sfinks, evcilleştirilmiş ve geliştirilmiş bir tür kedi astı. Sfinks kedileri domuz köpek ile çiftleştirilerek yaratılmıştır ve ciltlerindeki kıllarının hemen hiç olmamanın tadını çıkarıyorlar. Bu kedilerin görünümleri leopar ve kaplan kedileri ile kıyaslandığında dikkat çekici bir özelliği vardır - belirgin bir tüy yoktur.

Sfenks kedileri orta ile büyük olmak üzere iki büyük boyutu vardır. Oralarda bulunan kediler, etrafınızdaki evcil hayvan dükkanının çoğunda mevcuttur. Bu kediler aynı zamanda fotogenik ve tam anlamıyla eşsiz dekorasyonlar oluşturmak için çok uygun bir tür olarak görev yapmaktadırlar.

Sfenks kedisinde olmasaydı sesleri ise diğer tüm kediler gibi tıslar, miyavlar ve ronronlar. Bununla birlikte artık tipik kedi tıslarıyla değil de ses aralıklarıyla açık bir tıslama çıkarmaktadırlar.

Sfenks kedileri alışıldık kedi davranışlarına sahip değillerdir; bu, konuşmaya çalışmalarından başlayarak, dokunmayı ve birkaç çeşit severek kabullenme sonucuna odaklanacak olan çok kibar bir türdür. Sfinks kedilerinin sesindeki nispeten alacalı ses hoşa gider. Her ne kadar çok kibar olsalar da, bunlar, bir kedi gibi, kendi özgürlüklerini isterler, böylece "havlayarak" sabırsızlıklarını belirtirler.

Sfenks kedileri diğer kedilerden daha fazla zaman isterler. Bu tür kediler arkadaşlıklarını keskin koku algılama duyularıyla gösterirler. Ayrıca bu kedilerin çapraz karakterleri vardır ve size kendi başlarıyla birlikte gelmek için sabırsızlanacaklar.

Sfenks kedileri sağlıklı bir sürece sahiptir, ancak çoğu kediden daha fazla çabalamanız gereken iyi bakım çözümlerine sahiptir. Bu tür kedilerin bakımları daha fazla katılıma ihtiyaç duyar. Sfenks kedileri aynı zamanda egzersiz ister - çünkü bu kediler, özellikle glikojen deposu bakımından zengin kanakara yüzdükleri zaman doymayacaklar. Sfenks kedileri için uygun bir egzersiz, dört ayaklar üstünden yürüyerek diş etlerini temizlemeleri için size has bir egzersiz programı oluşturmak olacaktır.
 

Semra

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
31
2,089
83

İtibar Puanı:

Sfenks kedisi bir Afrika ev kedisi ırkı olup, Mısır tarafından geliştirilmiştir. Günümüzde sfenks kedileri çok hâkim olan ve popülerliğini artıran bir tür olmaktadır.

Sfenks kedileri Mısır'da hanedanlıkların simgesi olarak görülür ve antik Mısır'da hanedanının gücünü sembolize eden ve tarumlarının gücünü temsil eden hayvanlar olarak kullanılır. Mısır mitolojik olaylarında sıklıkla kullanılan bu kediler, kendileri gibi özel konumları olanlar tarafından sahiplenilirsin.

Sfenks kedileri sadece güzel görünüşleri ile değil, davranışları ile de dikkat çeker. Sfenks kedileri çekim insanlarının güvendiği ve arkadaşça bir türdür ve yakın ilişkiler kurmaktan hoşlanır. Ayrıca, bu kediler ağırlıklarına göre oldukça hareketlidir ve neşeli tavırlarla dikkat çeker.

Sfenks kedilerinin fiziksel özellikleri arasında kısa kuyruk, yuvarlak yüz, kalabalık tüyler ve sarımsı renkler bulunur. Bunların yanında bu kedilerin ağızlarının çene kısmındaki özgün tüyleri de onlara anında tanınabilirlik kazandırır.

Sfenks kedileri deneyimli kedi yetiştiricisi olmadan da yetiştirilebilmektedir. Buraya kadar bahsettiğimiz tüm özellikleri ile sfenks kedileri popüler bir çeşit olmaktadır. Bu kedilerin bakımları için temel kuralları kısaca özetleyecek olursak; bu kedilere hareketli ortamlarda çok iyi sağlam bir bakım yapmak, beslemek, tımar yapmak ve sık sık tırpanlamak gerekmektedir.

Bu nedenle, bu ev cicisi türünün bakımı için bazı zorlukları olacaktır. Sfenks kedileri genelde uyumlu ve güvenilir hayvanlardır. Fakat, onların korunması ve rahatının sağlanması için sağlıklı ilişkiler kurmaya ve her sfenks kedisi için kişiye özel önlemler almaya mecburuz.
 

Nazan

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
29
1,866
78

İtibar Puanı:

Sfenks kedisi, dünyanın en seçkin kedilerinden biridir. Bu asil ırk, Mısır'da İskenderiye'de bulunan Sfenks Mabeti'nde bulunan ilk sfenks heykeli üzerinde bulundu. Bu kediler, antik Mısır'da kraliyet ailesinin mülklerinde desteklendi ve çok arzulanırdı.

Bugün, Sfenks kedisi yetiştiriciliği, kedi sevenlerin meşguliyetinin bir parçası olmasının yanı sıra, Mısır ayinleri için de kutsal bir ırk olarak kabul edilmektedir. Sfenksler, anormal uzunlukta, beşgen şekilli omuz ve kaburga kemikleri, pamukçuk gibi cilt özellikleri ve değişik ayın ışıltıları ile kendilerini göstermektedir.

Sfenksler Güneydoğu Asya'nın çeşitli dişi kedileriyle karıştırılarak, Güney Asya Coon kedisi oluşturur. Kediler, az miktarda saç, çok kalın pelüş, uzun vücut gibi özellikleri nedeniyle, diğer tüm kedi ırklarından çok daha iyi bir seçenek olabilirler.

Sfenks kedileri çok sosyal canlılardır ve sahipleri onlarla mükemmel bir şekilde uyum sağlayabilirler. Ev ortamı için idealdirler çünkü güvenilir ve sadıktırlar. Aynı zamanda, bu terbiye edilmiş huyları sayesinde uygun temizlik anlayışına yöneliktirler.

Sfenks kedileri hapşırma olasılıkları daha azdır çünkü onlar hapşırmazlar. Ne yazık ki, diğer tüm kedi ırklarına farklı olarak, gürültülü ve baskın kediler değildir. Yine de, bazı sahipler onları güvenilir, özgür zihinli ve kolay öğrenen bir kedi olarak kabul eder.

Sfenks kedileri sağlık açısından dayanıklıdırlar ancak dikkatli bir şekilde bakım gerektirirler ve dengesiz beslenme ile bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Sağlık sorunları arasında uzunlukta örnek olarak sindirim sistemi sorunları, tabanızıllık gibi durumlar olabilir.

Son olarak, Sfenks kedisi, büyük bir yuva oyuncak olarak veya sadık ev arkadaşı olarak isteniyorsa, dikkatli bir selection yeterli olacaktır. Sağlıklı, eğitimli ve tüylü bir Sfenks kedisi evinize hoş geldin demek için çok eğlenceli bir zaman olacaktır.
 

Esin

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
38
1,906
83

İtibar Puanı:

Sfenks kedisi, muhtemelen Afrika'dan çıkmış ya da oraya getirilmiş bir kedi türü. Genellikle, basit ama zorlu kedilerdir ve gür saçlarının - genellikle dik ve hacimli burnu nedeniyle - onlara benzersiz bir görünüm verir.

Sfenks ile iliši köken olarak Antik Mısır'a kadar dayanır. Greko-Romen kaynakları, Sfenks kedilerinden bahsetmekte ve bunların özel olarak değerli olduğunu göstermektedir. Bu kediler, Mısır kültüründe onlara ithaf edilen Basmikallife adlı tapınağa sunulmuşlardır. Günümüzde, sfenks kedileri yalnızca titiz ve sevecen bir bakımı gerektirerek tutulur.

Sfenks kediler, arkadaş canlısı ve sevecen kedilerdir. Çok enerjikler ve hareketli bir yaşam tarzı tutarlar; bu nedenle onlara düzenli aktivite, çeşitli jestler ve canlı oyuncaklar sağlamak önemlidir. Beyin ve vücut egzersizi onların akıllı olduklarını kanıtlar ve onlara eğlenceli bir hayat sunar.

Sfenks kedileri süpersavar olarak tanımlanan gür saçlara sahiptir ve iyi bir bakım gerektirir. Düzenli taramalar kedilerin saçlarının gürlük ve parlaklık düzeyini korumasına yardımcı olur; aynı zamanda, kedinin alerjik reaksiyonlara sahip olmamasını da sağlar. Sfenks kedileri normal kedi tüyleri gibi yerden toplamalıdır; ancak, kedinin dişlerini temizleyen özel bir fırça ve diş macunu kullanmak iyi olacaktır. Güçlü kokuya sahip ürünlerden uzak durulmalıdır.

Sfenks kedilerinin sağlık sorunları ortalama kedi türlerinin sağlık sorunlarına benzerlik gösterir. Ancak, bu kedilerin helezon bacakları olması nedeniyle artmış açık diz görülebilir; ayrıca cilt problemleri, obezite, kemik hastalıkları ve eklem hastalıkları da görülebilir. Bir sfenks kedisi almadan önce, sağlık kontrolü ve aşı takibinin canlı olarak halledilebileceği bir veteriner muayene olması önerilir.
 
Geri
Üst Alt