Spot Mobilya Ne Demek

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 3 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    3

Sevda Yılmaz

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
5 Mar 2020
148
47,027
93

İtibar Puanı:

 

Tendü

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
2 Ağu 2019
29
7,798
78

İtibar Puanı:

Spot eşya genelde ikinci el eşya ile karıştırılır ancak gerçekte bunlar birbirinden çok farklı kavramlardır. Eski eşya adı üzerinde 50 yılın üzerinde geçmişi olan eşyalar için kullanılan bir kavramdır. İkinci el eşya ise belli bir müddet kullanılmış, eşi veya benzerine her yerde rastlanılan eşyalara verilen addır.
:love: :love: (y)
 

Canan Mobilya

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
17 Ara 2019
5
1,031
78
İstanbul

İtibar Puanı:

spot koltuk takımları internet dünyasında fazlaca aranan bir kelimedir. spot koltuk takımları denilince insanların aklına ilk gelen şey, ucuz koltuk takımlarıdır. spot koltuk takımı genelde bekarlar, öğrenciler ve kalabalık olmayan aileler tarafından tercih edilir. neden mi ? çünkü spot koltuk takımı dediğimiz ürünler öyle kaliteli ürünler değildir. sağda solda yaptırılan ve sokak aralarında spotçular tarafından satılan dandik koltuk takımlarıdır bunlar.

büyük şehirlere okumaya gelen talebeler kendine spot ya da ikinci el koltuk takımı bakarlar. neden ? çünkü bu talebeler bir kaç sene kalacaktır tuttukları evlerde daha sonra okul bittiğinde memleketlerine dönecekler ya da başka yerlere gideceklerdir. işte bu bakımdan fazla kaliteli olmayan, genelde fiyatı cazip spot koltuk takımlarını satın alarak bunları kullanmaya başlarlar.

spot koltuk takımları neden kaliteli değildir ?
çünkü piyasada üretilirler. standart dışı üretime tabi oldukları için uydur kaydır bir şekilde hazırlanarak hemen satışa sunulurlar. ama görünüşleri cafcaflıdır. albenisi vardır fakat kalite olarak 5 para etmez. kuralsız ve standartlara uymadan üretildikleri için kullanım aşamasında büyük sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

ben bir arkadaşımın spotçulardan spot koltuk takımını satın aldığını ve daha arabaya yüklerken elinde kaldığını bilirim. yani demem o ki spot koltuk takımlarına fazla güvenmeyin

şu olabilir ama;

kurumsal bir markanın defolu ürünleri vardır. bu marka, söz konusu mobilyaları ucuz fiyata elinden çıkartmak için spota verebilir ve bunları da satarken defolu mobilya diye satarlar. çünkü insanlar tarafından bilinen ve saygı gören bir mobilya markası kusurlu ürünlerini piyasaya “sıfır” diye süremez. çünkü bunun çok büyük bedelleri olabilir.

spot koltuk takımları nerede satılır ?
spot koltuk takımı satın alacaksanız spotçular çarşısına gitmelisiniz. benim size tavsiyem yenibosna spotçular çarşısıdır. metrobüse bindiğinizde yenibosna durağında inin ve 5 dakika yürüyün. sözüne ettiğim yerde bir sürü spot mobilya satan dükkan göreceksiniz. bu arada şunu da söylemekte fayda var, ben burada piyasada satılan bütün spot koltuk takımlarının dandik olduğunu iddia etmiyorum.aralarında kaliteli ve sağlam olanları vardır ama bunlarda spot koltuk takımı değildir yani fiyatları normal koltuk takımları gibidir.

yenibosna spotçular çarşısına gitmek istemeyen o zaman topkapı spotçular çarşısına bakabilir. topkapı da spotçular vardır ancak topkapı daha çok ikinci el ağırlıklı ürün satar ama yenibosna da bol miktarda “sıfır” diye tabir edilen kullanılmamış ürün satılır. anadolu yakasında ise ümraniye ve küçükyalı spotçular çarşısında aradığınızı bulabilirsiniz.

spot koltuk takımı satın alsam nakliyesini nasıl yapabilirim ?
bu soruya en mantıklı cevabı koltuğu satın aldığınız dükkan sahibi verir. zira gittiğiniz spotçular çarşısında nakliyecilerde vardır ancak o anda boş da nakliyeci bulabilir misiniz bilemem. ben sizin yerinizde olsam önce gider koltuk takımını beğenirim daha sonra dışarıdan bir yerden bir nakliyeci ayarlayarak öyle giderim. ha bu arada belki ürünü satın aldığınız yer size ücretsiz nakliye hizmeti sunabilir. bu hizmeti dükkan sahibinden ısrarla istemelisiniz. genelde spotçuların kendilerine ait kamyonları bulunur.

bilgiyorumlar.com
🙏 🙏 🙏 👏
 

MT 

Keşfetmek İçin İçeriği Oku
Moderator
30 Kas 2019
29,147
673,346
113

İtibar Puanı:

"Spot mobilya" terimi, genellikle bir mağazanın veya satıcının stoklarında fazla kalan, sergilenen veya depolanan ürünleri belirtir. Bu mobilyalar showroomlarda veya mağaza içinde sergilenmiş, müşterilere satışa sunulmuş ancak belirli bir süre boyunca satılamamış veya yeni koleksiyonlara yer açmak amacıyla indirime girmiş mobilyalardır.
Spot mobilya, genellikle belirli bir döneme özgü olarak indirimli fiyatlarla satışa sunulan ürünlerdir. Bu mobilyalar genellikle mağaza içinde sergilenmiş ve müşteriler tarafından gözden geçirilmiş olabilir. İndirimli fiyatlar, müşterilere uygun fiyatlarla kaliteli mobilyalar edinme fırsatı sunar.
Bu terim bazen ikinci el veya kullanılmış mobilyalar için de kullanılabilir, ancak genellikle yeni ve kullanılmamış ürünlerin stoklardan temizlenmesiyle ilgili bir satış stratejisini ifade eder. Bu tür indirimler genellikle belirli bir süreyle sınırlıdır ve stoklarla sınırlıdır, bu nedenle müşterilerin erken davranmaları önerilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt