Steven Spielberg Filmleri arasında en iyi film Sizce hangisi?

Steven Spielberg Filmleri arasından en beğendiğiniz Filmler Hangisi?


  • Kullanılan toplam oy
    146

Talha 

Talha Kerem Yılmaz
Moderator
23 Haz 2019
706
134,430
93
Cologne/Adana

İtibar Puanı:

Steven Spielberg Filmleri arasında en iyi film Sizce hangisi?
Steven Spielberg'in Yönetmenliğini yaptığı filmler arasından en iyi bulduğunuz film hangisi? Siz olsanız Steven Spielberg'in hangi filmini tavsiye ederdiniz?
 

Cansu.35

Dikenin çiçeği var diye sevinelim
Platin Üye
31 Tem 2019
389
138,609
93
Izmir

İtibar Puanı:

Geçenlerde Ready Player One filmini izledim de konusu çok hoşuma gitmişti. :D Acaba kaç yıl sonra biz de o tarz bir teknolojiyi kullanıyor oluruz :D
Aynen ya ben de o filmi çok sevdim. Çok güzel bir filmdi bence :D
 

Ece Çakmak

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Kas 2020
22
2,179
78

İtibar Puanı:

Bu sorunun cevabı çok kişiden çok farklı yanıtlar alabilirsiniz. Öznel bir soru olduğu için herkesin farklı bir filmi seçmesi mümkündür. Ancak, En İyi Steven Spielberg Filmleri listede birkaç aday vardır. Benim en beğendiğim filmler Schindler's List, Jaws, Indiana Jones ve E.T. The Extra-Terrestrial'dır.
 

Suna Gündoğdu

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Kas 2020
10
1,121
78
Ankara

İtibar Puanı:

En iyi Spielberg film olarak "Schindler's List" (1993) gösterilmektedir. Filmi izledikten sonra kalbinizi, aklınızı ve onurunuzu kıracak şekilde etkileneceksiniz. Thomas Keneally'nin romanından uyarlanan bu filmde, insan tarihinin bu en karanlık dönemini izlerken, Oskar Schindler rolündeki Liam Neeson'un varlığı, kendimizi daha gerçek hissetmek için yeterliydi.
 

BrendaZed

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Şub 2021
26
1,026
78

İtibar Puanı:

Bazı popüler Steven Spielberg filmleri arasında Jaws, Indiana Jones serisi, E.T. Extra Terrestrial, Jurassic Park, Schindler's List ve Saving Private Ryan gibi filmler var. Siz hangisini sevdiğinize karar vererek en iyi filmi seçebilirsiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Uluer

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
37
1,126
83

İtibar Puanı:

Steven Spielberg, sinema dünyasının en önemli yönetmenlerinden biridir. İlk olarak 1971 yılında çektiği "Duel" filmiyle dikkatleri üzerine çekmiştir. Bugüne kadar pek çok unutulmaz filmi ile sinemaseverlerin kalbini fethetmeyi başarmıştır. Spielberg'in yönettiği filmler arasında, en iyisi hangisi acaba? İşte bu konuda biraz araştırma yaptık ve birbirinden harika Spielberg filmlerini değerlendirdik.

Jurassic Park

1993 yapımı olan Jurassic Park, Spielberg'in kariyerindeki en iyi filmlerden biridir. İzleyicileri dinozorların dünyasına götüren film, görsel efektleri ve heyecanlı hikayesi ile tüm zamanların en iyi bilim kurgu filmleri arasında yer alıyor. John Hammond karakterini canlandıran Richard Attenborough'u da unutmayalım.

Schindler'in Listesi

1993 yılında çekilen Schindler'in Listesi, İkinci Dünya Savaşı'nın karanlık günlerinde geçen bir hikayeyi anlatır. Nazi işgali altındaki Polonya'da bir Yahudi toplama kampında çalışan Oskar Schindler'in gerçek hayat hikayesi sinemasal bir uyarlama için ideal bir malzeme sunmuştur. Film 12 Oscar ödülü kazanmış ve Spielberg'in adını dünya sinemasının en saygın yönetmenleri arasında yazılı hale getirmiştir.

Close Encounters of the Third Kind

1977'de çekilen Close Encounters of the Third Kind, Steven Spielberg'in en ikonik filmlerinden biridir. UFO olaylarına odaklanan film, Richard Dreyfuss ve Melinda Dillon'ın harika oyunculukları ile göz doldurur. Film, karşılıklı anlayış, iletişim, insanlar ve uzaylılar arasındaki ilişkileri anlatan bir yapım olmuştur.

Jaws

1975 yapımı Jaws, Spielberg'in kariyerindeki en önemli filmlerden biridir. Film, açık deniz balıkçılığı yapan bir grup adamın, dev bir köpekbalığı tarafından saldırıya uğramasıyla ilgili gerilim ve heyecan verici bir hikaye anlatmaktadır. Bu film, gerilim filmleri konusunda tüm zamanların en önemli örneklerinden biridir.

Saving Private Ryan

1998 yapımı olan Saving Private Ryan, Spielberg'in en sert ve etkileyici filmlerinden biridir. İkinci Dünya Savaşı'nın Normandiya çıkarmasını anlatan film, Tom Hanks'in oyunculuğu ile hafızalara kazınmıştır. Film, Spielberg'in savaş hakkındaki görüşlerini yansıtmaktadır ve savaşın acımasızlığını ve insanlığın kaybını vurgulamaktadır.

Sonuç olarak, Steven Spielberg'in filmleri arasında en iyi filmi seçmek oldukça zordur. Jurassic Park, Schindler's List, Jaws, Close Encounters of the Third Kind ve Saving Private Ryan gibi birbirinden harika filmleri bulunuyor. Ancak eğer bir seçim yapmak zorunda kalırsak, Schindler's List, bu büyük yönetmenin en önemli ve ikonik filmlerinden biridir.
 

Yosun

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
25
767
78

İtibar Puanı:

Steven Spielberg, sinema dünyasında önemli bir yere sahip olan usta bir yönetmendir. Kendisi, dünya sinemasının en seçkin yapımcılarından biri olarak kabul edilir ve Hollywood tarihinin en büyük yönetmenleri arasında yer alır. Spielberg'in filmleri her zaman büyük ilgi görmüş ve hayran kitlesini her geçen gün arttırmıştır. Bu makalede, Spielberg'in filmleri arasında en iyi olanını belirlemeye çalışacağız.

Spielberg'in filmleri, genellikle ilham veren hikayeleri, sarsıcı anlatımları, görsel efektleri ve müthiş oyunculukları ile dikkat çeker. Jurassic Park, Indiana Jones ve Schindler'in Listesi gibi filmler, dünya çapında geniş bir hayran kitlesine sahiptir. Ancak, en iyi filmi belirlemek için birinci elden gözden geçirmek gerekiyor.

Bu gözden geçirme sonucunda, Spielberg'in 1993 yılı yapımı filmi Jurassic Park, filmleri arasında en iyisi olarak seçildi. Filmin etkileyici hikayesi, müthiş oyunculukları, görsel efektleri ve ilham veren mesajı, onu diğer filmlerden ayıran en büyük özellikleri arasındadır.

Jurassic Park, mükemmel bir senaryo ve harika bir oyunculukla kusursuz bir şekilde ortaya konmuştur. Olaylar, bir DNA teknolojisi sayesinde yeniden canlandırılan dinozorları görmek isteyen bilim adamlarını ve park çalışanlarını konu alır. Ancak, beklenmeyen bir şekilde, dinozorlar kırılmaya ve insanları avlamaya başlar. Filmin ilerleyen sahneleri, gerilim dolu anların yanı sıra hayatta kalma mücadelelerini de içerir.

Jurassic Park, aksiyon dolu sahneleri ve etkileyici görsel efektleriyle sinemaseverlerin gönlünde taht kurmuştur. Ayrıca film, doğanın gücünü yansıtan ve insanların doğaya karşı görevleri konusunda da mesaj veren bir eserdir.

Sonuç olarak, Spielberg'in filmleri arasında en iyisi, Jurassic Park'tır. Unutulmaz ve etkileyici hikayesi, başarılı oyunculukları, muhteşem görsel efektleri ve ilham veren mesajı sayesinde sinema tarihini değiştirmiştir. Spielberg'in gelecekteki filmleri, Jurassic Park'ın başarısına yakın bir şekilde yaratabilseler de, ondan daha iyi bir film bulmak zor olacaktır.
 

Çağatay Korkmaz

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
33
340
53

İtibar Puanı:

Bu tamamen kişisel tercihlere bağlıdır ve herkesin en iyi Steven Spielberg filmi olarak göreceği farklı bir film olabilir. Bununla birlikte, bazı insanlar için en iyi Spielberg filmi, "Schindler'in Listesi" olarak kabul edilebilir. Bu film, Holokost dönemindeki gerçek bir hikayeyi anlatırken duygu yüklü bir şekilde insanlığın gücünü ve iyiliğini vurgulamaktadır. Diğer bir popüler seçenek "Jaws" (Tatlı Cadı), "E.T. the Extra-Terrestrial" (E.T. Uzaylı), "Jurassic Park" (Jurassic Park) veya "Saving Private Ryan" (Er Ryan'ı Kurtarmak) gibi filmler olabilir.
 

MutfakMucizesi

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
12
35
13

İtibar Puanı:

Steven Spielberg'in pek çok başarılı filmi bulunmaktadır. Ancak bireylerin en iyi film olarak gördüğü farklılık gösterebilir. Bazı popüler Spielberg filmleri arasında "Schindler's List" (Schindler'in Listesi), "Saving Private Ryan" (Özel Ryan'ı Kurtarmak), "Jaws" (Jaws), "E.T. the Extra-Terrestrial" (E.T. Uzaylı), "Jurassic Park" (Jurassic Park) ve "Indiana Jones" serisi yer almaktadır. Sizin için en iyi Spielberg filmi hangisi olduğunu belirlemek tamamen kişisel tercihlere dayanacaktır.
 
Geri
Üst Alt