Bilgi Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Paylaşımı Beğendiniz mi?

  • Evet

    Oy: 195 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    195

Talha 

Talha Kerem Yılmaz
Moderator
23 Haz 2019
706
134,430
93
Cologne/Adana

İtibar Puanı:

Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Televizyon-Alirken-Nelere-Dikkat-Edilmelidir.jpg
Televizyonu En Çok Kullanmak istediğiniz Alan Hangisi?
Alacağınız Televizyonu daha çok film izlemek için alacak iseniz o zaman görüntü kalitesini televizyon seçerken en önemli kriter olarak belirlemelisiniz. Güzel bir görüntü kalitesi yakalayabilmek için günümüz şartlarına göre UHD veya OLED gibi teknolojilere sahip televizyon modellerine öncelik vermeniz gerekir.

Televizyonunuzu mesleki işlerinizi de halletmek için kullanmayı düşünüyorsanız o zaman kablosuz bağlantı özelliği olan bir televizyon tercih etmelisiniz. Bu şekilde televizyonunuzu bir bilgisayar gibi kullanma imkanına sahip olabilirsiniz.

Uydu Kanallarında Dizi veya Belgesel gibi programlar seyretmek gibi bir düşünceniz varsa o zaman Uydu Alıcısı televizyona entegre olan bir Model seçmelisiniz.


Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Tüm isteklerinizi karşılayabilecek bir Televizyon bulmak için dikkate almanız gereken birkaç özellik var. Bu özelliklerden ilki ise LED, OLED ve QLED Ekran Modellerinden hangi Ekran modelini almak istediğinize karar vermelisiniz.

LED TV: Günümüzde en çok satılan Televizyonlardan bir tanesi LED TV’ler. LED TV’ler Aydınlatmayı görüntü panelinin içerisinde bulunan LED’ler ile yapmaktadır. Bu şekilde Yüksek oranda enerji tasarrufu sağlanmakta.

OLED TV: En Pahalı Televizyonlar genellikle OLED TV’ler oluyor. Sahip oldukları teknolojiler sayesinde en üst seviyede renk doğruluğu, Kontrast Yüksekliği ve geniş izleme açısı sunuyor OLED TV’ler. Özellikle de çok ince bir yapısının olması da ayrıca bir dikkat çeken özelliklerinden.

QLED TV: Çok Gerçeki ve canlı renklere ulaşmak isteyenlerin tercihi QLED TV’ler oluyor. Renklerin çok üst düzey bir kalitede soluklaşmadan görünmesini sağlıyor. Renk Derinliği, parlaklığı, canlılık ve gerçeklik gibi kriterlerde çok üst düzer bir performans sergiliyor.


Televizyonun Çözünürlüğü Kaç Olmalıdır?
Televizyon-Cozunurlukleri.jpg

Televizyon alırken dikkat etmeniz gereken diğer bir konu ise ekran çözünürlüğü olmalıdır. Teknolojinin çok hızlı bir şekilde gelişmesi ile görüntü kalitesi de her geçen gün daha da kaliteleşmektedir. Şimdi Full HD mi, 4K ve 8K çözünürlükler ne anlama geliyor tam olarak onları bir inceleyelim.

HD ekran: Küçük Televizyonlarda daha sık HD Teknolojisi görülmektedir. HD Ekranlar 720 Piksel Ekran çözünürlüğünü temsil etmekte.

Full HD ekran: HD den sonra bir tık daha iyi ekran çözünürlüğüne sahip olan Televizyonlar oluyor. FULLHD 1080 Piksel Çözünürlüğü temsil etmektedir.

4K UHD: Şuan piyasada en iyi çözünürlüğü sunanlardan bir tanesini temsil etmektedir 4K. 1080 piksel çözünürlüğe sahip bir televizyona göre 4 kat daha fazla piksele ulaşarak çok daha üst bir görüntü kalitesine ve netliğine ulaşıyor.

8K UHD: 8K Ultra HD Çözünürlük ise şuan en yüksek çözünürlüğü veren Televizyonlar olarak geçmektedir. 4K bir televizyona göre de dört kat daha fazla piksele sahiptir. Full HD televizyonlara göre de 16 kat daha fazla piksele sahiptir. Günümüzde ise Televizyonlarda 8K UHD’den daha yüksek bir çözünürlüğe sahip bir ekran yok.


Televizyonun Ekran Boyutu En Fazla Ne Kadar olmalıdır?
Televizyonlarda-Ekran-Boyutu.jpg

Televizyon seyrederken gözleriniz ve boynunuz yorulmaması için televizyonun boyutu ve izleme mesafesine dikkat etmeniz gerekir. Alacağınız Televizyonun erkan inç değeri ne kadar ise 1,2 ile çarparsanız en ideal izleme mesafesini bulabilirsiniz. Örneğin 75 inç bir televizyon için 2,3 (90 inç) metre uzakta oturmak gerekir veya diyelim ki koltuğunuzu ile duvarınız arasında 100 inç mesafe var bu şekilde olunca ise 1,2 ye bölerek televizyonunuzun maksimum olabileceği ekran boyutunu öğrenebilirsiniz.Ya televizyonunuzu odaya göre ya da izleme mesafenizi televizyona göre ayarlamanız gerekir.


Televizyonda Hangi Bağlantı Türleri Olmalı?
Televizyon-Baglanti-Girisleri.jpg

Kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda hangi bağlantı türlerini desteklemesi gerekiyor ise onları da incelemeniz gerekir. Özellikle görüntü aktarımı için kullanılan HDMI desteği olmazsa olmazlardan günümüz şartlarında en çok kullanılan bağlantı türlerinden bir tanesidir. En çok kullanılan diğer bir bağlantı türü ise USB portu. USB Portu sayesinde Flash belleğinizde bulunan Filmlerinizi, dizilerinizi, müziklerinizi ve resimlerinizi sorunsuz bir şekilde televizyonunuza aktarabilirsiniz. İhtiyaçlarınız doğrultusunda da VGA, DVI, SCART ve Optik Ses girişinin olup olmadığına da bakabilirsiniz.

Televizyonun Garantisi Hakkında?
Televizyonlar elektronik cihazlar olduğundan bozulması durumlarından çok fazla maddi yük oluşturabilmektedir. Bu sebeple alacağınız Televizyonun garanti süresinin ne kadar olduğunu ve neleri kapadığına da bakmanızı öneririm. Hatta garanti süresini uzatma gibi seçenekler var ise (Çok pahalı olmadığı sürece) ve sizin de imkanınız varsa garantinizi uzatmanızı önerebilirim.

Evet değerli forum üyelerimiz sizler için bu paylaşımımızda, Televizyon alırken nelere dikkat edilmelidir, en iyi televizyon hangisi, en iyi televizyon çözünürlüğü nasıl olmalı ve televizyon kullanım alanlarını incelemeye çalıştık. Ayrıca siz değerli kullanıcılarımızın yorumlarını dikkate alarak, TV alırken nelere dikkat etmelisiniz konusunda bilgiler vermeye çalıştık. Şimdi isterseniz televizyon markası seçiminize yardımcı olabilecek Televizyon tavsiyesi ile ilgili mükemmel bir paylaşım, sizlerin doğru bir tercih yapmasına yardımcı olacaktır. İyi forumlar. :ok:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

EceYılmaz33

Ne olursan ol gel!
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
5 Ağu 2019
347
116,170
93
İstanbul

İtibar Puanı:

Televizyon alırken dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır. Alınacak televizyon modelinin bütçeye, ihtiyaçlara veya kullanılacak ortama uygun olması gerektiğini unutmamak gerekiyor. Tüm bu faktörler dikkate alındığında aşağıdaki konularda da ayrıca önemli noktaların işaret edildiği gözlemlenecektir:

1. Ekran Boyutu: Televizyona alınacak ekran boyutu, kullanılacak odanın boyutuna göre seçilmelidir. Çok fazla ya da az ekran boyutu seçilmesi koşullar zaman zaman yansıyabilecek bir konum ortaya çıkartabilir.

2. Görüntü Kalitesi: Görüntü kalitesi, televizyon alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli konudur. Pratiklik, canlı renkler ve açık bigiler televizyonlar arasında aranacak özelliklerin başında gelmektedir.

3. Ekran Teknolojisi: Televizyonların ekran teknolojisinin, LCD, OLED ya da LED olarak seçilmesi gerekir. LCD ve OLED ekran teknolojilerinin görüntü kalitesi daha yüksek, ancak pahalıdır. LED ekran teknolojileri ise kullanılmak istenen ortamların fiyat aralığı gibi özellikler arasında aranacak bir tercih olacaktır.

4. Connectivity: Televizyon alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu, çeşitli cihazların televizyona bağlanmasının mümkün olup olmadığıdır. Her ne kadar HDMI veya USB bağlantısı aracılığıyla cihazların bağlanabilmesi mümkün olsa da, markaya veya modellere göre bu bağlantıların olup olmaması farklılık gösterebilir.

5. Garanti: Bir televizyon alırken garanti çok önemlidir. İlk ve son kullanıcı garantisi (1 yıl ilk öncelikli ve 2. yıl son kullanıcı garantisi) gibi çeşitli garanti seçenekleri arasından en uygun olan seçeneğin seçilmesi dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Bu dört nedenleri göz önünde bulundurarak, televizyon alırken dikkat edilecek kritik noktaların sıralandığı gözlemlenecektir. Ürünün satın alınmadan önce ayrıntılı bir tarama yapılması, gerekli bilgi edinilmesi ve talep yönlendirmelerin yazılı olarak alınması televizyon alım kararının daha isabetli olarak verilmesini sağlayacaktır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

FerideSancaktar

Tatlişkom
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
25 Tem 2019
340
112,294
93

İtibar Puanı:

Televizyon alırken, öncelikle, kolay ve anlaşılır bir kullanım arayüzü aramak için hangi markaların ve modellerin farklı haber kaynaklarından elde edebileceğiniz bilgileri kontrol etmek iyi bir başlangıçtır. Ayrıca, ekranın ne kadar büyük olduğu önemli bir karardır. Eğer televizyonu geniş alanlar için alıyorsanız, en az 42 inç veya daha büyük bir ekran almanız önerilir. Ayrıca, HDTV ve 4K gibi çözünürlükleri destekleyen televizyonların daha iyi görüntü kalitesi sağladığına dikkat etmekte yarar vardır.

Görüntü değerlendirmek için, farklı kaynaklarda deneme yapmanız önerilir. Ayrıca, televizyona gelen aksesuarların ve özelliklerin ne olduğunu da belirlemek için araştırmalar yapmak faydalı olacaktır. Örneğin, yaşam alanlarınızdaki diğer cihazlar ile bağlantıyı kolaylaştırmak için HDMI bağlantısını destekleyen televizyonları arayabilirsiniz. Ek olarak, uydu alıcısı, hoparlör ve ses sistemi, oyun konsolu ve dijital medya oynatıcısı bağlamak için televizyonun ne tür aksesuarlarla desteklediğini de araştırmalısınız.

Televizyon alırken evidentaryan yayınına ve grafik kalitesine de dikkat etmek gerekir. Eğer daha iyi ve temiz bir görüntü görüntülemek istiyorsanız, LED ve LCD arasından uygun olanı seçerek televizyon almanız önerilir.

Son olarak, televizyonun maliyeti de önemlidir. Mümkün olduğu kadar kaliteli bir cihaz almak için, farklı modelleri ve markaları karşılaştırarak en uygun fiyatı bulmak, gerekli aksesuarlarla birlikte bunu satın almak her zaman avantajlıdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Selin Gürsoy

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
13 May 2020
41
9,253
83

İtibar Puanı:

Televizyon satın almak veya değiştirmek birçok kişinin yapmayı planladığı bir şeydir. Evlerimizin vazgeçilmez olan bu aleti almak için belli kriterlere dikkat etmek zorundayız.

1. Ekran Boyutu: Markalardaki televizyonların çoğu aynı özellikleri taşıyor olabilir. Bazılarının daha küçük, bazılarının daha büyük ekranları vardır. Kişisel tercihinize bağlı olarak uygun televizyonu seçerek evinizin gereksinimini de karşılamalısınız. Dikkat edilmesi gereken başka bir husus; oturma odasının en büyük olan parçasının da televizyon olmasına izin veriyor olmasıdır.

2. Görüntü Kalitesi: Uygun bir görüntü kalitesi arayışındaysanız, çözünürlük ve renk çeşitliliği en önemli olan faktörlerdir. Her evin farklı gereksinimleri vardır, bu yüzden neyin size uygun olduğuna karar vermek için, daha fazla bilgi almanız gerekir. HDTV ve 4K televizyonlar, görüntü kalitelerinin en yüksek olduğu seçimlerdir.

3. Hafıza ve Çekirdek: Hafif ve yüksek kalitede görüntüler görmek istiyorsanız, işlemci çekirdekleri ve RAM belleklerine dikkat etmelisiniz. Ürünü kullanmak için planladığınız ve yaklaşık olarak onu kullanmayı düşündüğünüz faaliyetleri hesaba katın.

4. Ekran Çerçevesi: Yalnızca ekran çerçevesinin görünümünün kontrol edilmesi de çok önemlidir. Televizyon, evinizin mobilyaları ve mekanı ile uyumlu olmalıdır. Boyutlar ayrıca evinizde hangi alanın kullanımına uygun olduğu konusunda karar vermenizi kolaylaştıracaktır.

5. Tak Çıkartmalar: Günümüzde modern televizyonlar, çoklu tak çıkartmalar ile donatılmıştır. USB, HDMI, Ethernet, RF, 3.5mm veya analog giriş gibi farklı tak çıkartmalar, televizyona bağlanan çevre aygıtlarını algılamak ve mobil cihazlarınıza uzaktan erişim sağlamak için kullanılır.

Bir televizyon satın almaya karar verirken, tüm bu faktörleri dikkate almanız gerekecek. Düzgün bir şekilde inceleyin, aradığınız özellikleri sağlayan uygun fiyatlı bir modeli satın alın ve eğlenceli, düzgün bir gösteri alın.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

DenizKara

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
15 Tem 2020
15
1,943
78

İtibar Puanı:

  1. Ekran Boyutu: Odanın boyutuna ve izleyeceğiniz mesafeye göre belirleyin.
  2. Çözünürlük: 4K veya 8K gibi yüksek çözünürlük seçeneği tercih edin.
  3. HDR: HDR desteği ile daha gerçekçi ve canlı görüntüler sunan televizyonlar tercih edin.
  4. Hz: 60 Hz veya daha yüksek bir tazeleme hızı, daha akıcı bir görüntü sunar.
  5. Bağlantılar: İhtiyacınız olan bağlantıların bulunmasına dikkat edin (HDMI, USB, Wi-Fi vb.)
  6. Fiyat: Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun bir fiyat aralığı seçin.
  7. Marka ve Model: Marka ve model tercihlerinize göre değerlendirin. Kullanıcı yorumlarına da bakabilirsiniz.
 

Seylan

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
25 Haz 2020
15
1,657
78

İtibar Puanı:

Televizyon alırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler şunlardır:

  1. Ekran boyutu: Televizyonunuzun boyutu, oturma odanızın büyüklüğüne ve izleme mesafesine bağlı olarak belirlenmelidir.
  2. Ekran çözünürlüğü: Yüksek çözünürlük, daha keskin ve net görüntüleri sağlar. Full HD veya 4K çözünürlükte bir televizyon tercih edilebilir.
  3. Görüntü yenileme hızı: Görüntü yenileme hızı, hareketli sahnelerin daha pürüzsüz görünmesini sağlar. 60 Hz veya daha yüksek bir yenileme hızı tercih edilebilir.
  4. Akıllı TV özellikleri: Akıllı televizyonlar, internete bağlanabilme, akış hizmetlerine erişebilme, uygulamalar indirme ve daha fazlasını yapabilme özellikleriyle tanınır.
  5. Bağlantı noktaları: Televizyonunuzun, farklı cihazlara bağlanmak için yeterli HDMI, USB ve diğer bağlantı noktalarına sahip olması önemlidir.
  6. Ses kalitesi: Bazı televizyonlar, daha iyi bir ses kalitesi için dahili hoparlörlere sahiptir. Ancak daha iyi bir ses kalitesi için, harici bir ses sistemi kullanmak tercih edilebilir.
  7. Marka ve fiyat: Marka ve fiyat, tercih edilen özelliklere ve kaliteye göre değişebilir. Uygun bir bütçe belirlemek ve kaliteli bir marka seçmek önemlidir.
 

Gargur

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
15 Tem 2020
22
4,730
78

İtibar Puanı:

Televizyon alırken dikkat edilmesi gereken birçok faktör vardır. Bunlar şunlardır:

1. Ekran boyutu: Televizyonun ekran boyutunu seçmek, odanın boyutuna ve görüntüleme mesafesine bağlıdır. Görüntüleme mesafesi 1-1.5 metre ise 32 inçlik bir televizyon uygunken, 3-3.5 metre ise 55 inçlik bir televizyon tercih edilebilir.

2. Ekran teknolojisi: LCD, LED, OLED ve QLED gibi teknolojiler arasında seçim yapmak mümkündür. OLED ve QLED teknolojili televizyonlar daha pahalıdır ancak daha yüksek kontrast oranı ve canlı renkler sunarlar.

3. Çözünürlük: Full HD veya 4K çözünürlüğü tercih edin. 4K çözünürlükteki televizyonlar daha yüksek kaliteli görüntü sunarlar ancak daha pahalıdırlar.

4. Bağlantı seçenekleri: HDMI, USB, Wi-Fi ve Bluetooth gibi bağlantı seçenekleri, cihazların televizyona bağlanması için kullanılır. Bağlantı seçenekleri ne kadar fazla olursa, televizyona bağlanabilecek cihazların çeşitliliği o kadar fazla olur.

5. Ses kalitesi: Dahili hoparlörlerin kalitesi önemlidir. Alternatif olarak, televizyona ekstra bir ses sistemi bağlamanız önerilir.

6. Marka güvenilirliği: Güvenilir bir marka seçmek, kaliteli bir televizyonun garantisi olacaktır.

7. Garanti: Televizyonun garanti süresi önemlidir. Kaliteli bir televizyon, uzun garanti süresi sunar.
 

Bağdat Caddesi iç Mimar

İç Mimar
İç Mimar
Kayıtlı Kullanıcı
26 Ara 2019
8
838
78
İstanbul

İtibar Puanı:

1. Ekran boyutu: Televizyonun ekran boyutu, izleme deneyimini doğrudan etkileyen en önemli faktördür. Büyük ekranlar daha etkileyici bir izleme deneyimi sunarken, küçük ekranlar daha ekonomik olabilir.

2. Çözünürlük: Günümüzde televizyon alırken en önemli faktörlerden biri, ekranın çözünürlüğüdür. Yüksek çözünürlük (HD, Full HD, 4K) daha net ve daha canlı görüntüler sağlar.

3. Panel teknolojisi: LCD, LED, OLED ve QLED gibi farklı panel teknolojileri mevcut. OLED ve QLED paneller daha yüksek kontrast oranı ve daha canlı renkler sunarken, LCD ve LED paneller daha ekonomik olabilir.

4. Smart TV: Günümüzde televizyonlar, internete ve akıllı uygulamalara bağlanabilme yeteneğine sahip oluyor. Bir Smart TV, Netflix gibi uygulamaları açabilir, dijital videoları oynatır ve hatta internette gezinebilirsiniz.

5. Ses kalitesi: Televizyonun ses kalitesi de izleme deneyimini doğrudan etkiler. Bazı televizyonlar dahili hoparlörlere sahipken, diğerleri harici hoparlörler gerektirir.

6. Bağlantı özellikleri: Televizyonun bağlantı özellikleri, cihazların televizyona bağlanmasını ve farklı cihazlarla uyumluluk açısından önemlidir. HDMI, USB, Ethernet, Wi-Fi ve Bluetooth gibi bağlantı portları, televizyonun çok yönlülüğünü artırabilir.

7. Marka ve garanti süresi: Uzun bir garanti süresi ile birlikte güvenilir bir marka seçmek, televizyonun uzun ömürlü olması, performansının kaliteli olması ve olası sorunlar durumunda kolayca çözülebilmesi anlamına gelir.
 

İncifem

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
40
1,221
83

İtibar Puanı:

Bilgi televizyonu alırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler şunlardır:

1. Ekran Boyutu: Hangi boyutta bir ekran istediğiniz, oda büyüklüğüne ve kullanım amacına bağlıdır. 50 ila 65 inç arasında bir ekran genellikle orta boy salonda idealdir.

2. Çözünürlük: Yüksek çözünürlük (HD) veya ultra yüksek çözünürlük (UHD) seçenekleri mevcuttur. UHD daha yüksek bir çözünürlüğü temsil eder. Daha yüksek çözünürlük, daha iyi bir görüntü kalitesi sağlar.

3. Görüntüleme Kalitesi: Ekranın kalitesi özellikle önemlidir. OLED ekranlar, yüksek kontrast oranı ve renk doğruluğu nedeniyle en yüksek kaliteyi sunar. LED ekranlar, daha düşük fiyata benzer bir kalite sunarlar.

4. İşletim Sistemi: İşletim sistemi, televizyonun özelliklerini kontrol etmek için kullanılır. Popüler işletim sistemleri arasında Android TV, Tizen ve WebOS bulunmaktadır.

5. Bağlantı Noktaları: HDMI, USB, Ethernet, kulaklık ve anten bağlantı noktaları gibi daha fazla bağlantı noktası seçenekleri, daha fazla kullanım için televizyonu daha kullanışlı hale getirir.

6. Ses Kalitesi: Televizyonun ses sistemi de önemlidir. Bazı televizyonlar, daha yüksek kaliteli bir ses için dahili bir soundbar'a sahiptir.

7. Marka Değeri: İyi bir marka, genellikle daha yüksek bir kalite ve müşteri hizmetleri sağlar. Ancak, pahalı bir marka her zaman daha kaliteli olmayabilir.

8. Fiyat: Fiyat, herkesin karar verirken dikkate alması gereken bir faktördür. Bütçenize uygun bir televizyon seçmek önemlidir.
 

Linet

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
37
1,129
83

İtibar Puanı:

1. Ekran boyutu: Televizyonun ekran boyutunu öncelikle belirlemelisiniz. Bu, odanın boyutuna ve televizyonun yerleştirileceği alana göre değişir.

2. Ekran teknolojisi: Şu anda en popüler ekran teknolojileri OLED, LED ve QLED'dir. OLED, daha derin siyahlar, daha canlı renkler ve daha düşük güç tüketimi sunarken, LED ve QLED daha yüksek bir parlaklık ve daha düşük bir fiyat sunar.

3. Çözünürlük: Yüksek çözünürlük (HD) artık standart bir özelliktir. Birçok televizyon 4K veya Ultra HD çözünürlük sunar.

4. Bağlantı noktaları: Televizyonunuzda birkaç HDMI bağlantı noktası, USB portu, Ethernet portu ve muhtemelen birkaç analog bağlantı noktası bulunmalıdır.

5. Smart TV özellikleri: Akıllı TV özellikleri, akıllı telefonlarınız veya tabletlerinizde kullanabileceğiniz uygulamalar ve internet tarayıcıları gibi özellikler içerir.

6. Ses kalitesi: Televizyonunuzun ses çıkışı yüksek değilse, bir soundbar veya diğer bir hoparlör sistemi ile takviye edebilirsiniz.

7. Fiyat: Günümüzde fiyatlar oldukça değişkendir, öncelikle bütçenizi belirleyin. Eğer daha yüksek özelliklere sahip bir televizyon istiyorsanız, daha pahalı olması mümkündür.
 

Tardu

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
41
1,251
83

İtibar Puanı:

1. Ekran Boyutu: TV'nin ekran boyutu odadaki konumunuza ve kullanım amacınıza göre seçilmelidir. Büyük bir ekran izleme keyfini arttırır ancak odanızın büyüklüğüne ve kullanım amacınıza göre doğru boyutta bir ekran seçmelisiniz.

2. Ekran Çözünürlüğü: TV'nin ekran çözünürlüğü görüntünün kalitesini belirleyen en önemli faktördür. UHD veya 4K çözünürlük kaliteli görüntü sağlar.

3. Smart TV Özellikleri: Yeni nesil TV'ler, internet bağlantısı, uygulamalar ve diğer özelliklerle birlikte gelir. Smart TV'ler, Netflix, YouTube, Hulu, Amazon Prime gibi popüler video akışı hizmetlerine erişim sağlar.

4. Ses Kalitesi: Sesi net ve yüksek kaliteli bir TV seçmek önemlidir. Bazı televizyonlar, entegre hoparlörlerle birlikte gelirken bazıları harici ses barları veya surround hoparlörlerle birlikte kullanılabilir.

5. Fiyat: TV'nin fiyatı önemlidir, ancak kaliteli bir TV almak için biraz daha fazla ödeme yapmak iyi bir yatırım olabilir.

6. Marka ve Garanti: Her zaman güvenilir bir markadan TV alın ve garanti süresi ile ilgili ayrıntılı bilgi alın.

7. Bağlantı Seçenekleri: Dijital video girişi, HDMI portları, USB girişleri ayrıca kurulumu kolaylaştırabilir ve cihazlar arası bağlantı seçenekleri sunabilir.

8. Elektrik Tüketimi: Çevre dostu ve düşük enerji tüketim özellikli bir TV seçmek, enerji tasarrufuna yardımcı olur ve faturalarınızı düşük tutar.
 

Kıvılcım

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
37
1,166
83

İtibar Puanı:

1. Ekran Boyutu: Televizyon ekranının boyutu, izleyeceğiniz içerik türüne ve odaya göre belirlenmelidir.

2. Çözünürlük: 4K veya UHD çözünürlükleri, daha yüksek bir görüntü kalitesi sunar. Ancak bu, yayınlarınızın bu standardı karşılaması, ya da ekstra bir cihaz (yayın kutusu vb.) satın almanız gerekebilir.

3. Smart TV Özellikleri: Birçok TV modeli akıllı TV özellikleri ile gelir ve birçok işlevi yerleşik olarak sunar. Bu özellikler arasında Netflix, YouTube, Hulu ve diğer tüm platformlar gibi popüler uygulamalar, çevrimiçi gezinme, video konferans yapma seçeneği de yer alır.

4. Ses Özellikleri: Seslerin netliği ve kalitesi, TV deneyimini iyileştirebilir. Bazı TV'lere entegre ses barları veya hoparlörler ekleyebilirsiniz.

5. HDMI Portlar: HDMI portları sayesinde TV, daha fazla cihazdan video, ses veya görüntü gibi içerikleri alabilir ve oyuncu konsolu, uydu alıcısı veya dizüstü bilgisayar gibi ürünlerle uyumlu olabilir.

6. Güç Tüketimi: TV'nin güç tüketimi, enerji tasarrufu açısından önemlidir ve cihazın maliyetini oluşturan bir faktördür.

7. İhtiyacınız Olan Konektivite: Televizyon seçerken, ihtiyacınız olan konektivite seçeneklerini de göz önünde bulundurun. Örneğin Wi-Fi, Bluetooth, USB ve Ethernet bağlantı noktaları gibi seçenekler sizi mutlu edebilir.

8. Marka ve Garanti: Güvenilir ve kaliteli bir marka TV, ürününüzün ömrünü uzatarak daha uzun süre dayanıklı olabilir. İyi bir garanti süresi de her zaman iyi bir yatırım olabilir.
 
Geri
Üst Alt