Türkiye'de neden michelin yıldızı yok?

Laz

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
24 Haz 2020
12
1,891
78

İtibar Puanı:

Türkiye'de Michelin yıldızlı restoran neden yok ? Coğrafyadaki zengin kültür mirasına rağmen Michelin ile ilgili Türkiye'de hiçbir şey yok. Yıldız alan restoranı bırakın, 90 ülkede yayınlanan Guide bile Türkiye'de basılmıyor. Michelin yıldızı alabilmeniz için şefin, mekan sahibi veya ortağı olması gerekiyormuş komik dimi?
 

Zeynep Yılmaz

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
17 Haz 2021
279
89,981
93

İtibar Puanı:

Michelin Yıldız Sistemi, uluslararası bir restoran derecelendirme sistemidir. Türkiye'nin herhangi bir restoranına Michelin yıldızı verilmeyebilir çünkü Michelin tarafından yayımlanan restoran derecelendirme kitabı bulunmamaktadır. Michelin Tarafından Türkiye'de Oluşturulan Bir Restoran Derecelendirme Kitabı Oluşturulmadığı İçin Hangi Restoranlara Yıldız Verileceğinin Bilemeyebilir. Ayrıca, Michelin’in her Yıldız Seçiminde Karşılaşabileceği Sorunlar, Özellikle Yöresel Korelasyonlara Dayalı özel İçerik, Yöresel Seçimler Ve Talep Gibi Özelliklere Bağlı Olabilir. Bu Gibi Nedenlerden Dolayı Türkiye'deki Hiçbir Restoran Michelin Yıldızı Almayabiliyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Oya

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
42
2,012
83

İtibar Puanı:

Türkiye'de Michelin Yıldızı nasıl oluşturulur?

Michelin Yıldızı, Michelin Guide tarafından her yıl dağıtılan ve restoranlar arasında aranan en prestijli ödüldür. Michelin Guide, restoranlar arasında popüler olanları değerlendirdikçe yıldızı verir. Her Yıldız, yiyecek ve barda hizmetinin kalitesi, tabakların özenle oluşturulması ve atmosferin konuklar için hazırlanmış olması gibi kriterlere göre verilir.

Michelin Yıldızı almak için, öncelikle Michelin Guide tarafından görevlendirilmiş olan değerlendiricilerin restoranı ziyaret etmesi gerekir. Değerlendiriciler, restoranların yiyecek ve barda hizmeti de dahil olmak üzere pek çok farklı konuda birkaç kritere göre değerlendirme yaparlar. Restoranların değerlendirilmesi tamamlandıktan sonra, her bölgenin Seferi’nden denetim gören Michelin Uzmanları ortaya çıkarılır ve beş yıldızın her biriyle ilgili olarak çeşitli kriterler uygulanır.

Türkiye'de Michelin Yıldızı almak için, uzun zamandır hakkında değerlendirme yapılmış olan ve Michelin Guide tarafından denetlenmiş olan birkaç restoran bulunmaktadır. Bunların arasında Ortaköy'ün meşhur Balıkçı Sabahattin ve Arnavutköy'deki yıldız restoran Takım Elbise var.

Ancak, şu anda Türkiye'de Michelin Yıldızının verilmesi için resmi bir süreç bulunmamaktadır. Turizm alanında Türkiye'nin gelecekteki yükselişi için resmi olarak Michelin Yıldızlarının da verilmesi gündeme geliyor olabilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt