EceYılmaz33

Ne olursan ol gel!
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
5 Ağu 2019
347
116,170
93
İstanbul

İtibar Puanı:

Yabancı Dil öğrenmenin bir kaç adımı var bu adımları güzel bir şekilde uygularsan çok iyi bir şekilde öğrenebilirsin.

1) ilk adım öğrenmek istediğin yabancı dilin temel kelimelerini ezberlemek. (Örn: Merhaba - Hello Şeklinde bir kağıda yazıp hepsini ezberlemek)
2) Temel Kelimeleri ezberledikten sonra Duolingo, Busuu ve Memrise uygulamalarını kullanarak ezberlediğin kelimelerin kullanım alanlarını öğrenerek yabancı dilini baya bir geliştirebilirsin. Bu adımı bitirmen (günlük 1 saat çalışırsan) ortalama 2-3 ay sürecektir.
3) (Bir önceki adım ile birlikte götürebilirsin bu adımı) Udemy.com sitesinden istediğin yabancı dilin kurslarını satın almak. (2-3 tane kurs yeterli olacaktır)
4) Bu üç adımı tamamladıktan sonra öğrenmeye çalıştığın yabancı dilin büyük kısmını halletmiş olacaksın. Şimdi en kolay adıma geldik. Öğrenmek İstediğin dilde filmler izleyeceksin ama izlereken türkçe altyazı değil öğrenmek istediğin yabancı dilin altyazısını açacaksın. Hem duyacaksın hem okuyacaksın. Eğer filmleri baştan sona tamamen anlayabildikten sonra bu şekilde bir süre devam et.
5) Cambly vb. Sitelerden Konuşma dersleri al.

Bu 5 adımı sırayla ve sabırlı bir şekilde tamamen öğrenen kadar uygularsan çok hızlı bir şekilde yeni bir yabancı dil öğrenebilirsin. :D
 

ZehraKılıç

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
19 Ara 2019
23
6,010
78

İtibar Puanı:

  1. Ders kitapları ve çalışma kitapları kullanın: Ders kitapları ve çalışma kitapları, dil öğrenmeniz için temel bilgileri ve gramer kurallarını sunar. Özellikle, dil öğrenmeniz için yazılı materyaller kullanarak ilerlemek önemlidir.
  2. Dil öğrenme uygulamaları kullanın: Mobil cihazlarınızda yüzlerce dil öğrenme uygulaması mevcuttur. Bu uygulamalar, dil öğrenmenizi kolaylaştıran çeşitli oyunlar, testler ve diyaloglar sunar.
  3. Filmler ve diziler izleyin: Filmler ve diziler izleyerek, dilin doğal bir şekilde kullanıldığı ortamlarda öğrenebilirsiniz. Ayrıca, dilin doğal bir şekilde kullanıldığı ortamlarda öğrenmeniz mümkündür.
  4. Online dersler alın: Internet üzerinden yabancı dil dersleri
 

Aşkımsın

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
24 Tem 2020
22
3,570
78

İtibar Puanı:

Yabancı bir dil öğrenmek isteyenler için, her birinin kendisine uygun, kolay ve etkili bir öğrenme biçimi vardır. Ancak, farklı tekniklerin kullanılmasıyla başarmayı mümkün kılacak ana yaklaşımlar vardır. Dil öğrenmek için, öncelikle amacınızın ne olduğunu öğrenmeli, daha sonra kullanabileceğiniz etkili teknikleri keşfetmelisiniz.

1. Hedeflerinizi belirleyin: Yabancı bir dil öğrenmeye başlamadan önce, ilk olarak hangi seviyeye ulaşmak istediğinizi ve dilbilgisi öğrenmek için ne tür bir programa ihtiyacınız olacağını belirlemelisiniz. İster okumayı hedefleyin, isterse daha sofistike seviyedeki konuşma, her iki durumda da çok çalışmanız gerekecektir.

2. Pratik yapın: Daha etkili ve hızlı öğrenmek için, en önemli unsurlardan biri, dilinizi pratik yapmadır. Parkta yürürken, evde merdivenlerden inerken veya araba sürürken, yaptığınız her şeyi dilinizdeki karşılıklarıyla söylemeniz çok önemlidir. Dil üzerinde daha fazla çalışırken kendinizi daha güvenilir hissetmenizi sağlayacaktır.

3. Filmleri veya Kitapları Kullanın: Daha etkili bir şekilde dili öğrenmek için, filmleri, kitapları ve şarkıları kullanmanız önerilir. Çünkü, görsel ve işitsel kaynaklar etkili ve hızlı öğrenmeyi sağlar.

4. Ortaklar edinin: Yabancı bir dil öğrenmeden sosyal çevrenizi genişletmek ve ortaklar edinmek de çok önemlidir. Bir topluluk veya grup edinin, bu kişilerle pratik yapın, gereken konuşma becerilerini geliştirin. Grup üyelerinin yardımını alarak, ince ve karmaşık ifadeleri öğrenmek de mümkündür.

5. Maddi destek kullanın: Hedeflerinize en kısa sürede ulaşmak için, maddi destek kullanın. Örneğin, özel dersler almak, yabancı arkadaşlar edinmek, mobil uygulamalar kullanmak veya yurt dışı seyahatler düzenlemek gibi. Böylece, hızla dili öğrenir, konuşmak ve okumak daha kolay olur.

Yabancı bir dil öğrenmek, zaman alacak ve zorlayacak bir iştir. Ancak, hedeflerinize ulaşmak için gerekli disiplini koruyarak uygun teknikleri araştırdıktan sonra başarıya ulaşmanız çok kolay olacaktır.
 

Dondurma

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
24 Tem 2020
18
1,767
78

İtibar Puanı:

Yabancı bir dil öğrenmenin en iyi yolu, onu çevrenizde pratik olarak kullanarak öğrenmektir. Bunu başarmak için bolca konuşma imkanınız olmalıdır. Örneğin, bir grupta pratik yapmak için arkadaşlar ve sohbet etmek için alanlar bulabilirsiniz. Eğer dil pratik edebilmek için zamanınız olmuyorsa, online dil eğitimleri ve sınıflarını test etmeye başlayabilirsiniz. Eğer çok aktif olmak ve ders almak istemiyorsanız, edindiğiniz kelimeleri ve cümleleri gözden geçirin. Her zaman öğrendiklerinizi tekrarlamalı ve konuşma becerilerinizi deneyimleyebilmek için bunları kullanmalısınız. İnternette ve kütüphanelerde yabancı dildeki gazeteler, kitap ve klasik kitaplar okuduğunuzda, uyum becerileriniz de arttığından, yeni kelimeler tekrarlamak ve aynı cümleleri kullanmaktan çekinmeyin. Uzun vadede, pratik yaparak ve kullanarak öğreneceksiniz.
 

Paund

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
25 Tem 2020
12
1,441
78

İtibar Puanı:

Yabancı dil öğrenmek birçok kişi için zor görünüyor olabilir, ancak uzun sürede kazanılacak net bir ödül olarak görüldüğünde daha kolay bir sürece dönüşebilir. Dil öğrenmek, bulduğunuz kişisel sürecin izlenmesine ve düzenli olarak çalışmaya bağlıdır. Aşağıdaki ipuçları yabancı dil öğrenme sürecinizi kolaylaştıracaktır.

1. Karar Verin: Hangi dili öğrenmek istediğinize karar vermek önemlidir. Ayrıca, bu dile neden öğrenmek istediğinizi de açıklamanız gerekir.

2.Bir Programa Katılın: Dil öğrenmek için kendi başınıza çalışmaktan daha iyi bir fikir, bir özel eğitim programına katılmaktır.

3.Her Gün Pratik Yapın: Yabancı dil öğrenmek için en iyi yol her gün bol bol pratik yapmaktır. Pratik yaparken, filmleri izleyin, müzik dinleyin ve önemli kelimeleri not alın.

4.Bir Konuşma Ortağı Bulun: Bir konuşma ortağı bulmak, dil öğrenmeyi çok daha etkili hale getirir. Pratik yaparken arkadaş edinmek, dilin sohbet ettiğiniz kişi tarafından size nasıl söylendiğini görmek ve anlamak için büyük bir fayda sağlayacaktır.

5.Takip Et: Tüm dil öğrenme imkanlarını bir araya getirecek ve izleyebileceğiniz bir sistem oluşturarak günlük rutininizden oluşturun. Küçük adımlar atarak yeni bir dil öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Bunlar, yabancı dil öğrenme sürecinizi kolaylaştıracak önemli ipuçlarıdır. Dil öğrenmeye herkesin kendi süreciyle başlamasına izin verin, ancak hedeflere doğru ilerlerken tekrar tekrar gözden geçirebilirsiniz. Uygun bir tutuma ve düzenli bir çalışma programına sahip olduğunuz zaman, şaşırtıcı derecede çabuk bir şekilde yeni bir dil öğrenebilirsiniz.
 

Sonsuzluk

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
23 Tem 2020
12
1,653
78

İtibar Puanı:

Çoğu kişi, yabancı dil öğrenmek istermiş gibi görünse de, bunun nasıl yapılacağını bilmiyor. Yabancı dil öğrenmek, zor bir iştir ve zaman gerektirebilir, ancak doğru yöntemler uygulayarak emin adımlarla ilerleyebilirsiniz.

Öncelikle, kendi işinizi daha da geliştirebilmek için bir amaca odaklanmalısınız. Öğrenmek istediğiniz dilin ne tür bir dil olduğuna karar verin ve bilgilerinizi geliştirmek için hangi seviyeye ulaşmak istediğinizi belirleyin. Zorlanmadan konuşmak, okuyabilmek ve yazabilmek istiyorsanız uygulayacağınız yöntemler farklı olacaktır.

İkinci olarak, öğreneceğiniz dilde arzu edilen seviyeye ulaşabilmek için gerekli olan konuşma, okuma ve yazma becerilerini geliştirmek için uygun kaynakları bulun. Bu kaynaklar, öğrenme sürecinizi hızlandıracak ve etkin olacaktır. Audio / video kaynakları, kitaplar, çevrimiçi makaleler ve geleneksel sınıf ortamları, yabancı dil öğrenme tecrübenize yardımcı olacaktır.

Üçüncü olarak, yeni öğrendiklerinizi kullanarak konuşmalar yapın. Konuşmanızı ne kadar sık tekrarlarsanız öğrenme işleminiz o kadar etkili olacaktır. Bir arkadaş, akrabanız veya özel bir öğretmen ile konuşmayı düşünebilirsiniz.

Son olarak, öğrendiğiniz dilin yöresel özelliklerini kullanarak öğrenme sürecinizi geliştirebilirsiniz. Özel dil oyunları, ritimsel kelime çalışmaları ile dilin alışılmış sözcük ve cümleleri öğrenin. Bu tür faaliyetleri düzenli olarak yaparak pekiştirebilirsiniz.

Yabancı dil öğrenmek kolay değildir, ancak doğru işlemler uygulayarak güzel sonuçlar elde etmek mümkündür. Belirlediğiniz seviyeye ulaşmaya ve istediğiniz beceriye sahip olmaya yardımcı olacak uygun kaynakları bulun ve öğrenme sürecinizi tekrarlayın. Öğrenme hedefinizi başarıyla tamamladığınızda, dilediğinizce öğrendiğiniz dili kullanmaya başlayacaksınız.
 

Turan

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
22 Tem 2020
9
862
78

İtibar Puanı:

Yabancı dil öğrenmek eski çağlardan beri birçok insanın zorlu bir zahmete girmesine neden olmuştur. Günümüzde ise, teknolojinin gelişmesiyle, öğrencilerin yabancı dil öğrenim süreçlerini kolaylaştırıcı pek çok yolu mevcuttur. Aşağıda, yabancı dil öğrenme sürecine yardımcı olacak farklı yolların yanı sıra, başarıyla öğrenmeyi kolaylaştıracak bazı önerilerin de anlatıldığını göreceksiniz.

1.Mümkün olduğunca çok okumak: Yabancı dil öğrenmek için acele etmek önemlidir; ancak acele ederken, mümkün olduğunca çok okumaktan kaçınmamalısınız. Çünkü okuma, bilgiyi algılamanıza ve yabancı dilin gramer kurallarını öğrenmenize yardımcı olabilir.

2.Kısa süreli hedefler koymak : Yabancı dil öğrenme süreci için öncelikle kısa süreli hedefler koymanız önemlidir. Kısa süreli hedefler, öğrencilerin çabasını güçlendirebilir ve öğrenmeye ya da konuşmaya başlamaya teşvik edebilir.

3.Yabancılarla konuşmak: Yabancı bir dil öğrenmek için, mümkün olduğunca çok yabancılarla konuşmaya çalışmak önemlidir. Konuşma pratikleri yapmak, öğrencilerin dil konuşma yeteneklerini geliştirmesine ve öğrenme sürecini hızlandırmasına yardımcı olur.

4.Dizi ve filmleri izlemek: Sosyal medyada mevcut olan çevrimiçi dizi ve film izleme uygulamalarının faydalı olduğu yeterince bilinmektedir. Yabancı dil öğrenme sürecinde de aynı şey geçerlidir ve dizi ve filmler izlemek, öğrenme sürecini zevkli ve sürdürülebilir hale getirir.

5.Frekansı yüksek kelimeleri öğrenmek : Yabancı bir dil öğrenmek için, hayatınızda daha çok kullandığınız frekansı yüksek kelimeleri öğrenmek hayati önem taşır. Dolayısıyla, öğrenciler ilk olarak çoğu durumda kullandıkları kelimeleri öğrenmelidir.

6.Bir dil okulu veya dersi seçmek: Bir ders veya eğitim kursu seçmek, yabancı dil öğrenme sürecini takip etmeye yardımcı olacaktır. Uzmanların deneyimi ve öğrencilerin geri bildirimleri sayesinde, dil konuşma konusunda öğrencilere doğru eğitim verilmektedir.

7.Online kaynakları kullanmak: Hemen her gün yeni online dil öğrenme kaynakları geliştirilmektedir. Bazı kaynaklar, kendi kendinize öğrenmenizi; diğerleri ise, dil öğrenmeyi dijital ortamda ders almayı mümkün kılmaktadır. Bu kaynaklar, özellikle yabancı dil öğrenme sürecini hızlandıracak ve akılda kolayca tutulacak yeterli materyal sağlayacaktır.

Yukarıda listelediğimiz adımlar, size yabancı dil öğrenme sürecinize yardımcı olacak çeşitli teknik ve taktiklerin bazılarıdır. Yabancı dil öğreniminin sonucuna etki eden en önemli unsurlardan biri her şeyden önce çalışmadır. Yabancı dil öğrenmede başarılı olmak ve konuşma konusunda başarılı olmak için çalışmak ve sürekli çaba harcamak bir zorunluluktur.
 

Yumurtalık

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
22 Tem 2020
11
1,405
78

İtibar Puanı:

Önceden İngilizce öğrenmek kelimenin tam anlamıyla bir macera olurdu. Ancak teknolojinin gelişmesi, internetin yaygınlaşması ve çağımızdaki yetenekler artması, öğrenciye hızlı ve etkili şekilde İngilizce öğrenmesini kolaylaştırdı. Ancak, sizin başarılı olmanız konusunda ipuçlarımızı takip etmek iyi bir fikirdir.

İlk olarak, bir İngilizce dil eğitim merkezi bulmak iyi bir fikirdir. Burada hem alışmalarınızı geliştirebilir, hem de çevrimiçi destek alabilirsiniz. Aynı zamanda, dil eğitim kursu farklı becerileri öğrenmek için mükemmel bir araç olacaktır.

İkinci olarak, bireysel çalışma gereklidir. İngilizce öğrenmek için düzenli olarak zaman ayırmanız gerekecektir. Her gün veya haftada Okuma, seyahatler, müzikler, TV izleme ve rastgele konuşmalar gibi etkinliklerle keyif veren çalışmalar yapmalısınız.

Üçüncü olarak, sosyal medya çok kullanışlı bir araçtır. İngilizce öğrenmek için arkadaşlarınızla veya çevrenizdeki herkesle iletişim kurabilirsiniz. Anında sohbet edin, günlük sunumlar yapın ve İngilizce kullanmak için fırsatlar yaratın.

Konuşmamızın sonu, önemli bir adım atar gibi. Bir öğretmen bulmak çok önemlidir. Eğitim, iş veya İngilizce konuşanlarla etkileşim sağlamak için çevrimiçi ya da yaşam koçlarından yardım alabilirsiniz. Ayrıca, online sınavlar veya İngilizce konuşan arkadaş gruplarına katılmak da yabancı dil öğrenmenizi arttırabilir.
 

Tasarımcı

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
22 Tem 2020
13
1,345
78

İtibar Puanı:

Yabancı dil öğrenmek, yeni beceriler edinmek ve dünyayı daha iyi anlamak için eğlenceli bir serüvendir. Fakat herkesin günlük hayatında yeterince zaman olmadığından, insanlar kendilerini dil öğrenmek için motive etmekte ve ne yapabileceklerini merak etmektedir. Bu makalede size öğrenmek için en etkili yöntemleri vermeye çalışacağız.

1. Yabancı dil öğrenmek için yaratıcı olun. Yabancı dil öğrenmek için resimli çalışmalar, film seyretmek, dil kurslarına katılmak gibi yollara başvurun. Bunlar size, kelime ve kalıpların anlamını ve ne seslendirildiklerini hatırlamanız için eğlenceli bir yöntem sağlar. Ayrıca müzik dinleyerek, dil kursu kitapları okuyup sınavlar alarak ve online kurslarla çalışarak işe başlayabilirsiniz.

2. Yeniliklere açık olun. Dil öğrenmek, bu konuyla ilgili gelişmeleri takip etmekte fayda vardır. Özellikle sürekli gelişen altyapı, öğrenme aracı ve yöntemlerine sık sık bakmak, daha iyi bir konuşma seviyesine ulaşmak için önemlidir.

3. Disiplinli olun. Yabancı dil öğrenmek için sınırlı zamanlarda disiplinli olun ve kendinize çalışılması gereken bazı şeyler belirleyin. Dil öğrenmek için günde belirli bir süre çalışın ve bu süreci oluşturduğunuz çalışma planınızla kontrol edin.

4. Pratik yapın. Yabancı dil öğrenmek, aynı zamanda çevrenizdeki insanlarla sohbet etmek ve bir araya gelmek gibi konuşma alışkanlıklarını geliştirecektir. Nerede olursanız olun, dil öğrenirken mümkün olan her ortamda pratik yapmaya çalışın.

5. Testleri alarak ne kadar öğrendiğinizi ölçün. Testler, dil öğreniminin ne kadar ilerlediğini ölçmek ve gelişme konusunda hedefler koymak için yararlıdır. Bazı kurslar, standart dil testleri sunmaktadır.

Yabancı dil öğrenmek, zor bir süreçtir. Ancak, disiplinli olun ve yaratıcı bir yaklaşımla sonuçlar almak için sabırlı olun. Dil öğrenmek konusunda size yardımcı olacak önceliklerinizi belirleyin ve her gün kendinize belirli bir süre ayırın. Eğer bu makalede önerilen stratejileri takip ederseniz, başarılı olacağınızdan emin olabilirsiniz.
 

Davetiye

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
21 Tem 2020
29
1,651
78

İtibar Puanı:

Umarım, bu soruya cevap verebilmek için ne olacağını düşündüğünüzü biliyoruz. Dünyanın her köşesinde konuşulan binlerce dil, sizin için zorlu bir konu olabilir. Ancak, bu konuda herkesin standart yöntemleri kullanabileceği birkaç öneri var.

1. Pratik Yapmak: Yabancı bir dil öğrenmek için en önemli kısım olan çokça pratik yapmak. Bunu her gün en az bir saat uygulayarak yapın. Kötü bir gün geçirdiyseniz, birkaç dakika harcayın ve günlük hedeflerinize odaklanın.

2. Kevser Eylem Planı Yapmak: Pratik yapmaya başlamadan önce, bir Kervser Eylem Planı yapmaya çalışın. Belirli günlerde günlük hedefler belirleyin ve bunları kararlılıkla yerine getirin.

3. Konuşuto Edinmek: İyi seviyeye ulaşabilmek için, yabancı dili pratik etme şansınız olmalıdır. Bunu da yabancı arkadaşlar edinmek ve onlarla konuşma imkanı sağlayacak.

4. Diksiyon Edinin: Yabancı dil öğrenmeye yönelik diğer bir yöntem, diksiyon edinmektir. Konuşma, sesleri ve harfleri iyi bir şekilde ezberleyebilmek için çalışmalısınız. Dilin doğru telaffuzunu öğrenmek, gelecekte sizi kolay ulaşılabilir kılacaktır.

5. Dil Öğrenme Kitabı Kullanın: Dil öğrenmek için okuma yazma çalışmalarını karıştırmak da, hayatınızdaki dil öğrenme sürecinin bir parçasıdır. Dil öğrenme kitabları, basit ve kullanımı kolay gramer kuralları ile cümle haritası, zor ve kompleks gramer kuralları ile cümle örnekleri ve mülakatlarla desteklenmiş diyalog tanımları ile desteklenmiş kelime bilgisi konularını içerir.

6. Yabancı Siteleri ve Özgür Yazılımlar Kullanın: Ayrıca Internet'i kullanarak çevrimiçi olarak dil öğrenme siteleri ve özgür yazılımları ile dil öğreniminize devam edebilirsiniz. Bunlar, dilinizi pratik etmek için online sözlükler ve çevrimiçi ödevler ile sizi destekleyen bir sürü ödüllendirici etkinlikler içerir.
 

KurtAdam

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
21 Tem 2020
8
1,138
78

İtibar Puanı:

Yabancı dil öğrenmek, kültürler arası anlayışı artıran iletişimsel bir yeteneğin geliştirilmesidir. Yabancı dil öğrenmek, yaşamın her alanında çok kullanışlı bir beceridir. Özellikle global çapta çalışmak isteyenler için önemli bir beceridir. Yabancı dil öğrenmek zor ama kolay ABD'de hayatını kolaylaştırabilir. Aşağıdaki adımları izleyerek etkili bir şekilde yabancı dil öğrenebilirsiniz.

1. Zaman ayırın: Yabancı dil öğrenmeyi başarmanın ilk ve en önemli adımı, sürekli zaman ayırmaktır. Günlük konuşma becerilerini geliştirmek istiyorsanız, en az yarım saat kadar zaman ayırmalısınız.

2. Açık kalın: Yabancı bir lisana kapalı kalmak kesinlikle etkili olmayacaktır. Etkin dil öğrenimi için size önerilen her şeyi uygulamaya başlamalısınız.

3. Konuşmaya çalışın: Yabancı bir lisanı geliştirmek zor olduğunda, konuşmaya çalışmak en kolay adımdır. Ana konuşulan dil ile konuşma pratiği yaparak, çeşitli konuların özetlenmesini öğrenin.

4. Podcastler ve video serileri: Yabancı dil öğrenmek için podcastler ve online video serileri kullanmanız önerilir. Bunlar size duyguları, vurguları ve sözcükleri anlamanızda yardımcı olur.

5. Konuşmaya devam edin: Günlük konuşmada rahat olmanızı sağlamak için her gün daha fazla konuşmaya çalışın. Düzgün konuşmayı geliştirmek için, geribildirim sağlamak ve yabancı arkadaşlar bulmak özel olarak önerilir.

Dil öğrenilmesi zor bir faaliyet olabilir, ancak uygun bir zamanda ve planlama ile kolayca öğrenebilirsiniz. İyi şanslar!
 

Oriental

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
21 Tem 2020
10
1,047
78

İtibar Puanı:

Konuşabileceğiniz bir yabancı dil öğrenmek için birçok etkili yöntem vardır. Bahsedilen yöntemlerin çoğunu elle tutulur bir proje olarak düşünerek, düzenli ve kararlı bir şekilde sürdürmek üzere harcamak zorunda olduğunuz zaman, kitlelerin öğrenmesine değer vereceğiniz kaliteli ve engellenmeyecek bir öğrenme tecrübesine sahip olacaksınız.

Birincisi, yabancı dil konuşmaya başlamayı kolaylaştırmak için yabancı dil satan programları kullanmanızı öneririz. İnternetten kullanılabilen çevrimiçi kurslar veya klasik DVD'ler gibi programlar, özellikle de başlangıç seviyesi öğrenciler için çok faydalıdır. Bu tür programlar, öğrencilerin ünlülerin söylediği dilin şivelerini, anlamını ve diğer önemli detaylarını öğrenmelerini sağlar.

İkinci olarak, görev yaptığınız yolculuklarda veya eğitim sırasında tanıştığınız yabancı arkadaşlarla konuşma pratiği yapmayı öneririz. Bu, size anında geribildirim sağlar ve gerekli desteği almanıza olanak tanır. Üstelik, kendinizi çevrenizin ve dünyadaki değişikliklerin içinde hissetmenizi sağlayacak ve sosyal çevrenizi genişletmenize yardımcı olacaktır.

Son olarak, bol sesli ve evde pratik yapmanızı öneririz. Günlük hayatta konuşma becerilerinizi geliştirmek için daha güçlü bir ses çıkarmanız gerektiğini anlamanız önemlidir. Evdeki pratik, konuşmalarınızı çalıştırmak ve sesinizi yabancı dilin özel tonlamalarını düzeltmek için kullanılabilir.

Tüm bunlar, dil öğrenmek için güçlü bir program oluşturmanız için atılmış adımlardır. Yabancı dil öğrenmek tam bir projedir ve bu projeyi planlı ve kararlı bir şekilde harekete geçirmeniz her şeyden önce önemlidir. Sonuçta, gösterdiğiniz çabayla öğrenmeyi başaracaksınız ve konuşmalarınızda çok iyi bir başarı yakalayacaksınız.
 

Sultan

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
20 Tem 2020
8
1,231
78

İtibar Puanı:

Yabancı dil öğrenmek, çoğu insan için zor olabilir. Ancak, isteyerek ve disiplinli yaklaşarak herkes iyi bir yabancı dil öğrenebilir. Aşağıdaki ipuçları sizi istediğiniz yabancı dil seviyesine ulaştırmaya yardımcı olabilir:

1. Dilinizi seçin ve konuşmaya karar verin. Yabancı bir dil öğrenmek için belirli bir dil seçmelisiniz. Eğer arzu ettiğiniz dili seçerseniz, dil öğrenme süreciniz kat kat hareketlenir.

2. Seçtiğiniz dilin gramerini öğrenin. Yabancı bir dili öğrenmeye başlamak için, esas olarak hangi dilin gramerini öğrenmek istediğiniz konusunda karar vermelisiniz. Net gramer prensipleriyle, konuşmaya nasıl başlayacağınızı bilmek mantıklı bir adımdır.

3. Pratik yapmaya başlayın. Dili öğrenmek için bir sürü materyale erişebilirsiniz çünkü internet dolu. Dili anlamanızı sağlayacak pratik toplu çalışmalar düzenleyin ve/veya dersler alın. Uygulama ve pratik, sözcüklerin hafızada kalmasını sağlamaya ve sizi bu dili yavaş yavaş konuşmakta kullanmaya kolaylaştırır.

4. Kendinizi sınamaya devam edin. Yabancı bir dil öğrenirken, sınavlar ve sınavlar yardımıyla kendi dil işlevinize güven kazanmalısınız. Aynı zamanda, kaydettiğiniz sözcükleri ve cümleleri onları size hatırlatmak için sık sık sınavlayın.

5. Yabancı biri ile sohbet edin. Dili pratik yapmasına yardımcı olmak için, yerli bir konuşmacı ile sanki konuşmamış gibi konuşmaya çalışın. Bu, sözcükleri nasıl kullanacağınız, konuşmaların nasıl yapılandırılacağı gibi konularda size yardımcı olacaktır.

6. Yerel olayları takip edin. Yerel olaylara ilgili yerleri ziyaret edin. Örneğin, kütüphaneler ve sinemalar. Yerel gazeteler, TV şovları ve radyo programlarını izleyin. Bunlar tüm dil faydalarınızı geliştirmenize yardımcı olacak ve çevrenizdeki tanıdıklarınızla iletişim kurmaya yardımcı olacak iletişim becerilerinizi artıracaktır.

7. Kalıcı olun. Yabancı bir dil öğrenmek için kararlı olmalısınız. İster bir ders, isterseniz yalnız pratik yaparak çalışın. Elinize geçen her fırsatı değerlendirin ve öğrenme sürecinin ayrıntılarına takılmadan ilerleyin.
 

LET IT GO

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
19 Tem 2020
11
1,368
78

İtibar Puanı:

Yabancı dil öğrenmek için uzun vadeli bir zaman planı masaya yatırmanız gerekir. Yabancı bir dilin keyfini çıkarmak için, onu öğrenmek ve iyi bir seviyeye getirmek için ilk önce temel kuralları ve gramer kurallarını öğrenmeniz gerekir. Bunu yapmak, üç temel bölümlemelerin yoluyla gerçekleştirilebilir:
1. Gramer: Bu, dilin kuralları, yapısı ve sözcük kullanımının nasıl çalıştığı hakkındaki temel bilgileri içerir.
2. Pratik: Yabancı dil konuşma becerilerinizi geliştirmek için, konuşmaya, okumaya ve yazmaya girmeniz gerekir.
3. Seyirci: Yabancı dil öğrenmek için, lisanı kullanan milyonlarca insan egzersiz olarak bilinmesine rağmen, bir çevreden firmanın ortaklarıyla iletişim kurmaktan korkmamalısınız.

Kesinlikle,j yabancı dil öğrenmek, yoğun bir çalışma ve ısrar istiyor. Yabancı dil öğrenmek için her gün yavaş ve yavaş konuşmaya çalışın. Bir dilde iyi olmak için, konuşma, okuma, yazma ve anlama becerilerinizi geliştirmeniz gerekir. Dil sizin dilinizi duymak ve anlamak için tek bir alanda bilgiye ihtiyacınız olduğunu anlamanızı sağlayacaktır. Yabancı dil öğrenmek, üzerinde zaman ayırmakta zorluk çekmeniz durumunda online kurslara veya dersler vermeyen arkadaşlara başvurmanızı öneririm. Ayrıca, yabancı dil öğrenmek için önemli bir hafıza görevleri oynayabilecek akıllı telefon uygulamalarına veya dil öğrenme programlarına yönelmeyi de düşünebilirsiniz.
 

NewLand Mobilya

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Ara 2019
1
171
28

İtibar Puanı:

Yabancı dil öğrenmek her kişinin kendine özgü bir süreci vardır. Ancak, temel yabancı dil öğrenme tekniklerinin ne olduğunu bilmek, süreci hızlandırmak ve başarıyı arttırmak için önemli bir adımdır. Burada sadece, özellikle başlayanlar için en iyi yabancı dil oluşturma yöntemlerini anlatacağız:

1. Günlük Konuşma Alıştırması: Günümüzde, yabancı dil öğrenmek için en iyi yol, daha çok pratik yapmaktır. Günlük konuşma alıştırmaları yaparak, hem konuşma becerinizi geliştirir hem de kelime dağarcığınızı artırırsınız. Günlük konuşma alıştırmaları aynı zamanda, dinleme becerinizi de geliştirir.

2. Ders Kitabı Egzersizleri: Ders kitabınızdaki egzersizleri okumak, yabancı dilin düzenini, kelimelerin yazılış ve telaffuz biçimini öğrenmek için harika bir yoldur. Ayrıca, hangi kelimelerin kullanıldığını, nasıl bir ifade ile kullanıldığını ve bir cümlede kelimelerin nasıl sıralandığını öğrenmenize yardımcı olur.

3. Kısa Filmler ve Öyküler: Yabancı dil filmleri izlemek ve öyküler okumak, yabancı dilin doğru telaffuzunu öğrenmek için harikadır. Ayrıca, yabancı dilin şivelerini ve kelime kullanımını öğrenebilirsiniz.

4. Konuşma Partneri: Bir yabancı dil uygulama partneri edinmek, yabancı dil öğrenmenizi hızlandırmak için harika bir yoldur. Aynı zamanda, bir partner ile çalışmanız, olumsuz alışkanlıkları tanımlamanıza ve çözmenize yardımcı olur.

Tüm bunlar, yabancı dil öğrenmek için en iyi yöntemlerden bazılarıdır. Ancak, yabancı dil öğrenme süreci, çoğu zaman uzun ve zor olabilir. Sabır ve azim göstererek devam etmeli ve zorluklarla karşılaştığınızda motivasyonu artırmak için arkadaşlarınızla paylaşmanız önerilir.
 

MahidanAygün

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 Tem 2020
32
5,664
83

İtibar Puanı:

İnsanlar yabancı bir dili öğrenmek için çeşitli metotlar kullanıyor. Birçoğu ne zaman nerede ve nasıl öğreneceklerine karar verirken onlara yardımcı olacak çeşitli yöntemler mevcut. Aşağıda, bazı popüler öğrenme teknikleri listelenmektedir.

1. Kendi Kendine Öğrenme: Kendi kendine öğrenme, yabancı bir dili kendi başınıza öğrenmek anlamına gelir. Bu, bir dil kursuna girme gibi geleneksel öğrenme yöntemlerine kıyasla daha ucuz ve en popüler yöntemlerden biridir. E-kitaplar, çevrimiçi video dersleri, podcastler, web sayfaları gibi metinlerin, müziklerin ve videoların özenle seçilmesiyle rahat ve etkili bir şekilde kendi kendine öğrenebilir.

2. Dil Kursları: Pek çok okul ve üniversite, dil kursları sunmaktadır. Bu kurslarda, bir dödü dizisi oluşturulur ve öğrenciler görevler, çalışmalar, alıştırmalar ve deneyimler aracılığıyla dil becerilerini geliştirme fırsatı bulurlar. Bir dil kursuna katılmak, öğrencinin dil öğrenme sürecini etkili bir şekilde desteklemek ve geliştirmek için genellikle en iyi seçimdir.

3. Konuşma Kursları: Konuşma kursları, konuşma becerilerinin geliştirilmesine ve temel konuşma tekniklerinin öğrenilmesine yardımcı olmak için tasarlanmış özel dil öğrenme programlarıdır. Kurslarda, öğrenciler genellikle konuşmak, diyalog kurmak ve cümle strüktürlerini geliştirmek için uygulamalı olarak çalışırlar.

4. Yerel Dille Yaşamak: Yabancı bir dili öğrenmek için barındırılan yerel dile yaşamak, pratik yapma fırsatı sunar ve öğrencilerin sözcükleri öğrenmelerine yardımcı olur. Uyum için bir yerel ailenin yanında yaşamak, öğrencinin çevredeki farklı mülkleri keşfetmesine ve olası iletişim siteleri oluşturmasına da yardımcı olabilir.

Yabancı bir dili öğrenirken çeşitli seçeneklerden biriyle başlayarak ve deneyimlerinizi sizin için en iyi şekilde kullanarak ilerleyebilirsiniz. Yabancı bir dili öğrenmek kolay bir süreç olmayabilir, ancak zamanla çaba ve çalışma ile başarılabilecek bir şeydir.
 

CLio

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 Tem 2020
8
850
78

İtibar Puanı:

Yabancı dil öğrenmek, birçok insan için zor ve zaman alan bir süreç olabilir. Ancak, emin adımlar atmaya ve onu çalışmaya devam etmeye karar verdiğinizde, bu başarıya ulaşmanın çok daha kolay olduğunu da görebilirsiniz. Aşağıdaki öneriler yardımı ile mevcut dil becerilerinizi geliştirebilir, yeni bir yabancı dil öğrenerek iletişim becerilerinizi artırabilirsiniz:

1. Anadilinizi kullanın. Anadilinizdeki kelimeleri anlamak için anahtar kelimeleri kullanabilirsiniz. Örneğin, İspanyolca'da “arrivare” (gelecek) kelimesinde “arr” kökü İngilizce “arrive” (gelemek) kelimesindeki “arr” köküyle aynıdır. Bu arada, anadilinizi kullanırken öğrenmeye çalıştığınız dil için özellikler veren eşanlamdıklar da kullanışlıdır.

2. Dil pratik yapın. Yabancı dil öğrenirken, mümkün olduğunca çok farklı kaynakları kullanın. Son derece mükemmel sesler sunan çevrimiçi yeni dil derlemeleri, ABD gazetesi ve dergileri de dahil olmak üzere çeşitli kaynaklar kullanabilirsiniz. Ayrıca, yabancı bir arkadaşla sohbet edebileceğiniz arkadaşlık siteleri veya arkadaş bulma siteleri sayesinde konuşma pratiği ve cümle kurma yeteneği geliştirmek de faydalıdır.

3. Yabancı dil konuşmaktan korkmayın. İlk başta, doğru kelime söylemenin çok önemli olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak, yabancı dili konuşma özümünü ve konuşma yeteneğini geliştirmek adına, konuşma katkılarınızın eksik olabileceğini de anlamalısınız. Çalışmalarınız sonuç verinceye kadar bir takım hatalar yapmaktan korkmayın.

4. Çözüm odaklı olun. Eğer cümle kurma konusunda zorlanıyorsanız, sorunun nerede başlıyor? gibi sorular sorarak kendinize yardım edebilirsiniz. Yabancı dil öğrenirken, cümle kurma konularında kullanılan yardımcı kelimeleri, sözcük gruplarını ve zamirleri öğrenmek konusunda emin adımlar atın.

5. Abartılı ve zorunlu etkinliklere katılın. Yabancı dil öğrenmek için, konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerini geliştirmek üzere abartılı etkinlikler ve dil kurslarına katılmak çok yararlıdır. Bunlar, üretken ve motive edici etkinliklerdir ve katılım gösterdiğiniz etkinliklerden çok daha fazla neşe ve bilgi elde edeceksiniz.

Yabancı dil öğrenmekte herkesin farklı bir stratejisi vardır. Ancak, denemeye devam etme, esnek ve özgün olmaya devam etme gibi herkes için ortak temalar paylaşılır. Yabancı dil öğrenme stratejilerinizi keşfetmeye ve deneyimlerinizi geliştirmeye hazırsanız, başarıya izin vermek için bir adım daha atmışsınız demektir.
 
Geri
Üst Alt