Yazlık Ev için Dekorasyon Fikirleri

Alanya Mobilya Takımları

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
27 Ara 2019
5
839
78
Alanya

İtibar Puanı:

Kış aylarının sona erdiği günlerde evlerde bir yazlık dekorasyon telaşesi başlar. Kimi yazlık evlerine gitmek için hazırlık yaparken kimi de kışın kaldığı evinde kalmaya devam eder ancak evi yazlık dekorasyonu ile düzenler. Biz bu yazımızda nerede isterseniz kullanabileceğiniz en pratik yazlık ev dekorasyonu fikirleri ve yöntemlerini sizler ile paylaşacağız. Yazlık ev dekorasyonu sadece yazlık evlerde değil kışın kullandığımız evlerde de uygulanır. Türkiye’de hemen hemen tüm evlerde kışın evin en küçük odası daha kolay ısınabildiği için tercih edilir. Balkon olan, kocaman pencereleri olan büyük odalar yaz aylarında kullanılırken kış aylarında kapatılıp, koltukların bile üstü örtülerek yaz beklenir. Işte tam bu tarz evlerde geniş ferah salonlarınızı minik dekorastif değişiklikler ile çok daha yazlık, çok daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Yazlık dekorasyonun olmazsa olmaz bir kaç tüyosu ile her şey hazır hale gelir.
Yazlık ev mobilyaları ile başlayabilirsiniz

Yazlık odaları kullanmaya başladığınızda bu alana yaz için daha uygun mobilyalar yerleştirebilirsiniz. Bu mobilyalar beyaz ve mavi renk tonlarının hakimiyetinde, deniz ve denizcilik desenlerini hatırlatan bazı semboller ile süslenmiş mobilyalar olabilir. Eğer eviniz şehir merkezinde ise ve bulunduğunuz şehirde deniz yoksa bu tarz bir dekorasyon çok mantıklı olmaz. Bu tarz yazlık ev mobilyalarını, plajı olan şehirlerdeki yazlık sayfiye evlerinde tercih etmek daha mantıklıdır. Peki evinizi tamamen yazlık dekorasyonla döşemek istiyorsanız nasıl tasarımlar seçmelisiniz? Yine beyaz ve krem rengi gibi açık renk tonlardaki tüm konforlu mobilyaları tercih edebilirsinz. Yazlık ev dekorasyonunun en dikkat çekici noktası bol bol beyaz ve açık mavi tonlarının kullanılması. Kışın kapalı ve soğuk günlerinde sık sık kullandığımız koyu renkleri hayatımızdan çıkarmak, parlak ve ferah bir aydınlanma yaşamak için sıcak yaz günlerini bekliyoruz. Yaz günleri geldiğinde de siyahlara dönüp bakmamak gerekiyor.
👏 🙏 🙏 🙏 🙏 😍
 

Beyhan 

Emektar Üye
Platin Üye
22 Haz 2019
33
9,903
83
Adana

İtibar Puanı:

Plaj atmosferi: Pastel renkler, deniz motifleri, deniz kabukları, kum dokulu aksesuarlar ve doğal malzemeler.
Rustik tarz: Doğal ahşap mobilyalar, vintage dekorasyonlar ve tekstiller, rafya aksesuarlar, kahverengi ve yeşil renkler.
Akdeniz tarzı: Sıcak renkler, sırlı seramikler, mozaik süslemeler, basit şekiller ve dokular.
Halk stili: Renkli desenler, keten kumaşlar, küçük yastıklar, makrome ve ip aksesuarlar, seramik ve duvar süsleri.
Ferahlatıcı bahar stili: Yeşil ve sarı gibi parlak renkler, çiçek desenleri, taze çiçekler ve yeşil bitkiler.
Bohem tarzı: Çeşitli renk ve desenler, deniz kilimleri, büyük ve yumuşak yastıklar, kuş tüyü ve hasır sepet gibi doğal malzemeler ve süslemeler.
Modern plaj: Açık renkler, zarif ve temiz mobilyalar, bambu gibi doğal malzemeler ve ahşap mobilyalar.
İskandinav minimalizmi: Açık renkler, temiz ve basit tasarım, doğal malzemeler ve bol doğal ışık.

Evinizi dekore ederken, evinizin atmosferine uygun bir tarz seçmek önemlidir. Yazlık daireler söz konusu olduğunda, doğal malzemeler, açık renkler ve plaj atmosferleri, rahatlamak ve yaz özgürlüğü hissi için mükemmeldir. Dekorasyon için yazı ve denizi hatırlatan unsurları tercih etmekte fayda var.
 
Geri
Üst Alt