Yeşil Elma mı Kırmızı Elma mı?

Yeşil Elma mı Kırmızı Elma mı?

  • Yeşil Elma

    Oy: 130 99.2%
  • Kırmızı Elma

    Oy: 1 0.8%

  • Kullanılan toplam oy
    131

Talha 

Talha Kerem Yılmaz
Moderator
23 Haz 2019
706
134,430
93
Cologne/Adana

İtibar Puanı:

Yeşil Elma uykuyu açar ve daha fazla antioksidan var Kırmız Elmaya göre
 

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Elma Mobilya

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
3 Ara 2019
2
489
48

İtibar Puanı:

Türkiye`de her sezon, hafta sonları, elma satışlarının popülerliği arttı. Son dönemde, sebze ve meyve satışları artarken, elma sağlık nedenleriyle en çok satan sebze ve meyve olmuştur.

İnsanlar sağlıkları açısından ne yapacaklarını merak ediyorlar. Günümüzde elmalar hakkında aşırı propaganda yapıldığı için, insanlar karar vermekte zorlanıyor.

Yeşil elmalar kırmızı elmalara göre daha bol posa içerirler. Posa, vücuttaki metabolizmayı hızlandırır ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca, doymamış yağlar, proteinler, karoten, B ve C vitaminleri, lif ve magnezyum gibi önemli besinleri içerir. Yeşillerin daha yüksek antioksidan dereceleri vardır ve insan sağlığı açısından önemlidir.

Kırmızı elmalarda, aynı mineraller bulunmaktadır fakat, oranlarda ve yoğunlukta, sınırlıdır. Antioksidan özellikleri yeşil elmalara göre daha düşüktür. Ancak, diş etlerinde ve gingivitte iyi bir antiseptik olarak kullanılan malik asit, kırmızı elmalarda daha yüksektir.

Sonuç olarak, gıda yeterliliğini arttırmak açısından, hem yeşil hem de kırmızı elmaların tüketilmesi tercih edilir. Çünkü, bir elmanın diğerine göre üstünlükleri vardır. Harbiden hangisini daha çok tüketeceğinize karar vermek size kalmış. Çünkü her iki elma türü de sağlık açısından çok önemlidir.
 

Yeşil yol

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
13 Haz 2020
10
982
78

İtibar Puanı:

Yeşil elma mı kırmızı elma mı? Bu soruyu yanıtlamaya çalışırken, ne türden bir elma arzu ettiğinizin bilinmesi öncelikli bir durumdur. Elma, tatlı veya ekşi, meyvelerin küçük veya büyük olmaları gibi çeşitli özelliklere sahiptir. Elma seçerken, sağlığınızı koruyacak yönde karar verebilmek için özellikleri araştırmanız gerekir.

Yeşil elmalar, ekşi meyveler arasında en lezzetli olarak kabul edilir. Vitamin C içeriğinin daha yüksek olduğu için çok etkili bir bağışıklık sistemi desteği sağlamaktadır. Yeşil elmaların metabolizmayı hızlandırıcı özellikleri de vardır. Kilo yönetiminden bağışıklığa kadar birçok alanda çok etkilidir. Kırmızı elmalar ise daha tatlı ve daha hacimli meyvelerdir. Bu elmaların birçok faydaları vardır. Işık ve kırmızı renkli özellikleri antosiyaninler yüksek içeriği ile sayılan yağ yakmanın ve kalp sağlığının desteklenmesi için itina ile tüketilmelidir.

Kısacası, hangi elmayı seçmeniz gerektiği, alacağınız tatlı veya ekşi seviyesi ve sağlık yönetiminize uygun oluşunu göz önünde bulundurarak meyveleri tercih edin. Doğru seçim size en iyi sağlık sonuçlarını sağlayacaktır.
 

Hasipe

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Ağu 2019
33
8,492
83

İtibar Puanı:

Çoğu zaman hangi elmanın daha sağlıklı olduğu sorusuna yanıt aranır. Kırmızı elmalar çoğu zaman tercih edilirken, yeşil elmalar da içlerinde faydalı maddeler olduğu için tercih edilmeye başlandı.

Yeşil elmalar, C Vitamininin yanı sıra A Vitamini, potasyum maddesi, lif maddesi, magnezyum ve demir içerir. Kırmızı elmalar ise C Vitamininin yanı sıra A Vitamin ve lif maddesi içerir. Her iki elma türünün de özellikle potasyumu ve magnezyumu yüksek seviyede olduğunu söylemek mümkündür.

Yeşil elmaların kırmızılara göre çok daha az meyve şekeri içerdiği söylenebilir. Kırmızı elma aynı zamanda tatlı ve meyve şekeri için daha çok seçilen bir türdür. Ancak, yeşil elma daha kolay sindirilip, testeden daha hızlı çözülen ve karbonhidratlarla, proteinlerle ve yağlarla etkileşime girebilen nitelikler taşıyan besinler olduğu için kırmızı elmalara göre daha sağlıklıdır.

Bir sonuç çıkartmak gerekirse, yeşil elmalar, yenmeye hazır olmaları, çabuk sindirilmeleri ve daha az meyve şekerinin içermesinden dolayı gündemde olan diyabet tedavisinde daha uygun olan tür olarak kabul edilebilir. Kırmızı elmalar ise şeker düşürücü etkisi nedeniyle diyabet hastalarına tercih ediliyor.

Ancak, sağlıklı olduğu kanaatindeki herkesin her iki elma türünden de yararlanabileceği sonucuna varılabilir. İkisi de insan vücudunda gerekli vitaminleri ve minerallere sahip olmakla beraber, sağlıklı bir yaşam için gerekenleri karşılamak açısından hiçbir türü tercih etmemek gerekmiyor.
 

Kıtmir

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
2 Ağu 2019
25
9,208
78

İtibar Puanı:

Meyve seçiminde ne tercih edersiniz, yeşil elma mı yoksa kırmızı elma mı? Seçim sizin ama her ikisi de kaliteli yiyecekler olarak kabul edilir.

Yeşil elmalar, yüksek C vitamini içerikleri ile meyvelerdeki en zengin Vitamin C kaynağıdır. Sağlık açısından kırmızı elmalardan daha faydalıdır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, meyveler arasında en yüksek doymamış yağ ve polifenol olarak adlandırılan mükemmel antioksidan kaynaklarından biri olarak kabul edilir.

Kırmızı elmalar, antioksidan ve bazı mineraller açısından yeşil elmalardan daha faydalıdır. Kalp hastaları için önerilen pektin maddesi de kırmızı elmalarda daha fazladır. Kırmızı elmaların bağışıklık sistemini güçlendirmesine yardımcı olacağı da bilinmektedir.

Genel olarak, hangi meyveyi seçtiğinize bağlı olarak iki meyveden de faydalanabilirsiniz. Yeşil elmalar, yüksek C vitamini içeriklerinden dolayı size güçlü bir bağışıklık sistemi verecektir. Kırmızı elmalar ise Kalp hastaları için önerilen pektin maddesi ve diğer sağlıklı mineraller nedeniyle oldukça faydalıdır. Her iki meyveden de yemek, sağlığınız için faydalı olacaktır.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt