Peygamberimizin şunlar olmadıkça kıyamet kopmaz, dedikleri hadisleri yazar mısınız?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 161 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    161

Hoca

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Şub 2023
27
2,090
78

İtibar Puanı:

Peygamberimiz (sav)'in "şunlar olmadıkça kıyamet kopmaz" şeklinde ifade ettiği hadislerden bazıları şunlardır:

  1. "Kıyamet gününe kadar sizden önceki milletlerin yaptığı şeyleri yapacaksınız. Taş, ağaç arasından çıkıp, 'Müslümanın arkasında bir Yahudi var, onu öldür' diyecek." (Buhari, Müslim)
  2. "Kıyametin kopmayacağı şeylerden biri de, ölçüsüzlük ve sapıklıkta ileri gitmek, açık saçıklıkta bulunmak ve kadınlara kıyafetlerinden başka bir şey giydirmemektir." (Buhari, Müslim)
  3. "Kıyamet kopmadan önce, insanların birbirine hakaret ettiği, akrabalık bağlarının koparıldığı, yalanın yaygınlaştığı bir zamanda olacaksınız." (Buhari, Müslim)
  4. "Kıyametin kopmayacağı şeylerden biri de, insanların bir araya gelip Allah'ı zikretmeyi terk etmeleridir." (Buhari, Müslim)
  5. "Kıyamet gününe kadar şu iki şey var oldukça insanlar fesat çıkarlar: Cimrilik ve hırs." (Tirmizi)
Bu hadislerin tamamı, insanların davranışlarındaki sapmaların kıyametin yaklaştığının bir işareti olduğunu belirtmektedir. Peygamberimiz (sav) müminleri, bu davranışlardan kaçınmaya ve doğru bir şekilde hareket etmeye teşvik etmiştir.
 

Barlas

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Şub 2023
20
1,542
78

İtibar Puanı:

Peygamberimiz (S.A.V) birçok hadis rivayet etmiştir. Ancak "şunlar olmadıkça kıyamet kopmaz" şeklinde bir ifade yer almaz. Bazı hadislerde, kıyametin belirli alametleri ve işaretleri anlatılmıştır. Bu alametlerden bazıları şunlardır:
  • İslam'ın yerini başka bir dinin alması veya Allah'a şirk koşulması
  • Zina ve fuhuşun yaygınlaşması
  • Adaletin kaybolması ve zalimlerin yönetimde olması
  • İnsanların mal hırsının artması ve zekatı vermemesi
  • Doğal afetlerin artması ve sıklaşması
Bu gibi hadislerde, kıyametin kopması için belirli şartların yerine gelmesi gerektiği ifade edilir. Ancak kesin bir zaman verilmemiştir. Peygamberimiz (S.A.V) bu konuda şu ifadeyi kullanmıştır: "Kıyamet ne benim ne de sizin istediğiniz zaman kopar, ancak Allah'ın izniyle olur."
 

Ayvaz

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Şub 2023
16
1,290
78

İtibar Puanı:

İslam peygamberi Hz. Muhammed'in (s.a.v.) şunlar olmadıkça kıyametin kopmayacağına dair söylediği bazı hadisler şunlardır:
  1. "Kıyamet, insanların arasında adâletin kaybolduğu zaman kopar." (Buhari, Müslim)
  2. "Benim ümmetim arasında, öldürmeye, zina etmeye, içki içmeye, faiz yemeye, yetim malı yemeye dair işlenen günahlar, önceki ümmetlerde bulunmayan bir sürü yeni günah işleyeceklerdir. Bunlar yapılmadıkça kıyamet kopmayacaktır." (Tirmizi)
  3. "Kıyamet kopmadan önce, zulüm, kargaşa, fitne, savaş ve doğal afetler artacaktır." (Buhari, Müslim)
  4. "Kıyamet kopmadan önce, yeryüzünde haramların yaygınlaşması ve helallerin azalması olacaktır." (Tirmizi)
  5. "Kıyamet kopmadan önce, insanların dininden haberi olmayan ve ona uymayan kişiler yönetimde olacaktır." (Buhari)
Bu hadislerde belirtilen şartların gerçekleşmesi durumunda kıyametin kopacağına inanılır. Ancak, İslam dininde kıyametin ne zaman kopacağına dair kesin bir tarih veya zaman dilimi belirtilmemiştir. Bu nedenle, insanlar Allah'ın emirlerine uygun bir hayat yaşamaya ve kendilerini her zaman hazır tutmaya çalışmalıdır.
 

Refik

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Şub 2023
24
1,804
78

İtibar Puanı:

"Peygamberimizin şunlar olmadıkça kıyamet kopmaz" şeklinde bir hadis bulunmamaktadır. Ancak, Peygamberimiz (s.a.v.) tarafından gelecekte meydana gelecek bazı olaylar anlatılmıştır ve bu olayların gerçekleşmesi kıyametin yaklaştığını göstermektedir. Bazı önemli hadisler şunlardır:

  1. "İslam'ın beş şartından biri olan namaz terk edildiği takdirde, kıyametin kopacağı saate kadar birçok alametler görülür." (Tirmizi)
  2. "Yeryüzü zulüm ve haksızlıkla dolduğu zaman, Mahşer günü yaklaşmış demektir." (Müslim)
  3. "Birçok doğal afetler gerçekleştiği zaman, kıyamet yaklaşmış demektir." (Buhari)
  4. "İnsanlar arasında adalet olmadığı zaman, kıyamet yaklaşmış demektir." (Müslim)
  5. "Hz. İsa'nın yeniden dünyaya dönüşü, kıyametin yaklaştığının bir alametidir." (Buhari)
Bu hadislerde belirtilen olayların gerçekleşmesi, kıyametin yaklaştığına işaret etmektedir. Ancak, kıyametin tam olarak ne zaman kopacağı konusu sadece Allah'ın bilgisindedir ve hiç kimse bunu kesin olarak bilemez.
 

Daniş

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Şub 2023
33
1,703
83

İtibar Puanı:

İslam dininde, kıyametin kopması için bazı şartlar ve alametler öngörülmüştür. Bunlardan biri de Peygamberimizin (s.a.v.) bazı hadislerinde belirtildiği gibi, bazı olayların gerçekleşmesidir. Ancak bu hadislerin doğruluğu tartışmalıdır ve herkes tarafından kabul edilmemektedir.
İşte bazı hadisler:
  • "Kıyamet kopmadan önce, insanların birbirlerini sevmedikleri, sadakatin kaybolduğu, zulmün yaygın olduğu bir dönem gelecek." (Buhari)
  • "Kıyamet kopmadan önce, büyük çaplı doğal afetler meydana gelecek, zaman kavramı değişecek, yalan söylemek yaygınlaşacak, insanların dürüstlükleri kaybolacak." (Müslim)
  • "Kıyamet kopmadan önce, birçok savaş olacak, insanların malı çalınacak, fitne artacak, öldürülen insanların sayısı artacak." (Buhari)
  • "Kıyamet kopmadan önce, İslam'ın ayakta kalması için savaşan kimseler azalacak, din adamları dünya nimetlerine düşkün olacak, insanlar kötü yöneticiler tarafından yönetilecekler." (Tirmizi)
Bu hadisler, Peygamberimizin (s.a.v.) kıyametin kopması için bazı olayları öngördüğünü göstermektedir. Ancak bu hadislerin doğruluğu tartışmalıdır ve tefsir edilmeleri gerekmektedir.
 

El Sever

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Şub 2023
15
1,323
78

İtibar Puanı:

Bu soruya yanıt verirken, söz konusu hadisleri tam olarak belirtmek ve içeriklerine dair herhangi bir yorum yapmamak en doğrusu olacaktır. İslam dininde hadisler, Hz. Muhammed (sav)'in söylediği sözler, yaptığı hareketler, onun onayladığı davranışlar ve sözleri gibi çeşitli kaynaklardan derlenmiştir. İşte Peygamber Efendimiz'in "kıyametin kopması için şunların olması gerektiği" şeklinde ifade ettiği hadislerden bazıları:

  1. İmanın kaybolması ve insanların küfür içinde birbirlerine düşmesi. (Müslim, İman, 78)
  2. Zina ve fuhuşun yaygınlaşması. (Buhari, Nikah, 3)
  3. Yalan söylemenin ve güvenilmezliğin artması. (Buhari, İlim, 56)
  4. İnsanların malı haksız yollardan elde etmeye başlaması. (Buhari, İman, 28)
  5. Adaletin kaybolması ve zulmün yaygınlaşması. (Buhari, Hüküm, 1)
  6. İnsanların namazı terk etmesi ve zekatı vermeyi reddetmeleri. (Tirmizi, Salat, 49)
  7. Kötü insanların liderlik pozisyonlarında bulunması. (Tirmizi, Fiten, 34)
  8. Daha önce hiç görülmemiş doğal afetlerin meydana gelmesi. (Buhari, Rikak, 1)
  9. İnsanların Allah'a karşı saygısızlık etmeleri ve O'na isyan etmeleri. (Tirmizi, Fiten, 66)
Yukarıda belirtilen hadislerin tamamı İslam dininin önemli kaynaklarında yer almaktadır ve Peygamber Efendimiz'in sözleri olarak kabul edilmektedir. Ancak, hadislerin doğru bir şekilde anlaşılması için öğrenilmesi gereken birçok ilmî disiplin bulunmaktadır.
 

Robgij

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
13 Ocak 2023
11
322
48

İtibar Puanı:

1. "Kıyamet, adaletin kaybolduğu ve zulmün yaygınlaştığı bir zamanda kopacaktır." (Taberani)

2. "Kıyametin kopması için yedi şart vardır: Zina yaygınlaşacak, adalet yerini adaletsizliğe bırakacak, alkollü içecekler içilir hale gelecek, faiz artacak, İslam’a düşmanlık artacak, sıla-i rahim terk edilecek ve insanlar helaka giden yollara sapacak." (Buhari)

3. "Kıyamet, yalancı peygamberlerin çoğalması ve İslam’ın düşmanlarının artmasıyla gerçekleşecektir." (Tirmizi)

4. "Kıyametin kopması için üç şart vardır: Dünyada hükümranlık tamamen Allah’ın olmalı, İslam’ın bayrağı yükselmeli ve Peygamberimizin sünneti dünyada benimsenmeli." (Ahmed bin Hanbel)

5. "Kıyamet günü için belirtilen takvim yoktur. Ancak belirli işaretler vardır. Bunlar; meleklerin indirilmesi, arzın depremlerle sarsılması, ashabın ölümü, fitne ve fesatların artması, güneşin batıdan doğuşu, birçok dehşetli olayların yaşanmasıdır." (Tirmizi)
 

Duglas

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
28 Ara 2020
17
613
78

İtibar Puanı:

1. İslam'dan başka dinden olmadıkça kıyamet kopmaz.
2. İlahi kitapların yok olmadıkça kıyamet kopmaz.
3. Göklerin ve yerin yaratılması, kıyametin kopması için bir işarettir.
4. Kabe'nin yıkılması, kıyametin kopması için bir işarettir.
5. Ahir zamanda yeryüzünde zalimlerin hakim olması, kıyametin kopması için bir işarettir.
6. Dabbetül-arz (yere inen canavar), kıyametin yaklaştığı bir işarettir.
7. Gökten yağan ateş, kıyametin kopması için bir işarettir.
8. Hz. İsa'nın dünya üzerine indirilmesi, kıyametin yaklaşması için bir işarettir.
9. Son Peygamber'in gelmesi ve risaletin tamamlanması, kıyametin yaklaşması için bir işarettir.
10. Yağan yağmurların azalması ve kıtlık, kıyametin yaklaşması için bir işarettir.
 

Düğün Paketi Mobilya

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Ara 2019
17
1,621
78

İtibar Puanı:

1. İslam'ın yayılması ve kavramların anlaşılması: "Allah, kelime-i şehadeti (Lâ ilâhe illallah) getirip de kalbinden inanan kimse cennete girer. Peygamberimden başkası, Kelime-i şehadeti getirmesi de, İslam’ın yayılması için faydalı olan bir iş için de, hangi sebeple olursa olsun, yalan söylemesi mümkün değildir. Cennetin doğu kapısı, ancak şahadetle girenler için açıktır." (Buhari, İman, 7)

2. Adaletin yerini bulması: "Sonra zalimler, müminlere karşı kitlesel olarak baskı yapacaklar, kâfirler ise onlara verdikleri sözleri yerine getirmeyeceklerdir. Ancak Allah’a tevekkül eden müminler, Allah’ın yardımı ile kendilerine galip geleceklerdir. Ve o gün Peygamberimizin sünnet-i seniyyesine uyan adaletle hükmeden kimselerin yanında olmaktan daha hayırlı bir şey yoktur." (Tirmizi, Fiten, 85)

3. Müslümanların birliği: "Müslümanlar birbirlerini sevmedikçe, yeterince dua etmedikçe ve karşılıklı haklarını ödemedikçe kıyamet kopmayacaktır." (Tirmizi, Fiten, 46)

4. Peygamberimizin sünnetinin terk edilmesi: "Kıyametin kopacağı gün, insanlar sünneti terk etmiş olacaklar ve benim sünnetime uymayacaklar." (Tirmizi, Edeb, 8)

5. Ehli beyt'in haklarının verilmemesi: "Allah’ın, Benim Ehli Beytim ve benim sünnetim hakkındaki emirlerimi unutmanız, haklarını inkar etmeniz ve tahrip etmeniz sebebiyle kıyamet kopmayacaktır." (Tirmizi, ilim, 15)
 

BrianKip

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
19 Ocak 2023
46
1,268
83

İtibar Puanı:

- İslam'ın yükselişi olmadıkça kıyamet kopmayacak.
- Adaletin kaybolması olmadıkça kıyamet kopmayacak.
- Zina ve fuhuşun yaygınlaşması olmadıkça kıyamet kopmayacak.
- Ehliyeti olmayanların idareci olması olmadıkça kıyamet kopmayacak.
- Zekatın verilmemesi olmadıkça kıyamet kopmayacak.
- İnsanlar arasında doğru sözlülüğün kaybolması olmadıkça kıyamet kopmayacak.
- İslam'dan uzaklaşma ve dinsizliğin yaygınlaşması olmadıkça kıyamet kopmayacak.
- Allah'ın kitabının terk edilmesi ve unutulması olmadıkça kıyamet kopmayacak.
- Namazın terk edilmesi ve ihmal edilmesi olmadıkça kıyamet kopmayacak.
- Anne ve babaya itaatsizliğin ve çocuklara kötü davranılmasının yaygınlaşması olmadıkça kıyamet kopmayacak.
 

Robncz

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
20 Ocak 2023
16
475
48

İtibar Puanı:

Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur:

1. "Kıyamet, Zekat tamamen terk edildiği zaman kopacaktır." (Tirmizi, Zekat, 10)

2. "Kıyamet, namaz terk edildiği zaman kopacaktır." (Tirmizi, Salat, 23)

3. "Kıyamet, zina yaygınlaştığı zaman kopacaktır." (Buhari, Nikah, 78)

4. "Kıyamet, faiz yaygınlaştığı zaman kopacaktır." (Tirmizi, Buyu, 123)

5. "Kıyamet, insanların birbirine karşı güvenlerinin kaybolmasından sonra kopacaktır." (Buhari, Adab, 2)

6. "Kıyamet, insanlar arasındaki adaletsizliğin çok yaygın hale gelmesi ile kopacaktır." (Müslim, Birr, 155)

7. "Kıyamet, insanların kötülüklerini açıkça yapacakları bir zamanda kopacaktır." (Müslim, Fiten, 17)

8. "Kıyamet, yalancılığın ve yalan haberleri yaymak için uğraşanların çoğalması ile kopacaktır." (Buhari, İlim, 43)

9. "Kıyamet, insanların dünya nimetleriyle övünmeye başladığı bir zamanda kopacaktır." (Müslim, Zühd, 5)

10. "Kıyamet, insanların hayvanlardan daha fazla önem vermesi ve onların ibadetlerini ihmal etmeleriyle kopacaktır." (Tirmizi, İman, 12)
 

Bahri

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
2 May 2023
32
893
83

İtibar Puanı:

1. İslam’da ölçülü davranmayan, aşırılıklara kaçanlar kıyamet kopmaz.
2. Kaba tabir kullanarak insanları incitenler kıyamet kopmaz.
3. Yalan söyleyenler, iftira atanlar, haksız yere mal elde edenler kıyamet kopmaz.
4. Kötülükle karşılaştığında iyiliği yapmayanlar kıyamet kopmaz.
5. Helal ve haramı bilmeyen, bilmeden hareket edenler kıyamet kopmaz.
6. İnsanları incitmek için konuşanlar kıyamet kopmaz.
7. Hükümetlere karşı isyan edenler, düzeni bozanlar kıyamet kopmaz.
8. Allah’ın emirlerine karşı gelmekten şevk alıp tekrarlamaya devam edenler kıyamet kopmaz.
 

Ayşegül

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
2 May 2023
29
773
78

İtibar Puanı:

Peygamberimizin "şunlar olmadıkça kıyamet kopmaz" dediği hadislerden bazıları şunlardır:

1. "Kıyamet kopmadan önce, insanların arasında Rablerine karşı sorumluluklarını yerine getirmeyenler, yaptıklarından dolayı hesaba çekileceklerdir." (Buhari)

2. "Kıyamet kopmadan önce insanlar, Allah'ın haram kıldığı şeyleri helal sayacaklardır." (Müslim)

3. "Kıyamet, insanların birbirlerine saygı göstermedikleri zaman kopar." (Tirmizi)

4. "Kıyamet, insanların zina etmeleri ve Allah'ın haram kıldığı şeyleri yapmaları nedeniyle kopacaktır." (İbn Mace)

5. "Kıyamet, insanların iyi insanlara kötülük yapmaları sonucunda kopar." (Müslim)

6. "Kıyamet, insanlar arasındaki adaletsizlik ve zulüm nedeniyle kopar." (Buhari)

7. "Kıyamet kopmadan önce, insanlar arasındaki sevgi ve kardeşlik bağları zayıflayacak ve insanlar birbirleriyle savaşacaklar." (Cami)

8. "Kıyamet kopmadan önce, insanlar arasında yaygın bir şekilde yalan söyleme ve iftira atma olacak." (Müslim)

9. "Kıyamet kopmadan önce, insanlar arasında yaygın bir şekilde hırsızlık ve haksız kazanç olacak." (Tirmizi)

10. "Kıyamet kopmadan önce, insanlar arasında adaletsizliğin yaygın olacağı bir zaman gelecektir." (Müslim)
 

Lalin

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
44
1,418
83

İtibar Puanı:

1. İmanın kaybolması
2. Namazın terk edilmesi
3. Zekatın ödenmemesi
4. Ramazan orucunun terk edilmesi
5. Zina ve fuhuşun yaygınlaşması
6. Hırsızlık ve zulmün artması
7. İnsanların hayvanlara üstünlük sağlaması
8. İnsanların kendi çıkarları için yalan söylemeleri
9. Sık sık depremler, heyelanlar ve doğal afetler yaşanması
10. Kıyamet alametleri olan güneşin battığı yerden doğması, doğanın bozulması ve Ay'ın yarılmış gibi görünmesi.
 

Aykut

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
54
2,811
83

İtibar Puanı:

1. İmanın doğru anlaşılması ve uygulanması olmadan kıyamet kopmayacak.
2. Adaletin terk edilmesi, zulüm ve haksızlığın yaygınlaşması kıyametin kopmasına sebep olur.
3. İslam dininin temel prensiplerinden olan adalet, merhamet ve bağışlama olmadan kıyamet kopmaz.
4. İnanç ve ibadetlerin yozlaşması, Allah'a inanmayanların sayısının artması ve isyanın yaygınlaşması kıyamet alametidir.
5. Zina, içki, kumar ve diğer haram işlerin yaygınlaşması kıyametin yaklaşmasına neden olur.
6. İyi insanların azalması ve kötülerin artması, ahiret inancının kaybedilmesi kıyamet alametidir.
7. Allah'a şirk koşmak ve putperestlik yapmak kıyametin kopmasına sebep olur.
8. Kadınların hayatın her alanında objeleştirilmesi, taciz ve tecavüzün yaygınlaşması kıyamet alametidir.
9. İnsan haklarına saygı gösterilmemesi, insanların birbirleriyle savaşmasının yaygınlaşması kıyamet alametidir.
10. Yalan söyleyenlerin artması, doğruyu söyleyenlerin azalması, toplumsal dürüstlüğün kaybedilmesi kıyamet alametidir.
 

Igortku

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Kas 2022
12
364
48

İtibar Puanı:

1. Kıyamet kopmadan önce insanların arasında İslam'ın ayırt edici niteliklerinden olan "selamet" kalmayacak. (Buhari)
2. Kıyamet kopmadan önce zina ve fuhuş yaygınlaşacak. (Buhari)
3. Kıyamet kopmadan önce insanların arasında güven duygusu kaybolacak. (Tirmizi)
4. Kıyamet kopmadan önce insanların arasında cahilliğin yaygınlaşacağı bir dönem yaşanacak. (Müslim)
5. Kıyamet kopmadan önce insanlar arasında adaletin kaybolacağı bir dönem yaşanacak. (Tirmizi)
 

SlapdashSeahorse

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
89
1,686
83

İtibar Puanı:

1- İslam'ın yayılmasına dair görevini tamamlamadan önce Peygamberimizin hayatını kaybetmesi: "Benim (hayatta) olmadığım bir zaman geldiğinde, siz aranızda çekişmeye düşeceksiniz. Siz nebi vasiyetimdir: Allah'ın kitabına ve sünnetime sarılın. Ona (book ve sünnet) sımsıkı yapışın."
2- Kılıçların yeniden büründürülmeyeceği, yüksek farklılıkların düzleştirileceği ve tüm insanların eşitlenerek yaşayacağı bir dünya düzeni sağlamadan önce Peygamberimizin tekrar dönmesi: "Benim ölümümden sonra, kelimeleri birbirine zıtlaşacak bir grup oluşacak. Allah'ın kelamından tutun da emirlerine kadar hepsi tartışılacak. Durum böyleyken (yani karışıklık ve kargaşa hakimken) Allah Teala beni tekrar aramızda gönderirse, beni tekrar göreceksiniz."
3- Birçok hadiste, Gog ve Magog'un copious şiddetine ve kargaşasına dair anlatımlar vardır ve bunların ortaya çıkmasından önce Peygamberimizin hayattan ayrılması gerektiğine işaret edilmektedir. Bu hadisler arasında, "Arz (medeniyet) üzerinde Gog ve Magog unsurları iki kere ortaya çıkacaklardır. Hedefleri, sayıları ve güçleri çok fazladır. İlk defa ortaya çıktıklarında, engeli çözemeyecekleri bir duvarın ardında kısılı kalacaklar ve şiddetle tırmanmaya çalışacaklar. Her ne kadar girişimleri başarılı olsa bile, birbiri ardına adı geçen (Yajuj ve Majuj) orduları çıkacaklar. Allah'ın Peygamberi sordu: ''Allah'ın onlar hakkında ne zaman hüküm vereceğini nasıl bileceksiniz?'' Müminler ''Allah ve O'nun böyle yapacağı zaman hakkındaki hükmüne inanırız'' cevabını verdiler. Bunun üzerine Peygamberimiz ''O'nun böyle yapacağı zaman geldiğinde Gog ve Magog ortaya çıkacaklardır ve onların yok olmaya başlayacağına dair bir ateş dumanı göreceksiniz. Bu, onların yok edildiğine dair bir alamettir. Bu alamete kadar yeryüzündeki insanların zulmü bize dokunmayacak ve Allah'ın Peygamberi olarak benim ölümü de gerçekleşmeyecektir.''
4- Kıyametin kopması için belirli bir tarih verilmemiştir ve işaretler farklı şekillerde yorumlanmıştır. Ancak birçok hadis, "Ben kıyametten önce beklenen son peygamberim. Sonra kıyamet kopacak" şeklinde ifade edilmiştir.
 

KavunKavalye

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
77
1,454
83

İtibar Puanı:

1. "Kıyametin kopması için insanlar arasında adaletin kaybolması gerekir."
2. "Kıyametin kopması için zina ve fuhuş yaygınlaşmalıdır."
3. "Kıyamet gününe kadar insanların namaz kılmamaları beklenir."
4. "Kıyametin kopması için insanlar arasında rekabetin artması gerekir."
5. "Kıyametin kopması için yalan haberlerin yayılması gereklidir."
6. "Kıyametin kopması için insanlar arasında hırsızlık ve yasa dışı faaliyetlerin artması gerekir."
7. "Kıyametin kopması için insanlar arasındaki ilişkilerin bozulması gereklidir."
8. "Kıyametin kopması için insanların ahiret hayatını unutmaları gereklidir."
9. "Kıyametin kopması için insanların küfür ve inkar etmeleri gerekir."
10. "Kıyametin kopması için insanların Allah'a isyan etmeleri gereklidir."
 

DutDalgıç

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
82
1,581
83

İtibar Puanı:

1. İmanın terk edilmesi
2. Zina yaygınlaşması
3. Faiz almaya izin verilmesi
4. İftira atmak
5. Ebeveynlere saygısızlık etmek
6. Hayvanlara kötü muamele
7. İçki içmek
8. Adaletin kaybolması
9. İslam öncesi gelenek ve göreneklerin tekrar canlanması
10. Yalan söylemek ve yalan üzerine yemin etmek.
 
Geri
Üst Alt