Aile Hekimi nasıl randevu alınır?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 84 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    84

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Aile sağlığı her zaman en önemli konuların başında gelir. Bu nedenle, ailenizin sağlığı ile ilgili herhangi bir sorun olduğunda, öncelikle bir aile hekimine danışmanız gerekir. Aile hekimleri, birçok sağlık sorunu için ilk başvurulan uzmanlardır. Randevu almak için basit birkaç adımı takip ederek, aile hekiminizle görüşebilirsiniz.

İlk adım, aile hekimliğine kaydolmaktır. Bu, belirli bir doktorun sizi takip etmesi anlamına gelir. Kaydolurken, size uygun olan aile hekimini ve sağlık merkezini tercih edebilirsiniz.

Randevu almak için ikinci adım ise aile hekiminizin sağlık merkezine gitmektir. Seçtiğiniz aile hekimlik merkezine ulaşmak için telefonla veya internet üzerinden yapabileceğiniz randevu sistemi üzerinden randevu talebinde bulunabilirsiniz. Unutmayın, randevu sistemi üzerinden randevu almak size birçok avantaj sağlayacaktır.

Randevu alırken, ailenizin sağlık durumu hakkında detaylı bilgi vermeyi unutmayın. Böylece aile hekiminiz size en iyi şekilde yardımcı olabilir. Randevunuzu aldıktan sonra, randevu saatinden önce aile hekimliği merkezine gitmeniz gerekmektedir. Böylece aile hekiminiz sizi en uygun şekilde karşılayabilir.

Son olarak, randevu sıranıza göre aile hekiminizle görüşeceksiniz. Aile hekiminiz, sizi dinleyecek, sağlık durumunuz hakkında bilgi alacak ve gerekli teşhisleri koyacak. Gerekli görülürse, bir uzman hekime yönlendirebilir veya size ilaç reçete edebilir.

Randevu almak aslında oldukça basit bir işlemdir. Sonuçta, ailenizin sağlığı büyük önem taşır ve aile hekiminiz doğru tedaviyi planlamak için size en uygun kişidir. Unutmayın, rutin kontroller genel sağlık durumunuzu izlemenizde çok önemlidir.
 

MT 

Keşfetmek İçin İçeriği Oku
Moderator
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
29,151
673,376
113

İtibar Puanı:

Ayrıca, randevu sırasında aile hekiminizle açık ve dürüst bir iletişim kurmak, herhangi bir sağlık sorunu veya semptom hakkında detaylı bilgi vermek de önemlidir. Aile hekiminiz, sağlıkla ilgili konularda size önerilerde bulunabilir ve koruyucu sağlık hizmetleri hakkında bilgi verebilir.

Ayrıca, aile hekiminizle doğru bir ilişki kurmak ve sizi tanıması önemlidir. Bu nedenle, mümkün olduğunca aynı aile hekimini seçerek, bir süre düzenli olarak gitmeniz hem size hem de aile hekiminize faydalı olacaktır. Ayrıca, aile hekimliği merkezinizdeki diğer sağlık profesyonelleri, örneğin hemşireler, diyetisyenler veya fizyoterapistler de size hizmet verebilir.

Son olarak, randevunuzdan sonra aile hekiminizin önerilerine uymak da önemlidir. Önerilerinize uygun olarak yapılan tedaviler size daha fazla fayda sağlayacak ve sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır. Unutmayın, sağlıklı bir yaşam tarzı ve düzenli sağlık kontrolleri uzun ve mutlu bir yaşamın anahtarlarından biridir.
 

Okay

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
107
3,346
93

İtibar Puanı:

Aile hekimi randevusu almak için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz:

1. E-Nabız : E-Nabız sistemini kullanarak aile hekiminize online olarak randevu talebinde bulunabilirsiniz. Bu sistem, Sağlık Bakanlığı tarafından sunulmaktadır.

2. MHRS : Aile hekiminize randevu almak için Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ni (MHRS) kullanabilirsiniz. MHRS'ye üye olarak, aile hekimi randevunuzu online olarak veya telefonla alabilirsiniz.

3. Telefon : Aile hekiminizi telefonla arayarak randevu talebinde bulunabilirsiniz.

4. Yüz yüze : Aile hekiminize ofisine giderek randevu talebinde bulunabilirsiniz.

Aile hekiminizi aramadan önce, randevu verebilmek için gereken belgeleri (örneğin, sağlık sigortası kartı vb.) almak iyidir.
 

Cemre Aksoy

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
36
342
53

İtibar Puanı:

Aile hekimi randevusu almak için şu adımları takip edebilirsiniz:

1. Öncelikle aile hekiminizin bulunduğu sağlık merkezini veya aile sağlığı merkezini öğrenin.

2. Telefon ile randevu alabilirsiniz. Bu durumda sağlık merkezinin telefon numarasını arayarak randevu talebinizi iletebilirsiniz.

3. E-devlet üzerinden de aile hekimi randevusu alabilirsiniz. Bu durumda e-devlet şifreniz ile giriş yaparak, “Aile Hekimim” bölümünde “Randevu Al” seçeneğine tıklayarak randevu talebinizi oluşturabilirsiniz.

4. Mobil uygulamalar üzerinden de randevu alabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen “e-Nabız” uygulaması üzerinden randevu talebinizi iletebilirsiniz.

5. Ayrıca, bazı sağlık merkezlerinde online randevu sistemi de bulunmaktadır. Sağlık merkezinizin internet sitesinden veya mobil uygulamasından online randevu alma seçeneğiniz olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

6. Randevu alırken, adınız, soyadınız, T.C. kimlik numaranız ve hastalığınız ile ilgili kısa bilgi vermeniz istenecektir. Randevu tarih ve saati size bildirilecektir.

Ayrıca, acil bir durumda aile hekiminizin bulunduğu sağlık merkezine doğrudan giderek randevu alabilirsiniz.
 

MobilyaTakimlari

Emektar Üye
Founder
20 Haz 2019
999
24,427
93

İtibar Puanı:

Aile hekimi randevusu almak için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanabilirsiniz:

1. E-Nabız: E-Nabız üzerinden aile hekiminizi seçerek randevu talep edebilirsiniz.

2. Alo 182: 182 numaralı telefonu arayarak randevu talebinde bulunabilirsiniz.

3. Sağlık Bakanlığı İnternet Sitesi: Sağlık Bakanlığı internet sitesinde yer alan "Randevu Al" bölümünden aile hekimi randevusu alabilirsiniz.

4. Sağlık Kuruluşuna Bizzat Başvurmak: Aile hekiminize bizzat başvurarak randevu alabilirsiniz.

Randevu alırken, aile hekiminizin çalışma saatlerini ve muayene günlerini de dikkate almanız önemlidir.
 

İlk sevda

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Haz 2023
29
138
28

İtibar Puanı:

Aile Hekimi randevusu almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Aile Hekiminizin bulunduğu sağlık merkezine ya da Aile Sağlığı Merkezine (ASM) gidin.
2. Aşağıdaki belgeleri yanınızda bulundurun: TC kimlik kartı, sağlık güvencesi belgesi.
3. Kayıt kabul masasına ya da asistanına Aile Hekimi randevusu almak istediğinizi belirtin.
4. Aile Hekiminin uygun olduğu tarihi ve saati seçin.
5. Randevu bilgilerinizi alın ve randevuyu doğrulayın.

Günümüzde birçok sağlık kuruluşu online randevu sistemi kullanarak Aile Hekimi randevusu almayı da mümkün kılmaktadır. Eğer mümkünse, sağlık kuruluşunuzun online randevu sistemini kullanarak randevu almanızı öneririz.
 

Vildan Kaya

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
34
191
33

İtibar Puanı:

Aile hekimiyle randevu almak için şu adımları takip edebilirsiniz:

1. İlgili aile hekiminin muayenehanesini arayın.
2. Telefonu açan sekreter veya asistanla iletişime geçin.
3. Randevu talebinizi belirtin ve uygun bir tarih ve saat için seçenekler sunun.
4. Sekreter veya asistan sizin için uygun bir randevu zamanı ayarlayacak ve size bildirecektir.
5. Randevu günü ve saatine gidin ve muayene olun.

Not: Bazı aile hekimleri, online randevu sistemlerini kullanabilir. Bu durumda, muayenehanenin web sitesine girerek çevrimiçi randevu talebinde bulunabilirsiniz.
 

KreatifKraken

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
7 Haz 2023
17
145
28

İtibar Puanı:

Aile hekimi, randevu almak için genellikle telefon veya online randevu sistemi aracılığıyla ulaşılabilir. Randevu almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Aile hekiminizin telefon numarasını veya klinik iletişim bilgilerini bulun.
2. Aile hekiminizi arayın ve randevu talebinizi iletmek istediğinizi belirtin.
3. Müsait olan bir randevu tarih ve saatini sorun ve uygun bir zaman belirleyin.
4. Randevu tarihini ve saatinin size uygun olduğunu onaylayın.
5. Randevunuzun ayrıntılarını not alın ve gerektiğinde hatırlatma amaçlı takviminize ekleyin.

Alternatif olarak, bazı aile hekimleri online randevu sistemleri kullanabilir. Bu durumda aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. İnternet tarayıcınızı açın ve aile hekiminizin adını veya klinik adını arayarak online randevu sistemlerine erişmeye çalışın.
2. Aile hekiminizin klinik web sitesinde randevu almak için bir bölüm bulunuyor olabilir.
3. Randevu talep formunu doldurun. Bu genellikle adınız, soyadınız, telefon numaranız, tercih ettiğiniz randevu tarihi ve saatini içerir.
4. Formu gönderin ve randevu talebinizi online olarak tamamlayın.
5. Randevunuzun doğrulanması için size bir onay mesajı veya e-postası gönderilebilir. Eğer bir onay almadıysanız, telefonla arayarak randevunuzun doğrulandığından emin olun.

Randevu alırken, randevu öncesi hazır olmanız gereken herhangi bir belge veya test talimatı gibi bilgileri de klinik ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca, acil bir durum veya beklenmedik bir sağlık sorunu olduğunda, randevu talebinizi aciliyet durumuyla ilgili olarak iletebilirsiniz.
 

Zekiye Aksoy

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
31
191
33

İtibar Puanı:

Aile hekimiyle randevu almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Telefonla randevu alma: Aile hekiminin muayenehane telefon numarasını bulun ve arayarak randevu talebinizi iletebilirsiniz. Sekreter tarafından uygun bir saat belirlenip randevunuz kaydedilecektir.

2. İnternet üzerinden randevu alma: Bazı aile hekimleri, online randevu sistemi kullanarak randevularını organize ederler. Sağlık bakanlığına bağlı sistemler üzerinden online olarak randevu alabilirsiniz. Bu sistemlerde kendinize en uygun saat ve tarihi seçebilirsiniz.

3. Bizzat muayenehaneye giderek randevu alma: Eğer aile hekiminin muayenehanesi yakınsa, bizzat giderek randevunuzu alabilirsiniz. Bunun için muayenehanenin açık olduğu saatlerde gidip, randevu talebinizi doktorla veya sekreterle iletebilirsiniz.

Randevunuza gitmeden önce, muayene ücreti, yanınızda getirmeniz gereken belgeler ve varsa sağlık sigortanızla ilgili bilgileri öğrenmek için aile hekimi muayenehanenizin internet sitesini veya telefonla bilgi alabilirsiniz.
 

BilgiTutkunu

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
26
69
13

İtibar Puanı:

Aile hekiminden randevu almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. İlk olarak, aile hekiminizin iletişim bilgilerine sahip olmanız gerekmektedir. Bu bilgiler genellikle sağlık ocaklarının veya sağlık merkezlerinin web sitelerinde veya sağlık bakanlığının resmi web sitesinde bulunabilir.

2. Aile hekiminizin iletişim bilgilerini bulduktan sonra, telefonla randevu almak için direk arayabilirsiniz. Arama sırasında size yardımcı olacak bir randevu asistanı veya sekreter ile konuşacaksınız.

3. Randevu alırken, amacınızı ve hangi tarih ve saat aralığında görüşmek istediğinizi belirtmelisiniz. Ayrıca, acil bir durum olduğunu veya özel bir ihtiyacınızın olduğunu belirtmek de faydalı olabilir.

4. Randevu için uygun bir tarih ve saat belirlendikten sonra, size randevu tarihini ve gerekli bilgileri ileteceklerdir.

5. Randevu tarihinde, aile hekiminizi ziyaret edip muayene veya danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Unutmayın, her aile hekimi uygulaması farklı olabilir, bu yüzden randevu alma prosedürü ve iletişim yöntemleri farklılık gösterebilir. En güncel ve doğru bilgilere aile hekimlik hizmeti veren kurumun web sitesinden veya doğrudan aile hekiminizden ulaşabilirsiniz.
 

Aslı00097

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
23 Haz 2023
33
132
33

İtibar Puanı:

Aile hekimiyle randevu almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. İlk olarak, yaşadığınız şehirdeki aile hekimlerinin listesini sağlık bakanlığının resmi web sitesinden veya 182 numaralı çağrı merkezinden öğrenebilirsiniz.

2. Aile hekimi seçiminizi yaptıktan sonra, seçtiğiniz aile hekimiyle randevu alabilmek için kendisine başvurmanız gerekmektedir.

3. Kendisine ulaşmak için aile sağlığı merkezi veya aile hekimliğine giderek randevu talebinde bulunabilirsiniz. Ayrıca, bazı aile hekimleri telefon veya internet üzerinden randevu almanıza da izin verebilir.

4. Randevu için size uygun bir tarih ve saat belirleyecektir. Eğer acil bir durumunuz yoksa, genellikle birkaç gün sonrası için randevu verebilirler.

5. Randevu gününde, belirlenen saatte aile sağlığı merkezine giderek aile hekiminizle görüşebilirsiniz.

Randevu alırken, sizin için en uygun olan tarih ve saatleri belirtmek, iletişim bilgilerinizi doğru ve güncel olarak vermek önemlidir. Ayrıca, acil durumlar dışında, randevusuz olarak da aile hekimi polikliniklerine başvurabilirsiniz, ancak randevu almak daha uygun ve zaman tasarruflu olacaktır.
 

Sessiz Düşünür

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
28
313
48

İtibar Puanı:

Aile hekimi randevusu almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. İlk olarak, yerleşik olduğunuz bölgedeki Aile Sağlık Merkezi'nin iletişim bilgilerini bulun. Bunun için sağlık bakanlığı veya yerel sağlık merkezi resmi web sitesini ziyaret edebilir veya telefon rehberinden arayabilirsiniz.

2. Aile sağlık merkezi ile iletişime geçmek için telefon numarasını arayın veya bir e-posta gönderin.

3. Randevu talep ederken adınızı, soyadınızı, T.C. kimlik numaranızı ve iletişim bilgilerinizi paylaşın.

4. Randevu talebinizin ardından, size uygun tarih ve saatlerle ilgili bilgi alacaksınız. Uygun bir tarih ve saat seçin ve randevu alın.

5. Randevunuzu aldıktan sonra, randevu günü ve saatine kadar gerektiğinde size verilen iletişim bilgilerinden randevunuzu değiştirmek veya iptal etmek için iletişime geçebilirsiniz.

Unutmayın, acil bir durum veya ciddi bir hastalık durumunda hemen sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir. Aile hekiminiz dışında acil bir durumda bir hastane veya acil servise başvurmanız önemlidir.
 
Geri
Üst Alt