Akıl akıldan üstündür Atasözünün Anlamı Nedir?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 87 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    87

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,556
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Akıl akıldan üstündür Atasözünün Anlamı Nedir?
Her insanın aynı anlayış, bilgi ve düşünce yapısına sahip olmadığını göstermesidir. Birinin aklına gelmeyen bir durum başka birinin aklına gelebilir. Herhangi bir konu hakkında ışık tutabilecek dahiyane bir fikir sunabilir.

Akılın, başka akıl ve fikirler karşısında üstün olması anlamına gelir. Başka bir deyişle, her ne kadar insanlar fikirlerini ve görüşlerini paylaşsalar da, en akıllı fikir her zaman en üstün ve kabul edilebilir olanıdır.
 
Son düzenleme:

Sevgi

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
13 Ocak 2020
22
1,611
78

İtibar Puanı:

Bu atasözü, akıl ve düşünme gücü yüksek insanların, saf ya da deneyimsiz insanlardan üstün olduğunu ifade eder. Yani, düşüncesi ve stratejisi olan insanlar, sadece gücü olanlardan daha başarılı olurlar. Bu nedenle, akıllı düşünme ve planlama, fiziksel güçten daha önemlidir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Akıl, diğer akıldan üstündür ya da akıl, akıldan daha üstündür şeklinde de ifade edilebilen atasözü, zeka ve düşünme gücünün önemini vurgulamaktadır. Başka bir deyişle, aklı kullanarak yapılan fikirler ve kararlar, yalnızca deneyim ya da bilgi edinme yoluyla elde edilen bilgilerin ötesine geçebilir ve daha etkili ve başarılı sonuçlar elde edebilir. Dolayısıyla, herhangi bir konuda başarılı olmak isteyen kişilerin, akıllarını kullanarak mantıklı kararlar vermesi ve doğru adımlar atması gerekmektedir.
 
Son düzenleme:

AWek

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
29 Ağu 2022
32
1,236
83

İtibar Puanı:

Akıl, başka bir akıldan daha değerlidir ve güçlü kararlar almak ve problemlere çözüm bulmak için kullanılmalıdır. Yani bir insanın kendi akıl yürütmesi, başka bir kişinin aklından yararlanmaktan daha önemlidir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Akıl, her zaman başka bir akıldan daha üstündür. Bu atasözü, herhangi bir durumda iyi bir karar vermek için kullanılan zeka ve zeka gücünün önemini vurgular. Başka bir deyişle, başkalarının önerilerini dinlemek ve onların tecrübelerinden yararlanmak iyi bir fikir olabilir, ancak sonunda kendi aklınızın kullanılması, daha doğru ve doğru bir karar vermenizi sağlar.
 

Feris

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
33
1,122
83

İtibar Puanı:

Akıllı insanların düşünceleri ve bağlantıları, diğer insanların düşüncelerini aşar ve onlardan daha üstündür.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aklın, fikrin, düşüncenin, fikrin ve tavsiyenin en üstün olduğunu ifade eden bir atasözüdür. Başka bir deyişle, insan düşünce ve akıl yürütme yoluyla önemli sonuçlar ve kararlar elde edebilir. Aklın gücü insan iradesinin ve fikrinin ötesindedir ve önemli bir rehberdir.
 
Son düzenleme:

Peri

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
49
2,397
83

İtibar Puanı:

Akıl, başka bir akıldan veya zekadan daha üstündür. Kendini geliştiren ve düşünen kişi her zaman diğerlerinden daha sağlıklı bir karar verebilir ve daha başarılı olabilir. Bu nedenle, herhangi bir durumda, bir kişinin doğru karar vermesi için öncelikle zekasını kullanması önemlidir.
 

AgnesTuh

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
6 Ara 2020
11
961
78

İtibar Puanı:

Akıl yol göstericidir ve insanların doğru kararlar almalarına yardımcı olur. Bu atasözü, bir insanın başka bir insandan daha zeki veya bilgili olduğu anlamına gelmez, sadece insanların doğru kararlar alabilmeleri için düşünmek ve mantıklı çıkarımlar yapmak gerektiğini vurgular. Böylece, her zaman herhangi bir sorunla karşılaşıldığında, düşünerek ve planlayarak en iyi çözümü bulmak her zaman daha iyi sonuçlar doğurabilir.
 

Sabri Abi

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
3 Şub 2023
30
1,327
83

İtibar Puanı:

Bu atasözü, insan zekasının, birbirinin üstünde olduğunu ve bir kişinin diğer bir kişinin düşüncelerini aşabileceğini ifade eder. Yani, karşımızdaki kişinin bilgisi ve fikirleri ne kadar değerli olursa olsun, kendi düşüncelerimiz daha üstündür ve kararlarımızı kendimiz vermeliyiz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt