Ayağını yorganına göre uzat Atasözünün Anlamı Nedir?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 56 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    56

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Ayağını yorganına göre uzat Atasözünün Anlamı Nedir?

Dengeli yaşamak isteyen insan mutlaka gelirini, giderine göre ayarlamalıdır. Harcamalar geliri aşmamalı.

Bu atasözü, kişinin maddi durumuna uygun şekilde hareket etmesi gerektiğini ifade eder. Kişi gelirinin ölçüsünde harcama yapmalıdır. Anlamı, kişinin kendini zor durumda bırakmadan, aşırı harcama yapmaktan kaçınması gerektiğidir.
 
Son düzenleme:

Muhteşem Dekorasyon

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
3 Ara 2019
7
553
78

İtibar Puanı:

Bu atasözü, kişinin gelirine ve imkanlarına uygun yaşaması gerektiğini ifade eder. Kişi, hayatında çok şey isteyebilir ancak sadece elindekine göre yaşamalı ve harcamalarını buna göre yapmalıdır. Aksi takdirde, yani elindekilerden fazlasını isteyerek ya da bekleyerek yaşamaya çalışarak maddi açıdan zor durumda kalabilir.
 

Ayten Özdemir

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
40
365
53

İtibar Puanı:

"Ayağını yorganına göre uzat" atasözü, kişinin elinde bulunan imkanlara ve kaynaklara uygun hareket etmesini, kendisine göre planlama yapmasını ifade eder. Yani, kişinin maddi durumuna ve imkanlarına göre hareket etmesi gerektiği anlamına gelir. Kişi haddini ve sınırlarını bilerek, kendi ölçüsünde harcamalar yapmalı ve gereksiz yere kaynaklarını tüketmemelidir. Aşırıya kaçmadan yaşamını sürdürme ve belli bir bütçe içerisinde hareket etme anlamı taşır.
 
Geri
Üst Alt