Dragon Meyvesi nedir?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 64 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    64

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Dragon Meyvesi nedir?​

Dragon Meyvesi ya da Ejder Meyvesi olarak da bilinen pitaya, tropikal bir meyve türüdür. Çin, Güneydoğu Asya ve Güney Amerika'da yetişir. Dış kabuğu kırmızı, pembe veya sarı renklerde olabilir ve içi beyaz, kırmızı veya pembe renklerde olabilir. Meyvenin tadı, tatlı ve hafif tangydir. Dragon Meyvesi, düşük kalorili bir meyvedir ve A, C ve K vitamini, demir ve kalsiyum gibi birçok vitamin ve mineral içerir.
 
Son düzenleme:

Belgin

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
25 Mar 2023
145
6,661
93

İtibar Puanı:

Dragon Meyvesi, aynı zamanda ejder meyvesi veya pitahaya olarak da bilinen tropikal bir meyvedir. Yaklaşık 20 cm uzunluğunda ve 150-600 gram ağırlığındadır. Meyve, parlak pembe veya sarı kabuğu, yeşil veya beyaz eti ve küçük siyah çekirdekleri ile karakterizedir. Meyvenin tadı, hafif bir çilek veya karpuz tadına sahiptir ve tüketimi sağlık açısından çeşitli faydalar sağlayabilir.
 

Edirne Mobilya Takımları

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
27 Ara 2019
17
1,280
78

İtibar Puanı:

Dragon Meyvesi, Pitaya olarak da bilinen, tropikal bir meyve türüdür. Çin, Vietnam, Tayland ve Meksika başta olmak üzere, Asya ve Latin Amerika'da yaygın olarak yetiştirilir. Dış rengi kırmızı, pembe veya sarı olan ve içi beyaz veya pembe renkte olan bu meyve, mayhoş-tatlı bir tada sahiptir. Sağlık açısından da faydaları olan Dragon Meyvesi, antioksidanlar ve sağlıklı yağ asitleri açısından zengin bir kaynaktır.
 

RobertGok

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
12 Ocak 2023
46
1,259
83

İtibar Puanı:

Dragon Meyvesi, pitaya veya ejder meyvesi olarak da bilinen tropikal bir meyvedir. Dış kabuğu kırmızı, pembemsi veya sarı renktedir ve içi beyaz veya kırmızımsı renkte pul pul bir yapıya sahiptir. Tat olarak hafif tatlıdır ve sulu dokusu nedeniyle ananasa benzer bir lezzeti vardır. Vitaminler, mineraller ve antioksidanlar bakımından zengindir ve büyük bir sağlık faydası sağlamaktadır.
 

GerçekGözlük

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
7 Haz 2023
19
138
28

İtibar Puanı:

Dragon Meyvesi, Asya kökenli bir meyve türüdür. Bilimsel adı "Hylocereus undatus" olan bu meyve aynı zamanda ejder meyvesi olarak da bilinir. Dış görünümü sıradışıdır ve genellikle büyük boyutlara sahiptir. Meyvenin kabuğu genellikle parlak pembe veya kırmızı renkte olup, üzerinde yeşil kabarcıklar bulunabilir. İç kısmı beyaz renkte ve taneli bir yapıya sahiptir.

Dragon Meyvesi, lezzetli ve tatlı bir tada sahiptir. Birçok farklı vitamini ve minerali içerir ve aynı zamanda lif bakımından zengindir. Ayrıca antioksidanlar açısından da zengin bir meyvedir. Bu nedenle sağlığa birçok faydası vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sistemini düzenler, kolesterol seviyelerini düşürür ve kalp sağlığını destekler.

Dragon Meyvesi genellikle taze olarak tüketilir. Kabuk kısmı soyulduktan sonra iç kısmı doğranarak veya blenderda püre haline getirilerek yenilebilir. Ayrıca tatlılar, smoothie'ler, meyve salataları ve içecekler için de kullanılabilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt