En ilginç festivaller ve etkinlikler

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 74 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    74

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

1. La Tomatina Festivali - Bu festival İspanya'nın Valencia şehrinde düzenlenir ve binlerce kişiye atılan domatesle doludur.

2. Holi Festivali - Hindistan ve Nepal'de kutlanan bu festival, renkli toz ve su tabancalarıyla doludur ve saflığın, sevginin ve birlikteliğin bir sembolüdür.

3. Harbin Uluslararası Buz ve Kar Festivali - Çin'in kuzeydoğusunda düzenlenen bu festival, buzdan yapılmış tonlarca heykel ve diğer sanat eserlerini içerir.

4. La Diablada Dans Festivali - Bu festival Bolivya'nın Oruro şehrinde kutlanır ve şeytan kostümleri giyerek dans eden binlerce kişiye ev sahipliği yapar.

5. Oktoberfest - Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen bu festival, dünyanın en büyük bira festivalidir ve yaklaşık 6 milyon insanı ağırlar.

6. Sapporo Kar Festivali - Japonya'nın Hokkaido adasında düzenlenen bu festival, buzdan yapılmış devasa heykellerle doludur ve geceleyin aydınlatılır.

7. Carnival of Venice - İtalya'nın Venedik şehrinde düzenlenen bu festival, özellikle maskeleri ile ünlüdür ve birçok kostümlü insanı ağırlar.

8. Mardi Gras - New Orleans'ta kutlanan bu festival, yoğun parti atmosferi, kostümler ve davul şölenleriyle doludur.

9. Boryeong Shi Mud Festivali - Güney Kore'nin Boryeong şehrinde düzenlenen bu festival, kaygan ve şifalı çamur havuzlarından oluşur ve binlerce insanı ağırlar.

10. Albuquerque Balon Festivali - Yılda bir kez New Mexico'da gerçekleşir ve yüzlerce rengarenk sıcak hava balonunu içerir.
 

MT 

Keşfetmek İçin İçeriği Oku
Moderator
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
29,151
673,376
113

İtibar Puanı:

11. Songkran Festivali - Tayland'da kutlanan bu festival, yeni yılın başlangıcını iki haftalık bir kutlama ile kutluyor. Su savaşları, renkli tozlanma ve sokak partileri ile doludur.

12. Day of the Dead Festivali - Meksika'da kutlanan bu festival, 1-2 Kasım tarihleri arasında ölen sevdikleri anmak için bir anma töreni olarak düzenlenir. Cadılar Bayramına benzer şekilde kostümleri ve maskeleri ile göze çarpar.

13. Running of the Bulls - İspanya'nın Pamplona şehrinde düzenlenen bu festival, toroslara koşarak adrenalin tutkunlarını cezbeder. Festival boyunca birçok parti ve sokak yarışmaları da düzenleniyor.

14. Rio Karnavalı - Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenen bu festival, samba müziği, renkli kostümleri ve dansları ile ünlüdür. Yaklaşık 2 milyon ziyaretçi, sambodromda gerçekleşen defileleri izlemek için gelir.

15. Dia De Los Muertos - Meksika, Guatemala ve Honduras gibi yerlerde kutlanan bu festival, sokak partilerine, geleneksel kostümlere ve maskelere ev sahipliği yapar. Zincirlerden oluşan bir mumlar ile ve müzikle geçirilen bir yas dönemidir.
 

Irız

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
55
1,585
83

İtibar Puanı:

1. La Tomatina Festivali (İspanya): Bu festivalde insanlar, 20 bin kadar domatesi sokaklarda birbirlerine atıyorlar.

2. Coney Island Yarışması (ABD): Burada insanlar sosis yemek yeme yarışmasında mücadele ediyorlar.

3. Harbin Buz ve Kar Festivali (Çin): Şubat ayında gerçekleştirilen bu festivale katılanlar, buzdan yapılmış büyük heykelleri ve buz oyun alanlarını ziyaret ediyorlar.

4. Running of the Bulls Festivali (İspanya): Festival sırasında, adamlar boğalarla birlikte koşarlar. Bu festival İspanya'nın en ünlü etkinliklerinden biridir.

5. Mardi Gras Festivali (ABD): Bu New Orleans'ta gerçekleşen bir tatil festivalidir. Renkli kostümler ve geçit törenleri ile kutlanır.

6. Holi Festivali (Hindistan): Bu festivalde renkli tozlarla birbirlerini boyarlar ve kutlamalar sırasında herkes eşitlenir.

7. Oktoberfest (Almanya): Dünyanın en büyük bira festivalidir. İnsanlar, bira içmek ve geleneksel Alman yemekleri yemek için bir araya gelirler.

8. Santacon (ABD): Bu festivalde insanlar, Noel Baba kostümleri giyip sokaklarda şarkı söyleyerek dolaşırlar.

9. Songkran (Tayland): Bu festivalde insanlar, su savaşı yaparlar. Tatil boyunca, insanlar sokaklarda su dolu silahlarla birbirlerine su fışkırtırlar.

10. Carnival of Venice (İtalya): Bu festivalde insanlar, geleneksel Venedik maskeleri giyip, kostüm yarışmaları ve denizde yüzme gibi etkinlikleri kutlarlar.
 

Richardpaula

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
29 Haz 2022
33
938
83

İtibar Puanı:

1. Tomatina Festivali: Valensiya, İspanya'da her yıl Ağustos ayının son çarşambası gerçekleşen bir festivaldir. Bu festivalde insanlar birbirlerine tonlarca domates atarlar.

2. Buz Festivali: Harbin, Çin'de her yıl Ocak ayında gerçekleşen bir festivaldir. Dev buz yapıları, buz heykelleri ve buz labirentleri gösterilerinin merkezidir.

3. Çamur Festivali: Boryeong, Güney Kore'de her yıl Temmuz ayının son haftası gerçekleşen bir festivaldir. Binlerce insan, doğal kil ve çamur havuzlarında eğlenirler.

4. Holi Festivali: Hindistan, Nepal ve diğer Güney Asya ülkelerinde her yıl Mart ayında gerçekleşen bir festivaldir. Bu festivalde insanlar birbirlerine toz boya atarlar ve şenlikler yaparlar.

5. La Tomatina: Bu festival İspanya'nın Valensiya kentinde her yıl Ağustos ayının son Çarşamba günü yapılır. Bu festivalde 40-50 ton arasında domates kullanılır ve bu domatesler katılımcılar tarafından birbirlerine fırlatılır.

6. Oktoberfest: Bu festival Almanya'da her yıl Eylül ayı sonunda başlar ve yaklaşık 16-18 gün sürer. Bu festivalde bira, et yemekleri ve bira gelenekleri hâkimdir.

7. Mardi Gras: New Orleans, ABD'de her yıl Şubat ayının son haftası gerçekleşen bir festivaldir. Bu festivalde insanlar kostümler giyerler, dans ederler ve sokaklarda geçit törenleri yaparlar.

8. Kavun Festivali: Büyük Kardeş, İngiltere'de her yıl Eylül ayının son haftası gerçekleşen bir festivaldir. Bu festivalde insanlar kavun, yaprak, çamur ve su gibi malzemeleri kullanarak birbirlerine saldırırlar.

9. Boryeong Çamur Festivali: Güney Kore'de her yıl Temmuz ayının son haftasında düzenlenen bir festivaldir. Binlerce insan, doğal kil ve çamur havuzlarında eğlenirler.

10. Winterlude Festivali: Ottawa, Kanada'da her yıl Ocak ayında gerçekleşen bir festivaldir. Bu festivale birçok kış sporu aktivitesi dahildir, ayrıca buz yapıları, buz heykelleri ve buz paten pistleri de bulunur.
 

Saba

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
60
1,867
83

İtibar Puanı:

1. La Tomatina: İspanya'da her yıl Ağustos ayında düzenlenen, sokakları domates savaş alanına çeviren bir festivaldir.

2. Holi: Hindistan'da düzenlenen, her yıl Mart ayında kutlanan bir festivaldir. Renkli tozların kullanıldığı etkinlikte insanlar dans eder ve birbirlerine boya atarlar.

3. Carnival of Venice: İtalya'da her yıl şubat ayında gerçekleştirilen bir festivaldir. Maske takarak ve kostümler giyerek sokaklarda gezen insanlar, konserlere ve dans partilerine katılır.

4. Yiğinaki Festivali: Türkiye'nin Kars ilinde her yıl düzenlenen, kışın sona ermesini kutlayan bir festivaldir. Horon oynanır ve yöresel yemekler hazırlanır.

5. Songkran: Tayland, Laos ve Myanmar'da Khmer Takviminde yeni yılın kutlandığı bir festivaldir. Suyun kullanıldığı etkinlikte insanlar birbirlerine su püskürtür.

6. Dia de los Muertos (Ölü Günü): Meksika'da her yıl Kasım ayında düzenlenen bir festivaldir. Ölülerin ruhlarının ziyaret edildiği bu etkinlikte el yapımı müzik aletleri ve maskeler kullanılır.

7. Burning Man: Nevada Çölü'nde her yıl düzenlenen bir etkinliktir. Sanat, müzik, kostümler ve özgürlük temalarının ağırlıklı olduğu etkinlikte, son günün sonunda büyük bir heykel yakılır.

8. Oktoberfest: Almanya'da her yıl Eylül ve Ekim aylarında düzenlenen bir festivaldir. Bira ve yemek standları, konserler ve çeşitli etkinliklerle kutlanır.

9. Festival of the Sun: Peru'da düzenlenen, Inca Kültürü'nü ve güneş tanrısı Inti'yi kutlayan bir festivaldir. Konserler, danslar ve yerel yemeklerle kutlanır.

10. Rio Carnival: Brezilya'da düzenlenen, dünyanın en ünlü festivallerinden biridir. Renkli kostümler, yüksek enerjili danslar ve konserlerle kutlanır.
 

BilgiBiyolojisi

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
7 Haz 2023
12
94
13

İtibar Puanı:

1. Tomatina Festivali - İspanya'nın Valencia şehrinde düzenlenen bu festivalde, insanlar birbirlerine domates atıyorlar. Her yıl Ağustos ayının son Çarşamba günü gerçekleştirilen bu festival, birkaç saat boyunca devam ediyor.

2. Harbin Uluslararası Buz ve Kar Festivali - Çin'in Harbin şehrinde her yıl Ocak ayında düzenlenen bu festival, dünyanın en büyük buz heykelleri sergisidir.

3. Rio Karnavalı - Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenen bu karnaval, dünyanın en ünlü karnavallarından biridir. Renkli kostümler, danslar ve müziklerin yer aldığı bu 4 günlük etkinlik, Şubat ayında gerçekleştiriliyor.

4. Holi Festivali - Hindistan'da kutlanan bu festival, baharın gelişini kutlamak için düzenleniyor. İnsanlar birbirlerine renkli tozlar atarak eğleniyorlar.

5. La Tomatina - İspanya'nın Valencia şehrinde gerçekleştirilen bu festivalde, insanlar birbirlerine domates atıyorlar. Her yıl Ağustos ayının son Çarşamba günü düzenlenen bu festival, birçok turistin ilgisini çekiyor.

6. Oktoberfest - Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen bu festival, dünya çapında tanınan bir bira festivalidir. Eylül ayında başlayan festival, yaklaşık iki hafta boyunca devam ediyor.

7. Mardi Gras - Amerika Birleşik Devletleri'nde birçok şehirde kutlanan bu festival, özellikle New Orleans'ta çok popülerdir. Renkli kostümler, müzik ve dansların yer aldığı bu festival, Şubat ayında gerçekleştiriliyor.

8. Carnaval de Barranquilla - Kolombiya'da düzenlenen bu karnaval, Latin Amerika'nın en büyük ve en renkli karnavallarından biridir. Danslar, müzikler, kostümler ve gösterilerin yer aldığı festival, Şubat ayında gerçekleştiriliyor.

9. Pushkar Camel Fair - Hindistan'da düzenlenen bu festivalde, binlerce deve, inek ve keçi gibi hayvanlar bir araya geliyor. Bu festival aynı zamanda tarih, kültür ve turizm etkinlikleriyle de doludur.

10. Bunya Güneşi Festivali - Avustralya'nın Queensland eyaletinde yer alan Bunya Dağları'nda düzenlenen bu festival, Yerli Avustralyalılar tarafından kutlanıyor. Danslar, şarkılar ve geleneksel yemeklerin yer aldığı bu festival, her üç yılda bir gerçekleştiriliyor.
 

Ferhat Yılmaz

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
51
335
53

İtibar Puanı:

1. Göğüs Festivali - İtalya'nın Viareggio şehrinde düzenlenen bu festivalde büyük boyutlarda yapılmış, renkli ve etkileyici palyaço heykelleri sergilenir.

2. Tomatina Festivali - İspanya'nın Buñol kasabasında gerçekleştirilen bu festivalde, katılımcılar birbirlerine domates atarlar ve sokaklar kırmızı renge bürünür.

3. La Tomatina Festivali, algıladıgınız şey tamamen yanlış anlaşıldı, ben düzelteyim : Bu festivalde katılımcılar birbirine domates atarlar ve eğlenirler. İspanya'nın Valencia şehrinde her yıl Ağustos ayında düzenlenir.

4. Cadılar Bayramı - 31 Ekim tarihinde kutlanan bu festivalde özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde olmak üzere, birçok yerde kostümler giyilir, cadılarla ilgili etkinlikler düzenlenir ve evler süslenir.

5. Samba Karnavalı - Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde her yıl Şubat ayında gerçekleştirilen bu karnaval, dans ve müziğin yoğun şekilde yaşandığı renkli bir festivaldir.

6. Holi Festivali - Hindistan'ın farklı bölgelerinde düzenlenen bu festivalde, katılımcılar birbirlerine renkli tozları ve boyaları atarak eğlenirler. Bu festival, baharın gelişini kutlamak amacıyla gerçekleştirilir.

7. Rengarenk Balon Festivali - Amerika Birleşik Devletleri'nde New Mexico eyaletinin Albuquerque şehrinde düzenlenen bu festivalde, yüzlerce renkli sıcak hava balonu gökyüzüne yükselir ve görsel bir şölen sunar.

8. Harbin Kar Festivali - Çin'in Heilongjiang eyaletinin Harbin şehrinde düzenlenen bu festivalde, yüksek karlar ve buzdan yapılan büyük heykeller sergilenir, buz sanatları yarışmaları düzenlenir.

9. Running of the Bulls (Boğaların Kaçışı) - İspanya'nın Pamplona şehrinde her yıl Temmuz ayında düzenlenen bu etkinlikte, boğaların sokaklarda koştuğu ve cesaretli katılımcıların yanlarında kaçtığı bir festivaldir.

10. Yengeç Festivali - İngiltere'nin Filey kasabasında düzenlenen bu festivalde, yengeçlerin sokaklarda gezdirildiği ve yengeç yarışmalarının yapıldığı bir etkinlik gerçekleştirilir.
 

Bilgi Demeti

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Haz 2023
13
52
13

İtibar Puanı:

1. Tomatina Festivali (İspanya): Bu festivalde katılımcılar, İspanya'nın Valencia şehrinde kocaman domates savaşları düzenlerler. Milyonlarca insanın katıldığı bu etkinlikte, sokaklar domates suyu ve püreleriyle kaplanır.

2. La Tomatina Festivali (İsviçre): İsviçre'nin Baselli şehrinde düzenlenen bu festivalde, katılımcılar birbirlerine portakal fırlatır. Bu geleneksel etkinlikte özellikle sokakları süsleyen portakal kabukları oldukça renkli bir görüntü oluşturur.

3. La Batalla del Vino (İspanya): İspanya'nın Haro şehrinde her yıl düzenlenen bu festivalde, katılımcılar birbirlerine kırmızı şarap döker. Sokaklar şarapla kaplanırken, insanlar sıçrayan şarapla eğlenceli bir gün geçirir.

4. Cooper's Hill Cheese-Rolling Yarışması (İngiltere): İngiltere'nin Gloucestershire bölgesinde her yıl düzenlenen bu yarışta, katılımcılar dik bir yamaçtan aşağıya peynir toplamaya çalışır. Ancak yamaç oldukça dik ve tehlikelidir, bu nedenle katılımcılar sıklıkla düşüp yaralanır.

5. Kanamara Matsuri (Japonya): Japonya'nın Kawasaki şehrinde düzenlenen bu festivalde, katılımcılar penis şeklinde süslenmiş tahta bir heykel taşırlar. Festival, cinsel sağlık ve doğurganlık konularında farkındalık yaratmayı amaçlar.

6. Hadaka Matsuri (Japonya): Japonya'nın Okayama şehrinde düzenlenen bu festivalde, katılımcılar çıplak olarak bir tapınağa koşarlar. Bu geleneksel etkinlik, kötü ruhları uzaklaştırmak ve şans getirmek amacıyla yapılır.

7. Boryeong Çamur Festivali (Güney Kore): Güney Kore'nin Boryeong şehrinde her yıl düzenlenen bu festivalde, katılımcılar mineral açısından zengin çamurda oyunlar oynar ve çamur banyolarında eğlenirler. Çamur savaşlarına katılmak da oldukça popülerdir.

8. Up Helly Aa Festivali (İskoçya): İskoçya'nın Shetland adalarında düzenlenen bu festivalde, katılımcılar Viking benzeri kostümler giyer ve çeşitli etkinlikler yaparlar. En ilginç kısım ise bir Viking gemisinin yakılmasıdır.

9. Sinjska Alka (Hırvatistan): Hırvatistan'ın Sinj şehrinde her yıl düzenlenen bu festivalde, biniciler kordonlu bir halkayı mızrakla vurmaya çalışır. Geleneksel bir savaş tasvirini temsil eden bu etkinlik, tarihi öneme sahiptir.

10. Monkey Buffet Festivali (Tayland): Tayland'ın Lopburi şehrinde her yıl düzenlenen bu festivalde, şempanzeler ve diğer maymunlar, onlarca kilo meyve ve atıştırmalıkla beslenir. Bu renkli etkinlik, ülkenin maymun nüfusunu kutlamayı amaçlar.
 

MobilyaTakimlari

Emektar Üye
Founder
20 Haz 2019
999
24,427
93

İtibar Puanı:

1. La Tomatina Festivali (İspanya): Bu festival, İspanya'nın Buñol şehrinde her yıl Ağustos ayının son Çarşamba günü düzenlenir. Festival sırasında insanlar, birbirlerine domates atarak eğlenceli bir savaş yaparlar.

2. Harbin Uluslararası Buzz Festivali (Çin): Her yıl Çin'in Harbin şehrinde düzenlenen bu festivale, arı kolonilerinden çıkarılan arıları kullanarak eğlenceli oyunlar oynanır. Çin Kültürünü ve arıcılığı kutlamak amacıyla düzenlenen bu festivalde, insanlar kılıçlarıyla dans eden arılarla etkileşimde bulunurlar.

3. Kanamara Matsuri (Japonya): Japonya'nın Kawasaki şehrinde her yıl Nisan ayında düzenlenen bu festivalde, bir penis tanrısı olan Kanayama no Okami'ye saygı göstermek için yapılan şaşırtıcı etkinliklere katılabilirsiniz. Festivalde, farklı boyutlarda penis şeklinde şekerleme ve şapkalar dağıtılır.

4. Boryeong Çamur Festivali (Güney Kore): Bu festival, Güney Kore'nin Boryeong şehrinde her yıl Temmuz ayında düzenlenir. Etkinlik boyunca insanlar, sağlık açısından faydalı olduğuna inanılan Boryeong çamurunda yüzer, çamura dalan kaydıraklardan kayar ve çamurlu savaşlar yaparlar.

5. Cooper's Hill Cheese Rolling Festivali (İngiltere): İngiltere'nin Gloucestershire bölgesinde her yıl düzenlenen bu festivalde, insanlar bir tepe üzerinde yuvarlanan bir peyniri kovalarlar. Amacı, peyniri ilk olarak yakalayan kişiye ödül vermek olan bu etkinlik oldukça heyecanlı ve eğlencelidir.

6. Hadaka Matsuri (Japonya): Japonya'nın Okayama bölgesinde düzenlenen bu festivalde, erkekler çıplak bir şekilde tapınakta toplanır ve kutsal bir miktar şansı çekmek için birbirlerine saldırır. Etkinliğe katılan insanlar, sadece külot giymiş olabilirler.

7. Gatka Festivali (Hindistan): Hindistan'ın Punjab bölgesinde düzenlenen bu festivalde, Gatka adı verilen geleneksel bir dövüş sanatının gösterileri sergilenir. Bu dövüş sanatı, kılıç, topuz ve benzeri silahlar kullanarak yapılan ritmik hareketlerden oluşur.

8. Sott'Olmo Karpuz Yeme Festivali (İtalya): Bu festival, İtalya'da her yıl Ağustos ayında düzenlenir. İnsanlar, sınırlı bir süre içinde mümkün olduğunca çok karpuz yemeye çalışırlar. Festivalde aynı zamanda karpuzun en büyüğü ve en güzel şeklinde yarışmalar da düzenlenir.

Bu sadece birkaç örnektir ve dünyanın farklı bölgelerinde birçok ilginç festival ve etkinlik düzenlenmektedir. Bu tür etkinlikler, farklı kültürlerin kutlamalarını ve geleneklerini keşfetmek için harika bir fırsattır.
 

Egoist Fikirler

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Haz 2023
15
71
13

İtibar Puanı:

1. Tomatina: İspanya'nın Valencia şehrinde her yıl Ağustos ayında düzenlenen bir festivaldir. Katılımcılar birbirlerine domates fırlatarak eğlenceli anlar yaşarlar.

2. Harbin Buz Festivali: Çin'in Harbin şehrinde her yıl Ocak ve Şubat aylarında düzenlenen festivalde devasa buz heykelleri ve yapılar sergilenir. Bu etkinlik büyük bir turist çekmektedir.

3. La Tomatina: İspanya'nın başka bir şehri olan Buñol'de her yıl Ağustos ayında düzenlenen bir festivaldir. Katılımcılar birbirlerine domates atarak eğlenirler.

4. La Tomate War: İspanya'nın Elda şehrinde her yıl Ağustos ayında düzenlenen bir festivaldir. Katılımcılar domatesle savaş yaparlar.

5. Glastonbury Festivali: İngiltere'nin Somerset bölgesinde her yıl Haziran ayında düzenlenen büyük bir müzik festivalidir. Çeşitli müzik tarzlarından konserler ve etkinlikler sunulur.

6. Carnival de Rio: Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde her yıl Şubat ayında düzenlenen renkli bir karnaval etkinliğidir. Renkli kostümler, dans gösterileri ve müziklerle dolu bir festivaldir.

7. Hıdrellez: Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kutlanan bir bahar bayramıdır. Etkinlikler arasında ateş yakma, dilekler tutma gibi geleneksel aktiviteler yer alır.

8. Oktoberfest: Almanya'nın Münih şehrinde her yıl Eylül ve Ekim aylarında düzenlenen büyük bir bira festivalidir. Katılımcılar farklı bira çeşitlerini deneyebilir ve eğlenceli etkinliklere katılabilir.

9. Çatalhöyük Yeşil Festivali: Türkiye'nin Konya iline bağlı Çatalhöyük köyünde her yıl Mayıs ayında düzenlenen bir ekoloji festivalidir. Doğa temalı etkinlikler ve konserlerle birlikte çevre bilincinin oluşturulması hedeflenir.

10. Megavalanche: Fransa'nın Alpler bölgesinde her yıl Temmuz ayında düzenlenen bir bisiklet yarışıdır. Katılımcılar buz ve çamur üzerinde zorlu bir parkurda yarışırlar.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt