Eric Betzig Kimdir? Eric Betzig Hakkında Tüm Bilgiler

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 67 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    67

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,556
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Eric Betzig Kimdir? Eric Betzig Hakkında Tüm Bilgiler​

Eric Betzig, 1960 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin Michigan eyaletinde dünyaya geldi. Fizik alanında yaptığı çalışmalar ve keşifleriyle bilinen bir bilim insanıdır. İlkokulu bitirdikten sonra ailesiyle birlikte Kaliforniya'ya taşındı ve burada lise eğitimini tamamladı.

1983 yılında Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'den fizik lisans derecesini aldı. Daha sonra Cornell Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. Doktora tezinde, ultra-yüksek çözünürlüklü bir mikroskopun geliştirilmesi üzerine çalıştı.

Daha sonra Bell Laboratuvarları'nda, fiziksel optik alanında araştırmalar yaptı. Burada, ışık mikroskobunun geleneksel sınırlarını aşan çalışmalar yaptı ve bu yeni bir teknolojinin geliştirilmesine yardımcı oldu.

2002 yılında, Howard Hughes Tıp Enstitüsü'nün bir parçası olarak, daha yüksek çözünürlüklü mikroskoplar geliştirme çalışmalarına devam etti. 2014 yılında, Nobel Fizik Ödülü'nü W. E. Moerner ve Stefan Hell ile paylaşarak, nano-mikroskopların geliştirilmesi alanındaki çalışmaları nedeniyle ödüllendirildi.

Bugün, Betzig, Janelia Araştırma Kampüsü'nde danışman olarak çalışmaktadır. Ayrıca, Nanomotorlar Kurucusu ve Kurucu Ortağı olarak, ultrasonik moleküler manipülasyon teknikleri geliştirme çalışmalarına da liderlik etmektedir.
 
Son düzenleme:

Ceyhan Koltuk Takımı

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
28 Ara 2019
13
409
48
Ceyhan

İtibar Puanı:

Eric Betzig, Amerikalı bir fizikçi ve biyologdur. 1960 doğumludur ve Bell Laboratories, Janelia Research Campus ve Howard Hughes Medical Institute'de çalışmalar yapmıştır.

İlk çalışmaları optik mikroskopi alanında oldu ve 1994 yılında iki foto-aktifleştirilebilir floresan proteinin kullanımı ile üç boyutlu görüntüleme konusunda bir çalışmaya imza attı. Bu çalışması, hücre içi yapıların daha iyi görüntülenebilmesi için kullanılan tekniklerde bir devrim yarattı.

2014 yılında Eric Betzig, W.E. Moerner ve Stefan W. Hell ile birlikte Nobel Kimya Ödülü'nü kazandı. Bu ödülü, yüksek çözünürlüklü ışık mikroskopisinin geliştirilmesindeki katkıları nedeniyle kazandı.

Betzig, şu anda Janelia Research Campus'ta araştırmacı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eric Betzig, ABD'li bir fizikçi, optik mikroskopi ve biyofizik araştırmacısıdır. 13 Mart 1960'ta Ann Arbor, Michigan'da doğan Betzig, Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nden (Caltech) lisans derecesi ve Cornell Üniversitesi'nden doktora derecesi aldı.

Betzig, 1985 yılında Bell Laboratories'e katıldı ve burada optik mikroskopi alanındaki keşifleriyle tanındı. Bu çalışması, geleneksel floresan mikroskopların çözünürlüğünün sınırlarını aşarak, canlı hücrelerdeki moleküler yapıları daha kesin bir şekilde görüntülemeyi mümkün kılmıştır.

1990'larda Betzig, aynı alanda çalışan Stefan Hell ve William Moerner ile birlikte geliştirdiği keşiflerle, süper çözünürlüklü mikroskopi tekniklerini daha da geliştirdi. Bu çalışma, 2014 Nobel Fizik Ödülü'ne layık görüldü.

Bugün, Eric Betzig, Janelia Araştırma Kampüsü'nde bir mikroskopi araştırmacısı ve profesördür ve çalışmaları, kanser tedavisi ve beyin araştırmaları gibi alanlarda birçok uygulamaya sahiptir. Betzig, bilimsel çalışmalarıyla birçok ödül ve onur ödülü kazandı ve Nobel Ödülü'nün yanı sıra, Amerikan Fizik Topluluğu'nun Oliver E. Buckley Yoğun Madde Ödülü de dahil olmak üzere prestijli ödüller aldı.
 

ÇekirdekÇetin

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
74
1,329
83

İtibar Puanı:

Eric Betzig, 13 Ocak 1960'ta Michigan, Ann Arbor'da doğmuş bir Amerikan fizikçi ve biyologdur. 2014 yılında Nobel Fizik Ödülü'nü kazanan Betzig, ofis ofis fotoğraflama tekniklerinin geliştirilmesindeki çalışmalarıyla tanınmaktadır.

Betzig, Michigan Üniversitesi'nde lisans ve doktora derecelerini tamamladıktan sonra, Bell Laboratuvarları, AT&T Bell Laboratuvarları ve Agilent Technologies'te çalıştı. Daha sonra, Janelia Araştırma Kampüsü'nde Howard Hughes Tıp Enstitüsü'nde araştırmacı olarak çalışmaya başladı ve burada aynı anda birçok fluoroforun sinyalini kaydedebilen, tek molekülle Floresan Mikroskopisi (PALM) olarak bilinen bir teknik geliştirdi. Bu teknik, biyolojik süreçleri daha detaylı bir şekilde incelemeyi ve mikroskobik düzeyde neler olup bittiğinin anlaşılmasını sağlamıştır.

Betzig, kariyeri boyunca optik mikroskopi ve nanoteknoloji alanlarında pek çok keşif yapmıştır ve birçok ödül ve onurla ödüllendirilmiştir. Kendisi hala Janelia Arastırma Kampüsü'nde araştırmacı olarak çalışmalarına devam etmektedir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt