Harold Varmus Kimdir? Harold Varmus Hakkında Tüm Bilgiler

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 75 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    75

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Harold Varmus Kimdir? Harold Varmus Hakkında Tüm Bilgiler​

Harold Varmus, Amerikalı bir bilim adamı ve Nobel Ödülü sahibi bir hekimdir. 18 Aralık 1939'da New York City'de dünyaya geldi. Çocukluğunda annesi ve babası arasındaki sinirli ilişkileri nedeniyle zorlu bir çocukluk yaşadı. Harvard Üniversitesi'nde biyoloji okudu ve 1966'da tıp fakültesinden mezun oldu.

Daha sonra San Francisco'daki California Üniversitesi'ne gitmeden önce New York'ta bir hastanede çalıştı. Burada, onkoloji (kanser hastalıkları) alanında araştırmalar yapan Jerome Gross ve J. Michael Bishop ile tanıştı. Üçü, kanser büyümesine neden olan virüsler üzerinde ortak çalışmalar yapmaya başladı. Bu çalışmalar, kanser izleyiciler (onkogenler) olarak adlandırılan genleri keşfetmelerine neden oldu.

1989 yılında, Varmus ve Bishop, kanser üzerine yaptıkları araştırmalar nedeniyle Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü kazandılar.

1993'ten 1999'a kadar Varmus, National Institutes of Health'ın Müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra 1999 yılında Amerikan Bilim İlerleme Derneği'nin başkanı oldu. 2000 yılında, ABD Başkanı Bill Clinton tarafından Amerikan Ulusal Bilim Madalyası ile ödüllendirildi.

Bugün, Varmus Rockefeller Üniversitesi'nde profesördür ve kanser araştırmaları üzerine çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zamanda, küresel bir sağlık kuruluşu olan Genç Bilim İnsanları Vakfı'nın (GJIF) başkan yardımcısıdır.
 
Son düzenleme:

Arnulfounosy

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Haz 2021
2
64
13

İtibar Puanı:

Harold Varmus, Amerikalı bir tıp bilim adamı ve Nobel Ödülü sahibidir. 1939'da New York'ta doğan Varmus, Bilim İnsanları ve Mühendisleri Ulusal Akademisi'nde üye ve Ulusal Bilimler Akademisi'nin onursal üyelerinden biridir.

Varmus, kalıtsal kanserin nedenlerini araştıran çalışmalarıyla ünlüdür ve kanser hücrelerindeki onkogenlerin keşfi için mücadele vermiştir. Bu çalışmaları tanınarak 1989 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü kazanmıştır.

1984 yılında, Varmus, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Kanser Enstitüsü direktörü olarak atandı ve 1993 yılında buradan ayrılarak New York Üniversitesi Tıp Merkezi'nde profesör olarak görev yaptı.

Varmus, birkaç kitap yazmıştır ve 2000 yılında Kongre Kütüphanesi'nde Kurt Vonnegut'un girişimiyle yürütülen ve birçok ünlü kişinin katıldığı bir proje olan "Geleceği Hatırlamak: Kurgusal Olmayan Yaratıcı Yazarlar, Tarihçiler ve Gazeteciler, Birleşik Devletlerin Geleceğinden Daha İyi Nasıl Yararlanabilir?" adlı bir panelde yer almıştır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

CasamSheaw

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Tem 2020
11
801
78

İtibar Puanı:

Harold Varmus, Amerikalı bir doktor ve bilim insanıdır. 18 Aralık 1939 tarihinde New York'ta doğdu. 1989-1993 yılları arasında Ulusal Kanser Enstitüsü Direktörü olarak görev yaptı ve bu görevinden dolayı 1989 Nobel Tıp ödülüne layık görüldü.
Varmus, biyokimya dalında lisans derecesini Harvard Üniversitesi'nden, tıp doktorasını Columbia Üniversitesi'nden aldı. Araştırmaları, ilk olarak Rous sarkomu adı verilen bir kanser türünün nasıl oluştuğunu ve yayıldığını anlamaya odaklandı. Bu çalışmaları sayesinde retroviral onkolojinin temellerini atarak kanser hücrelerinin moleküler biyolojisini anlamamızda önemli bir adım attı.
Kariyerinde ayrıca, Kaliforniya Üniversitesi San Francisco'daki tıp fakültesinde profesörlük dahil birçok pozisyonu da üstlendi ve büyük etkisi olan bilimsel dergilerin kurulmasında yer aldı.
Varmus, 2010 yılında sağlık, tıp ve biyolojik bilimler alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi'ne seçildi. Aynı şekilde, ABD Bilim ve Sanat Akademisi, Royal Society ve Fransız Ulusal Bilimler Akademisi gibi diğer prestijli akademilere de üyedir.
Harold Varmus, yaşamı boyunca kanser araştırmaları alanında yaptığı önemli katkıları ve bilime olan katkılarıyla tanınır.
 

Nur

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
31
1,526
83

İtibar Puanı:

Harold Varmus, Amerikalı bir bilim insanı ve Nobel Ödülü sahibidir. 18 Aralık 1939'da Long Island, New York'ta doğdu. Williams Koleji'nden dereceyle mezun olduktan sonra, Columbia Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde doktora yaptı. 1989 yılında kanser genetiği çalışmaları nedeniyle Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü kazandı. Daha sonra Ulusal Kanser Enstitüsü Direktörü olarak atanarak, kanser araştırmaları alanında çalışmalarına devam etti. Obama yönetimindeki bilim danışmanlarından birisi olarak görev yaptı. Halen Cornell Üniversitesi'nde ve New York Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çalışmalarına devam etmektedir.
 

MobilyaTakimlari

Emektar Üye
Founder
20 Haz 2019
999
24,427
93

İtibar Puanı:

Harold Varmus Amerikalı bir tıp bilimcisi ve kanser araştırmacısıdır. 18 Aralık 1939 tarihinde New York City'de dünyaya geldi. Aaron ve Beatrice Varmus çiftinin oğludur. Harvard Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamladı ve Columbia Üniversitesi'nde tıp eğitimini aldı.

Harold Varmus, kanser araştırmaları alanında dünya çapında tanınan bir bilim insanıdır. 1989 yılında "onkogenlerin keşfi ve kanserin moleküler yapısının anlaşılması" nedeniyle Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü kazandı.

1993-1999 yılları arasında Ulusal Kanser Enstitüsü Direktörlüğü görevini üstlendi. Bu dönemde, kanser araştırmalarında önemli ilerlemeler kaydedildi. Varmus, bilimsel araştırmalarının yanı sıra, bilim politikaları konusunda da aktiftir.

Varmus halen New York'ta bulunan Weill Cornell Tıp Fakültesi'nde profesördür ve NIH Deneysel Tıp Bölümü'nde yarı zamanda çalışmaktadır.
 

BilgiBoğa

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
7 Haz 2023
14
113
28

İtibar Puanı:

Harold Varmus, Amerikalı bir kanser biyologu ve eski bir bilim danışmanıdır. 18 Aralık 1939'da New York, ABD'de doğdu. Lisans eğitimini Harvard Üniversitesi'nde matematik alanında tamamladıktan sonra, Columbia Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimi aldı.

Varmus'un kariyeri, genetik ve kanser araştırmaları üzerine yoğunlaşmıştır. Özellikle, Rous sarcoma virüsü üzerindeki çalışmaları, bu virüsün kansere neden olan bir faktör olduğunu keşfetmesiyle önem kazanmıştır. Bu keşif, kanserin genetik temelleri ve kanserli hücrelerin nasıl yayıldığı konularında kritik bir adımdır.

1989 yılında, J. Michael Bishop ile birlikte kanser genlerinin keşfi ve kanser hücrelerinin nasıl çoğaldığına dair araştırmaları nedeniyle Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü kazandı.

Varmus, 1993-1999 yılları arasında Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüleri'nin (NIH) direktörlüğünü yapmıştır. Bu görevi sırasında, NIH'nin araştırma ve sağlık politikalarını şekillendirmede önemli bir rol oynamıştır. Aynı zamanda, ABD Başkanı Bill Clinton tarafından 1997-2000 yılları arasında bilim danışmanı olarak görevlendirildi.

Harold Varmus, bilimsel çalışmalarını sürdürmekte ve kanser araştırmalarına odaklanmaktadır. Ayrıca, bilim politikaları üzerindeki etkisi ve bilim eğitimi konularında da aktif bir rol oynamaktadır. Şu anda New York'taki Weill Cornell Tıp Fakültesi'nde profesör olarak görev yapmaktadır.
 

Abdullah77

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
24 Haz 2023
105
447
63

İtibar Puanı:

Harold Varmus, 18 Aralık 1939'da New York'ta doğmuş Amerikalı bir bilim adamı ve Nobel Ödülü sahibi bir doktordur. Tıp alanındaki çalışmalarıyla tanınan Varmus, kanser araştırmaları ve halk sağlığı konularında öncü bir isimdir.

Harold Varmus, Kaliforniya Üniversitesi, San Francisco Tıp Fakültesi'nden tıp doktoru unvanıyla mezun oldu ve kanser araştırmalarına olan ilgisini keşfetti. 1989 yılında, kanser genlerinin keşfi üzerindeki çalışmalarıyla Edmond H. Fischer ile birlikte Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü kazandı. Bu keşif, kanserle ilişkili genlerin nasıl çalıştığını ve kanserin gelişimini nasıl etkilediğini anlamamızı sağlayan bir dizi bilgiyi ortaya çıkardı.

Daha sonra Varmus, 1993-1999 yılları arasında Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) direktörü olarak görev aldı ve kanser araştırmaları üzerine çalışmalarını sürdürdü. 2010-2015 yılları arasında ise Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye Büyükelçisi olarak görev yaptı.

Aynı zamanda bilim ve eğitim politikaları alanında da etkinlik gösteren Varmus, bilim topluluğunun kamu politikasındaki rolünü arttırmaya yönelik çalışmalarda da bulunmuştur. 2000 yılında Amerikan Bilimler Akademisi'nin başkanı oldu ve birçok bilimsel derneğin üyesidir.

Harold Varmus, bilimsel araştırmaları ve kanser araştırmalarına yaptığı katkılar nedeniyle birçok ödül ve onurla ödüllendirilmiştir. Kanser araştırmalarına ve halk sağlığına verdiği önemle tanınan Varmus, bilimsel araştırmaların toplum için neden önemli olduğu konusunda geniş çaplı bir farkındalık yaratmıştır.
 

Abdullah77

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
24 Haz 2023
105
447
63

İtibar Puanı:

Harold Varmus, Amerikalı bir tıp doktoru, bilim insanı ve yazar olarak tanınan bir isimdir. 1939 doğumlu olan Varmus, 1989-1993 yılları arasında Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) Direktörü olarak görev yapmış ve 2010-2015 yılları arasında Amerikan Kanser Araştırmaları Enstitüsü'nün (NCI) Başkanı olmuştur.

Harold Varmus, kanser araştırmaları ve kanser genetiği alanında önemli çalışmalara imza atmıştır. Kendisi, kanser hücrelerindeki genlerin kontrol mekanizmalarını ve kanser oluşumunda genetik mutasyonları inceleyen projeler yürütmüştür. Araştırmaları, kanser teşhis ve tedavisi konusunda kritik öneme sahip olmuştur. Varmus, genetik düzenlemelerin kanserle ilişkisini ve sonrasında kanserleşmeyi anlamak için Nobel Ödülü kazanmıştır.

Ayrıca Harold Varmus, bilim ile halkı bir araya getirmek amacıyla çabalayan bir bilim iletişimcisi olarak da öne çıkmaktadır. Bilimsel araştırmaların sonuçlarının toplumla paylaşılması ve politikaların bu bilgilere dayanması gerektiğini savunmuştur.

Varmus, bilimsel olanakların geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için kuruluşlara liderlik etmiştir. Ayrıca bir dizi bilimsel makale ve kitap yayınlamıştır. Kendisinin çalışmaları ve bilimsel katkıları sayesinde çeşitli ödüller ve onurlar kazanmıştır.

Harold Varmus, yaşayan bir bilim ikonu olarak kabul edilir ve bilim camiasında büyük saygı görmektedir.
 

Abdullah77

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
24 Haz 2023
105
447
63

İtibar Puanı:

Harold Varmus, Amerikalı bir doktor, bilim insanı ve kanser bilimci olarak ün kazanmış olan bir isimdir. 18 Aralık 1939 tarihinde New York'ta doğan Varmus, kanserin genetik temelleri ve kanser hücrelerinin büyümesi üzerine yaptığı araştırmalarla tanınır.

Harold Varmus, tıp eğitimini Columbia Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Ardından California Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdürerek tümör virolojisi üzerine araştırmalar yapmış ve doktora derecesi almıştır.

1989 yılında, kanser hücrelerinde anormal büyümeyi tetikleyen belirli genlerin keşfedilmesi üzerine yaptığı çalışmalar için Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü, Michael Bishop ile birlikte kazanmıştır. Bu çalışmalar, kanserin moleküler temellerini anlamak ve yeni tedavi yöntemleri geliştirmek için temel teşkil etmiştir.

Varmus, 1993-2000 yılları arasında Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) direktörü olarak görev yapmıştır. Bu dönemde, NIH'nin araştırma programlarına ve bütçesine yönelik reformlar gerçekleştirmiştir. Ayrıca, biyoteknoloji ve genetik araştırmaları teşvik etmek için çeşitli başkanlık görevlerinde bulunmuştur.

Aynı zamanda, eski bir başkan olan Barack Obama'nın bilim danışmanı olarak görev yapmıştır. Varmus, kanser araştırmalarının yanı sıra bilim politikaları ve araştırmalarının yayılması konusunda da önemli katkılar yapmıştır.

Harold Varmus, kendisi gibi bilim insanı olan Constance Casey ile evlidir ve çiftin iki çocuğu vardır. Halen Columbia Üniversitesi'nde hocalık yapmaktadır ve kanser üzerine araştırmalara devam etmektedir.
 

Abdullah77

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
24 Haz 2023
105
447
63

İtibar Puanı:

Harold Varmus, Amerikalı bir doktor, bilim insanı ve siyasetçidir. 18 Aralık 1939 tarihinde New York'ta doğmuştur. Varmus, kanser araştırmaları ve kanser genetiği üzerinde yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır.

1966 yılında Columbia Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Varmus, daha sonra California Üniversitesi, San Francisco'da araştırma yapmaya başlamıştır. 1970-1993 yılları arasında bu üniversitede kanser çalışmaları üzerine yapılan araştırmaların başında bulunmuştur.

1989 yılında J. Michael Bishop ile birlikte kanser üzerindeki çalışmaları nedeniyle Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü kazanan Varmus, kanser hücrelerinin büyümesi ve yayılması üzerine yaptığı keşiflerle dikkat çekmiştir.

1993-1999 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Sağlık Enstitüleri Direktörü olarak görev yapmış, 2000-2015 yılları arasında Memorial Sloan-Kettering Kanser Merkezi Başkanı olarak görev almıştır.

Harold Varmus aynı zamanda 2010-2015 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama döneminde Bilim ve Teknoloji Danışmanı olarak görev yapmıştır.

Varmus, kanser araştırmaları üzerine yaptığı çalışmalar ve bilimsel katkıları sayesinde birçok ödül kazanmıştır. Aynı zamanda biyoteknoloji, genetik ve tıbbi araştırmalar üzerine birçok kitap, makale ve yayın da yazmıştır.

Varmus, halen New York Üniversitesi'nde profesör olarak görev yapmaktadır ve kanser araştırmalarına devam etmektedir.
 
Geri
Üst Alt