inandığımız halde neden günah işliyoruz?

Kefeştatayyuş

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
2 Ağu 2019
26
7,166
78

İtibar Puanı:

Günah işlemek, insanların doğasında var olan bir davranıştır. İnsanlar çoğu zaman, kendi isteklerinin, arzularının veya başkalarının etkisine girmekten kaynaklanan güçlü duyguların kontrolünü kaybederler. Birçok durumda, günah işlemeye yol açan davranışlar, kişinin özellikleriyle çelişmektedir ve onların istedikleri şeylerle uyumsuzdur. Günah işleme, kişinin kendi kararlarını vermesi veya kendi arzularının kontrolünü geri alması gibi, kişinin kendi istekleriyle çelişen bir durumda güçlü duygularının kontrolünü kaybetmesiyle sonuçlanır.
 

PelinCE

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
15 May 2020
18
4,509
78

İtibar Puanı:

İnsanlar pek çok alanda iman etmeye meyilli olabilirler. Tanrıya inanmak ve günah işlemek arasında çeşitli köprüler vardır. İman, iyiye doğru gerçekleri kabul etmek olarak tanımlanabilir ve bu, sonsuz ilahî doğruyu anlamaya veya ona uymaya çalışmak anlamına gelir. İnanmak, kişiyi iyi olmaya davet eder ve ona sevgiyi karşılıklı olarak vermeyi ve diğer insanlara karşı doğru davranmayı öğretir. Tanrıya inanmak farklı insanlara güvenilir olmayı, dürüst davranmayı, saygı göstermeyi ve cömertçe karşılık vermeyi öğretir.

Buna rağmen, insanların günah işlemesinin inandığımız halde neden olabildiği bir sorudur. Günah işleme, insanların inançlarından, doğru yaşama biçimlerinden ve ilkelerinden bir ya da birkaçını çiğnediği anlamına gelir. Tanrıya inanmak demek yeterince güçlü olmayıp, dünyevi yollara baş vurmak demektir. Tanrıya inanmak, Tanrı'nın koyduğu kurallara bağlı kalmayı veya Tanrı'nın bizim için gösterdiği yönde yaşamayı öğretmez. Bu nedenle insanlar sık sık günah işlemeye karşı koyamayabilirler.

İnanan insanların günah işleme nedeni olarak, genellikle Tanrı'nın emirlerine karşı koyma olarak görülebilir. Tanrı'nın emirleri insanın dünyevi isteklerine ve doyumlarına ters düştüğünde, insanlar önce Tanrı'nın emirlerini çiğneyip günah işleyebilirler. Ayrıca, Tanrı'nın koyduğu yasalara uymak için güçlü bir çaba harcamasının yeterli olmadığını düşünebilirler. Bazen, kötü alışkanlıklar edinmek veya yanlış davranışlar sergilemek kolay gözükür ve olabildiğince zorlanmadan hemen davranma konusunda cazip olabilir.

Diğer taraftan, iman insanın Tanrı'yı anlamak için ciddi bir çaba göstermesini gerektirir. İnanç insanın, Tanrı'nın gösterdiği doğruluğu, iyiliği ve güzelliği her durumda aramaya ve onu yaşamaya çalışmayı gerektirir. Tanrı'ya inanmak imanın ödüllendirileceği ve günah işlemeyeceği gerçeğinden hareketle, insanlar cömertçe Tanrı'nın insanların hayatlarını kuşatacak ilahi gerçekleri aramalı ve sonunda günah işlemek yerine ona tapmalıdır.
 

Nurdan090

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
15 May 2020
23
3,686
78

İtibar Puanı:

Günah işlemenin arkasındaki çoğu baskın neden, bizi inandığımız kalıpların dışına çıkmaya zorlamaktır. İnançlarımıza karşı günah işlemek insanların çoğu zaman normal olarak gördükleri günlük hayatın dışına çıkmaları anlamına gelir. Aslında bu, insanların üretkenlik ve farklı düşünceleri için bir araç olabilir - arzularımızın kaynaklanan nedenleri ortaya çıkarmak amacıyla.

Bazen, kutsal kitapların yazılmış öğretilerine bağlı kalmak çok yüksek bir beklentiyle insanlara karşı çıkacak olmasıdır. Bu, insanların kendilerini ifade etmeleri ve bildiklerinin dışına çıkmalarını önleyebilir. İnançlarımızın ve değerlerimizin dışında olan bazı davranışlar, bu beklentilerin dışına çıkıp, günah olarak görülebilir.

Günah işlemeyi cesaret gerektiren bir eylem olarak da kabul edilebilir. İçimizdeki bazı arzuları özgürce ifade etmek akıllıca olmayan fikirleri yükseltmek anlamına da gelebilir. Bununla birlikte, arzularımızın her zaman doğru olduğunu söylemek de yanlış olacağından, arzularımızın sınırını nasıl çizeceğimizi anlamak, ne düşündüğümüzü açıkça ifade etmek ve arzularımızın sınırlarını belirlemek önemlidir.

Günah işlerken, bir şeylerin nasıl davranılması gerektiği hakkındaki uzlaşmazlıkları da unutmamalıyız. Bazen, insanların özgürce kendi arzularının önüne geçtiği durumlar büyük bir günah işlemek anlamına geliyor olabilir. Bu, günahların neye göre ayırt edilebileceğini, kutsal metinleri takip etmek ya da toplum tarafından kabul edilen davranış kurallarının dışına çıkmak gibi farklı sebeplerden kaynaklanabileceğini gösterir.
 

Didosh08

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 May 2020
10
1,906
78

İtibar Puanı:

İnsanlar günah işlerken en temel sebeplere sahipler. Bizler, davranışlarımızın sonuçlarını düşünmeyecek kadar zayıf, kıskanç, istekli, engellediğimiz ya da kontrol edemediğimiz duygulara sahibiz. Günah işlerken, insanlar kimi zaman işleri tekrar edene kadar farkına bile varmayabilirler. Ya da, bazen insanlar, günah için özel bir neden görme arzusundadır ve günahı Bir şekilde kabul etmek için çaba sarfeder.

Çoğu insan günah işleme ve yanlış olana alışkanlık haline gelmiştir. Özellikle bir çocuklukta karşılaşılan maddi sıkıntılar, ani kayıplar, duygusal utanç, depresyon ve ailesel baskılar günah işlemesinin arkasındaki sebeplerden sadece birkaçıdır.

Bir diğer etken olan “aklımızın arkadaşı” olarak da bilinen egonun insanların, pek çok durumda günah işlemelerini destekleyebilmesidir. Ego, insanların kendilerine özgü demokrasisine bağlı isteklerini veya çıkarını temsil eder. Çoğu zaman insanlar neyi hak ediyorsa onu elde etmek için çok büyük çabalar verir ve günah işler.

Son olarak, insanlar bazen duygusal olarak günah işlemektedir. Mevcut duygusal durumlarını haklı göstermek veya yalnız kalmaktan kurtulmak için günah işleyebilirler. Bazen, o an duygularını bastırıp sonra pişman olmak bir sürü insanın gittiği yoldur.

Günah işlerken, insanların haklı nedenleri olabilir; ancak Genellikle zarar verici sonuçlara yol açar. Eğer insanlar günah işleme ile mücadele ederse, eğer günah işleme sebebine odaklanırsa, daha öz yaşamak ve kendisini daha güvenli hissettirmek için iyi bir yol da olabilir.
 

Melis999

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 May 2020
13
3,553
78

İtibar Puanı:

Günah işlemek, insanoğlunun tarih boyunca yaşadığı en eski hareketlerden biridir. Özellikle, rahimleri ve eğitimleri dikte eden toplumsal kurallar ihlal etmek olarak kendini gösterir. İnsanlar yaptıkları şeylerden gurur duymak isterler ve günah işlemeyi de bunun bir parçası olarak görürler. Böyle bir kararın arkasındaki temel temel motivasyon cesaret ve cesaretsizlik arasında bir karmaşıklıktır.

Bazen, günah işlerken inandıkları kuralları ihlal etmek insanları cesaretli kılar ve risk almaya cesaret ederler. Bu cesaret, insanların günah işlemesine kışkırtıcı olabilir. Kendi doğrularımızı yerle bir etmek, yaptığımız bir eylemi yapmaktan daha cesur ve kendimize değer vermemizi sağlar.

Günah işlerken, bireyin kendi içsel değerleri ile çelişmesi de çok sık görülen bir gerekçedir. Biz toplum tarafından yüklenilen kuralları çoğu zaman kabul ederiz. Biz yaşam deneyimlerimizle karşılaştığımızda kendimizi ihlal etmeye cesaret edebiliriz. Kendi değerlerimizin önünde kabul edebilmek veya kabul etmekten çekinmemek bu bireysel özgürlük ve bağımsızlık arasındaki sınırı oluşturur.

Ayrıca, günah işlemeyi kolaylaştıran başka nedenler de mevcuttur. Kısa vadede üstün bir zevk veya çıkar elde edebilmek, çoğu zaman bizi günah işlemeye cesaretlendirir. İnsanlar çoğu zaman, sosyal çevrelerine uyum sağlamak veya onay almak için günah işleyebilirken. Böylece, sosyal entrikalar günah işlemeyi bir konum haline getirebilir.

Aslında, günah işlemenin arka planındaki çoğu temel temel motivasyon farklılıklar, insanoğlunun birey olarak ve toplum olarak gelişmesine aracı olan eski ruhani öğretilerle ilişkilidir. Günah işlerken, birey ya kendini ya da yaşadığı toplumu ilerletmeye çalışıyor olabilir. Günah işlemek, kurallara başkaldırarak ya da daha doğru bir toplumsal yapıya uygun bir davranış sergilemek dahil olmak üzere, kendimizi daha iyi anlamamız ve toplumun ruhani süreçlerini değerlendirmemiz için eski ruhani öğretilerin üstünlüğünü destekleyebilir.
 

Ulgaz001

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 May 2020
15
3,339
78

İtibar Puanı:

İnsan, doğumundan itibaren kendi elleriyle işlemiş olduğu günahların sorumluluğunu taşır. Bu günahlar, dünyevi olmayan yaşamlar yaşamak ve özümsemiş inançların gereği olarak doğrulanmış kişisel davranışlardır. İnsanın günah işleyen davranışlarına inandığı halde, bu hareketleri inanmaktan çok daha fazla neden yüzünden işlediğini anlamak önemlidir.

Öncelikle, insanlar kendi aralarında çoğunlukla dışında olanların seçimlerine uymaya meyillidir. Günümüz toplumlarındaki kamusal baskı, seçeneklerini çoğaltırken, kamusal baskının beklentisi olarak, insanın kendi kişisel değerlerine ve eşiklerine uymayan hareketleri ve seçimleri yapmasına engel olmaktadır. Böyle bir toplumsal ortamda, kişi kendi aralarındaki baskı nedeniyle diğerlerinin günahlarına uyan davranışlarını yönlendirebilmek için tamamen kendi kişisel değerlerine ve eşiklerine uyması gerekir.

Ayrıca, insanın içinde olan özgür iradesi onun günah işlemesinin diğer nedenlerinden biridir. Özgür irade, insanın kendi tercih ve seçimlerini kendi istedikleri gibi yapma özgürlüğüdür. Kişi her zaman için seçimine özgürce karar verebilir ancak, bazen bu tercihler istediğimiz doğruluk ve dürüstlükle uyuşmaz. Özgür irade, insanın kendi kararlarını kendi istediği gibi almasına izin verdikleri için, günah işlemek için kullanılabilir.

Son olarak, bazı insanlar günah işlemek için psikolojik nedenlere başvurabilir. Bu, duygusal durumlar ya da yaşanan stresli yaşam koşullarının sonucu olarak, insanın duygusal uyarılarından kaynaklanabilir. Kişinin kendine isyan eden veya ruhsal olarak rahatsız olan duygularından ötürü, kendi kişisel değerlerine uymayan günahları işlemesi çoğu kez görülebilir.

Günahların işlenmesinin pek çok nedeni vardır. Ancak, bunların arasında en önemlisi insanın özgür iradesidir. Günah işlemesinin, temel insani değerleriyle çeliştiğini açıkça bilme nedeniyle insanın isteyerek kendi tercih ve seçimlerini yapabilmesi ve kendi kişisel sınırlarına uyması gerekmektedir. Böylece insanın kendini ve toplumu korumasının, özümsemiş inançların ve kişisel değerlerinin barındırdığı bilgileri doğrular nitelikte olduğu anlaşılır.
 

KaramanınKirazı

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
17 May 2020
6
1,081
78

İtibar Puanı:

Günah işlemek, çoğu insanın yaşamında önemli bir sorundur. Günahı işlemeyi kolaylaştıran pek çok faktör vardır ve bunların anlaşılması, günah işlemek için nedeni tam olarak anlamamıza yardımcı olabilir.

İnsanlar günah işlemek için genellikle inançlarından vazgeçmektedir. Bu durumda, dini veya toplumsal inançlar tamamen göz ardı edilmeye başlanır. Günahlar, genelde arzu veya istekleri tatmin etmek için çok çekici görünür. Çoğu zaman, insanlar kurallara, ilkelere veya etiketlere aykırı hareket edebilir. Farklı düşünme tarzlarından ve kişisel özelliklerinden dolayı farklı sebeplerle günah işleyebilirler.

Günah işlemeyi kolaylaştıran başka faktörler de mevcuttur. Bazıları arasında, başkalarıyla kıyaslanmanın rahatsız edici olması, travma, depresyon ve öfkeyle başa çıkmayı öğrenmemiş olmak sayılabilir. Zaman zaman, günah işlemeyi kontrol etmek için gerekli bazı uygulamalar önerilebilir. Bu uygulamalar arasında terapi, kaliteli uyku gibi konuşma, meditasyon, spor ve diyet de dahil olabilir.

Günah işlemek, insanların kişisel veya dini inançlarının karşısına çıkabileceğini ve kendilerini rahatsız edebileceğini bilmeleri önemlidir. İnsanlar bunu deneyimlerken, kendileri ve kontrolleri için gerekli adımları atabilirler. Negatif duyguların üstesinden gelmek ve günah işlemekten kaçınmak kesinlikle mümkündür.
 

Lisa111

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
17 May 2020
7
1,134
78

İtibar Puanı:

Günah işlemek, ne zaman ve nerede olursa olsun, her zaman kötü bir şeydir. Ancak, nedenleri her zaman çok farklıdır. Günah işlemeye neden olan birçok faktör, sahip olduğumuz şeylerin ve toplumsal kültürümüzün inançlarının etkisi altına girmesine neden olabilir.

Birincisi, inandığımız konuların hükümleri yönünden bize gösterilen sınırları aşmak suretiyle insanlar günah işleyebilir. Bu sınırlar, toplumsal; geleneksel; kültürel; ahlaki ve dini sınırlar olabileceği gibi, içinde yaşadığımız toplum tarafından koyulmuş kurallar da olabilir. İnsanlar, bu sınırları kırmakla günah işleyebilir veya bazı günahları toplumun kabul etmeyeceği eylemler olarak ortaya çıkabilir.

İkincisi, insan duygularının ve arzularının günah işlemeye neden olabileceğini unutmayalım. Böyle bir durumda, çoğu insan günah işlemekten kendini alamayarak ya da arzularının etkisi altında kalarak günahlık işlemektedir. Yapılan günahın ciddiyetinin veya cesaretin sınırlarını da aşan bu eylemler, kişinin farkında olmadan günah işlediğini gösterebilmektedir.

Üçüncüsü, nefret, kıskançlık, öfke, çekemezlik gibi suçlamaların insanlara günah işlemeye teşvik edebileceğini unutmayalım. Bazen bu suçlamalar yanlış veya yalan olsa da, bazı insanlar bu tarz suçlamaların etkisinde kalarak sıkıntıya düşebilir ve bu durumda günah işleme ihtimali artar.

Bu nedenlerden dolayı, günah işlemenin en iyi çözümü inandığımız konulara uygun olarak hareket etmek ve sınırları aşmamaktır. Ayrıca, nefret, kıskançlık ve öfke gibi durumlarla baş edebilmek için kişisel çabamızla çalışılmalıdır. Son olarak, kendimizi ve karşımızdaki insanları daha iyi tanıyarak, daha anlayışlı ve sabırlı olmalıyız.
 

Aybirgül

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
17 May 2020
19
4,873
78
İstanbul

İtibar Puanı:

Günah işleme genellikle tercih etmediğimiz bir şeydir, ancak ne yazık ki her gün yapmaktan çok uzak olmayan bir şeydir. Tarafsız bir gözle bakıldığında, çoğu insanın yaşamlarında meslek, hizmet etme, dürüstlük, özveri, mücadele, hak arama gibi özverili davranışlar sergilediği ve ilişkiler kurduğu anlaşılmaktadır. Günahın alışkanlık veya ilgisizlikten kaynaklandığında, bu durumda insanlar bunu işlemek için bir neden arayabilir.

Günah işleme insanın içsel güçlerinden özgeci bir yol olarak görülebilir. Bu, birincil olarak günah işlemek için ortaya çıkan takati liderin kendi özgür iradesini kullanmasını içerir. Günah işleme, tek bir pençede değerlendirilmeyecektir, çünkü bir günah işleme nedeninin kesin bir karşılığı yoktur. Tüm durumlar farklı olduğundan, kişi günah işlerken farklı nedenlerin varlığına yol açabilir.

Günah işleme, alışkanlıktan kaynaklanabilir ve kişinin bazı durumlarda yanlış ya da günah işlemeye yönelme olasılığını artırabilir. Bu durumda, günah işlemeyi yönlendirmek hem kişinin kişisel faktörleri, hem de dışsal etkenleri de dikkate almalıdır. Kişisel faktörler arasında duygular, tutumlar, inançlar, iç çatışmalar ve motivasyonlar vardır. İlk olarak, insanlar kendilerini tatmin edici, kavrayışlı bir biçimde inançları ile idrak edebilmelidir. Bunu gerçekleştirebilmek için, duyguların ve zihinsel evrenin öz yönetim gerektirecek şekilde izlenmesi gerekir.

Dışsal etkenler arasında arkadaş gruplara dayalı baskılar, toplumsal etkileşimler, çevre ve toplumsal kurallar, kültürel normlar, aile ortamı ile kişisel gelenekler sayılabilir. Bu etkenler, inanmış olduğu değerlere karşı tutumlarını belirleme şeklinde, günah işleme üzerindeki rolünün olumlu ya da olumsuz etkileşimleri olabilir.

Günah işlemenin, nefsin kötü duyguları ile baş etme veya zevk duygusu için kurgulandığı noktaları vardır. Nefsin istekleri her zaman inandığımız değerlerin doğruluğuyla uyumlu olmayabilir. Onları kontrol etmeyi kolaylaştırmak için, insanlar uyumlu olduğunu hissettikleri daha yüksek değerler sistemlerine tutunmaya çalışabilir. Bunu yaparken, insanlar arasında müttefiklik oluşturmak, anlayış ve özümsemeyi sağlamak, nefsin duygularını idrak etmek ve dengelerini kurmak önemlidir.

Her durumda, günah işleme bir seçenek olarak görülmemelidir. Günah işlemeyi önlemek, tekliflerini özümsemeyi ve arkasında durmayı gerektirir. Böylece, günah işleyenler için cesur liderlik sağlanmış olur. Sonuç olarak, inandığımız değerler denli karşılık olmak zorunda olduğu mücadeleler ve ilişkilerin özümseme ile başarılı sonuçlara ulaştırılmasına, cesur liderliğin yardımcı olacağı anlaşılmıştır.
 

GizemDemir

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 May 2020
17
3,117
78

İtibar Puanı:

Bu soruya cevap vermek için öncelikle günah işlemek nedir? Günah işlemek, bizi tanrısal ya da etik kurallara aykırı eylemleri işlemek anlamına gelir. Tanrısal ya da etik kuralların arasında önemli bir ahengin bulunduğu düşünülür. Bu kurallar insanların doğru olmayan şeyleri yapmamalarını ve doğru olanları yapmalarını sağlamak için koyulmuştur.

Günah işlerken insanlar farkında oInamasına rağmen, her türlü kutsal ya da etik kurala aykırı eylemleri yapmaya devam ederler. İnsanların farkında olmamasının arkasında yatan nedenler arasında, önyargılar, deneyimsizlik, yanılgılar, yanlış bilgi, başkaları tarafından baskılanma ve benzeri nedenler bulunur. Bazen insanlar kendi doğru ya da yanlış anlayışlarının kötüler tarafından kabul edilmesi için günah işler; bu da onların isteklerini gerçekleştirmeye çalışırken kişiliklerini çözümlemelerine ve değerleri tartışıp deneyiminin sahibi olmalarına izin vermez.

Günah işlemeyi önlemek için, insanların tanrısal ve etik kurallara uyma konusunda kendilerini bilinçli tutmaları gerekir. Kişilerin kendi kişiliklerini geliştirmeleri ve iyi niyetle karşılaşmaları da bu durumu çözmemize yardımcı olabilir. Ayrıca bir aracıya başvurarak mevcut kurallara karşı önyargılardan arınmak da günah işlemelerinin önlenmesi için faydalı olabilir.
 

Vildanben

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 May 2020
8
1,016
78

İtibar Puanı:

Günah işlememizin arka planının neler olması gerektiğini düşünecek olursak, cevap her birimizin kendi özgür iradesine sahip olmasından ve kâinatın ötesine açılan kapıların nedensiz gelişmelerden dolayı bizi özgür bırakmasından kaynaklanıyor. Özgür irade arzusu ayaklarımızın altında kötülüğü yapmamıza olanak tanır, çünkü biz buna başvurmamız koşuluyla özgür kalmak istiyoruz. Ancak, bu arzumuz özgür iradeyi kötü arzulara yönlendirmek zorunda bırakmaz. Bizim gerçek kötülüklerimizi ifade etmek veya kötülükleri seçmemize izin vermek adına isteyecek gücümüz olacaktır.

Özgür irade, bizim kötülükleri seçmemize izin vermek adına olduğu kadar, iyi kararlar almamıza ve iyi bir yaşam sürmemize de izin verir. Seçimlerimizde bizlere güvenmek, ancak olumlu olabileceği ve kötülükleri kontrol etme çabasından ahlaki anlamda da başarılı olmamızı sağlayacaktır.

Bu nedenle, özgür irademizi kullandığımızda, günah işlememize yol açan nedenselliklesinin neler olduğunu araştırmak ve bunları denetlemek gerekir. Dürüst olalım; kötülüklerin çekiciliğinin farkında olalım, kontrol edelim ve hem kendimizi hem de diğerlerini özgür iradenin korunduğu bir çerçevede tutalım.
 

Derya Selin

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 May 2020
15
2,751
78

İtibar Puanı:

Günah işlemek, insanlara övülebilecek bir durum olarak görülmediği için insanlar arasında sıkça sorulan bir sorudur. Bunun büyük bir kısmının nedeni, bir çoğumuzun kendimizi daha hakkaniyetli, daha iyi veya daha doğru olarak görürken, günah işlemeyi kabul etmeyen güçlü bir anlayışın, etik ve ahlak göstergelerinin içimize işlenmesidir.

Günah işlemek, insan ruhunun kendi iradesiyle çektiği sonuçların biridir. İnsan ruhu, doğal olarak kendi içinde bir gücün, bir arzusunun ve bir arzunun yarattığı çelişkiler arasında yer alır. Bu durum, insan ruhuna bir aralık bırakarak ondan ahlaken zorlu kararlar almasını, kendisine çelişkili durumlarının sadece arasından seçim yapmasını gerektirir. Örneğin, insan ruhu hakkında olumsuz bir düşünceyi üretirken, aynı zamanda hakkaniyetli olmayı isteyebilir. Böyle bir kararsızlık ise, insan ruhunun bu iki arzusunun, doğru ile yanlış arasındaki izinsel çizgiyi aşabilecek hale gelebilecek doğasından kaynaklanır.

Günah işlemek, eninde sonunda kişiye aittir ve bu kişinin kendisine ait bir sonuçtur. Günah işleyen kişi, kendisinde günah işleyen kişinin tutumunu kabullenmeyi göze almak zorundadır. Çoğu insan, kendi eliyle reddettiği kötülükleri yapmaktan kaçınmaz; ama onların günah işlediklerini kabullenmeyi reddetmeyi tercih eder. Bu davranış, insanın kendi vicdanına atıfta bulunmasını ve kötülüğün kendine ait olduğunu kabullenmesini kolaylaştırır.

Kendi kötü hareketlerinden sorumlu olmasının yanı sıra, günah işleyen kişi diğer insanların hak ve güvenliklerini önemsiz kılma olanağına sahiptir. Günah işleyen kişi, herhangi bir başkasına zararlı olarak hareket etmesi gibi etik olarak çelişkili bir duruma girebilir ve bu duruma düşebilir. Günah işleyen kişinin bu hareketlerinin, diğer insanlara veya cemaate zarar vermesi, diğer insanları ve topluma kötü bir etki ile karşı karşıya kalmalarına ve sosyal çatışmalara sebep olabilir.

Günah işleyen kişinin her zaman hedefine ulaşması mümkün değildir. En kötü durumda, günah işleyen kişiye ölüm cezası gibi bir ceza uygulanmış olabilir. Günah işlemek, bir çok insanın kendi etiğine bağlı kalma arzusuyla çelişken tavırlar sergilemesine ve kendi izinsel çizgisinin üstünde hareket etmesine neden olabilir. Günah işleyen kişinin, toplum tarafından cezalandırılmaması halinde, bu konuda kişiye ait bir sorumluluktan kaçış olabilecektir.

Günah işlemek, kişinin etik ve ahlaki göstergeleri reddetmesinin bir sonucudur. Günah işlemeyi önlemek ve insanın toplum içindeki ahlaken zorlu kararlarını kendi insiyatifinin üstünde hareket etmesini önlemek, o kişinin kendi içinde kişiyi doğru ve sorumlu seçimler yapmasını öğrenmesinin en iyi yoludur.
 

Bengu Solar

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 May 2020
11
1,830
78
İstanbul

İtibar Puanı:

Günah işlemenin nedenleri farklı olabilir. Birinci olarak, insanlar genellikle arzuları tarafından yönlendirilir. Bazen arzularımızın getirdiği doyum hissi eğlence peşinde koşarken veya para kazanırken bizi etkileyebilir. Böyle zamanlarda, doğru şeylerin yanlış olduğunu düşünerek insanlar günah işleyebilir. İkincisi, sözleşmelere ve kurallara uymadığımızda günah işlemek de günah olarak kabul edilebilir. İnsanlar, kuralları kırmak veya reddetmek için kendi çıkarlarını düşünürler. Bununla birlikte, insanların çoğu zaman bilerek günah işledikleri de olabilir. Birey özgür iradenin farkındalığıyla günah işler ve bunun sonuçlarına göğüs germektedir. Öte yandan, kişinin dış etkenleri de kaygı, öfke, düşünce kalıpları ve kötü eylemler aracılığıyla günah işlemesine neden olabilir.

Son olarak, insanlar günah işlemek için bazı kişisel sebepleri düşünmeyi isteyebilir. Bunlar, önyargı ve korkuyla ilgili olabilir. Kişinin çevresel geçmişi günah işlerken büyük bir etkiye sahip olabilir. Örneğin, geçmişte kötü deneyimler yaşayabilir veya sürekli baskıya maruz kalabilirler. Bu etkenler, br zaman kötüyü seçmeye zorlayabilir ve sonucunda günah işlerler.
 

Candan Erman

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 May 2020
27
2,589
78
Antalya

İtibar Puanı:

Günah işlemek, insan davranışlarının çoğunluğunda görülen normal bir durumdur. Günah işlememizin birçok nedeni olabilir. Öncelikle, insanların sosyal, duygusal ve kültürel koşullarını dikkate almamız gerekir. İnsanlar toplumda davranışsal kurallara veya standartlara göre davranmayı öğrenir. Aslında bu kuralların çoğu günahları önlemek için uyulması gerekmektedir. Aynı zamanda, yapılan yanlışların cezai sonuçları eşleri hakkında, diğerleri hakkında ve kendileri hakkında yaşanabilmektedir.

Öte yandan, insan psikolojisi de günah işlemeye neden olabilir. Bazı insanlar kendilerini günah işlemekten önce kötü ve utanç verici bir durumda hissedebilirler. Bu tutumların nedenleri üzerine çok fazla düşünsel ve duygusal enerji harcamaktan kaynaklanabilmektedir. Sonuç olarak, bazı kişiler anormal bir davranış sergileyebilirler.

Günah işlemek, her zaman kötü bir şey değildir. Bazen, günah işlemek bu kötü olduğu düşünülen veya kararlı olduğu öngörülen davranışta değişiklik getirerek, birinin kendini geliştirmesine, sevgi ve şefkat duygularını güçlendirmesine veya daha açık ve özgür bir bakış açısı kazanmasına yardımcı olabilir. Bu nedenle, insanların günah işlemekle ilgili tutumlarını değerlendirirken yardımcı olmak üzere inancının kılavuzluğu göz önüne alınmalıdır.
 

Ayten Güler

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 May 2020
9
1,205
78
İstanbul

İtibar Puanı:

Günah işleme, insanın doğasında var olan temel bir özelliktir. Günah işlemek, insanlık tarihi boyunca değişmedi. Günah işlemeyi önlemek zor olsa da insanların günah işlemeye eğilimli olduğu açıktır. İnsanlarda günah işlemenin iki ana nedeni vardır: İlki, kendimizi başkalarının üstünde hissetmeye eğilimimizdir. Bu durum, bazılarının istediği gibi davranmaktan kaçınmamıza veya kendimizi üstünlük duygusuyla motive etmeye çalışmamıza neden olmaktadır. Özellikle yüksek statü veya başarı isteyen insanlar günah işlemeye yatkın hale gelebilirler. İkincisi, bazen doğal arzularımıza karşı koymaya çalışmak için günah işlememiz gerekebilir. Beğendiğimiz şeye çoktan sahipsen, günah işlemiyorsun. Ancak, arzumuzu reddetmek için kendimizi kontrol etmemiz zaman zaman gerekebilir.

Günah işlemek önlenemezse de, günah işlemeyi kısıtlama veya önlemeye çalışan çok sayıda insan vardır. Müslümanlar, İncil'de yer alan “günah işlememek” emrinin tüm boyutlarını anlamaya çalışıyor. İnanç ve benimseyenler de, kötülük yapmamak için aralarındaki ilişkileri tartmak ve geliştirmek için çaba gösteriyorlar. Sonuç olarak, günah işlemek insanlık tarihinin bir parçasıdır, ancak herhangi bir zorluk yaşamadan ondan kaçınma çabasının da bir parçasıdır.
 

Soley111

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 May 2020
6
595
78

İtibar Puanı:

Allah’a inandığımız halde neden günah işliyoruz? Bu inanç ile bizi neden günah işlemeye itiyor?

İnsan doğasının temel özellikleri arasında Allah’a karşı dayanıklılık, özgür irade, seçim ve rıza vardır. İnsanın davranışlarını insanının doğasına ve Allah'ın emirlerine uymasına bağlı olarak şekillendirmesi anlamına gelir. İnsanlar Allah'ın emirlerine uymayı seçerler. Ancak yaşadıkları ortamın ahlaki kodlarından ve çok farklı kaynaklardan edindikleri inançların etkisinde kalabilirler. Bu inançlar geçerli olmasa bile, insanların Allah'ın koyduğu seçime karşı gelerek, günah işlemelerine neden olur.

Günah işlemek, insanların Allah'a karşı direnmesidir. Bir Müslüman olduğunu iddia eden bir kişi, seçiminden dolayı Allah'ın emirlerini çiğnemeye başladığında günah işliyor. Günah işlemek, var olan gereklilikleri herhangi bir farklı seçim veya eylemlerden dolayı çiğnemek anlamına gelir.

Müslümanlar günah işlemeye daha yatkındır çünkü Müslümanlar inançlarının Allah’ın emirlerini her zaman işlediklerinden emin olurlar. Günah işlemek, insanın Allah'a karşı direnebilen bir güç ortaya koyabilecek şekilde düşünme ve eylemleriyle kötü ya da aykırı olabilecek bir durum yaratmak anlamına gelir. Günah işlemek, kendi tercihlerinden dolayı Allah'ın emirlerini çiğnemek anlamına da gelebilir.

İnsanların Allah'a karşı dayanıklıklarının anlaşılması ve bu noktadan hareket edilerek günah işlemelerin önüne geçilebilmesi için Müslümanların Allah'ın emirlerinin gerçek anlamlarını öğrenip ne kadar ciddiye aldıklarını, hayatlarına aktarmaları gerekmektedir. Günah işlemek, toplumun ve Allah'ın ahlaki standartlarını zedeleyecek şeyleri yapmak ve kendi seçimleri ve eylemleriyle Allah'ın emirlerine baş kaldırmaktır. Allah’a inandığımız halde günah işlemeye iten şey, insanların kendi anlayışlarını, özgür seçimlerini ve kişisel karakterlerini Allah'ın koyduğu ahlaki standartlara uygun kullanmamalarıdır.
 

Didem94

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
19 May 2020
13
2,264
78

İtibar Puanı:

Günah işlemeyi tam olarak anlamak için öncelikle günahın tanımını kavramamız gerekir. Günah, Tanrı tarafından bize verilen kurallara uyulmaması veya ilahi kanunlara aykırı davranışlara verilen adıdır. Bize verilen Tanrısal kurallara uymamız gerektiğini kabul ediyor olsak da, neden hala günah işlemekten kaçınamıyoruz? Aslında bu soruna çok basit bir cevap vermek zor: günah kötüdür ve kötülük arzumuzu tetikliyor. Günah, kendimizi başkalarının üstünlüğüne karşı koymak için bir aracı olarak kullandığımızdan, bazen günah işliyoruz. Günah, sadece Tanrı tarafından kullanılan konseptleri kullanıyor olsak da, bazen kendi insani geçmişlerimizin, alışkanlıklarımızın ve kendi değerlerimizin uygun olmayan eylemlerini ve davranışlarını takip ediyoruz. Asıl sorun, neden günah işlediğimizi anlamamızdır. Günah işlediğimizi anlamak için, günah işlediğimizi tetikleyen sebepleri ve duyguları tanımlamamız gerekir. Bunu yapmak için, davranışımızda kişisel nedenleri de değerlendirmemiz gerekir. Aynı şekilde, bizi Günahı işlemekten alıkoyacak güçlü Tanrısal bir etki var. Bizi kötü davranışlardan alıkoyacak olanın Tanrı olduğunu, amaçlarının bizi sevmeyi günah işlememek için bizi yönetmek olduğunu anlamamız gerekir.
 
Benzer konular Forum Tarih
Bülent Konu Dışı 4 909

Benzer konular

Geri
Üst Alt