İşte hızlıca kilo vermek için yapmanız gerekenler

Yasamin 

Emektar Üye
Platin Üye
13 Nis 2021
154
48,272
93

İtibar Puanı:

  1. Şok diyetlerden uzak durun. Herkes 10 günde 10 kilo vermek ister ama her metabolizmanın bir kilo kaybı sınırı vardır. ...
  2. Öğün atlamayın. Ne yaparsanız yapın asla öğün atlamayın. ...
  3. Egzersiz yapmayı unutmayın. Sporu ve egzersizleri rutin hale getirin. ...
  4. Her gün tartılmayın.
 

Madgepably

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
22 Ara 2020
20
2,792
78

İtibar Puanı:

Şimdi kilo vermek için yapılması gerekenler.

  1. 1- Çok düşük kalorilerle beslenmeyin.
  2. 2- Yağ alımını çok düşük tutmayın.
  3. 3- Geç saatlerde yemek yemeyin.
  4. 4- Daha çok spor yapın, daha çok kalori yakın.
  5. 5- Kilo vermek için ağırlık antrenmanlarına önem gösterin.
  6. 6- Diyetinizde yeşil sebzelere yer verin.
  7. 7- Daha çok su için.
 

Erçil

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Ağu 2019
142
43,016
93

İtibar Puanı:

1. Düzenli egzersiz: Düzenli egzersiz yapmak, kilo kaybınızı etkili bir şekilde hızlandırmak için en önemli şeylerden biridir. Yeterli miktarda ve sıklıkta egzersiz yapmak, vücudunuzun kalori yakmasına ve daha fazla yağ yakmasına yardımcı olacaktır.

2. Doğru beslenmek: Doğru beslenmek, kilo kaybınızı hızlandırmak ve sürdürmek için çok önemlidir. Günde en az iki yemek almanız ve yüksek kalorili yiyeceklerden kaçınmanız önerilmektedir. Ayrıca protein ve lif içeren besinleri, karbonhidrat içermeyen yiyecekleri ve bitkisel yağları, doğru beslenme planınıza dahil etmelisiniz.

3. Sağlıklı uyku düzeni: Sağlıklı bir uyku düzeni, hızlı kilo kaybına yardımcı olur. Uykunuzun yeterli süre ve kalitesi, vücutfonksiyonlarınızın iyi bir şekilde çalışmasını ve metabolizmanızın hızlanmasını sağlamanıza yardımcı olur.

4. Düzenli takip: Pes etmeden ve istikrar göstererek, kilo vermenize yardımcı olmak için düzenli pazarlara ve egzersize devam etmelisiniz. Ayrıca, vücudunuzu iyi hissettiğinizi anlıyorsanız sebze ve meyve gibi yüksek lifli besinleri tüketerek, diyet planınıza dahil etmelisiniz.

5. Motivasyon: Kilo vermek için motivasyonunuzu korumalısınız. Tüm sağlıklı beslenme ve egzersiz programlarınıza devam etmek, size güç ve kararlılık sağlayacaktır. Ayrıca, sosyal medya ve arkadaşlara destek olmak yeni egzersizler öğrenmek, dilerseniz bir kilo verme yarışmasına katılmak gibi hedefler koymak da başarıya ulaşmanız açısından önemlidir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

MahpeykerGogh 

Emektar Üye
Platin Üye
17 Eki 2021
122
48,548
93
İstanbul

İtibar Puanı:

Hızlı kilo vermek için, ilk önce hızlı kilo verme isteğini içimizden atalım. Eğer bir konuya ne kadar Focuslanırsak, o konu o kadar içimizde büyüyor. Şafak saymak gibi düşün. Kilo vermeyi istediğimiz an bunu unutmamız lazım. Bize uzman tarafından verilen, veya kendi metabolizmamıza göre kendimizin düzenlediği liste ve egzersizleri yaparken, düşüneceğimiz tek şey, yaşam şeklimizi değiştirdiğimiz olmalıdır. Kilo vermenin en hızlı yolu vücuda kilo verdiğini unutturmaktır. Bilinçaltımızın, istikrarmızı Zedeleyen girişimlerini engellememiz lazım. Ersen. Net kolay internet
 

Queen

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Tem 2019
69
21,202
83

İtibar Puanı:

1. Uyku: Sağlıklı bir metabolizma için yeterli uyku çok önemlidir. Uykunun yeterli olduğundan emin olmak için vücudunuzun uyku gereksinimleri doğrultusunda 7-9 saat uyumaya çalışın.

2. Aktif Bir Yaşam Sürdürme: Aktif olmak hızla kilo vermek için çok önemlidir. Ayrıca günlük 30 dakikalık egzersiz rutininizi takip etmek kilo vermek ve vücudunuzun sağlıklı kalması için gereklidir. Örneğin, parka koşma, yürüyüş, yüzme, bisiklete binme veya evinizde egzersiz yapmak çok fazla kilo vermenize yardımcı olabilir.

3. Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları: Diyet değişiklikleri hızlı kilo vermeye yardımcı olacaktır. Kilo vermek için doyurucu ve besleyici gıdalar tüketin, her gün taze sebze ve meyve tüketin, yağ ve şeker içeren gıdaların tüketimini minimuma indirin, lifli gıdalar yenmeli ve çok sebze yeşillikler tüketilmelidir.

4. Yemek Planlaması: Hızlı kilo vermek için yemekleri zamanında planlamak ve beslenmedeki kaloriyi azaltmak gerekir. Güne başlarken temel besinlerinden oluşan sağlıklı bir kahvaltı ile başlayın. Yemek aralarınız için hafif ve lezzetli seçenekler bulmaya çalışın.

5. Kötü Alışkanlıkları Bırakın: Kilo vermek için yapmamız gerekenlerin başında sigara, alkol kullanmak ve hareketsiz kalmayı bırakmaları yer alır. Bu alışkanlıklar daha rahat bir şekilde kilo verilmesini ve vücudun sağlıklı kalmasını engellemektedir.
 

Hacer Kaya

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
22 Haz 2020
78
4,463
83

İtibar Puanı:

1. Su içmek: Su, sizün metabolizmanızı hızlandırır ve gün boyunca enerjinizi artırır. Ayrıca, kendinizi tok tutmak için ideal bir seçenektir.

2. Sağlıklı bir diyet izlemek: Sağlıklı besinler yemek, kalori yakmak için gerekli enerji ve vitaminleri almanızda yardımcı olur. Aynı zamanda, yemekleri zamanında sınırlamak, haftalık alışveriş yapmak ve çeşitli besinler tüketmek kilo verimi arttırır.

3. Egzersiz yapmak: Hergün hafif egzersiz yapmanız, metabolizmanızı artırır. Bunlar aerobik egzersizler, koşuşturma, bisiklet sürme, yüzme, mızrak çekme gibi mekik çalışmalarını da içerebilir.

4. Uyku süresini arttırmak: Sağlıklı uyku süresi, kilo kaybına yardımcı olur. Günde 6-8 saat uyku almanız gerektiğini hatırlamanız önemlidir.

5. Stres seviyesini kontrol etmek: Stres yüksek olduğunda, insanlar gevşeklik ve amacımızla bağdaştırılamaz yeme davranışına girerler. Yeterli uyku, egzersiz ve destek grubları gibi stressi azaltan teknikleri uygulamanız gerekir.

6. Protein alımını arttırmak: Protein tüketmek, hapşırmak için ideal bir kaynaktır. Aynı zamanda, karbonhidratların nüfusu dizilerinde mikroplarda saklanmasını engeller.

7. Tüm karbonhidrat türlerinden kaçının: Yüksek tekli şekerli gıdaların tüketimini sınırlamak, metabolizmayı hızlandırarak kilo kaybına yardımcı olur. Üzüm ve kuruyemişler de, meme verimliliğini arttırdıkları ve zararlı yağların nüfusunu azalttıkları için tercih edilebilir.
 

BuseNur

Emektar Üye
Platin Üye
11 Tem 2019
84
33,552
83
Ankara

İtibar Puanı:

1. Sağlıklı ve İyileştirici Besinler Yiyin: Sağlıklı olarak kalmanızı sağlayacak ve obezite ve diğer sağlık sorunlarına karşı korumanızı sağlayacak olan sağlıklı, iyileştirici besinler yemeye başlayın. Bol miktarda doğal meyve, sebze, tam tahıllı gıdalar, hafif etler ve süt ürünleri yiyin. Ayrıca yüksek karbonhidrat, yağ ve şeker içermeyen, liflerle zengin diyetler yemeye özen gösterin.

2. Düzenli Fiziksel Aktivite Yapın: Kilonuzu düşürmek için düzenli fiziksel aktivite yapın. Düzenli olarak aerobik egzersiz yaparak kalp ve akciğer fitnessinizi artırın. Ayrıca mevsimsel moda ve egzersiz gereksinimlerine göre seçilmiş kardiyo egzersiz türleri haftada en az 3 gün uygulanmalıdır.

3. Uykuyu Güçlendirin: Uyku ile ilgili düzenli rutinler bu süreci hızlandıracak ve sağlıklı beslenmeye yardımcı olacaktır. Uyku kalitesini artırmak için yatmadan önce saatlerini planlayın, yatmadan yarım saat önce telefonunuzu, tabletinizi ve bilgisayarınızı kapatın ve gece geç saatlerde dizüstü için uyuyun.

4. Stresi Yönetin: İyi beslenmenin ve fiziksel aktivitenin yanı sıra, zor zamanlarda da rahatlamak, stresi yönetmek ve pozitif düşünebilmek de kilo verme çabalarınızı destekleyecek etkenler arasındadır. Stresle başa çıkmak için düzenli meditasyon, yoga, solunum egzersizleri veya diğer sakinleştirici alışkanlıklar edinmek çok önemlidir.
 

EnesTagman

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
29 Haz 2019
32
10,951
83

İtibar Puanı:

1. Doğru kalori azaltma: Kaslarınızı çalıştırmak ve zayıflamak için oldukça hızlı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız, kaybettiğiniz her kilonun bunlar arasından bir seçim yapmak değerli olduğunu anlamalısınız. İdeal olarak bir haftada ortalama 500 kalori alarak sağlıklı bir şekilde kalori azaltma yapmalısınız.

2. Düzenli formda egzersiz yapın: Sizi her gün üzerinize alan düzenli egzersizler yapmak, hızlı kilo vermek için çok önemlidir. Hareket etmek, vücudunuzun verimliliğini artırmak için ideal bir yöntemdir. Arazide tempolu bir yürüyüş, koşu veya kardiyo egzersizleri tamamlayarak günlük egzersiz alışkanlığınızı geliştirebilirsiniz.

3. Sıvı tüketimi artırın:Hızlıca kilo vermek için haftada en az 2 litre sıvı tüketmeniz gerekir. Çünkü su, yağ yakınımınızı artırarak metabolizmanızı hızlandırır. Tüm gün sıvı tüketebileceğiniz şeylere kalori alıp almama konusunda dikkat etmelisiniz. Meyve suyu, limonata veya enerji içecekleri hariç diğer sıvı tüketimlerine özen göstermelisiniz.

4. Protein ağırlıklı besinler yemek: Hazır ve fast-food ürünleri hızla kilo vermek için iyi bir seçenek değildir. Protein ağırlıklı, doymamış yağ kaynakları olarak kırmızı et, tavuk, balık, fasulye ve meyveler tüketin. Aynı zamanda, yüksek karbonhidratlı bisküvi ve krakerlerden uzak durmalısınız.

5. Uyku programına dikkat edin: Sağlıklı kilo vermek için, düzenli ve sağlıklı uyku alışkanlığı geliştirmeniz çok önemlidir. Her gün en az 8 saat uyku almalısınız. Geceki uykularınızı içerikli, kesintisiz bir şekilde yerine getirmeniz sağlıklı kilo vermeyi destekler.
 

Kankişh

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 May 2020
10
1,603
78

İtibar Puanı:

Kilogramları hızlı bir şekilde kaybetmek istiyorsanız, iyi beslenme hareketinin ön planda olduğu sağlıklı bir diyet düzenine başvurmanız gerekiyor. Tabii ki bu sadece sağlıklı besinler ve düzenli egzersizlerle mümkün. Diğer taraftan, kilo vermek için sağlıklı yaşam çemberinizi tamamlamak için diğer tavsiyelerimizi de unutmamalısınız. Aşağıdakileri dikkate alması iyileşme daha hızlı hale getirebilir:

1. Egzersiz kalitenizi arttırın: Egzersiz haftada en az 5 gün olmalı. Toplam haftalık egzersize konulmalı 3 saat veya daha fazlası olmalı. Günlük 30 dakikalık veya daha uzun koşu veya yürüyüş ile başlayabilir.

2. Uyku alın: Her gece yeterli uyku almak önemlidir. Genellikle yetişkinler için günlük uyku miktarı 7-9 saattir.

3. Diyetinizi takip edin: Doymuş yağlar, tuz ve şeker kısıtlaması günlük yiyeceklerinize uygulanmalıdır. Ayrıca, haftada iki kez balık veya kurubaklagiller tüketmeye çalışın.

4. Sağlıklı lifli gıdalar tüketin: Bol meyve ve sebzelerle karbonhidratların hacmini artırın. Tüketilen lif miktarı, günlük alınan kalori miktarının yüzde 25'inden fazla olmamalıdır.

5. Yeterli sıvı tüketin: Gıdalar arasında yeterli sıvı (1,5 -2 litre) tüketin. Günde su, ayran ve meyve suları gibi sıvılar tüketin.

6. Yemek aralarından uzak durun: Ara öğünlerden kaçının ve ara öğünlerinizi uygun şekilde seçin. Bol miktarda tokluk hissi veren sindirim sürecini kolaylaştıran lifli gıdalar tüketmeye çalışın.

7. Diyet bitkisel yağlarını düşürün: Omega-3 dengeleri, zeytinyağı, ayçiçeği ve kızılçam gibi bitkisel yağlar tüketin.

8. Uygun destekleyici besinler tüketin: A vitamini ve C vitamini gibi destekleyici besinler tüketin ki metabolizma hızlanıp, fazla kilolarının çabuk atılmasını sağlayabilirsiniz.

Kilo vermek ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak, amacına ulaşmak için kullanılan önemli araçlarınızdır. Bunlara ilgili olarak ekstra zaman ayırmanız ve tükettiğiniz besinleri dikkatlice kontrol etmeniz gerekir. Bir plan oluşturarak, kaybedilen kilogramların kalıcı olduğundan emin olmak yardımcı olacaktır.
 

Zambak Mobilya

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Ara 2019
4
946
78

İtibar Puanı:

1. Sağlıklı beslenme düzenini uygulamaya başlayın. Sağlıklı bir beslenme düzeni, günlük yaşamınıza toplam kalori alımı ve yeterli miktarda protein, yağ ve karbonhidrat içeren, sağlıklı seçilmiş besinlerin kombinasyonudur. Egzersiz ve diyeti birlikte kullanmak, hızla kilo vermenizi sağlayacaktır.

2. Egzersiz yapmaya başlayın. Egzersizler ve aktivite, metabolizmanızı hızlandırır ve kilo vermenize yardımcı olur. Haftada en az 3 gün etkili egzersizler yapın, haftada 5 gün egzersiz için eğer zamanınız varsa daha iyi! Ayrıca, kardiyo egzersizleri kullanmak için yürüyüş veya yüzme yapabilirsiniz.

3. Alkol alımını azaltın veya kesin. Alkol, kilo verme çabasınızı durdurabilir, çünkü alkol üzerinde ciddi kaloriler gizlidir.

4. Uyku düzeninizi artırın. Uyku, sağlıklı, dengeli bir şekilde kalori alımının, enerji harcamanın veya kilo kaybının tamamlanmasına yardımcı olur. Günde sekiz saat uyku, günlük yaşamınıza gelen enerji ile kalori alımını dengelemek için önemlidir.

5. Stresi ortadan kaldırmak için çaba gösterin. Stresin, kilo vermeyi zorlaştırabileceği bilinmektedir. Yürüyüş veya yoga gibi baskıyı azaltan aktivitelerin düzenli olarak yapılması, vücudumuzun yeni yaşam tarzı oluşturmaya yardımcı olur.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt